Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за конфигурация- 2500лв

Featured Replies

Напротив, трябва му охладител с тая видеокарта. Не знам за колко по-евтин говориш, защото тоя е достатъчно евтин и ефективен. 

Да да обърках го с 612ката после видях че не е той ;)

• Отговори 58
  • Прегледи 2,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://nikem-bg.net/computer-components/24-LG-24MP57VQ-P/description.html

http://www.lg.com/bg/monitori/lg-24MP57VQ-ips-monitor

По-голям с 2см. и с допълнителен DVI-D вход като е по-евтин с 23 лв. сравнение с 2340L.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Приятели, един мой много добър приятел ме помоли да му сглобя конфигурация. Така и направих, но искам да попитам и вас за мнения. Бюджета е 2500лв. за компютър максимум, тъй като общия е 3000 но заедно с периферия и монитор. Но за сега ще се съсреодоточим само върху конфигурацията. Няма да се оувърколква, ще се играят най-новите и тежки игри. Целта ни е стабилен фпс и плавен геймплей. Мониторът ще е 1080п IPS матрица, т.е гледаме да забием 60фпс. Ето това сътворих аз: http://nikem-bg.net/cart/48235p1r51390p1r49180p1r1005345p1r2143p1r53062p1r53059p1r49985p1r45247p1r30387p1rf.html

Избрах този сайт, защото съм чувал добри отзиви. Възможно е и някой от компонентите да е по-евтин някъде другаде. Моля за вашите отзиви, мнения и съвети. Новозглобени конфигурации също се приемат :D

Идеална е конфигурацията, може нищо да не сменяш. Спести си термопастата.  И като каза монитор, то той непременно трябва да се разгледа, защото R9 390  е с възможност за Free Sync, който е достъпен и при по-евтини IPS  монитори. Тогава GTX970  изостава заради скъпите G-Sync монитори. Това при положение, че държиш на идеалната картина с високо качество при игри.  А ако не си заинтересуван от тия опции, MSI GTX970 Gaming 4G  е отлична покупка на малко по-висока цена, но това е единствено заради популярността. Ако искаш да спестиш някой лев, има си и опции за R9 390. 

• Автор

Мерси за предложенията :)

Идеална е конфигурацията, може нищо да не сменяш. Спести си термопастата.  И като каза монитор, то той непременно трябва да се разгледа, защото R9 390  е с възможност за Free Sync, който е достъпен и при по-евтини IPS  монитори. Тогава GTX970  изостава заради скъпите G-Sync монитори. Това при положение, че държиш на идеалната картина с високо качество при игри.  А ако не си заинтересуван от тия опции, MSI GTX970 Gaming 4G  е отлична покупка на малко по-висока цена, но това е единствено заради популярността. Ако искаш да спестиш някой лев, има си и опции за R9 390. 

Наистина не съм запознат с тази технология. Като цена колко ще излезне един такъв монитор?

Няма значение CL9 или 10  при положение че разлика няма да има та да си гледа цената.

Захранването също е изсилване въпреки големия бюджет. Ако се търси тишина да инвестира в кутия а захранването може да е двойно по-евтино.

Това е предостатъчно - http://nikem-bg.net/computer-components/PHANTOM-PSU-HALE82-550W/description.html

При някои игри има разлика при използване на подобен процесор и видеокарта. Лични тестове. Друг е въпроса, че след клок CL9  се постига лесно, а не винаги скъпи памети с тайминги CL 9  могат да се клокнат допълнително, особено Corsair. Личен опит от покупка на подобна памет с CL9,  която не може да мръдне нито нагоре по честота, нито надолу като тайминги. 

Наистина не съм запознат с тази технология. Като цена колко ще излезне един такъв монитор?

Този е най-евтиния който съм виждал но не съм търсил сериозно http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/29um67-p-p279042483/

http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM67-P-ultrawide-led-monitor

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Всъщност ще е над бюджета ти или ще се вместиш в 3000  с R9 390.

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Всъщност ще е над бюджета ти или ще се вместиш в 3000  с R9 390.

Не мисля че ще се заинтересова този човек, за когото е. Все пак като гледам тези монитори са и по-различна резолюция 2560х1080. Дали повечето игри я поддържат? Или ще има 2 черни чарти отстрани. Мисля да се придържам към нормален 24 инчове ips монитор.

Не мисля че ще се заинтересова този човек, за когото е. Все пак като гледам тези монитори са и по-различна резолюция 2560х1080. Дали повечето игри я поддържат? Или ще има 2 черни чарти отстрани. Мисля да се придържам към нормален 24 инчове ips монитор.

напиши резолюцията в тубата и ще видиш почти всяка игра има тази резолюция

Ако разучиш какво е Free Sync  и защо се ползва, може би приятеля ти ще промени мнението си, още повече, че се побира в 3000 лева с R9 390  и горния монитор. А ако прочетеш тетове за мониторите с тая резолюция ще разбереш, че това е много по-добра опция от обикновен 16:9  монитор. Всички нови игри поддържат подобни резолюции. Ако говориш за нещо от рода на Far Cry 1 или NFSCarbon/MostWanted, то може и да не попаднеш дори на поддръжка на 16:9. А след като приятеля ти взема подобна карта, то най-вероятно се е насочил към нещо от сорта на GTA 5 и Far Cry 4. А подобни игри отдавна поддържат всички налични резолюции. 

• Автор

Ако разучиш какво е Free Sync  и защо се ползва, може би приятеля ти ще промени мнението си, още повече, че се побира в 3000 лева с R9 390  и горния монитор. А ако прочетеш тетове за мониторите с тая резолюция ще разбереш, че това е много по-добра опция от обикновен 16:9  монитор. Всички нови игри поддържат подобни резолюции. Ако говориш за нещо от рода на Far Cry 1 или NFSCarbon/MostWanted, то може и да не попаднеш дори на поддръжка на 16:9. А след като приятеля ти взема подобна карта, то най-вероятно се е насочил към нещо от сорта на GTA 5 и Far Cry 4. А подобни игри отдавна поддържат всички налични резолюции. 

Определено ще го разучим това и ще решим

Не знам защо не искаш К процесор,като за тия пари може да се направи с 4790К и само да пуснеш търбо буст в биоса-си готов с клока,но ти си знаеш.Иначе си прав,за мен е срамота 4790К да се слага на нещо хилаво,а Екстрем4 би му заспал.

• Автор

Автора спомена няколко пъти, че няма да се клоква? Какъв е проблема?

Мда... аз съм авторът. "К" процесор е за оувърклок и както сам каза, съм споменал, че не искам оувърклок. Н97 чипсет не е за клок а процесора, който си е дал е за клок специално. В най-добрия случай 4790, но без К на това дъно.

dl777- Няма смисъл от К процесор като няма да се клоква. 4790 обаче е 200лв. отгоре над ксеона за 400мхц. Дали си заслужава?! Екстрийм 4 ще му пасне на 4790к обаче тва е още 100 за дъно и 200 за процесор :/ пък няма да се оувърклоква. А такъв процесор има доста по-голям потенциал от прост бууст.

Редактирано от horche (преглед на промените)

Знам, че процесора който съм дал е за клок, а дънното не. В такъв случай взимай 4790 без К и дори ще спестиш ~120 лева?!?!

• Автор

Знам, че процесора който съм дал е за клок, а дънното не. В такъв случай взимай 4790 без К и дори ще спестиш ~120 лева?!?!

Ми не, просто ще дам още 120лв. над ксенона за малко мхз и вградено видео, което няма да ползва.

Редактирано от horche (преглед на промените)

Не знам защо не искаш К процесор,като за тия пари може да се направи с 4790К и само да пуснеш търбо буст в биоса-си готов с клока,но ти си знаеш.Иначе си прав,за мен е срамота 4790К да се слага на нещо хилаво,а Екстрем4 би му заспал.

Една забележка. Моята конфигурация без монитора също е  над 2500 лева, ако се съберат цените на всички части, които съм купувал когато са се продавали. Ей сега си ги събрах с калкулатора и излязоха над 2600 лева. Само че нямам изобщо мегдан нито за хубаво клокърско дъно, нито за клокърски процесор. Всъщност, ако се замени дъното ми с 20 лева по-скъпата Z77  модификация и се добави за същите пари един i5 3570K, цената е една и съща и ето ти клокърски i5. Но не и i7  с добро дъно. То една конфигурация не е само процесор. 

Пак ще повторя, че аз на ваше място изобщо не бих се замислил за R9 390  с Free Sync монитор. Дори от известно време ми се върти една муха в главата да разкарам тоя IPS  монитор заедно с тая GTX970  и да мина на R9 390  с Free Sync  монитор, подобен на тоя от един горен линк. Авантюрист съм и бих направил точно това, без да ме ебе мнението на другите. Ще съжалявам единствено за Project Cars,  но ще го преживея, чакайки добри времена при PC2

horche,твоя си работа,но макар да се дадат повече пари -4790К си заслужава,няма друг процесор да бяга на 4.4МХз само с турбото,а и процесорът "остарява" по-бавно.Не те навивам,а ти споделям,като Кольо ще ти потвърди,че си е дручко като имаш МХз ;).

horche,твоя си работа,но макар да се дадат повече пари -4790К си заслужава,няма друг процесор да бяга на 4.4МХз само с турбото,а и процесорът "остарява" по-бавно.Не те навивам,а ти споделям,като Кольо ще ти потвърди,че си е дручко като имаш МХз ;).

Така е, MHz са добро нещо, ама с Free Sync  не ти трябват. Ей там е цялата работа. И който го е разбрал, няма да сгреши. 

ПП: Забравих за DX12, пфу :) Днес цял ден пиша от името на DX11 да му се незнай. 

• Автор

Една забележка. Моята конфигурация без монитора също е  над 2500 лева, ако се съберат цените на всички части, които съм купувал когато са се продавали. Ей сега си ги събрах с калкулатора и излязоха над 2600 лева. Само че нямам изобщо мегдан нито за хубаво клокърско дъно, нито за клокърски процесор. Всъщност, ако се замени дъното ми с 20 лева по-скъпата Z77  модификация и се добави за същите пари един i5 3570K, цената е една и съща и ето ти клокърски i5. Но не и i7  с добро дъно. То една конфигурация не е само процесор. 

Пак ще повторя, че аз на ваше място изобщо не бих се замислил за R9 390  с Free Sync монитор. Дори от известно време ми се върти една муха в главата да разкарам тоя IPS  монитор заедно с тая GTX970  и да мина на R9 390  с Free Sync  монитор, подобен на тоя от един горен линк. Авантюрист съм и бих направил точно това, без да ме ебе мнението на другите. Ще съжалявам единствено за Project Cars,  но ще го преживея, чакайки добри времена при PC2

Само да те попитам в подписа ти пише, че ксенона е 3.68 как точно си го оувърклокнал на това дъно ?

Ми не съм много съгласен, защото като сложим клокърско дъно за 250лв. и процесора който е 220лв. по-скъп от ксенона за 5фпс дали си заслужава :D И кво значи че най-бавно остарява? Точно тва е работата, че не ти трябва 4790к, защото сега ако имаш и7 от 2011 (2600к) и си го оувърклокнал си на 10% зад 4790к също оувърклокнат :D Така че и след 5 години пак тоя ксенон няма да ботълнеква видеокарта или някоя игра изобщо. Разлиакта ще е 2-3 фпс или 10 максимум аама дали има разлика между 220 и 230 фпс като монитора ти държи 60 или някакви други такива космически числа, които нямат никво значение при реална игра и няма как да се забележат

Само да те попитам в подписа ти пише, че ксенона е 3.68 как точно си го оувърклокнал на това дъно ?

...

По шина. 104.7 MHz х 35 множител за 4 работещи ядра. Иначе за две е около 3.9 GHz  и това също е интересна тема, ако се играе игра, която иска честота на едно или две ядра (има си програми, които автоматично могат да ти пренасочат само две ядра към процеса на играта).  Дъното е H77  и позволява клок на шината. B75  нямат подобна опция. Ей това му е съвсем малкото предимство на H77  дъното, заедно с много по-добрата вградена VIA VT2021  от всички Realtek  боклуци, които се продаваха в тоя ценови диапазон, че и стотина лева нагоре. Към това добавям и още редица предимства с повечко USB  портове. 

Ми не съм много съгласен, защото като сложим клокърско дъно за 250лв. и процесора който е 220лв. по-скъп от ксенона за 5фпс дали си заслужава :D И кво значи че най-бавно остарява? Точно тва е работата, че не ти трябва 4790к, защото сега ако имаш и7 от 2011 (2600к) и си го оувърклокнал си на 10% зад 4790к също оувърклокнат :D Така че и след 5 години пак тоя ксенон няма да ботълнеква видеокарта или някоя игра изобщо. Разлиакта ще е 2-3 фпс или 10 максимум аама дали има разлика между 220 и 230 фпс като монитора ти държи 60 или някакви други такива космически числа, които нямат никво значение при реална игра и няма как да се забележат

А за ботълнека ще кажа, че ми е писнало от него и "ДА ЖИВЕЕ DX12"!

Имам двама човека чакащи с покупките точно заради DX12 и Уиндоус 10,затова и принципно бих посъветвал всеки който се е засилил на скъп компютър да потрае 2 седмици за да излязат тестовете и тогава да купува. Да се види каква ще е ползата при процесора,да се види дали АМД няма да лапнат въздух и да си решат проблемите с driver и API overhead-a на графичните карти и т.н.

Защото в един перфектен свят може да се окаже ,че ксеона,заключените и5 или дори и умрелите FX(за игри) са предостатъчни а картите на АМД които сега са равни на съответната Нвидиа ,да дръпнат напред като не ги ограничава API-то. Може и нищо такова да не стане,но ще е тъпо за 2 седмици човек да се набълбука с маса и пари и да се окаже че е можело много по-добре за много по-малко,като разликата примерно е можело да иде в един страхотен монитор......

Но всеки си знае сам де,аз лично съм позволи на хората разчитащи на помощ от мен да си купуват кутии,захранване и харддискове а с останалото да чакат.Може и да е грешно или напразно,но 2 седмици не са нищо сравнено с няколко години ядове после "ама защо ,ама как.."

ПС . А,забравих и за Skylake,въпреки че така или иначе не е точно в бюджета на темата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.