Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Още по-лошо - лайвжурнал е блог, а не сайт... Писах през телефона и не го видях достатъчно добре (в твоя полза).

Докъде води този път, е ясно от мнооого време - до трети Майдан, най-вероятно до разстрел на сега управляващите фашисти (ако не избягат в САЩ) и до ново обръщане към Русия, щото вече стана кристално ясно, че добро от ЕС и САЩ няма да видят. Всички останали приказки за зелени човечета, за анексиране и прочие глупости губят всякакъв смисъл. Не Путин направи от Украйна това, което е в момента, и не хората в Крим.

Да, блог. да, позовавам се, защото най точно покрива моето мнение.

Коментирай мнението. 

За останалото... 

Това е само и единствено твое мнение, неподкрепено от нищо , за съжаление..

За сега единствения който пряко , повтарям ПРЯКО се намесва и дестабилизира Украйна е Путин.

Признато в прав текст в много предавания, и филми вече.

За много неща също съм съгласен с теб - може и да има 5 майдана, може да сменят 5 пъти правителство/президент , но това по никакъв начин не означава обръщане към Пуин.

Не знам защо наричате това образувание Русия. Русия, с която асоциирате спекулативно руската империя, по късно СССР е тотално безвъзвратно минало, нямащо нищо общо със съвремието

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ма аз ти коментирам мнението, бе. А конкретният коментар е, че то за мен няма никаква стойност. 0. Путин пряко дестабилизирал Украйна, пък Порошенко натрупал 748 милиона долара? А? Ко? Надявам се да няма 5 майдана, щото тогава ще има... 0 Украйни. Означава обръщане и още как. След като икономиката на страната в момента на практика вече не работи, ще им трябва помощ. Такава помощ вече видяхме как се оказва от САЩ - дай тука тия тръби, ха сега вдигни тия такси, дай да ти надупчим земята за шистов газ, ей ти оръжие, дай да го препродадем в Сирия, Йемен, Ирак и Афганистан, дай ся да им конфискуваме таралясниците на хората (от които леките коли са абсолютно непотребни при една война, а лекотоварните могат да бъдат използвани само частично), т.е. да ги продадем и тях пак там, за да се задържим още малко време на власт, през което време да заграбим к'вото още може...

К'во асоцииране, к'ви пет лева, говорим за 2015 година, не за 1915...

Ма аз ти коментирам мнението, бе. А конкретният коментар е, че то за мен няма никаква стойност. 0. Путин пряко дестабилизирал Украйна, пък Порошенко натрупал 748 милиона долара? А? Ко? Надявам се да няма 5 майдана, щото тогава ще има... 0 Украйни. Означава обръщане и още как. След като икономиката на страната в момента на практика вече не работи, ще им трябва помощ. Такава помощ вече видяхме как се оказва от САЩ - дай тука тия тръби, ха сега вдигни тия такси, дай да ти надупчим земята за шистов газ, ей ти оръжие, дай да го препродадем в Сирия, Йемен, Ирак и Афганистан, дай ся да им конфискуваме таралясниците на хората (от които леките коли са абсолютно непотребни при една война, а лекотоварните могат да бъдат използвани само частично), т.е. да ги продадем и тях пак там, за да се задържим още малко време на власт, през което време да заграбим к'вото още може...

К'во асоцииране, к'ви пет лева, говорим за 2015 година, не за 1915...

Не, не си коментирал мнението . То бе на тема защо Путя не иска международни миротворци.

За останалото ... разбира се, мнението си е твое, само че аз отново не бих могъл да се съглася с него.

Най малкото че ... никога алтернативата на която и да е държава, самостоятвлна държава, не е задължително РФ и Путин.

Много държави са минали всякакви кризи, особенно пострадалите от съветския античовешки социалистически строй /осъден в декларации/ които държави без да са подлоги на РФ са си намерили и си вървят по свой път.

А отношенията с РФ са поставени на ясна прозрачна, пазарна основа.

Който постави РФ на такова място - да , ще спечели.

Ние между другото, сме обратен пример - как  цяла България е жертва на путинското лоби , променящо дори законодателството у нас, с цел облагодетелстване на олигархични задкулисни интереси.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ние между другото, сме обратен пример - как  цяла България е жертва на путинското лоби , променящо дори законодателството у нас, с цел облагодетелстване на олигархични задкулисни интереси.

Нещо си се объркал. Ако беше прав, тук щеше да има газопровод, петролопровод и АЕЦ. Лъжеш и наличието на едно голямо нищо, като проекти, го доказва.

Чети още веднъж БАВНО и ВНИМАТЕЛНО. Там пише, че това, че НЕ Е ИСКАЛ миртоворци, НЕ Е ВЯРНО. Пак ЛЪЖЕШ.

Не е задължително да е РФ и Путин, ама като имаш само две алтернативи и едната очевидно е ялова, коя ти остава, бе, умнико?

Отношенията на РФ са на ясна пазарна основа, базирана на... политически договорки. В резултат държава с некадърни политици като нашата плаща двойно по-скъпа цена на газта от почти цяла Европа. К'во им е пазарното, не схващам... е, ние не сме подлоги, но икономическите ни и - по-важно - демографските ни показатели са много по-лоши оттогава. Това е горчивата истина. Или, викаш, може да сме бедни и да умираме, ама сме горди? Не сме подлога на Русия, ама сме бидето на САЩ и ЕС... Социалистически строй... ми т'ва беше пред 25 години, бе. Отдавна го няма. Отиде си заедно с Горбачов, а остатъците му ги дошършиха Елцин и еврейските олигарси около него, които после бяха изхвърлени. К'ъв социализъм, к'ви пет лева... Става дума за политика, влияние и пари. За нищо друго. В първите две ЕС и САЩ се сгромолясаха шумно. Нещо неясно?

... Социалистически строй... ми т'ва беше пред 25 години, бе. Отдавна го няма. Отиде си заедно с Горбачов, а остатъците му ги дошършиха Елцин и еврейските олигарси около него, които после бяха изхвърлени. К'ъв социализъм, к'ви пет лева...

В главите, Ванка, в главите.

Нещо си се объркал. Ако беше прав, тук щеше да има газопровод, петролопровод и АЕЦ. Лъжеш и наличието на едно голямо нищо, като проекти, го доказва.

Точно че благодарение на ЕС не стана това престъпно деяние.По назад бях споменавал какви са истинските цифри и прогнози на тези заробващи проекти.

И добре че свалихме Орешарски.

Именно . Соц инерцията и вярата в "онези" илюзии е толкова силна, толкова дълбоко вкоренена, и точно това дава хляб на престъпни партии като БСП , ДПС , Атака, да са още в политиката.

Чети още веднъж БАВНО и ВНИМАТЕЛНО. Там пише, че това, че НЕ Е ИСКАЛ миртоворци, НЕ Е ВЯРНО. Пак ЛЪЖЕШ.

Не е задължително да е РФ и Путин, ама като имаш само две алтернативи и едната очевидно е ялова, коя ти остава, бе, умнико?

Отношенията на РФ са на ясна пазарна основа, базирана на... политически договорки. В резултат държава с некадърни политици като нашата плаща двойно по-скъпа цена на газта от почти цяла Европа. К'во им е пазарното, не схващам... е, ние не сме подлоги, но икономическите ни и - по-важно - демографските ни показатели са много по-лоши оттогава. Това е горчивата истина. Или, викаш, може да сме бедни и да умираме, ама сме горди? Не сме подлога на Русия, ама сме бидето на САЩ и ЕС... Социалистически строй... ми т'ва беше пред 25 години, бе. Отдавна го няма. Отиде си заедно с Горбачов, а остатъците му ги дошършиха Елцин и еврейските олигарси около него, които после бяха изхвърлени. К'ъв социализъм, к'ви пет лева... Става дума за политика, влияние и пари. За нищо друго. В първите две ЕС и САЩ се сгромолясаха шумно. Нещо неясно?

Ами ти всъщност потвърди моята теза :) 

Нали точно заради това путинско лоби, сме на това дереже със скъпите  ресурси - газ, въглища, и квото има друго ....

Газта например, се вдигна след преговорите и договорите на червения престъпник Р.Овч.

За ЕС какво ни е дала ? ами ще ви разочаровам, но ползите реално са много по големи.

Никой не е забранил да работим в РФ също, но докато в България работят 2.3 млн , то 2.5 млн българи работят именно в "злия запад" , и си докарват именно от там прилични доходи.

Да, не сме цъфнали и вързали, но друга алтернатива засега нямаме.

Това не означава загърбване на руснаците. Няма такова нещо . Те и до момента си имат монопол тук - било то с горивата, било то в енергетиката, било то в туризма, дето изкупиха половината черноморие.. и т.н. и т.н.. 

Без съветския античовешки социалистически строй /осъден в декларации/ - според Миро,  Украйна въобще нямаше да съществува - просто нямаше да има кой да я създаде.    Тази обективна истина дразни много бандеровците - но си е така.   Украйна трябва да пази съветските паметници - вместо малоумно и безпричинно да ги разрушава.   Нормално е те да ценят и уважават историята си.

В главите са останали само спомени, нищо повече.

Ако има хора, които все още вярват, че социализмът може да се възроди, то те имат някакъв проблем.

В главите са останали само спомени, нищо повече.

Ако има хора, които все още вярват, че социализмът може да се възроди, то те имат някакъв проблем.

Така де, това искам да кажа и аз.

Така де, това искам да кажа и аз.

Това казва и Ванката.

А спомените от социализма са хубави за повечето хора.

Точно че благодарение на ЕС не стана това престъпно деяние.По назад бях споменавал какви са истинските цифри и прогнози на тези заробващи проекти.

И добре че свалихме Орешарски.

Toчно, че ако беше толкова силно влиянието на Путин и неговите "лобита" нищо нямаше да спре проектите, които между другото щяха да са от голяма полза за нас. Обаче като виден евроатлантик, ти се радваш, че при нас има едно голямо нищо и сме повече от посредствени.

Относно соца - аз съм на 28 и нямам нищо соц в главата си. Имам си само любим преход, а от скоро и реформи. Поколенията се сменят и лъжите ви постепенно избледняват.

Toчно, че ако беше толкова силно влиянието на Путин и неговите "лобита" нищо нямаше да спре проектите, които между другото щяха да са от голяма полза за нас. Обаче като виден евроатлантик, ти се радваш, че при нас има едно голямо нищо и сме повече от посредствени.

Относно соца - аз съм на 28 и нямам нищо соц в главата си. Имам си само любим преход, а от скоро и реформи. Поколенията се сменят и лъжите ви постепенно избледняват.

"щели да са от голяма полза за нас" ?? това къде го чете ?

То не е за тукашната тема, но бих бил благодарен да ми цитираш реални цифри.

Щото това което аз чета, нещо коренно се различаваме в оценките.... 

Четял бил той, тролчето ми хитро.  :D

Ти от къде имаш РЕАЛНИ цифри, бе? Да не си участвал в заверата? Знаеш ли колко хора от моя край изгоряха покрай Белене, а някои вече се стягаха да ходят да работят там. Останаха си с надеждите си за по-добър живот. Това теб естествено те радва, защото ти си готов да бомбиш хора по концерти, които се усмихват и си си татуирал "АТО" на челото.

Сега си щастлив, защото те обгражда мизерия, посредственост и страдание. Забравих да добавя - и гейове. Новата доктрина на САЩ.

ЕС какво ни е дал? Дал ни е възможността да пътуваме навън... ако можем да си го позволим. Дал ни е възможността да работим навън, защото сме принудени. Какво друго ни е дал?

Малко известен факт е, че на година внасяме с около 140 милиона евро повече, отколкото получаваме. Всичко останало е демагогия. Те твърдят, че сме получили повече, отколкото сме внесли. Само че забравят да кажат, че тази цифра не включва спрените пари по фондовете. Не включва разбитата икономика, загубата на работни места, вноса на всякакви боклуци, унищожената армия, доведеното до ниво 0 образование, най-скъпото в процентно съотношение и най-некачествено в ЕС здравеопазване и т.н. Дали живеем по-добре? Трудно е да се отговори еднозначно, поне аз не мога. Всеки строй си има(ше) и плюсове, и минуси. Чакане по 15 години за жилище и кола, но пък всеки има(ше). Имаше и работа, и безплатно здравеопазване. Дали е било редно? Не. Не може некадърникът и геният, мързеливецът и този, който си скъсва задника от работа, да получават една и съща (ниска) заплата. Ама така беше. Що се отнася до свободата, тук твърдя, че нито тогава, нито сега сме свободни. Който не вярва, да отиде в едно малко селище и да се опита да накара хората да кажат нещо против управляващите. Е, няма лагери, но ще трябва да бягат в друг град или в чужбина, щото за тях работа там вече няма да има.

2,5 милиона българи работят в "злия запад" не щото им е гот да го правят, а защото тук за тях няма хляб или реализация според знанията и уменията, защото... няма икономика. За приличните доходи можем много да спорим. Аз твърдя, защото през мен постоянно минава поток от какви ли не документи, че някои си докарват ТАМ брутни доходи, които биха могли да си докарват и тук, АКО ИМАШЕ РАБОТА. Виждал съм как мой приятел го върнаха от Кипър с помощи, събрани след репортаж на bTV; виждал съм и как в Германия разни тарикати не бяха плащали с месеци на работниците си (и български работодатели, но и германски; в резултат бяха глобени със скромната сума от 500 000 евро + съдебните разноски + осигуровките + лихвите по невнасяните осигуровки); виждал съм как там е имало хора с една обещана заплата, а накрая в съда се оказа, че са им плащали по 400 евро вместо обещаните 1800; виждал съм дневник на работник там, в който фигурираше изречението "успях да си платя тока и наема"... Виждал съм и заплата на лекар-невролог от 7500 евро (основна, без добавките!). Виждал съм и стартова заплата на българин, заминаващ на работа в Германия, от 2850 лева (основна, без добавките). Виждал съм и как две семейства се прибраха за постоянно (едното от Гърция, другото от Испания). Виждал съм и човек, на когото в първите месеци от пребиваването в Англия заради постоянните курсове, които караше, и заради високия наем му оставаха по 20 паунда на седмица (и до ден днешен живее в една стая), и му трябваха повече от 2 години горе-долу да си стъпи на краката. Видях и позната, децата на която не знаят български (и двамата с мъжа си са българи), защото... я било срам и не искала да им говори на български... Виждам и как 2/3 от града, в който живея, се е стопил - от 45 на 15 хиляди... Та така. Всеки си преценява къде може, иска и му е по-хубаво да работи, учи и живее. Сега поне такава възможност (като разрешение да избира) има.

Ако някой е останал с впечатление, че искам да се върне социализмът, то да иде да се прегледа. Минало е времето, когато съм вЕрвал на такива утопии.

Като си говорим за монополи - EVN, ЧЕЗ и Енерго Про; Топлофикациите, соларните централи, работещи от 27 до 40 часа на ден... Кои от тях са руски?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Четял бил той, тролчето ми хитро.  :D

Ти от къде имаш РЕАЛНИ цифри, бе? Да не си участвал в заверата? Знаеш ли колко хора от моя край изгоряха покрай Белене, а някои вече се стягаха да ходят да работят там. Останаха си с надеждите си за по-добър живот. Това теб естествено те радва, защото ти си готов да бомбиш хора по концерти, които се усмихват и си си татуирал "АТО" на челото.

Сега си щастлив, защото те обгражда мизерия, посредственост и страдание. Забравих да добавя - и гейове. Новата доктрина на САЩ.

Пак обиди.

Не знам колко хора са се гласяли за Белене, но то и сега гледам е атомната енергетика е печелившо занятие /за някои/ . Особенно косене и поддръжка на градинския парк  

http://www.mediapool.bg/aets-kozlodui-harchila-po-1-mln-lv-godishno-za-polivane-na-tsvetya-news235738.html

Едно милионче... докато директора не се сетил че май е по евтино да си купят косачка и да назначи човек :)

За другите проекти и този , какво ти пречи да се обосновеш по нормален начин ?? Май щото не можеш , нали :) чул той че е "много изгодно и печелившо" 

Аз по назад поне цитирах няколко линка с реални цифри от в.Капитал, има дискутирано по много други места също.

Няма нужда да участвам в "завера" някаква за да се преценят публично известни неща.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

"И добре че свалихме Орешарски."   Кои го свалихте?   ДПС си оттегли подкрепата и той сам си подаде оставката.   Какво е общо с положението в Украйна?   Общото е едно - Миро трябва все да лъже и няма значение за какво и къде...

"И добре че свалихме Орешарски."   Кои го свалихте?   ДПС си оттегли подкрепата и той сам си подаде оставката.   Какво е общо с положението в Украйна?   Общото е едно - Миро трябва все да лъже и няма значение за какво и къде...

Общото е нагледните примери как се прокарват заробващи руски олигархични интереси - чрез  лобиране на най високо държавно ниво и законодателство.

За Орешарски май имаме различна хронология на събитията :) 

Абе ей... Едните му викат олигархични, а другите - просто бизнес интереси. Що се отнася до лобирането, да си поприпомним скандалите около Siemens, Хохйегер, Миника Станишева, даването на златодобива на концесия на канадска компания и последващото намаляване на концесионната такса, щото те, горките, не можели да си я плащат; ЧЕЗ, EVN, ЕнергоПро, "зелените" централи, американските ТЕЦ-ове... Ма т'ва явно не е лобиране. Става дума за пари...

А пък антипутин троловете, за толкова малко се продават, докато господарите им си играят със стотици милиони и милиарди Бедничките!  :(

Общото е нагледните примери как се прокарват заробващи руски олигархични интереси - чрез  лобиране на най високо държавно ниво и законодателство.

За Орешарски май имаме различна хронология на събитията :)

Стига спам - Сега си в тема за Украйна.   Разни олигарси управляват държави - можеш ли нещо да промениш?   Порошенко например богатее и в условия на война  - как се случва това?

Пак обиди.

Не знам колко хора са се гласяли за Белене, но то и сега гледам е атомната енергетика е печелившо занятие /за някои/ . Особенно косене и поддръжка на градинския парк  

http://www.mediapool.bg/aets-kozlodui-harchila-po-1-mln-lv-godishno-za-polivane-na-tsvetya-news235738.html

Едно милионче... докато директора не се сетил че май е по евтино да си купят косачка и да назначи човек :)

За другите проекти и този , какво ти пречи да се обосновеш по нормален начин ?? Май щото не можеш , нали :) чул той че е "много изгодно и печелившо" 

Аз по назад поне цитирах няколко линка с реални цифри от в.Капитал, има дискутирано по много други места също.

Няма нужда да участвам в "завера" някаква за да се преценят публично известни неща.

Пак обиди? Ходи да се оплакваш тогава.

Какви линкове си цитирал, какви реални цифри, ти не си добре! Реалните цифри ги знаят един двама, а такива като теб прокламират нереалните.

Само едно ще ти кажа - на малкият човек му трябва малко и не се интересува от милиони. Тези горе винаги ще крадат, но поне да  не остават хората да тънат в глад и мизерия . Чул че е изгодно?

Ми изгодно е, знаеш ли колко работни места са това? 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Абе ей... Едните му викат олигархични, а другите - просто бизнес интереси. Що се отнася до лобирането, да си поприпомним скандалите около Siemens, Хохйегер, Миника Станишева, даването на златодобива на концесия на канадска компания и последващото намаляване на концесионната такса, щото те, горките, не можели да си я плащат; ЧЕЗ, EVN, ЕнергоПро, "зелените" централи, американските ТЕЦ-ове... Ма т'ва явно не е лобиране. Става дума за пари...

"Стига спам - Сега си в тема за Украйна.   Разни олигарси управляват държави - можеш ли нещо да промениш?   Порошенко например богатее и в условия на война  - как се случва това?"

:)

А иначе, проблемите на Украйна са именно проблеми на Украйна.

Ще се повторя - 5 пъти майдан ще си правят, 5 президента ще сменят, това си е техен проблем.

Путин няма право да цепи държавата с измислени поводи и откровенна агресия.

Понеже сега някой ще скочи с мотото" ама той е длъжен да защити всеки руснак по света"

- да, може би, но защо започва от последните възможни методи - военните ? 

И преди съм ви питал, отговор нямаше - защо нямаше дипломати, нямаше комисии, стъпки на посолството, консулствата, сигнализиране на международната общност за прословутите "зверства" , и т.н. и тн... и чак след тези десетки други възможности, да прибегне до военните си операции на "Вежливите зелени човечета" ??

Пак обиди? Ходи да се оплакваш тогава.

Какви линкове си цитирал, какви реални цифри, ти не си добре! Реалните цифри ги знаят един двама, а такива като теб прокламират нереалните.

Само едно ще ти кажа - на малкият човек му трябва малко и не се интересува от милиони. Тези горе винаги ще крадат, но поне да  не остават хората да тънат в глад и мизерия и да . Чул че е изгодно?

Ми изгодно е, знаеш ли колко работни места са това? 

Не знам дали и колко съм "добре" , аз цитирам официална информация..

И анализи на що годе сериозни медии като икономистите на в. Капитал.

Наглото ти високомерно отношение и безаргументираност, обаче ми дава повод за съмнения доколко ти си компетентен да отричаш това.

Официална информация?  :yanim: Нещо като официалната информацията за терористи в източна Украйна и химическите оръжия на Саддам. На кой ги разправяш тия? 

...

Ми сигурно щото са решили, че няма смисъл да се оплакват до същите тия посолства и до същата тая "общност" (която всъщност е раздирана от какви ли не противоречия), които организираха случващото се? Какъв е смисълът да се оплакваш за нещо, което се случва, на този, който го е поръчал? Никакъв. Не са започнали "от последните възможни методи", а от ЕДИНСТВЕНИТЕ възможни.

Защо Путин ги защити, е обяснявано няколкостотин пъти по-назад - върни се и прочети.

В Украйна зелени човечета не е имало, само кафеви...

Проблемите на Украйна ще станат и твои проблеми, ако поседиш една зима на студено.

Ако не ти харесва, отивай в така яростно защитавания от тебе Запад. Ама гледам, още си тука...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.