Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Не искал превод. Що не искаш, бе, платено от Сорос тролче мамино златно? Щото ще ти излязат наяве лъжите.

На 33:00 журналистката признава, че не е и чувала за това, което ѝ говори Путин. След това Путин продължава да обяснява, че в бойците на Беркут са стреляли не с пневматично, а с автоматично оръжие. Казва, че не знае кой е отдавал заповедите и знае само това, което му е казал Янукович. А то е било, че той (Янукович) не е давал такива заповеди. Нещо повече - дал е указания всички подразделения на милицията да бъдат изведени от столицата. Путин го е предупредил, че ще настъпи анархия, ако частите не бъдат изведени по-рано, но Янукович не е направил това, в резултат на което се е случила и стрелбата в бойците. Всички тогава видяхме по телевизията, как някой стреля по тях в гръб, и как куршум се забива в дърво. След което журналистката задава буквално следния въпрос: "И какво, може би... значи... войната не Ви безпокои, в случай, че се наложи Русия да предприема крайни мерки?". Путин отговаря: "Не, не ме безпокои, защото не възнамеряваме и няма да воюваме с украинския народ." Оная обаче е упорите и продължава да пелтечи: "Да, но украинска войска има. Армия има. И Вие не вярвате, че...". Тук на Путин му кипва и казва това, което преведох по-горе.

Сега вече е ясно: "от военнослужещите да стреля по своите хора" - от украинските военнослужещи, за които пелтечи тая... "Ние ще стоим зад тях. И искам да видя тези, които биха издали такава заповед в Украйна" - при условието на предприемането на крайната мярка за нахлуване в Украйна за защита на населението, което той подчертава, че няма намерение да правят.

Малко по-назад - на 32:27 става питащата. Само че не чувам почти нищо от представянето ѝ - не се чува коя е и от коя медия. И започва" Значи Вие наричате крайни мерки възможността за вкарване на войски на територията на Украйна, но въпреки това Вие не изключвате това напълно. Само че в този случай, ако бъдат вкарани войски, може да започне война. Това не Ви ли безпокои? Значи... а вторият въпрос е... ммм... че Янукович не е давал заповедта да се стреля по хората. Някой обаче все пак стреля по митингуващите, и е ясно, че това са били снайперисти, това са били подготвени снайперисти." "Знаете ли, че в момента съществува мнение, включително сред неотдавна митингувалите, че това са били провокатори от една от опозиционните партии. Чували ли сте" - "Не, не съм чувала". - "Е, тогава изгледайте тези материали, има ги в свободен достъп. Много е трудно да разберем какво се е случило там, но ние с Вас прекрасно видяхме как бойците на Беркут стояха с щитове..." и т.н. - по-горе.

И изобщо колко трябва да си заслепен, за да вярваш, че политик от ранга на Путин ще прави гаф след гаф и ще дъни непрекъснато сам себе си с подобни изказвания? Колко пъти се пробутва вече това, и по колко различни поводи? Помислете малко, де...

Баси, отделих почти час за това, да се връзвам на "акъла" на миро!!!

На фейкомета, не се връзвай на акъла му. Няма такъв.  :ph34r:  Той си знае платените лъжи, дето му ги спускат. Лъжите му, ги знаем всички /изключвам няколко човека, дето го покрепят/. На всички останали, е ясно че е платен фейкомет.  До кога обаче ще се позволява, такава нагла манипулация и платени лъжи, във форума? Това не е махленска вечеринка, а уважаван форум с репутация.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 91,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

На фейкомета, не се връзвай на акъла му. Няма такъв.  :ph34r:  Той си знае платените лъжи, дето му ги спускат. Лъжите му, ги знаем всички /изключвам няколко човека, дето го покрепят/. На всички останали, е ясно че е платен фейкомет. 

дано си заслужават парите за предателството!сорос щедър ли е?не смяташ ли,че трябва да каже поне по бира на всички участници?! :) :) ;)

Редактирано от glen (преглед на промените)

На фейкомета, не се връзвай на акъла му. Няма такъв.  :ph34r:  Той си знае платените лъжи, дето му ги спускат. Лъжите му, ги знаем всички /изключвам няколко човека, дето го покрепят/. На всички останали, е ясно че е платен фейкомет.  До кога обаче ще се позволява, такава нагла манипулация и платени лъжи, във форума? Това не е махленска вечеринка, а уважаван форум с репутация.

Никой не може и няма право да го спира само заради мнението му, докато не наруши пряко и сериозно някое правило. Въпросът е принципен. И той го знае. Що се отнася до това, което се спуска отгоре, вариантите също са много - да му плащат толкова добре, че да публикува явни лъжи, полуистини (с премълчан контекст, извадени от контекста, с пусната само част от фактите и т.н.) или съчетание между тях и да стиска зъби само заради парите; да публикува явни лъжи, полуистини или съчетание между тях и да не му пука за това, т.е. ценностна система йок; да публикува явни лъжи, полуистини или съчетание между тях и това да е в унисон с ценностната му система; по някаква причина да не може да намери друга работа и да е принуден да се занимава с това и какво ли още не. Не ме интересува, не искам да гадая. Като започнем от публикуването на клипове, които в крайна сметка не се знае кой, къде и по каква причина наистина е заснел, през манипулацията (мисля във втората тема от поредицата) с НТВ и смъртта на детето, което накрая се оказа умишлено пусната партенка (не от него, от някой друг, тук само беше преповторена), до умишленото изопачаване на истината с 20-секндния клип, който беше пуснат. Не знам за останалите, отговарям за себе си - аз на такъв човек не вярвам. След една такава манипулация ако ще само най-чистата истина да ми говори, аз ще я приемам само и единствено за изфабрикувана лъжа, и трябват много, ама много усилия, за да ми се докаже тя толкова недвусмислено, че да повярвам. Шорош и ибрикчиите му по света тия неща не могат да ги проумеят, изглежда, или целта освен пропагандата (официално призната от Ханс-Валтер Щайнмайер) е и внасянето на разединение, което си е факт и от това защита няма. И да се съгласяваш, и да опровергаваш - пак си в контра с някого. През това време, докато ние си хортуваме тука за Окраина, някои вършат спокойно и необезпокоявано всякакви от безобразия до престъпления. Отделно разделен народ не може да оказва натиск - за целта трябва да е единен.

Иначе съм го споменавал вече - винаги, когато са ми се виждали твърде големи и/или неприемливи компромисите, или съм напускал, или съм си правел каквото знам и каквото трябва, пък да става каквото ще. В резултат съм ходил безработа по сума време, работил съм каква ли не черна работа, но не съм си падал сам в очите.

Айде, за да не съм съвсем офтопик:

Путин: Идеята Русия да нападне САЩ няма смисъл Руският президент говори за отношенията на страната му със САЩ, Украйна и Европа, за ситуацията в Гърция и за 9 май в обширно интервю за италианския в. "Кориере дела сера"

Той припомни, че Русия е закрила базите си зад граница, в това число в Куба и Виетнам и на други места и е оставила само бази в Таджикистан и Киргизстан, важни в антитерористичен план, както и в Армения, където руско военно подразделение изпълнява определена стабилизираща роля в региона и не е насочено против никого.

„НАТО обаче се приближава до нашата граница”,

посочи Путин и изтъкна като пример, че близо до бреговете на Норвегия има американски подводници, разположени за постоянно там. „Само за 17 минути една ракета, изстреляна от тези подводници, може да достигне Москва”, каза Путин.

„Да не би да искате да кажете, че ние сме тези, които се държат агресивно? Ние не се придвижваме никъде. Инфраструктурата на НАТО се доближава до нашите граници”, каза руският президент. Той припомни, че още преди кризата в Украйна през 2014 г., напрежение между Москва и Вашингтон беше забелязано през далечната 2001 г., когато Джордж Буш-младши взе решение за подновяване на проекта за противоракетен щит в Европа.

Путин припомни, че Барак Обама е променил проекта, но все пак го е потвърдил значително. Като пример за друг знак за напрежение между Вашингтон и Москва преди украинската криза Путин посочи решението на САЩ по времето на Буш-младши да се изтегли едностранно от споразумението за противоракетна отбрана, което е крайъгълен камък, на който се основава голяма част от международната система за сигурност.

„Москва се ограничава да отговаря на заплахите”, посочи Путин. „Ние правим това по един ограничен начин, но все пак по такъв начин, че да гарантираме сигурността на Русия.

Да не би някой да си мислеше, че Русия ще се разоръжи едностранно?”,

попита той.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-ideiata-rusiia-da-napadne-sasht-niama-smisyl-6037345

Каквото и да си приказва мирчата от село Рупча, истината е една, ФАЩ набъркаха ла**ата в Окрайната, и всичко случващо се там, е главно по тяхна вина.. Тяхна политика, техни интереси и техни пари спонсорираха и доведоха до събитията там.... Колкото и да се оправдава някой че видите ли, не , това е било решение и желание на украинцките граждани, не съм съгласен, една част купени от ФАЩ бяха мотора на всички действия .... и то без да си дават сметка че едностранни действия не може да има, на всяка сила си има противодействаща такава...... Те разчитаха че другите сили са слаби, и няма да успеят да се противопоставят... е да ама не.... не познаха.... хората са различни, и не всички са съгласни и податливи на манипулациите им....

П.С  А наздраве....  :beer:  ... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Да не би някой да си мислеше, че Русия ще се разоръжи едностранно?”,

Ама да !!!

Украйна като се разоръжи едностранно и една ядрена сила и взе Крим и окупира югоизточната и част.

, до умишленото изопачаване на истината с 20-секндния клип,

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/putin-ideiata-rusiia-da-napadne-sasht-niama-smisyl-6037345

Ето за това говоря. Да, всеки има право на мнение така е, но умишлено изопачаване на каквото и да е, не мисля че е мнение. :D  Ценноста система няма, разбрах го с манипулацията му, по повод Безсмъртния полк. И оплюването което направи.

Та малко по темата. Не знам, до колко е истина това, или е журналистически 'проблясък'. Цитиран, от всички медии. Как виждат САЩ, превантивен удар, по Русия? :ohmy:  Тия или яко са полудели, или нещо памперсите ги стягат. :D

По-специално става въпрос за разполагане на ракети с наземно базиране в Европа, с които може да се нанесе превантивен удар, унищожавайки руски оръжия", се посочва в доклада.

Асошиейтед прес" напомня, че по-рано Вашингтон е разглеждал три възможности за реакция на предполагаеми нарушения на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от страна на Русия. Първата от тях предвижда създаването на допълнителна система за защита, втората - разполагането на ракети в Европа или Азия, насочени към руския ядрен потенциал, а третата - използването на американски ядрени оръжия срещу Русия.

http://news.ibox.bg/news/id_622711992

истината е една, ФАЩ набъркаха ла**ата в Окрайната, и всичко случващо се там, е главно по тяхна вина.. 

Не си в час !!!

Путлеристите нападнаха Марьинка и сега им сменят памперсите по болниците. Които не са станали на гостайна след месорубката де

ФАЩ с такова мислене и мания за световно господство, скоро ще духат бахура... не се учат от историята никак, мислят си че са всесилни и единствени .... само дето не така мислят по-голямата част от останалия свят , дори бих казал дори техните уж съюзници... Днес си имах колега, англичанин, та стана дума за положението в света и войните ... останах приятно очарован когато нарече американците надути самохвалковци и с мания за величие ... и то англичанин... 

Историята е доказала, маниаци на тема аз съм всьо и вся и всички са ми длъжни или подчинени скоро престават да съществуват ....

П.С Я, мухата на оФФ реши и тя да бръмне с велико изказване за пореден път....  явно натегачеството му е втора природа, глупостта първа....А днес изобщо не съм на кеф да му чета простотиите селско идиотски ... уморен съм и изобщо толерантността ми е нулева към глупостта 

Как виждат САЩ, превантивен удар, по Русия? 

американците обсъждат сценария,подобен на 11.9 ,сащ продава ядрено оръжие чрез посредник на ислямска държава,тя го използва срещу сащ или по точно тексас!смисъла е,че който натисне копчето пръв ще си спечели омразата на оцелелия свят и втория ще контролира и ще бъде подкрепен!главната мишена е китай а не русия!за мене е сложно да го разбера!тия,англоционистите са готови за война въпроса е някой да я започне!предизвикват Русия,но те са достатъчно умни да не го направят а и нямат нужда от война!!

http://www.zerohedge.com/

Историята е доказала, маниаци на тема аз съм всьо и вся и всички са ми длъжни или подчинени скоро престават да съществуват ....

Путлер е изключение. Още си съществува !!!

Не искал превод. Що не искаш, бе, платено от Сорос тролче мамино златно? Щото ще ти излязат наяве лъжите.

....................

И изобщо колко трябва да си заслепен, за да вярваш, че политик от ранга на Путин ще прави гаф след гаф и ще дъни непрекъснато сам себе си с подобни изказвания? Колко пъти се пробутва вече това, и по колко различни поводи? Помислете малко, де...

Баси, отделих почти час за това, да се връзвам на "акъла" на миро!!!

Да, изгуби час да измислиш как да изкривиш нещата :)

Второ - ето затова не искам превод. И го казах още когато цитирах клипа.

И никой не се замисля че Путин няма абсолютно никакво право да застава нито отпред , нито отзад, нито никъде в Украйна.

Само дето ти казваш така. Важното е, че хората сега са спокойни и си живеят живота. И пред теб да дойде тази жена и да ти го каже, ти пак ще си държиш на своето. Това е волята на Крим. 

Волята на Крим ?

Имало ли е въобще такава ? ??

Имаше военна спецоперация, лично ръководена от Путин. И признато в прав текст  лично от самия Путин.

Включваща не само военни методи , но и широкомащабна политическа и медийна пропаганда, и физически насилствено приета декларация за присъединяване към РФ.

Аз не казвам че не са искали кримчани , повечето може би да , при един истински референдум пак щяха да са мнозинство.

Но не и с 99% или както имаше случай.. със 135 % "ЗА "

Това бе пародия. Пародия под дулата на руския спецназ.

И вие го знаете.

На Донбас сценария беше почти същия.

Забравихте ли че след обявените независимости на въпросните ДНР  и ЛНР, също проведоха референдум  , и всички разбира се, бяха ЗА присъединяване към РФ.

Забравихте ли че странно защо, точно тези референдуми не бяха признати и от самия Путин !.

Защо ?

Нещо се скъса нишката.. забуксуваха нещата...

Случи се че лятото 2014 АТО почти превзе Донецк и Луганск, и се наложи август месец Путин да вкара войски да помагат.

Случи се Иловайски котел и т.н.. знаем ...

Но едновременно и се оказва че и до ден днешен, Путин е "уж" с отвърната глава от Донбас, не признава референдума там, и разбира се, е за териториалната цялостност на Украйна.

Пълен цинизъм.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Off

На тези промити мозъци мога да кажа само едно, с тяхното си мислене , ще има да си патят....

И понеже все за Новоосмания говорят и правят аналогии, един поздрав ....

benimde yarim, simdi burdan gitmesin...... Eyvah Allah ....

:dancing18:  :whist:

П.С И после да няма ревове ама защо и по каква причина .... на човек се приказва веднъж, два пъти, три..и после идва края.... 

И изобщо колко трябва да си заслепен, за да вярваш, че политик от ранга на Путин ще прави гаф след гаф и ще дъни непрекъснато сам себе си с подобни изказвания

А да.. относно това.... а малко ли лъжи избълва, признати от самия него във филма за Крим ?

А я сам потърси какво бе казал Путин в интервю за АРД 2008 г ? пак за Крим ??

:)

НЯма по нагъл лъжец от Путин в световната политика.. да, всички увъртат, не спазват обещания и т.н.. но такава наглост ипрестъпмност ,никъде не е имало.

Off

На тези промити мозъци мога да кажа само едно, с тяхното си мислене , ще има да си патят....

И понеже все за Новоосмания говорят и правят аналогии, един поздрав ....

benimde yarim, simdi burdan gitmesin...... Eyvah Allah ....

:dancing18:  :whist:

П.С И после да няма ревове ама защо и по каква причина .... 

Имам гости от Симферопол. Братовчед ми и жена му ще останат на гости няколко дни..

Оля с радост и гордост ми разправя, колко са щастливи хората, че Крим е част от Русия, че живеят в спокойствие и сигурност. "Ако не се бяхме присъеднили към Русия, сега на Крим щеше да е същото като в Донецк.." така ми каза.

Настръхнала е от страх и ужас, като са минавали с колата край Одеса../ужасяващо е да бъдеш изгорен жив от банда фашисти бяха думите и/

Докато тази шайка евреи е начело на украйна, страната ще потъва все повече към дъното - това са също думи на жителка на Крим.

Когато Крим беше в състава на украйна, там все така си беше Руския Черноморски флот, но сега вече всичкото старо въоръжение е изтеглено и на Крим са последно поколение танкове, самолети, кораби, вертолети, които са готови да защитават Русия, и населението на страната.

Ти какво против евреите имаш? Да не си фашист - не бяха ли те против тях?

Ти евреите ги мани, ами коментирай какво е казала Оля. Много ви бива да се хващате за незначителното, да изопачавате нещата и да изкарвате разни работи извън контекста. Сега ще изкараш човека антисемит, нищо че има много по важен елемент в коментара му.

По-големи фашисти и терористи от американците няма и ние сме против тях. Дано доживея крахът на този световен кърлеж, изсмукващ жизнените сили на държавици като нашата.

Офтопик

Винаги ама винаги в група. :D драги съфорумци спрете да ги храните.

2015-06-07_01h52_37.jpg

Офтопик

Ти си направо жесток - и ние имаме деца да храним, защо ни вземаш къшея хляб...

Защото не струвате като хора, лъжете, манипулирате, прокарвате нечовешка политика и нечовешки идеи.

Коя си ти, да ни даваш оценка, берковишка моме? По-кротичко го раздавай, струва ми се, че много се надскачаш.

Такава, която е наясно какво представляват нацистите, пропагандаторите им и която има акъл да мисли самостоятелно. Обиждай, не можеш да ме засегнеш. :D

Такава, която е наясно какво представляват нацистите, пропагандаторите им и която има акъл да мисли самостоятелно. Обиждай, не можеш да ме засегнеш. :D

За да ви засегна, трябва да обидя Путлер, знам. То не е трудно да се разбере. 

За да ви засегна, трябва да обидя Путлер, знам. То не е трудно да се разбере. 

Може и така да е, а може и да не е така. ;)

Това да си от Берковица, обида ли е?

Мисли си колкото искаш, ама по-добре наум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.