Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Билдера,ще се събере и без махане.Явно момчетата не са били опитни и са се притеснявали (видно и от харда и от кабеляка).

Притеснение колкото да не счупим нещо :) , комп за 2700 лв. веднъж годишно виждаме в нашия умрелия град.

Картата можеше и да влезе даже не сме пробвали просто махнахме това за хардовете понеже не му трябва.

Кабеляка по план трябваше да се управи след като видим дали всичко бачка но не знам какво стана.

дъното е GB Z97 Gameing 3

процесора i7 4790К

ram; 2x4 XPG a-data cl9

кутията, видеото, захранването, кулера ги знаете

Какво му имa на харда че не виждам наистина?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Отговори 170
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Билдера,ще се събере и без махане.Явно момчетата не са били опитни и са се притеснявали (видно и от харда и от кабеляка).

Да, като намаляват местата за хардове, ще се събере. Ами да вземат да орежат ламарините, да я направят кабриолет и нещата ще се оправят веднъж завинаги. Тъпа кутия. Да сложиш ти карта 32 сантима в тясна кутия и да се гордееш с това... Това пък недоразумение на ГБ 32 сантима...нямам думи. Тоя свят се е побъркал. Единия иска 3 перки, че били по-тихи (нищо че се въртят постоянно), друг пък иска 50 градуса карта, нищо че и 70 да е ядрото все тая. Трети пък иска малка кутия, сякаш го е срам от това, което е наврял вътре...

Сравни разстоянито от кулеро до DVD-то при моята кутия, на която съм дал снимки, сравни и разстоянията при тая. Аз мога дори да си позволя да разхвърлям кабеляците и пак остава достатъчно място за въздуха. При тая трябва да махнеш 7 ssd-та,  че да осигуриш малко пространство и пак няма достатъчно място от охладителя на процесора до ламарините. Представям си какви изпълнения стават при монтиране и демонтиране на хардуер. Ами ако клетката за SSD  бе там, как изобщо ще засмуква тоя кулер въздух за процесора?

Хаха, сега видях и как е монтиран хард диска и откъде са промушени кабелите :) Определено производителят и добър замисъл да е имал, изпълнението е ужасно. Откога пък обърнаха положението на хард дисковете?

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Да прав си че са на обратно :) но така съм свикнал с оригиналните HP-та  и наистина не съм съобразил.

едит: съсредоточете се да изберете комп на автора :)

Да прав си че са на обратно :) но така съм свикнал с оригиналните HP-та  и наистина не съм съобразил.

едит: съсредоточете се да изберете комп на автора :)

Човека си го избра вече, вие се опитвате да го разубедите и в последния момент да го накарате да нарпави някоя глупост. Ей затова ме е яд на такива теми - много баби, хилаво дете. Дано поне човека не се подведе, защото е лесно да се подведе, трудно да отсее бъзика от реалността. А тук доста бъзик има, макар темата да изглежда по-сериозна като цяло. 

Не ме разбирай грешно, но ти с оня си пост, че това е неговата конфигурация, разби всичко детско в мен :P Хаха. Извинявай, ама когато се прави конфигурация, струваща 8 минимални заплати, се купуват неща, които най-малкото трябва да си пасват добре. 

Не погледнах добре предложенията, но някой предложи ли му микродъно и памети с гребенчета? Дано да не е де. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

Човека си го избра вече, вие се опитвате да го разубедите и в последния момент да го накарате да нарпави някоя глупост. Ей затова ме е яд на такива теми - много баби, хилаво дете. Дано поне човека не се подведе, защото е лесно да се подведе, трудно да отсее бъзика от реалността. А тук доста бъзик има, макар темата да изглежда по-сериозна като цяло. 

Не ме разбирай грешно, но ти с оня си пост, че това е неговата конфигурация, разби всичко детско в мен :P Хаха. Извинявай, ама когато се прави конфигурация, струваща 8 минимални заплати, се купуват неща, които най-малкото трябва да си пасват добре. 

Не погледнах добре предложенията, но някой предложи ли му микродъно и памети с гребенчета? Дано да не е де. 

Компа който ти показах като части е перфектен , това оправдание че някой ден ще сложи 4 харда не е сериозно особено ако погледнеш коя кутия си е избрал.

Ами не знам аз спрях да го следя какво точно променя понеже вие се намесихте и по-добре може да му помогнете.

едит: не знаех че си е избрал вече , пропуснал съм постове явно за което се извинявам.

Компа който ти показах като части е перфектен , това оправдание че някой ден ще сложи 4 харда не е сериозно особено ако погледнеш коя кутия си е избрал.

Ами не знам аз спрях да го следя какво точно променя понеже вие се намесихте и по-добре може да му помогнете.

едит: не знаех че си е избрал вече , пропуснал съм постове явно за което се извинявам.

Ами аз по-горе си казах меннието. Щом взема подобен хардуер, може да му се прииска да направи някое-друго клипче.  А като почне с клипчетата, тоя 1 TB  хард бързо ще отеснее. Лично аз правя по 300 GB  компресирани клипове за има няма 2 месеца. Какво остава за 2 години, каквито са намеренията на пусналия темата? Споменава да го издържи хардуера 2-3 години. Зависи, с тоя 1 TB  хард едва ли. Има маняци и на филми, с които пълнят хард диска си. Други пък като мен търсят място да инсталират 150 игри. Знаеш ли колко място ми заемат игрите в момента и то не всички инсталирани? Това е на единия хард:

2015-07-06_110528.jpg

На другия имам още 100 GB  инсталирани в STEAM  библиотеката.

Имам и отделно игри на Origin  , както и някоя друга "купена" от други места. Още 20-30 игри чакат да бъдат инсталирани някога, защото в скоро време изтрих всичко от харда и почнах наново да инсталирам. Игрите ми само заемат 700-800 GB. И тук не говоря за инсталационни файлове, а за директно инсталирани игри, готови за игра. Видеоклиповете ми заемат близо 500 GB,  а имай предвид, че поне веднъж в месеца правя масова чистка на видеоклипове.

2015-07-06_110847.jpg

За какъв 1 TB  хард ми говориш? Ами той и 2 TB  да вземе, само след година ще го запълни до дупка. 

Беше с 1 TB хард диск, както и да е. Аз в момента съм с 3.25 TB  пространство и определено бях почнал да се притеснявам преди месец за пространството, преди да форматирам единия 2 TB хард изцяло и да преразпределя нещата.  Спам или не, по-добре спам леко встрани, отколкото мълчание. Мълчанието е злато, ама злато за търговеца, не за купувача. 

Беше с 1 TB хард диск, както и да е. Аз в момента съм с 3.25 TB  пространство и определено бях почнал да се притеснявам преди месец за пространството, преди да форматирам единия 2 TB хард изцяло и да преразпределя нещата.  Спам или не, по-добре спам леко встрани, отколкото мълчание. Мълчанието е злато, ама злато за търговеца, не за купувача. 

2TB казвам за този комп на снимката не за автора. Ако е ползотворен спама за автора си струва тогава. :)

едит: най-добре му направете всички части сега да види как е понеже сега прочетох всичко и е доста объркан какво да вземе не съм сигурен че си е избрал.

2TB казвам за този комп на снимката не за автора. Ако е ползотворен спама за автора си струва тогава. :)

едит: най-добре му направете всички части сега да види как е понеже сега прочетох всичко и е доста объркан какво да вземе не съм сигурен че си е избрал.

Нищо няма да правя. Нали има големи разбирачи тук. Аз му казах какво да прави, ако вземе дадено нещо. Нищо повече не мога да му кажа, освен да му поръчам конфигурация и да му я сглобя. Естествено, говоря хипотетично, защото никога няма да се хвана с подобни неща. А то от разбирачи се видя, как и една игра не могат да подкарат като хората. 

• Автор

Нищо няма да правя. Нали има големи разбирачи тук. Аз му казах какво да прави, ако вземе дадено нещо. Нищо повече не мога да му кажа, освен да му поръчам конфигурация и да му я сглобя. Естествено, говоря хипотетично, защото никога няма да се хвана с подобни неща. А то от разбирачи се видя, как и една игра не могат да подкарат като хората. 

Прав си, както казах и аз много хора не са виждали компютри за над 2 бона, и си мислят, че това се прави ей така, това „Всички му давате различни мнения и го обърквате“ си е така, аз затова написах „Ем да то аз съм си новобранец в хардуера, само в софтуера ме бива“ и тва беше, ще пратя още един път конфигурацията която ти ми помогна да избера със няколко други човека - http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r48235p1r51770p1r3032p1r49985p1r52597p1r53062p1rf.html+ Optional Куулер

Не казвам че не е хубава но е много скъпа рама , бих взел нещо от рода на http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR3-1600-KINGST-HYPX-SVG или http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR3-1600-ADATA около тези цени.

Ако ще даваш близо 250 лева за дъно това има по-хубава ланка , има и някои сокети които може никога да не ползваш но ги има http://nikem-bg.net/computer-components/GB-Z97X-GAMING---1150/description.html

В тази кутия не съм сигурен дали ще се събере кулера , по данни ти остава колко сантиметър но не знам.

ССД-то тука не го харесват аз съм с такова от година и нямам проблеми за още много малко кинти ще вземеш 256 а не 240 което не кой знае какво но ще е по-бързо на четене поне :)

Ако искаш обръщай внимание какво пиша :) поне съм ти казал аз какво мисля. Успех

едит; то и твето има сокетите :) не видях че пак си го сменил с друго моя грешка

• Автор

Не казвам че не е хубава но е много скъпа рама , бих взел нещо от рода на http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR3-1600-KINGST-HYPX-SVG или http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR3-1600-ADATA около тези цени.

Ако ще даваш близо 250 лева за дъно това има по-хубава ланка , има и някои сокети които може никога да не ползваш но ги има http://nikem-bg.net/computer-components/GB-Z97X-GAMING---1150/description.html

В тази кутия не съм сигурен дали ще се събере кулера , по данни ти остава колко сантиметър но не знам.

ССД-то тука не го харесват аз съм с такова от година и нямам проблеми за още много малко кинти ще вземеш 256 а не 240 което не кой знае какво но ще е по-бързо на четене поне :)

Ако искаш обръщай внимание какво пиша :) поне съм ти казал аз какво мисля. Успех

едит; то и твето има сокетите :) не видях че пак си го сменил с друго моя грешка

RAM не харесвам ADATA, ще реша по-късно с какво да я смена, за кутията, ако може още няколко мнения дали ще пасне всичко, не искам да я сменям с някъв шкаф.

Дъното дето ти си дал е хубаво, ако дадът още няколко мнения кое дъно е по-добро мойто или твойто, ще сменя на твойто.

RAM не харесвам ADATA, ще реша по-късно с какво да я смена, за кутията, ако може още няколко мнения дали ще пасне всичко, не искам да я сменям с някъв шкаф.

Дъното дето ти си дал е хубаво, ако дадът още няколко мнения кое дъно е по-добро мойто или твойто, ще сменя на твойто.

Адата рам не съм виждал изгоряла никога(ако говорим за здравина) а другите всичките по много пъти но няма значение.

Ами няма голяма разлика в дъната аз мислех че си с предното което писа вчера.

едит: всичко което не споменах от частите  е много добре.

• Автор

Адата рам не съм виждал изгоряла никога(ако говорим за здравина) а другите всичките по много пъти но няма значение.

Ами няма голяма разлика в дъната аз мислех че си с предното което писа вчера.

едит: всичко което не споменах е много добре.

Въпреки това, туко що разгледах разликите, малки са, но сложих твойто, ако може builder-a или пак някой който разбира да ми каже дали всичко ще пасне и дали ще има проблеми при монтиране на компонентите. - http://nikem-bg.net/cart/2143p1r51947p1r1021p1r48235p1r3032p1r49985p1r52597p1r53062p1r51766p1rf.html

Да набуташ хардуер за 2500лв, както се изрази в този сандък е престъпление.Можеш да смениш Рам паметта с две плочки от тази,и със спестените пари да сложиш тази кутия или тази.

• Автор

Да набуташ хардуер за 2500лв, както се изрази в този сандък е престъпление.Можеш да смениш Рам паметта с две плочки от тази,и със спестените пари да сложиш тази кутия или тази.

Абе брат ти на сляп ли се правиш или на изморен от четене? Колко пъти да ти кажа, че си искам 16 Гига РАМ и НЕ искам САНДЪК за кутия, а ти кфо ми даваш, точно една тъпа кутия (шкаф). - Кутията няма да я сменя освен, ако нещо не пасва.

Редактирано от Jack Alvarez (преглед на промените)

Абе брат ти на сляп ли се правиш или на изморен от четене? Колко пъти да ти кажа, че си искам 16 Гига РАМ и НЕ искам САНДЪК за кутия, а ти кфо ми даваш, точно една тъпа кутия (шкаф). - Кутията няма да я сменя освен, ако нещо не пасва.

И закФо ти е 16 рам бе брат?И закФо точно таз кутия?Ми ако е боклук да речем

Тя Е боклук сравнена със "сандъка".  Все едно да сравняваш майбах със варбург.

Оставете го човека да купува каквото си е наумил парите са си негови. 

Като видиш удавник и го измъкнеш а той те напсува и се метне пак във водата не се занимаваш повече с него.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

И закФо ти е 16 рам бе брат?И закФо точно таз кутия?Ми ако е боклук да речем

16 GB RAM защото няма да го пипам тоя компютър хардуерно (да купувам части) в следващите 2/3 години.

Кутията щом е боклук - предложете кутия подобна на тая, а не подобна на шкаф (сървър), че аз, ако искам да имам шкаф(сървър), щях да си взема VPS.

Редактирано от Jack Alvarez (преглед на промените)

16 GB RAM защото няма да го пипам тоя компютър хардуерно (да купувам части) в следващите 2/3 години.

Кутията щом е боклук - предложете кутия подобна на тая не подобна на шкаф (сървър), че аз, ако искам да имам шкаф(сървър), щях да си взема VPS.

Значи след 2 години 16 рам ще са баш така ли :D  След 2-3 години вече ще сме минали на DDR4,ти ще взимаш 16 рам DDR3.Взимай Phantom 410 за кутия.

• Автор

Значи след 2 години 16 рам ще са баш така ли :D  След 2-3 години вече ще сме минали на DDR4,ти ще взимаш 16 рам DDR3.Взимай Phantom 410 за кутия.

Един въпрос, кутията трябва да я сменям заради това, че някой части са несъвместими в тази кутия или затова, че на вас така ви харесва? (Не искам да звуча остър, просто чисто любопитство)

Един въпрос, кутията трябва да я сменям заради това, че някой части са несъвместими в тази кутия или затова, че на вас така ви харесва? (Не искам да звуча остър, просто чисто любопитство)

Защото ще даваш 2,5 к за компютър,и ще ги сложиш в кутия с лош въздушен поток(фурна).Иначе и със старата ти всичко е съвместимо

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.