Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

lindroos1,не ми харесва,че няма филтри-като си направиш и ти клокърска конфигурация с N на брой фанове,токава ще разбереш;не ми харесва,че така и не дадохте линк какъв кулер събира,което е основно за клокърска конфигурация с 4790К-като си направиш и ти клокърска конфигурация с 4790К,ще разбереш;не ми хареса плиткият таван-отврат за фанове,кулери и кабели;не ми хареса пластмасата и запушеното лице (предният панел);не ми хареса,че е 200 лева;не ми хареса,че хваща 2х120 мм фанове или единични 140 мм,като кутия за 60 лв...кусури много и не е за конфига на момчето от тази тема.Но аз съм спамер-не ме гледайте мене...

• Отговори 170
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не бе, кутията щом ти харесва, вземай я. Всеки си има вкус и изисквания. Щом картата ти не е дълга и няма да вземаш GB GTX970,  то не е никакъв проблем. Щом ти допадат капакът и местата за флашките, които на мен не допадат,  пак няма проблем. 

Мама и и флашка, цял ден съм я забол отгоре и не ми остава време да я напълня с музика за колата. Флашка често слагам и то точно заради музика. Особено ме е яд нощем, когато не мога да го вкарам... 

Builder, ако може да ми дадеш един хубав монитор 24 инча 1920x1080 + 144Hz Refresh Rate да бъде, за 400/450 кинта някъде, ако може да ми намериш ще съм ти благодарен.

Или, ако няма ми помогни да намеря поне 120Hz 24 inch 1920x1080

Редактирано от Jack Alvarez (преглед на промените)

Builder, ако може да ми дадеш един хубав монитор 24 инча 1920x1080 + 144Hz Refresh Rate да бъде, за 400/450 кинта някъде, ако може да ми намериш ще съм ти благодарен.

Е не мога да ти дам, нямам излишен ;) 

Нека дам шанс и но други да изберат монитора. Че усещам нещо се разсърдиха. 

• Автор

Е не мога да ти дам, нямам излишен ;)

Нека дам шанс и но други да изберат монитора. Че усещам нещо се разсърдиха. 

Имам предвид от някой сайт да си купя защото аз така и така не намерих след 1 седмица търсене.

Имам предвид от някой сайт да си купя защото аз така и така не намерих след 1 седмица търсене.

Да, знам какво имаш предвид, но не съм сигурен,  че за тия пари има подобен монитор. Виж  тук ако намериш нещо...

А ако вземеш някоя AMD видеокарта с Free Sync, гледай какво има:

http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/25um57-p-p273174647/

Аз само заради това бих минал на АМД... R9 390. 

ПП: Продавам ти моята видеокарта барабар с монитора, хаха. Давай 700 лева и получаваш MSI GTX970 Gaming 4G и Филипс Blade 2 . Без да се замислям минавам на R9 390  с тоя монитор. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

lindroos1,не ми харесва,че няма филтри-като си направиш и ти клокърска конфигурация с N на брой фанове,токава ще разбереш;не ми харесва,че така и не дадохте линк какъв кулер събира,което е основно за клокърска конфигурация с 4790К-като си направиш и ти клокърска конфигурация с 4790К,ще разбереш;не ми хареса плиткият таван-отврат за фанове,кулери и кабели;не ми хареса пластмасата и запушеното лице (предният панел);не ми хареса,че е 200 лева;не ми хареса,че хваща 2х120 мм фанове или единични 140 мм,като кутия за 60 лв...кусури много и не е за конфига на момчето от тази тема.Но аз съм спамер-не ме гледайте мене...

Ти не си на 16,ти си на 11.Като си направиш ти онова,като си направиш ти това :D :D Момче,излез навън и си намери приятелка,че цял живот сам ще си останеш

Хахаха...това горното ме изкефи. Ей затова и в най-загубената ситуация човек трябва да очаква нещо, дето да му оправи настроението. 

Ти не си на 16,ти си на 11.Като си направиш ти онова,като си направиш ти това :D :D Момче,излез навън и си намери приятелка,че цял живот сам ще си останеш

Не мога-грозен съм.

пп Донякъде си връщам думите за кутията.Видях,че Билдера е дал линк с ревю,в което пише,че събира 170 мм кулер.Но всичко останало си е така,както го виждам аз.А "това-така,онова-онака" ще го разбереш чак като поровиш по-дълго време в кутиите и псуваш що са скапани. ;) 

пп след пп Ще съм ти благодарен,ако ме запознаеш с някоя,не държа да е хубава.На мен ми е трудно,аз пред клавиатурата се правя на опи,ама пред жените дума не мога да обеля.Иначе харесвам всякакви,най-вече такива.Благодаря ти предварително!

Лелее тая тема била станала весела - с  тая пуста работа изпускам страшно много лафове....

И малко към автора: Всяка кутия която ти събира чарковете и има функционалност,която ти върши работа, става. Или иначе казано,някакъв въздушен поток (поне 2 перки),ако те вълнува някаква възможност за скриване на кабелите,или ако не искаш да я чистиш често филтри и така нататък. И най-вече основния фактор - външен вид който да те кефи! Ако е така като на _bildеra или моята или тази горе на бюрото и е някой грозил,ще те е яд всеки ден какъв як хардуер си натъпкал в нещо толкова гадно.Затова и аз като правя на някой конфигурация изясняваме какво търси като функции и го оставям да си избере сам. Собственика на тази от втория линк например е зарибил свой приятел да му сглабям и на него як компютър и преди 2 дена ми пратиха снимки, че човека е купил тази кутия.....(WTF 317€) Добре че успях да ги убедя да почакат 1 месец за останалото. Дал съм им свобода за мишка,клавиатура,хард и SSD. Та извода - има неща които са важни и е хубаво за тях да се търси и слуша съвет ,но има и такива ,които са чисто субективни и индивидуални. Или няма чааак толкова значение ,че ще вземеш не най-доброто на теория.

btw в твоята конфигурация ,особенно с планирания клок,аз бих инвестирал в доста по-сериозен охладител за процесора...

• Автор

Лелее тая тема била станала весела - с  тая пуста работа изпускам страшно много лафове....

И малко към автора: Всяка кутия която ти събира чарковете и има функционалност,която ти върши работа, става. Или иначе казано,някакъв въздушен поток (поне 2 перки),ако те вълнува някаква възможност за скриване на кабелите,или ако не искаш да я чистиш често филтри и така нататък. И най-вече основния фактор - външен вид който да те кефи! Ако е така като на _bildеra или моята или тази горе на бюрото и е някой грозил,ще те е яд всеки ден какъв як хардуер си натъпкал в нещо толкова гадно.Затова и аз като правя на някой конфигурация изясняваме какво търси като функции и го оставям да си избере сам. Собственика на тази от втория линк например е зарибил свой приятел да му сглабям и на него як компютър и преди 2 дена ми пратиха снимки, че човека е купил тази кутия.....(WTF 317€) Добре че успях да ги убедя да почакат 1 месец за останалото. Дал съм им свобода за мишка,клавиатура,хард и SSD. Та извода - има неща които са важни и е хубаво за тях да се търси и слуша съвет ,но има и такива ,които са чисто субективни и индивидуални. Или няма чааак толкова значение ,че ще вземеш не най-доброто на теория.

btw в твоята конфигурация ,особенно с планирания клок,аз бих инвестирал в доста по-сериозен охладител за процесора...

Клок няма да правя като за световно, всички ми говорите сякаш ще пускам атомна бомба :Д, клок съм взел за всеки случай, някоя игра да буустна, не чак толко, че да ми пари на очите компютъра, но щом всичко е ок, с тази работа ще си вървя :Д

Ами то е така. С времето човек забравя, че хардуера му си работи съвсем нормално и с температури 75-80 градуса и почва да се пита, защо на оня от форума видеото му е 60, а на другия процесора 50. И почват едни наливания в пари, само и само да се смъкнат ненужни градуси. А каква е истината? Истината е, че градус се смъква не за нещо друго, а за да е стабилна тая машина  и за да е тиха, докато е стабилна. Стабилност се осигурява и с много по-евтини охладители. Тишина вече зависи. Щото има и охладители, дето ще ти смъкнат 2-3-5 градуса повече, но няма да може да ги търпиш. Тогава какъв е смисъла да ги купуваш? Само за да ти смъкнат от 80 на 75 градуса клокнатия процесор? Не се излагайте! Охладителя, който предложих, е достатъчно тих и достатъчно ефективен дори при минимални обороти на тихия вентилатор. Лично аз съм го избрал най-вече заради тишината и заради евентуалната възможност след смяна на платформата, ако имам късмет, да го ползвам пак. Да, има и по-евтини. Появяват се и някои на промоция, но всеки от тях има по някой недостатък. Единия няма регулировка на оборотите, другия е с шумна перка, третия е с недостатъчна ефективност. Как съм разбрал това ли? По най-баналния начин - хората вместо мен са го разбрали. Тоя i7 4790  дори няма да му се налага да го клоква, за да подсигури тая GTX970. Въпросът тук бе друг - че бокса е много шумен специално с тая видеокарта, която е избрал човека. Нито аз успях да го разубедя ( а и не съм искал), нито някой друг в тая тема, че да си вземе карта на GB, EVGA  и тем подобни. Добре че не се появиха и ония с инотридетата. При това положение просто му трявба афтърмаркет охладител за процесора. А какъв точно...казах мнението си защо точно CM 612. Оглеждах миналия месец нашия пазар какво се продава в тоя ценови клас и изклщчвайки някои модели над 100 лева, CM612  е най-добрия избор като сбор от качества за дадени пари, без това да вреди на качествата. Защото има и изгодни неща като цена/производителност, само че там досто често страда производителността и тоя показател - цена/производителност е без практическо значение. 

Успех с покупката! А ако се откажеш от GTX970,  мини на варианта с R9 390  и монитор с Free Sync. Ще загубиш някои неща може би, като например ShadowPlay,  с който се занимавах 4 дена паралелно с AMD Gaming Evolved  и други програми, но пък ще имаш широк монитор с подкрепа на Free Sync. 

Погледни този монитор, малко надвишава бюджета, но притежава всичко което искаш и дори е на промоция!

Погледни този монитор, малко надвишава бюджета, но притежава всичко което искаш и дори е на промоция!

Не притежава всичко, които иска. Например цената. Ти ли ще му добавиш 150 лева? 

Не притежава всичко, които иска. Например цената. Ти ли ще му добавиш 150 лева? 

Както виждаш съм споменал че надвишава бюджета, но както ти самия спомена, за тези пари трудно ще намери монитор с посочените изисквания...

Има точно два читави 144MHz модела като още ги няма в продажба а и ще струват над 1 500 лв.

Acer Predator XB270HU и ASUS MG279Q.

Та и да има парите да дава 600 лв. за скапан боклук е меко казано тъпотия!

пс. Явно докато има наивни геймъри единствено закон забраняващ TN е спасението.

Хора спрете да купувате най-евтината и скапана технология на безбожни цени ако искате прогрес в мониторите.

Това е тотална промивка на младежта в планетарен мащаб да си дават парите за боклуци.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сравнение с боклуците са цъфнали и вързали. Не само ще с по-добра картина но и с по-голям диагонал при това за по-малко пари.

Отделно ако геймърите не бяха с промити мозъци цените на IPS щяха да са още по-ниски и щеше да се инвестира повече в

разработване на модели като Acer Predator XB270HU и ASUS MG279Q като и цените им щяха да са по-ниски. 

Вместо това се гони най-евтината технология. Направо един CRT да се взима.

Предатора е уникален монитор. Нищо че е с TN. Мой приятел го ползва от месеци и е повече от доволен. Някъде по темите го бях снимал. Иначе в България може да го няма или да е скъп , той го купи за 500 и няколко €.

Предатора е уникален монитор. Нищо че е с TN. Мой приятел го ползва от месеци и е повече от доволен. Някъде по темите го бях снимал. Иначе в България може да го няма или да е скъп , той го купи за 500 и няколко €.

Два модела са-с ТН и ИПС.Този,който Наруто размята е с ИПС.

Моя грешка, аз говорех за XG а този бил XB. Погледнах му само последните букви.

Твърдението ми си важи обаче. Не е задължително като е TN да е боклук. Моя също е с такава матрица и даже е клас около 200€ а си ми върши перфектно работа. Даже и след 10-12 часа игра не чувствам нищо, докато на мега-супер-200херцовия ми телевизор след няма и час игра почват сълзи, кървяване и прочие. И него го гледам от 4 метра не от 1.

Единственото за което е гаден е за четене. Само че това с монитора е поне според мен строго индивидуално. Аз примерно имам чуствителни очи и предпочитам по-приглушени цветове, някои хора като набримчат контрасти и яркости направо не може да се гледа в монитора, но на тях си им харесва. Затов и когато някой иска съвет за монитор се получава за ръчичка в магазина, флашка в джоба с някое тестче и клипче и който му харесва него да взима. Тук поне винаги може да се намери всеки един модел и да се види на живо. А и продавачите рядко отказват да ти пуснат твоя си материал.

Щом човека спомена херци, значи има защо. На мен ми е чудно, защо всичко над 60 херца е толкова скъпо. Навремето CRT  стигаха безбожни честоти за жълти стотинки.  Когато си взех сегашния IPS, първата ми реакция бе да поставя отново старото 17 инчово CRT. Кристална картина, никакъв лаг...набичвам го на 75 херца с добра видеокарта на 1280х960 и си свиркам. кофтито бе, че поддържаше само 65 херца на 1600х1200, а това не бе достатъчно за CRT.  Не знам защо ги зарязаха тия ЕЛТ монитори. Бяха си 100 пъти по-хубави от кой да е IPS и TN  монитор в ниския ценови клас. А и от 75 херца нагоре не умарят очите. Ако ги бяха направили по 85-100 херца за 1600х1200 или някаква аналогична резолюция на сегашните, цена нямаше да имат. Нищо че заемат място. То сега тоя като не заема, голям келепир - само стойката му почти колкото площта на стария CRT. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.