Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

SP920 е за предпочитане и ти спестява 55 лв. - http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP920-256GB

Пари които може да вкараш в читаво дъно като GB-Z97P-D3 - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-Z97P-D3---1150/description.html

И пак ти остават 30 лв. които може да вкараш в свяста кутия като FD 2500 - http://nikem-bg.net/computer-components/FD-CORE-2500-ATX-MID-TWR-BLACK/description.html

Която всъщност е само 5 лв. по-скъпа та отново ти остават 20 лв. та помисли и за читаво захранване.

А като гледам и охладител за процесора не е предвиден...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 170
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

SP920 е за предпочитане и ти спестява 55 лв. - http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP920-256GB

Пари които може да вкараш в читаво дъно като GB-Z97P-D3 - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-Z97P-D3---1150/description.html

И пак ти остават 30 лв. които може да вкараш в свяста кутия като FD 2500 -

Харесва ми идеята, но искам и още няколко мнения относно нея, тъй като съм много скептичен към тези неща (Не ги разбирам перфектно :Д)

ето сравнение м/у ССД-то избрано от тебе и това предложено от Наруто:Линк

както ти предложиха и другите спестените пари влагаш в дъно и захранване-VS серията на Корсера  е за бюджетни системи без сериозни натоварвания

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

Нещо примерно какво може да вземеш с бюджета си. Може да смениш процесора с 4690К ако искаш да си клокваш.
Не съм мислил конфигурацията просто пляснах ориентировъчно какво може да си вземеш.
GB Z97P-D3 / 1150
XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X
PALIT GTX980 SUPER JETSTR 4GB
2X8G DDR3 1600 KINGST HYPX SVG
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK
PHANTOM PSU HALE82 550W

Обща стойност - 2 394.17 лв. с ДДС
 Остават ти пари за SSD

Друг вариант ориентировъчен

GB Z97P-D3 / 1150
PALIT GTX980 SUPER JETSTR 4GB
2X8G DDR3 1600 KINGST HYPX SVG
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
FD CORE 2500 ATX MID TWR BLACK
PHANTOM PSU HALE82 550W
I7-4790K /4.0G/8MB/BOX/LGA1150

Обща стойност - 2 594.02 лв. с ДДС

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Обща стойност - 2 391.78 лв. с ДДС

препокрива се с по-горе предложените конфигурации-късно ги видях,за което се извинявам

Редактирано от matadorBG (преглед на промените)

ето сравнение м/у ССД-то избрано от тебе и това предложено от Наруто:Линк

SP920 не SP900 (контролера е различен).

Аз никъде не прочетох къде пише за какво ще се използва компютъра,пък вие тръгвате да му предлагате карти за по 1200 лева..

Момчето в първия пост си е сложило 4790К и 970,но не е там работата.

Предлагате умряло бюджетно дъно,само дето има буква Z за 4790К.Скапана рам АДАТА с чипове АДАТА,ама нямало значение-айде де!Умряло захранване Фантом (кой ви каза,че е хубаво,че се юрнахте всички на него).Никва вентилация и никакъв кулер като хората за процесора,ама можело на бокса-я разгледайте темите за 4790К.Кутии,дето са за една конфигурация с 4460.Добре,че е фейк темата.

Ето как трябва да е,като за съжаление тия малоумници нямат 200 мм фанове:

8213814z.jpg

Ето и за 20 лв 200 ммви фанчета на Тт.

Редактирано от dl777 (преглед на промените)

И сега вместо тая убита 970 ако сложиш една 390, цена няма да имаш :P

Бъзикай се ти с АМД (те са си за бъзик,де),няма го сервизният техник sandikata/AMDPower да ни насмете всички.

Не е точно бъзик, гледам има и евтини 390, които по принцип се клокват доста. Само не ми е ясно какво е това Lite  на Sapphire, защото на сайта им няма такава карта, не намерих никакво инфо и в нета, но пък в мост има :P Това да не е произведено в някой гараж?

Не е точно бъзик, гледам има и евтини 390, които по принцип се клокват доста. Само не ми е ясно какво е това Lite  на Sapphire, защото на сайта им няма такава карта, не намерих никакво инфо и в нета, но пък в мост има :P Това да не е произведено в някой гараж?

Беше писал 380,което си е чист бъзик и подигравка.Клокват се-да и бингалски огън правят даже.Дай да и видим платката на тая леката,та да я коментираме,кво са олекотили ;) .

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r1008019p1r48235p1r51770p1r3032p1r49985p1rf.html- Ново дъно, сменено SSD и нова RAM.

На AMD няма да мина, гледайте частите RAM/SSD/Motherboard, друго не ми трябва.

Редактирано от Jack Alvarez (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r1008019p1r48235p1r51770p1r3032p1r49985p1rf.html- Ново дъно, сменено SSD и нова RAM.

И кво да гледаме?Ни дъното,ни захранването,ни ССДто,ни рама,ни кутията са за гледане...

Беше писал 380,което си е чист бъзик и подигравка.Клокват се-да и бингалски огън правят даже.Дай да и видим платката на тая леката,та да я коментираме,кво са олекотили ;) .

Абе аз за 30 секунди г ооправих, ама ти си бързак :P По погрешка беше написано 380, макар че после като се замислих, защо пък не? 

Направо ти трябва як охладител за процесора, че с тая MSI GTX970  ще имаш големи проблеми с прегряване на процесора и бучене на боксовия охладител.  На бас, че тоя процесор ще достигне почти до тротване, дори без клок. 

И не отхвърляй с лека ръка R9 390. Намира се дори на по-ниска цена, а според хората, се клоква и отлично. На практика бие GTX970  в много случаи. Включително с повечето си памет. Освен разбира се ако не вземаш GTX970  единствено заради Project Cars. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Трябва ти поне още една перка за тази кутия и охладител за процесора.

Дай линк към перка за да вида за какво става въпрос, а процесора има вграден охладител.

Абе аз за 30 секунди г ооправих, ама ти си бързак :P По погрешка беше написано 380, макар че после като се замислих, защо пък не? 

Направо ти трябва як охладител за процесора, че с тая MSI GTX970  ще имаш големи проблеми с прегряване на процесора и бучене на боксовия охладител.  На бас, че тоя процесор ще достигне почти до тротване, дори без клок. 

И не отхвърляй с лека ръка R9 390. Намира се дори на по-ниска цена, а според хората, се клоква и отлично. На практика бие GTX970  в много случаи. Включително с повечето си памет. Освен разбира се ако не вземаш GTX970  единствено заради Project Cars. 

Ем дай линк щом мислиш, че процесора няма вграден Fan, аз доколкото знам има ама дайте да купя някакъв щом трябва.

Дай линк към перка за да вида за какво става въпрос, а процесора има вграден охладител.

Абе ти четеш ли какво ти пиша? За какво изобщо пускаш тема, като всичко е в главата ти и никой не може да промени мнението ти? Тая перка на кутията абсолютно нищо няма да оправи. Единствено има смисъл от вкарващ вентилатор, който да охлажда хард дисковете. Така или иначе в кутията ти ще е ад, та ако ще и 10 вентилатора на кутията да сложиш, няма и с един градус да смъкнеш температура на процесор и видеокарта. 

• Автор

Абе ти четеш ли какво ти пиша? За какво изобщо пускаш тема, като всичко е в главата ти и никой не може да промени мнението ти? Тая перка на кутията абсолютно нищо няма да оправи. Единствено има смисъл от вкарващ вентилатор, който да охлажда хард дисковете. Така или иначе в кутията ти ще е ад, та ако ще и 10 вентилатора на кутията да сложиш, няма и с един градус да смъкнеш температура на процесор и видеокарта. 

Брат виж кой съм цитирал, аз съм съгласен да слагам каквото трябва просто искам сайта от където мога да го купя.

По горе ти предложиха охлаждане за процесора. Боксовия охладител спокойно може да го продадеш на някой закъсал. Ето и още едно предложение за охладител от мен, който е доста тих, евтин  и осигурява средни температури след клок на тоя процесор. :

2015-07-05_143229.jpg

http://nikem-bg.net/computer-components/I7-4790K-4G-8M-BOX-NOFAN-1150/description.html

Фабричният охладител не е нужно да се купува. Процесора има вариант и без него по-евтин с 4 лв. 

Така или иначе никой няма да го купи за повече това недоразумение.

Фабричният охладител не е нужно да се купува. Процесора има вариант и без него по-евтин с 4 лв. 

Така или иначе никой няма да го купи за повече това недоразумение.

Абе гледам ги има по 19 лева в OLX ;)

Много хора може да си го купят, ако им трябва за някой стар Pentium, Celeron или i3. Масово се  продават процесори на старо без охладител. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

http://www.dekada.com/catalog/arctic-cooling-охлаждане-alpine-11-plus-pwm7751150-p-1672.html

За 26 лв. се купува доста по-добър охладител при това нов а има и по-евтини та трябва да си ку-ку за да се вържеш на тия обяви.  :D

• Автор

По горе ти предложиха охлаждане за процесора. Боксовия охладител спокойно може да го продадеш на някой закъсал. Ето и още едно предложение за охладител от мен, който е доста тих, евтин  и осигурява средни температури след клок на тоя процесор. :

2015-07-05_143229.jpg

Супер, благодаря много, а един въпрос - трябва ли да взимам още няколко охладителя освен този?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.