Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Тия въпроси се обсъждат в тази тема - https://www.kaldata.com/forums/topic/232333-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-gtx-980-gtx970-gtx750ti%D1%81-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-maxwell/#entry2948709

Иначе вече казах промяната се състой в добавяне на задна планка на картата.

• Отговори 170
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Всичко е навързано. Всеки ти дава отделен съвет, повечето от които нямат връзка с главния. Моят единствен съвет бе, че ако вземеш MSI GTX970 Gaming 4G,  с каквато съм аз от 9 месеца, то задължително трябва да си купиш и охлаждане за процесора. Виж, при други варианти на видеокарти, нещата може да са различни. Освен това ако ще купуваш охладител на процесора, ще трябва да съобразиш и размерите на кутията. Същото се отнася, ако вземеш гигантката карта на GB,  която не се побира в нито една средна кутия стандартно, без да махаш хард дискове. 

Само едно не разбрах, защо ми даде друг Cooler на CPU-то като туко що видях в YouTube, че си идва със техен Cooler -

Ти сигурен ли си че ще клокваш този процесор , имаш ли приятел който може да ти го направи понеже виждам че нямаш идея за какво става дума. Ако ще клокваш този смешен вентилатор няма да свърши работа.

Jack Alvarez тоя охладител за жълти стотинки е колкото процесора да работи на стандартните честоти.

Нито го държи студен под товар нито е тих а ти взимаш машина за клок та дори малко по-добър охладител не би бил подходящ.

Трябва ти нещо среден клас (от 50 лв. нагоре се гледат).

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Jack Alvarez тоя охладител за жълти стотинки е колкото процесора да работи на стандартните честоти.

Нито го държи студен под товар нито е тих а ти взимаш машина за клок та дори малко по-добър охладител не би бил подходящ.

Трябва ти нещо среден клас (от 50 лв. нагоре се гледат).

Дам, разгледах малко из интернета и си показва, че със Stock Cooler-а е по-гадно.

Директно ще стопира при по-сериозен клок дори с малко по-добри охладители от фабричния.
Например с бюджетен охладител за около 30 лв. температурите ще са по-ниски и ще работи по-тихо
тя и целта им е такава но при клок температурата скача жестоко и припада. :)

За това гледай охладители над 50 лв. вече кой точно зависи колко пари ти се дават.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Само едно не разбрах, защо ми даде друг Cooler на CPU-то като туко що видях в YouTube, че си идва със техен Cooler -

Дам, разгледах малко из интернета и си показва, че със Stock Cooler-а е по-гадно.

При условие,че желаеш качествено охлаждане за процесора минимум е  CM HYPER 212 EVO , CM HYPER 412S .За качествените изпълнения цената се покачва значително - Thermalrigh CPU Cooler HR-02 Macho Rev.A , Noctua NH-D14 CPU Cooler , Noctua NH-U14S CPU Cooler , NOCTUA CPU Cooler NH-D15, LGA1150/2011/AMD Сам можеш да прецениш каква сума е приемлива за теб.

Поздрави !

За трети и последен път повтарям, защото явно не си не само навътре в нещата, но и изобщо си нямаш понятие от хардуер, още по-малко от частите, които ти се предлагат. MSI GTX970 Gaming 4G  е най-горещата платка от всички подобни видеокарти. В задната част темепратурата минава 85 градуса, а тая част се пада точно под вентилатора на процесора. Същия тоя вентилатор засмуква горещ въздух  над видеокартата, като по тоя начин охлаждането става много по-неефективно. Няма как примерно да се засмуква въздух с температура 50 градуса и да се опита да охлади процесора до подобни температури. Ако пък нямаш вентилация в кутията, става още по-зле. Затова ти трябват поне два вентилатора. От повече няма смисъл, защото вдигат шум, но работа не вършат.  И точно защото боксовия охладител е слаб, то процесора ти ще вдига високи температури, дори при стандартни честоти без клок. И макар че може да издържи до 105 градуса преди да почне да тротва ( смъква честота и напрежение), то боксовият охладител ще почне да вие. Лошото е, че като почне да вие, оборотите на вентилатора зависят от моментната температура на процесора, която може да се мени. Примерно 70-80-90 градуса, а това означава, че шума ще те дразни много повече като се променя, отколкото ако е постоянен или го няма. Точно затова ти трябва допълнителен охладител за процесора, който не само да държи ниски температури, а и да не вие като на умряло.  Тоя, който ти предложих, не е от най-добрите, но за парите си е достатъчно добър, за да задържи температурите в нормални граници, които да не предизвикат тротване на процесора след клок. Освен това перката му е тиха, дори да се наложи да работи на максимални обороти. Лично аз съм с тоя охладител и тая MSI видеокарта. Откакто го взех, нямам проблеми нито с шума на боксовия охладител на процесора, нито с шума на видеокартата, която по принцип си е много тиха, освен ако в жегите не я оставиш в кутия без нито един вкарващ и изкарващ вентилатори.  Това е цялата философия. Ако не си разбрал нещо, не знам как по-ясно да ти го обясня, освен да ти покажа клипче да видиш какви температури развива процесора с боксовия охладител и какви температури след това:

Забелязваш ли някаква разлиика?

Имай предвид, че моя процесор работи на 3.6 GHz  честота, тоест доста по-малко от твоя. 

Билдера,щото не си имат понятие и му пълнят главата с глупости и по трудният начин ще разбере,че с трици маймуни се не ловят,а тия отворковци лепят "лафове" и обиди и не търпят критика.

• Автор

За трети и последен път повтарям, защото явно не си не само навътре в нещата, но и изобщо си нямаш понятие от хардуер, още по-малко от частите, които ти се предлагат. MSI GTX970 Gaming 4G  е най-горещата платка от всички подобни видеокарти. В задната част темепратурата минава 85 градуса, а тая част се пада точно под вентилатора на процесора. Същия тоя вентилатор засмуква горещ въздух  над видеокартата, като по тоя начин охлаждането става много по-неефективно. Няма как примерно да се засмуква въздух с температура 50 градуса и да се опита да охлади процесора до подобни температури. Ако пък нямаш вентилация в кутията, става още по-зле. Затова ти трябват поне два вентилатора. От повече няма смисъл, защото вдигат шум, но работа не вършат.  И точно защото боксовия охладител е слаб, то процесора ти ще вдига високи температури, дори при стандартни честоти без клок. И макар че може да издържи до 105 градуса преди да почне да тротва ( смъква честота и напрежение), то боксовият охладител ще почне да вие. Лошото е, че като почне да вие, оборотите на вентилатора зависят от моментната температура на процесора, която може да се мени. Примерно 70-80-90 градуса, а това означава, че шума ще те дразни много повече като се променя, отколкото ако е постоянен или го няма. Точно затова ти трябва допълнителен охладител за процесора, който не само да държи ниски температури, а и да не вие като на умряло.  Тоя, който ти предложих, не е от най-добрите, но за парите си е достатъчно добър, за да задържи температурите в нормални граници, които да не предизвикат тротване на процесора след клок. Освен това перката му е тиха, дори да се наложи да работи на максимални обороти. Лично аз съм с тоя охладител и тая MSI видеокарта. Откакто го взех, нямам проблеми нито с шума на боксовия охладител на процесора, нито с шума на видеокартата, която по принцип си е много тиха, освен ако в жегите не я оставиш в кутия без нито един вкарващ и изкарващ вентилатори.  Това е цялата философия. Ако не си разбрал нещо, не знам как по-ясно да ти го обясня, освен да ти покажа клипче да видиш какви температури развива процесора с боксовия охладител и какви температури след това:

Забелязваш ли някаква разлиика?

Имай предвид, че моя процесор работи на 3.6 GHz  честота, тоест доста по-малко от твоя. 

Както каза dl777, ако 100 човека ти говорат различни неща ти кой ще слушаш?

http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r48235p1r51770p1r3032p1r49985p1r52597p1r53062p1rf.html- Това ми е крайната "количка" - Със включен вентилатор който ти ми предложи, и отделно ще закупя Optional Cooler-a който идва със кутията. Кажи ми само дали има още нещо за добавяне.

http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r48235p1r51770p1r3032p1r49985p1r52597p1r53062p1rf.html- Това ми е крайната "количка" - Със включен вентилатор който ти ми предложи, и отделно ще закупя Optional Cooler-a който идва със кутията. Кажи ми само дали има още нещо за добавяне.

Всеки ти казва че трябва охлаждане а ти "ами то си има" - не го възприемаш просто. Никой не ти е казал че не ти трябва.

А това което ти предложиха надвишава с 400 лв. бюджета ако кажеш че ги имаш ок , ти само променяш някви части които нямаш идея за какво ги променяш.

Аз имам забележки и към дъното,и към рама,и към ССДто,и към кутията,колкото до кулера също, на мнение съм за висок клас Noctua/Thermalright да се вземе,отделно се явиха и приказки за видеото,да си ги прочел...

Добре изглежда откъм процесорната и видеочаст. Нямам мнение за SSD, мисля по-горе някой спомена за това. Ако ще ползваш тоя компютър за игри и по-точно ако ще инсталираш или имаш много игри, като в същото време си навит да записваш и клипове, то тоя хард е прекалено малък. Добра идея е ако имаш парички, да вземеш директно 2 TB  хард диск. Ако не, здраве да е. 

А когато ти пристигнат частите, разучи внимателно как се монтира тоя охладител. Има значение и в коя посока ще го завъртиш. Добра идея е вентилатора да засмуква въздух от страната на хард диска, тоест от предната част на кутията. И да не забравиш термопастата, че боксовия охладител е с нанесена такава, но CM 612  идва с тубичка термопаста отделно. 

• Автор

Добре изглежда откъм процесорната и видеочаст. Нямам мнение за SSD, мисля по-горе някой спомена за това. Ако ще ползваш тоя компютър за игри и по-точно ако ще инсталираш или имаш много игри, като в същото време си навит да записваш и клипове, то тоя хард е прекалено малък. Добра идея е ако имаш парички, да вземеш директно 2 TB  хард диск. Ако не, здраве да е. 

А когато ти пристигнат частите, разучи внимателно как се монтира тоя охладител. Има значение и в коя посока ще го завъртиш. Добра идея е вентилатора да засмуква въздух от страната на хард диска, тоест от предната част на кутията. И да не забравиш термопастата, че боксовия охладител е с нанесена такава, но CM 612  идва с тубичка термопаста отделно. 

Начи ПЦ-то като цяло е добре, вентилатори всичко е ок, добре - а отделно термопаста хубава от къде да взема и колко ще ми излезе?

Клипове няма да записвам, само за игри е ПЦ-то и тук там за софтуерни програми.

Аз имам забележки и към дъното,и към рама,и към ССДто,и към кутията,колкото до кулера също, на мнение съм за висок клас Noctua/Thermalright да се вземе,отделно се явиха и приказки за видеото,да си ги прочел...

Да, кулера е средна работа, но за 80 лева толкова. За щастие е тих и при максимален напън, а лично аз точно това търсех. Иначе варианти с прахосмукачки много. За 2 градуса по-малко ти слагат 1000 обороти на перката отгоре и готово. 

Начи ПЦ-то като цяло е добре, вентилатори всичко е ок, добре - а отделно термопаста хубава от къде да взема и колко ще ми излезе?

Клипове няма да записвам, само за игри е ПЦ-то и тук там за софтуерни програми.

Не ти трябва допълнително термопаста. Слагаш тая, която идва с кулера. Добра е.  И да, ПЦ-то ти може да стане още по-добре, ама ще трябва да се бръкнеш още. Така може да стигнеш до безкрая, да налееш 2 бона отгоре над заплануваното и пак да постигнеш същия ефект като краен резултат при игри и тишина.  За бързина не говоря, щото няма как да го направиш това ПЦ  много по-бързо, освен ако не минеш на по-горен клас видеокарта от сорта на GTX980Ti. Между другото, ако махнеш половината части и минеш на GTX980 Ti,  ще си много по-добре при игри.  А ся де!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Да, кулера е средна работа, но за 80 лева толкова. За щастие е тих и при максимален напън, а лично аз точно това търсех. Иначе варианти с прахосмукачки много. За 2 градуса по-малко ти слагат 1000 обороти на перката отгоре и готово. 

Не ти трябва допълнително термопаста. Слагаш тая, която идва с кулера. Добра е.  И да, ПЦ-то ти може да стане още по-добре, ама ще трябва да се бръкнеш още. Така може да стигнеш до безкрая, да налееш 2 бона отгоре над заплануваното и пак да постигнеш същия ефект като краен резултат при игри и тишина.  За бързина не говоря, щото няма как да го направиш това ПЦ  много по-бързо, освен ако не минеш на по-горен клас видеокарта от сорта на GTX980Ti. Между другото, ако махнеш половината части и минеш на GTX980 Ti,  ще си много по-добре при игри.  А ся де!

Честно казано със идването тук само първите няколко поста ми надвишиха бюджета, мислят си „Ми то ние не плащаме, тоя не разбира, дай да му бръкнем в джоба да си направи ПЦ с тъпи части“ и после няколко човека като тебе трябваше да оправят нещата, както и да е, парите ще ги оправя, само компютъра да е ок.

Честно казано със идването тук само първите няколко поста ми надвишиха бюджета, мислят си „Ми то ние не плащаме, тоя не разбира, дай да му бръкнем в джоба да си направи ПЦ с тъпи части“ и после няколко човека като тебе трябваше да оправят нещата, както и да е, парите ще ги оправя, само компютъра да е ок.

Виж кво, малко хора тук във форума са виждали компютър за 2500 лева. Сега недоволстват това и онова, ама ще ти кажа - за 2500 толкова. Сигурно може и по-добро, но и това дето си избрал  е добре. Аз също имам резерви към някои части, но запазих мълчание и както виждаш, не съм давал примерна конфигурация. 

Малко встрани от темата ще кажа нещо за ADATA. За втори път купувам таква памет. В момента съм комбинирал една плочка ADATA  с една GEIL,  защото когато купувах втората, нямаше подобна ADATA. Ще ти кажа, че ADATA-та сложи в джоба си много по-именити памети с гребенчета. Клоква се много спрямо стандартните честоти и тайминги, които са написани в характеристиките, а това означава че за много малко пари, вземаш равностойна памет на други, именити, ама скъпи. И както тая ADATA  по дефолт е на 1600 MHz  при CL11 и 1.5 волта, така сега е пак на 1.5 волта, но на близо 1700 MHz  при CL9. Сам си прави сметката колко е калпава. Ти ще дадеш много повече пари за подобна памет, работеща на CL9,  която няма да може да клокнеш и мегахерц. Има ги и такива. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Това е конфигурацията ти но малко превишава бюджета , преди мисля 2 или 3 седмици беше. Тука е преди да се подреди просто я натоварихме преди да да бъде готова.

Получи се перфектна ако те интересуват частите ще ти ги кажа.

Захранването е 750 Seasonic Gold което е малко много но може да се слага втора 970ка.

image.png

Това е конфигурацията ти но малко превишава бюджета , преди мисля 2 или 3 седмици беше. Тука е преди да се подреди просто я натоварихме преди да да бъде готова.

Получи се перфектна ако те интересуват частите ще ти ги кажа.

Захранването е 750 Seasonic Gold което е малко много но може да се слага втора 970ка.

image.png

Ай бягай с тая орязана кутия! Ето едно доказателство, защо не трябва да се взема малка кутия с голяма видеокарта. След две години ще се чуди къде да слага хардовете. И както е тръгнал с тоя малкия Seagate,  не го виждам в бъдеще. ДА дадеш ти 2500 лева и да натъпчеш всичко в тая смотана кутия...нямам думи!

Обикновен домашен геймър освен да запише някой клип или да стриймне нещо друго не прави с компа не му трябват хардове.

едит: 2TB HDD Seagate и 250 SSD забравих кое или а-дата или кингстон беше

Картата 312мм http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=8935&search=970

Кутията CM690 http://www.coolermaster.com/case/mid-tower-cm690-series/cm693/ мсиля беше 320мм за карта можело и да се събере но не му трябваше това за хардовете :) и така като се вижда 200мм перка е много яко :)

Има още един слот за хард и ако трябва ССД-то ще се премести някъде и ще има още един :) перфектна си е кутията за цената той искаше и по-малка и евтина :) всичко си е до парите ако имаш неограничен бюджет всичко може.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Ей, тия хептен са развалили кутията :) В моята CM690  има поне 3-4 сантиметра повече място между охладителя и клетката за CD. Сега като сравних размерите, наистина CM690 I  е с 23 mm по-дълга. Значи вдигат цената, намаляват дължината и ето ти хубава кутия превърната в боклук. В моята е абсурд да се побере GB GTX970,  няма да и стигне може би сантиметър, но мястото между охладителя и клетакта за DVD  е видимо по-голямо.  Не знам как ги купувате тия кутии и с каква цел. Връзвате се на подлите номерца на производителите, дето ви дават купчина желязо за повече пари с аргумента, че била функционална. Функционална на баба им шортите. Това ако е функционално да разглобиш половината кутия за една видеокарта, да вземат директно отвън да монтират шаси за процесор, видеокарта и РАМ, които да са свързани с дъното в кутията, ушита по mATX  фактора. 

Билдера,ще се събере и без махане.Явно момчетата не са били опитни и са се притеснявали (видно и от харда и от кабеляка).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.