Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупих кола, но не ми я прехвърлят

Featured Replies

Уж ми обещаха тази вечер да се уговорим, ако не ми се обадят на следващия ми почивен ден ще ги навестя.

Е, какво стана?

• Отговори 121
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Петък отивам и връщам колата и работа с тях нямам повече.

Друг път купувай от авто къща с позитивни отзиви.

Петък отивам и връщам колата и работа с тях нямам повече.

Обясни какво стана,кажи от къде си взел колата? Поне да знаем,ако ще купува някой автомобил да бяга далече от тази автокъща.

Обясни какво стана,кажи от къде си взел колата? Поне да знаем,ако ще купува някой автомобил да бяга далече от тази автокъща.

То почти всеки нормален няма да плати ей така 5-15к без да има документ за колата.

Петък отивам и връщам колата...

До петък има много време, няма да се учудя, ако автокъщата не отвори тогава...

• Автор

Автокъщата се намира във Варна, до летището където са многото къщи. Точното име не го знам, но се намира точно до автокъщата с едно синьо трабанче на входа. За колата съм дал 1000лв. Отново гояорих с човека и ми излезе с номера че нямал как да ми върне парите, можел съм само да сменя колата за друга. Ще ги огледам и тях и ако са с изрядни документи ще взема някоя от тях. За други варианти не знам.

Каква е тази кола за 1К....? Как така,нема да ти върне парите? Тази с която си в момента,ако ти харесва искай да ти оправи документите и да си я караш...!?

Пред една стационарна камера минаваш със свирепа скорост. Като  му пратят честитката , ще те намери одмах! :yanim:

Пред една стационарна камера минаваш със свирепа скорост. Като  му пратят честитката , ще те намери одмах! :yanim:

Стига да може да развие необходимата скорост и да излезе успешно от резонансните вибрации и усилия които ще се стремят да разрушат купето.

Това  го пиша от опит. И аз имах същия проблем. След като талонтите  са в тебе , нищо страшно. Не плащай данъците , като получи честитките и от общината и  започва великото издирване.  Карай , не се плаши!  Те ще те намерят! Па ако не ти харесва това положение потърси ги още веднъж и я продай на някой  селянин да си кара сеното с нея и приключвай с тоя проблем.

• Автор

Ами точно това мисля да направя, ако намеря на кого да я продам, я продавам, ако ли не - ще си я карам, пък те да му мислят. Единствено проблема ще е че трябва да платя данъка, за да мина преглед. А какво да правя ако примерно ме спре покицай и колата не е на мое име, но пък всичко си и е платено?

А също така и не мога да сменя номерата - от добрич съм, а колата е от разград. Проблем ли ще е?

Ти как мислиш хората карат коли на приятели ? Взимат талона и си карат.

Щом и двата талона са в теб значи не си я откраднал.

...ако намеря на кого да я продам, я продавам...

Да, ако намериш някой, който да я купи с неизяснен собственик.

...Единствено проблема ще е че трябва да платя данъка, за да мина преглед...

Не е проблем да платиш чужд данък, стига да знаеш ЕГН-то на собственика или поне името му, а от коментарите дотук излиза, че не е ясно кой е той. Прегледа пред КАТ не е проблем, ако решиш проблема с данъка.

... А какво да правя ако примерно ме спре покицай и колата не е на мое име, но пък всичко си и е платено?...

Принципно трябва да имаш пълномощно, ако собственикът не е в колата. Полицаят има пълното право да те одруса, а после да провери дали колата не е обявена за издирване. Казано иначе, моли се да не те спират.

...А също така и не мога да сменя номерата - от добрич съм, а колата е от разград. Проблем ли ще е?

Никой не те кара да сменяш номерата, но данъкът се плаща по регистрацията на колата (затова и се нарича местен данък) и трябва да се плати в Разград или съответния общински център в областта.

Щом и двата талона са в теб значи не си я откраднал.

Що за логика?! Мнозина си държат документите на колите в жабката, включително и големия талон. Как ще докажеш, че не си я откраднал с все талоните?

Това с големият талон в жабката е доста идиотско! Никога не си дръжте големият талон никъде на лесно достъпно място, той трябва да Ви е при най - важните документи (ако те са в сейф и той трябва да е там примерно).
Колега hlevoust не знам дали знаеш, но ако ти откраднат колата и големият и малкият талон са ти били в жабката - застрахователите не признават кражбата (не ти изплащат нищо, дори могат да възпроизведат контрадело), а за полицаите ти се водиш съучастник в кражбата с цел застрахователна измама примерно (ако си предявил претенции към застрахователите, ако въобще имаш застраховка де).

Тъй че талоните доказват много неща, нали някъде по-горе пишеше, че автора се е разбрал с автокъщата и ще върне колата или аз съм изпуснал нещо?

... нали някъде по-горе пишеше, че автора се е разбрал с автокъщата и ще върне колата или аз съм изпуснал нещо?

Така пише, но авторът достатъчно се е напатил, че да им има и капка доверие, за което не мога да го упрекна. 

Що се отнася до талоните - малкият е при личните ми документи, няма как, но големият е надеждно прибран където му е мястото. Но сме коментирали темата със съседи пред блока и излиза, че преобладаващата част от тях държат талоните в жабката, където принципно се очаква да се съхраняват само гражданската и отрязъка от винетката, т.е. това, което подлежи на проверка, а не е удобно да се разнася. Всеки да си решава за себе си, но за мен липсата на грижи за големия талон е безотговорност.

Да, ако намериш някой, който да я купи с неизяснен собственик.

Фирмите за скап ще му я лапнат веднага, другия вариант е някой дето ще си я кара "на нивата" - то за там е номера не са нужни. 

Принципно трябва да имаш пълномощно, ако собственикът не е в колата. Полицаят има пълното право да те одруса, а после да провери дали колата не е обявена за издирване. Казано иначе, моли се да не те спират.

То ако всеки път, когато си даваш колата на някого, се пишеше пълномощно - нотариусите само това щяха да работят.

Що за логика?! Мнозина си държат документите на колите в жабката, включително и големия талон. Как ще докажеш, че не си я откраднал с все талоните?

Някой си държат и резервните ключове в сенника !!

Това с големият талон в жабката е доста идиотско! Никога не си дръжте големият талон никъде на лесно достъпно място, той трябва да Ви е при най - важните документи (ако те са в сейф и той трябва да е там примерно).

Колега hlevoust не знам дали знаеш, но ако ти откраднат колата и големият и малкият талон са ти били в жабката - застрахователите не признават кражбата (не ти изплащат нищо, дори могат да възпроизведат контрадело), а за полицаите ти се водиш съучастник в кражбата с цел застрахователна измама примерно (ако си предявил претенции към застрахователите, ако въобще имаш застраховка де).

Тъй че талоните доказват много неща, нали някъде по-горе пишеше, че автора се е разбрал с автокъщата и ще върне колата или аз съм изпуснал нещо?

Даже е най-добре да си направите копие на големия талон и него да носите при нужда - за ГТП примерно.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Авторе,сподели какво ще стане утре като отидеш в автокъщата.

Аз също големия талон,изобщо не го държа в колата. Постоянно е в къщи,ако ще ходя извън БГ само тогава го взимам.

Авторе,сподели какво ще стане утре като отидеш в автокъщата.

Аз също големия талон,изобщо не го държа в колата. Постоянно е в къщи,ако ще ходя извън БГ само тогава го взимам.

Аз също очаквам да видя крайния резултат. Що се отнася до талона в чужбина - изисква се само в Гърция и Унгария, като последното би следвало да се уреди с новите талони, които се издават от месец май, ако не греша.

Фирмите за скап ще му я лапнат веднага...

Това е решение, но е дал 1000 лв за возилото, а от скрап няма да вземе и половината.

...То ако всеки път, когато си даваш колата на някого, се пишеше пълномощно - нотариусите само това щяха да работят...

Кола и жена не се дават на другиго ;). Освен това, как ще обясниш, че караш чужда кола без пълномощно от собственика? Ще трябва да убедиш полицая, че не си я откраднал.

Аз също очаквам да видя крайния резултат. Що се отнася до талона в чужбина - изисква се само в Гърция и Унгария, като последното би следвало да се уреди с новите талони, които се издават от месец май, ако не греша.

В неделя ходих ме с приятели до Истанбул, да пием турски чай и да хапнем баклава,полицай ме спряха и искаха и големия талон добре,че бях го взел ей така.

Кола и жена не се дават на другиго ;). Освен това, как ще обясниш, че караш чужда кола без пълномощно от собственика? Ще трябва да убедиш полицая, че не си я откраднал.

За жената  - не чакай да ти я поискат. Или ще ти я откраднат (тя и без друго те е твоя - нямаш нот. акт), или сама ще те остави - "жена и вода тръгнат ли - няма спиране".

За кола - виж и в тази тема, пълномощното може да ти спести нерви, но не е задължително. Миналата година имаше предложения да се правят, но ако караш постоянно чужда кола.

Няма го в закона за движение по пътищата, няма го и в правилника. Но пък в закона има друго:

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи в определения срок превозно средство за технически преглед;

така че, ако е минала датата - приготви си още 50 лв. Щото кои причини са уважителни и кои не ...

В неделя ходих ме с приятели до Истанбул, да пием турски чай и да хапнем баклава,полицай ме спряха и искаха и големия талон добре,че бях го взел ей така.

Иначе и на мен на пътя ми искаха големия. Казах, че големия съм го остави на жената, нося си само малкия. Крайпътната труженичка беше впечатлена, че имам два и в същото време разочарована, че си нося само малкия.  :D

Иначе и на мен на пътя ми искаха големия. Казах, че големия съм го остави на жената, нося си само малкия. Крайпътната труженичка беше впечатлена, че имам два и в същото време разочарована, че си нося само малкия.  :D

Има много заблудени полицай,днеска ме спират едни качамаци , давам им книжката + талона, след 20 секунди идват и ми викат, дай си книжката и талона, викам нали ти ги дадох ей сега,тоя вика нищо не си ми дал, направо полудях почнах се разправям, оня вика а верно ти ми ги даде,ама аз не помня къде ги оставих.... Бахти глупаците бяха тези двамата....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.