Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Продължавай да плачеш за нероден Петко. Всявай паника в простолюдието и вдъхновявай последователите си. 

Каква паника бре... точно тези апокалиптични картини които ТИ , не АЗ,   описваш , са пример за всяване на паника  :)

"Пиночет . САЩ, Разруха, Украйна ще разстрелва...  фалит, олигарси .... " и подобни .. чий патент са ?

"Неродения Петко" пак е термин прилягащ идеално за твоята субеклтивна пропаганда - ще перефразирам.. "неродена хунта, неродена новорусия, неродена новоосмания... "?

НЯма лошо човек да вярва в утопии.. ама все пак ..

пп

Една 80г местна жителка Павла Михайловна споделя :

http://www.dialog.ua/news/58435_1433576518

- Преживяла съм фашистите , те бяха по "вежливи" от тези ... /от ДНР/ .. Доверявам повече на украинците отколкото на .... /нецензурно../

и т.н..

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Aз не описвам никакви картини, а споделям мнения. Точно ти натъртваш на Кърджали и новоосмания, защото явно някой така ти е казал, но аз съм спокоен, защото НАТО и САЩ и ЕС ни пазят.  :whist:

Пък, че Украйна е свършила - това го знае всяко хлапе. 

Историята показва , че Украйна е била държава само когато е била рамо до рамо с Русия....иначе е само територия - покрайнина някаква , подлежаща на разграбване и разрушение от близки и далечни "доброжелатели"......

Днес е също !

Желана територия за разполагане на американски ракети....

Четете история !

И мислете със собствените си глави - не според чуждите калъпи (за социализъм и демокрация) , дето са ви ги нахлузили у черепа , без дори да ги разбирате......!

П.П. Те , от фашисткия Райх били културни и възпитани , пък на Украйна само разрушения и мизерия са и донесли...и ограбване разбира се ......пак история....!

Днес други са "културните и възпитани" и пак са същите.....той , и бившия "Райх" да му мисли , че не му се очертава светло бъдеще без Русия....

Последните години ,  украинските олигарси що пари и други (Крим примерно !) подаръци изсмукаха от Русия - не ми се мисли ....това в същност доведе бедата !

Един вид пораста им работата на украинските олигарси ...!....като нашите...който платил - платил .

А.Луканов да кажем - одърви се на Русия , пък не ще САЩ (като Г.Димитров на времето - Балканска Федерация щеше да прави) . Уредиха му сметката - така и не се разбра от коя страна точно.....и на др. също...Илия Павлов примерно .

Храни куче да те лае ...!

Пък тъпите бандеровци и през ум не им минава , че са само за пушечно месо използвани....

Какво да кажем за Путин ?

Грижи се за империята да я има и толкова  -  чуждото не иска , своето не дава !

Просто като бял боб...!

И като е империя - с имперски методи и средства ! Не с куп изписани лигавщини из темата...!

Каквото и да става , Крим е бил още от татарско време , е , и ще бъде руска военна база , а в Украйна ракети не трябва да има !

У нас американски бази с локатори и танкове вече има , пък нали сме демокрация ! Сякаш аз съм ги избирал танковете и локаторите..... :(

Локаторите срещу Русия , а танковете да вразумяват някой и друг наш генерал , да не му ходят глупости из главата.... :)

Това е положението кратко и ясно !

И никой , никакви илюзии да не си прави !  :nono:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Историята показва , че Украйна е била държава само когато е била рамо до рамо с Русия....

Спрях да чета след това изречение :)

Познай защо ?

/е..признавам си .. прочетох , но коментар не очаквай.Крадена история не коментирам /

Един коментар не можеш да напишеш без лъжа. Първо не си бил чел, а после няма да коментираш, а се оказва, че си го прочел и си написал коментар. Странна личност.

Един коментар не можеш да напишеш без лъжа. Първо не си бил чел, а после няма да коментираш, а се оказва, че си го прочел и си написал коментар. Странна личност.

Пак нищо не разбра.

:)

Между другото, не знам защо е изтрит клипа със думите на Путин че "ще стоят не отпред, а зад  жените и децата", както казах въпреки че странно как скочихте по типично тролски маниер, правилния начин е да "ми затапите устата" със целия клип, дето твърдите че е изваден от контекста.

Такова нямаше.

Е , аз ще улесня "ванката" и останалите пищящи от ужас спекуланти , ще ви предоставя цялото интервю на другара Путин :

и въпросния момент :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ncfokyu8RqE#t=2050

И ще се повторя - не искам превод или "тълкования" какво е искал да каже "автора" и как "черното е бяло"    :) - ето ви цялото интервю , пряко свърззано с темата, едно към едно .

В цялото предаване /от март 2014 г / има много още лъжи които Путин сам призна една година по късно .. . Знаете кои.

И още :

Спрях да чета след това изречение :)

Познай защо ?

/е..признавам си .. прочетох , но коментар не очаквай.Крадена история не коментирам /

Ами ние сега, като не сме рамо до рамо с Русия, държава ли сме? Принципно имаме някакви граници, някакви закони, които само за обикновените хора важат и те са притеснени, ако не ги спазват, има някакво марионетно правителство, кои са кукловодите ми кажи!

Ами ние сега, като не сме рамо до рамо с Русия, държава ли сме? Принципно имаме някакви граници, някакви закони, които само за обикновените хора важат и те са притеснени, ако не ги спазват, има някакво марионетно правителство, кои са кукловодите ми кажи!

Знаеш ли , сега се сетих за С.Паси, когато рева на церемонията когато ни присъединяваха в НАТО.

Преди се чудих що толкова реве тоя човек който дори не харесвам... кво толкова..  а сега , четейки вашата едностранна пропаганда, почвам да го разбирам...

И почвам и аз да се радвам че сега можехме да сме със една камара конфликти , нещо средно между Косово и Украйна... ако не бе НАТО и ЕС .

Чак сега почвам иситнски да го разбирам

Знаеш ли , сега се сетих за С.Паси, когато рева на церемонията когато ни присъединяваха в НАТО.

Преди се чудих що толкова реве тоя човек който дори не харесвам... кво толкова..  а сега , четейки вашата едностранна пропаганда, почвам да го разбирам...

И почвам и аз да се радвам че сега можехме да сме със една камара конфликти , нещо средно между Косово и Украйна... ако не бе НАТО и ЕС .

Това все едно аз съм го писал. Всъщност съм го писал вече де. Ако се разровиш из форума може да ми намериш и поста.

Соломон Паси се оказа, че е патриот. И аз не го разбрах като се разплака. Помислих си театър някакъв или префърцунена работа. Оказа се, че човека ги е разбирал нещата и това за него е била лична борба да изтръгне България от лапите на мечката.

Соломон Паси е евреин и преследва неговите лични и на Израел интереси. Бил ревал. Ми той е циркаджия. Има 101 начина да си предизвика човек сълзене.

Соломон Паси е евреин и преследва неговите лични и на Израел интереси. Бил ревал. Ми той е циркаджия. Има 101 начина да си предизвика човек сълзене.

И тоя нищо не разбра...

Сблъсъци в Киев на гей парад
25 души са арестувани, шестима са ранени

Киев, Украйна

20150606.btyekgdrjp.jpg

Снимка: REUTERS

Двадесет и пет души бяха арестувани в Киев, а 6 бяха ранени по време на сблъсъци в Киев срещу организирането на гей парад, предаде Франс прес.Това е вторият гей парад, организиран в Украйна, където хомофобията си остава широкоразпространена.

Гей парадът трябваше да започне около 10,40 местно време край бреговете на река Днепър, далеч от центъра на града под силна полицейска защита. Но още преди началото му ултранационалисти се бяха събрали наблизо, за да попречат на проявата.Повечето от тях носеха черни качулки. Бързо се стигна до сблъсъци между ултранационалистите и полицията. Бяха ранени петима полицаи, от които един е в тежко състояние. Шестият ранен е ултранацоналист.След като сблъсъците приключиха, гей парадът все пак се състоя. Той продължи десетина минути.

В същото време в центъра на Киев около 3000 души блокираха централната улица Крешчатик и протестираха срещу правителството с настояване то да подаде оставка, а пенсиите да бъдат увеличени.

https://www.youtube.com/watch?v=i2MSa1ri_RE

http://www.blitz.bg/news/article/341075

Имам гости от Симферопол. Братовчед ми и жена му ще останат на гости няколко дни..

Оля с радост и гордост ми разправя, колко са щастливи хората, че Крим е част от Русия, че живеят в спокойствие и сигурност. "Ако не се бяхме присъеднили към Русия, сега на Крим щеше да е същото като в Донецк.." така ми каза.

Настръхнала е от страх и ужас, като са минавали с колата край Одеса../ужасяващо е да бъдеш изгорен жив от банда фашисти бяха думите и/

Докато тази шайка евреи е начело на украйна, страната ще потъва все повече към дъното - това са също думи на жителка на Крим.

Когато Крим беше в състава на украйна, там все така си беше Руския Черноморски флот, но сега вече всичкото старо въоръжение е изтеглено и на Крим са последно поколение танкове, самолети, кораби, вертолети, които са готови да защитават Русия, и населението на страната.

Украинците започнаха да се усещат какво става и протести срещу правителството тепърва ще има.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Умишлено не коментирах гей парада... просто защото е като навсякъде...

Между другото, имаше опити за провеждане и в РФ :)

За мен това не е показателно за абсолютно нищо спрямо сериозните проблеми.

Всъщност.. показателно е .. никоя хунта не провежда гей паради :) ако това има значение за някого :)

Имам гости от Симферопол. Братовчед ми и жена му ще останат на гости няколко дни..

Оля с радост и гордост ми разправя, колко са щастливи хората, че Крим е част от Русия, че живеят в спокойствие и сигурност. "Ако не се бяхме присъеднили към Русия, сега на Крим щеше да е същото като в Донецк.." така ми каза.

Настръхнала е от страх и ужас, като са минавали с колата край Одеса../ужасяващо е да бъдеш изгорен жив от банда фашисти бяха думите и/

Докато тази шайка евреи е начело на украйна, страната ще потъва все повече към дъното - това са също думи на жителка на Крим.

Когато Крим беше в състава на украйна, там все така си беше Руския Черноморски флот, но сега вече всичкото старо въоръжение е изтеглено и на Крим са последно поколение танкове, самолети, кораби, вертолети, които са готови да защитават Русия, и населението на страната.

да, сигурно е ужасяващо да бъдеш изгорен от банда фашисти ... абсолютно съм съгласен.

Само дето .. това  е просто ... втълпената пропаганда...

Как така никой рускоезичен в Украйна все още не е подпален и изяден ??? НИКЪДЕ в цяла 45 млн Украйна !

И да, сигурно щеше да е като в Донецк.. просто защото руските войски щяха да са в престрелка с украинските .. Както е в Донецк.

КАкво друго очакваш ? руснаците нападат, украинците си защитават земята.

А това за флота което казваш е наистина ценно - че е изтеглено всичко старо въоръжение, и е заменено с ново руско .

Значи Путин се готви за война.

Анексията на Крим е просто повод за това превъоръжаване.

Гей парада наистина не си заслужава вниманието, но паралелно с него е имало протест срещу правителството, който кой знае защо не е отразен както трябва.

Протест срещу правителството

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Гей парада наистина не си заслужава вниманието, но паралелно с него е имало протест срещу правителството, който кой знае защо не е отразен както трябва.

Нека да има.

Това е част от нормалния демократичен процес.

Тепърва на укринците им предстоят тежки моменти .Това съм го повтарял 1001 пъти .

Но това няма абсолютно нищо общо с руската инвазия в Донбас и Крим.

Путин да си изведе войските, , да върне Крим, а украинската политика е проблем на... украинците.

Както реципрочно , примерно нашите протести са проблем на ... българския народ, не на някой чужд диктатор или фюрер като Путин.

Путин да... върне Крим, а украинската политика е проблем на... украинците.

Много пъти съм казвала, че Крим никога повече няма да бъде украински.

А колкото до украинската политика, да, тя е работа на украинците и е въпрос на време това правителство да бъде свалено.

В Киев днес наистина е имало протест с искане оставката на поросенко.

В центъра на града са се събрали хиляди хора, протестиращи против политиката на правителството.

Между другото, имаше опити за провеждане и в РФ :)

За мен това не е показателно за абсолютно нищо спрямо сериозните проблеми.

Всъщност.. показателно е .. никоя хунта не провежда гей паради :) ако това има значение за някого :)

да, сигурно е ужасяващо да бъдеш изгорен от банда фашисти ... абсолютно съм съгласен.

Само дето .. това  е просто ... втълпената пропаганда...

Как така никой рускоезичен в Украйна все още не е подпален и изяден ??? НИКЪДЕ в цяла 45 млн Украйна !

И да, сигурно щеше да е като в Донецк.. просто защото руските войски щяха да са в престрелка с украинските .. Както е в Донецк.

КАкво друго очакваш ? руснаците нападат, украинците си защитават земята.

А това за флота което казваш е наистина ценно - че е изтеглено всичко старо въоръжение, и е заменено с ново руско .

Значи Путин се готви за война.

Анексията на Крим е просто повод за това превъоръжаване.

Само дето ти казваш така. Важното е, че хората сега са спокойни и си живеят живота. И пред теб да дойде тази жена и да ти го каже, ти пак ще си държиш на своето. Това е волята на Крим. 

Путин не се готви за война.  ;) Просто Русия не показва на никого най-новото оръжие с което разполага.

Крим е Русия и естествено страната разполага най-новите си модерни военни технологии, за да защити при нужда народа си. :)

По скоро нато се готви за война, след като разполага бази у нас, но нас Росица Плювналиева ще ни защитава - ще се надупи на обонго и готово.

"...какво тук значи някаква си личност..." - казал поета.

Не искал превод. Що не искаш, бе, платено от Сорос тролче мамино златно? Щото ще ти излязат наяве лъжите.

На 33:00 журналистката признава, че не е и чувала за това, което ѝ говори Путин. След това Путин продължава да обяснява, че в бойците на Беркут са стреляли не с пневматично, а с автоматично оръжие. Казва, че не знае кой е отдавал заповедите и знае само това, което му е казал Янукович. А то е било, че той (Янукович) не е давал такива заповеди. Нещо повече - дал е указания всички подразделения на милицията да бъдат изведени от столицата. Путин го е предупредил, че ще настъпи анархия, ако частите не бъдат изведени по-рано, но Янукович не е направил това, в резултат на което се е случила и стрелбата в бойците. Всички тогава видяхме по телевизията, как някой стреля по тях в гръб, и как куршум се забива в дърво. След което журналистката задава буквално следния въпрос: "И какво, може би... значи... войната не Ви безпокои, в случай, че се наложи Русия да предприема крайни мерки?". Путин отговаря: "Не, не ме безпокои, защото не възнамеряваме и няма да воюваме с украинския народ." Оная обаче е упорите и продължава да пелтечи: "Да, но украинска войска има. Армия има. И Вие не вярвате, че...". Тук на Путин му кипва и казва това, което преведох по-горе.

Сега вече е ясно: "от военнослужещите да стреля по своите хора" - от украинските военнослужещи, за които пелтечи тая... "Ние ще стоим зад тях. И искам да видя тези, които биха издали такава заповед в Украйна" - при условието на предприемането на крайната мярка за нахлуване в Украйна за защита на населението, което той подчертава, че няма намерение да правят.

Малко по-назад - на 32:27 става питащата. Само че не чувам почти нищо от представянето ѝ - не се чува коя е и от коя медия. И започва" Значи Вие наричате крайни мерки възможността за вкарване на войски на територията на Украйна, но въпреки това Вие не изключвате това напълно. Само че в този случай, ако бъдат вкарани войски, може да започне война. Това не Ви ли безпокои? Значи... а вторият въпрос е... ммм... че Янукович не е давал заповедта да се стреля по хората. Някой обаче все пак стреля по митингуващите, и е ясно, че това са били снайперисти, това са били подготвени снайперисти." "Знаете ли, че в момента съществува мнение, включително сред неотдавна митингувалите, че това са били провокатори от една от опозиционните партии. Чували ли сте" - "Не, не съм чувала". - "Е, тогава изгледайте тези материали, има ги в свободен достъп. Много е трудно да разберем какво се е случило там, но ние с Вас прекрасно видяхме как бойците на Беркут стояха с щитове..." и т.н. - по-горе.

И изобщо колко трябва да си заслепен, за да вярваш, че политик от ранга на Путин ще прави гаф след гаф и ще дъни непрекъснато сам себе си с подобни изказвания? Колко пъти се пробутва вече това, и по колко различни поводи? Помислете малко, де...

Баси, отделих почти час за това, да се връзвам на "акъла" на миро!!!

Не искал превод. Що не искаш, бе, платено от Сорос тролче мамино златно? Щото ще ти излязат наяве лъжите.

На 33:00 журналистката признава, че не е и чувала за това, което ѝ говори Путин. След това Путин продължава да обяснява, че в бойците на Беркут са стреляли не с пневматично, а с автоматично оръжие. Казва, че не знае кой е отдавал заповедите и знае само това, което му е казал Янукович. А то е било, че той (Янукович) не е давал такива заповеди. Нещо повече - дал е указания всички подразделения на милицията да бъдат изведени от столицата. Путин го е предупредил, че ще настъпи анархия, ако частите не бъдат изведени по-рано, но Янукович не е направил това, в резултат на което се е случила и стрелбата в бойците. Всички тогава видяхме по телевизията, как някой стреля по тях в гръб, и как куршум се забива в дърво. След което журналистката задава буквално следния въпрос: "И какво, може би... значи... войната не Ви безпокои, в случай, че се наложи Русия да предприема крайни мерки?". Путин отговаря: "Не, не ме безпокои, защото не възнамеряваме и няма да воюваме с украинския народ." Оная обаче е упорите и продължава да пелтечи: "Да, но украинска войска има. Армия има. И Вие не вярвате, че...". Тук на Путин му кипва и казва това, което преведох по-горе.

Сега вече е ясно: "от военнослужещите да стреля по своите хора" - от украинските военнослужещи, за които пелтечи тая... "Ние ще стоим зад тях. И искам да видя тези, които биха издали такава заповед в Украйна" - при условието на предприемането на крайната мярка за нахлуване в Украйна за защита на населението, което той подчертава, че няма намерение да правят.

Малко по-назад - на 32:27 става питащата. Само че не чувам почти нищо от представянето ѝ - не се чува коя е и от коя медия. И започва" Значи Вие наричате крайни мерки възможността за вкарване на войски на територията на Украйна, но въпреки това Вие не изключвате това напълно. Само че в този случай, ако бъдат вкарани войски, може да започне война. Това не Ви ли безпокои? Значи... а вторият въпрос е... ммм... че Янукович не е давал заповедта да се стреля по хората. Някой обаче все пак стреля по митингуващите, и е ясно, че това са били снайперисти, това са били подготвени снайперисти." "Знаете ли, че в момента съществува мнение, включително сред неотдавна митингувалите, че това са били провокатори от една от опозиционните партии. Чували ли сте" - "Не, не съм чувала". - "Е, тогава изгледайте тези материали, има ги в свободен достъп. Много е трудно да разберем какво се е случило там, но ние с Вас прекрасно видяхме как бойците на Беркут стояха с щитове..." и т.н. - по-горе.

И изобщо колко трябва да си заслепен, за да вярваш, че политик от ранга на Путин ще прави гаф след гаф и ще дъни непрекъснато сам себе си с подобни изказвания? Колко пъти се пробутва вече това, и по колко различни поводи? Помислете малко, де...

Баси, отделих почти час за това, да се връзвам на "акъла" на миро!!!

Но той просто "няма право" да те разбере.Все пак момчето работи по 17-18 часа, за да???

пак не си доразбрал-не ако не беше, а ако не бяха  ни натикали  в нато и ес и не бяха ни ограбили!помниш ли какво направи сорос с нашето правителство през 90та год?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.