Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупих кола, но не ми я прехвърлят

Featured Replies

Имаш повече сметка,ако я разглобиш и я продадеш на части. Един приятел така си продаде Бората,разглобия пусна обяви и след 1 месец, нищо не беше останало. Поне части за Голфу, продават се като топъл хляб.

• Отговори 121
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така е, но не и ако човека знае местоположението на колата.

Няма ли да му отнеме по-малко време да изкара 1000 лв. (или по-точно, 800, ако приспаднем цената на желязото), ако вместо да разглоби кола на части (за което му трябва гараж, инструмени, умения и свободно време, отделно после продажбата), да свърши нещо друго, от което вероятно разбира повече?

Иначе тотално не разбирам какви са проблемите за теб да караш чужда кола (ако не ти пука за инвестираните пари, но при инвестиция 1000 лв. без документ е ясно, че не ти е пукало за парите - връщане назад няма)?

То и аз нямам време,но с френда за два дни разглобихме цялата Бора,ако имаш зор за пари нищо не може те спре. Или направо пуска,целия автомобил за продажба на части,ако някой му поиска нещо,просто сваля и праща, после следващия и т.н.

• Автор

Ами всъщност ми пука, защото да не стане така че инвестирам пари да я постегна, а после се окаже крадена или си я поискат обратно, ще съм на голяма загуба.

Колкото за на части, замислям се, но какво ще правя с номерата и талоните?

Пазиш ги, така ще трупаш данък на тариката.

Те знаят ли къде живееш ? Както предложиха колегите, намерия приятел който има свободно време и я разглобете, снимайте и продавайте.

И попринцип абсолютно нищо не те свързва с колата, така че за какво да ти търсят сметка ?

А ако ми търсят сметка къде е колата и какво съм направил с нея? Или да се правя на ударен и да отричам?

Каква кола - някой давал ли ти е кола? Ти давал ли си лични данни - имена, адрес ... Документ или нещо подобно подписвал ли си?

• Автор

Иначе приятел за разглабянето имам, но време нямаме, чак септември. Ако не намеря до тогава на кого да я пробутам, ще се разглабя

Както казах знаят ми само тел.номер, първото име и това че съм от добрич.

И нищо не съм подписвал.

...Както казах знаят ми само тел.номер, първото име и това че съм от добрич...

Много повече от достатъчно е, за да те намерят... ако рекат да те търсят. Ти си им дал 1000 лв, а те да ти дали кола с неясен статут. На пръв поглед не би следвало да те търсят за каквото и да е, но цялата история издиша тотално и понамирисва. Не знам, аз не бих се хванал с физическото унищожаване (разглобяване или предаване за скраб) на колата поне 1-2 месеца, за да видя какво ще се случи. То че няма да си върнеш парите е ясно, важното е да не трупаш още сметки по нея.

Приемам съветите за трупане на нарушения от страна на колегите като шега, защото талоните на колата и твоя с точките не са едно и също нещо.

• Автор

Ако се стигне до разглабяне, то няма да е поне в следващият месец-месец и половина. А ако я дам на друг човек, какво ще стане. Намират ме, питат ме - дал съм я на друг. Ще има ли последици за мен?

Номера е напълно достатъчен на полицията да го издирят.

Колега, не е истина как си се филмирал за толкова голяма дреболия :) карай си колата и си гледай живота.

Нито някой я издирва, нито друг ще дойде да те пита нещо за нея. Десетки хиляди подбни коли има, а ако в нея се е возил убиецът на Георги Илиев напр., фактът на притежание на автомобила по никакъв начин не доказва твое участие в деянието :D

• Автор

Е аз нали затова търся съвети от вас и от други хора, ако знаех какво да правя, нямаше да питам. Ясно ми е че са ме прецакали, сега искам да разбера как да си върна поне част от парите, защото не мисля да карам тази кола и да давам др пари за нея.

Е аз нали затова търся съвети от вас и от други хора, ако знаех какво да правя, нямаше да питам. Ясно ми е че са ме прецакали, сега искам да разбера как да си върна поне част от парите, защото не мисля да карам тази кола и да давам др пари за нея.

Както каза маняка, изчакай няколко месеца и тогава разглобявай и продавай на части. Така ще си върнеш повече от колкото на скрап, а и на някой ще му свърши работа.

Номера е напълно достатъчен на полицията да го издирят.

Да го издирят, но за какво?

п.п. за всеки случай се консултирай с адвокат или нотариат, но инак - на скрап или на части. (или на автоморга за части)

Решението ти е отиваш там дигаш панаир до небето и си искаш парите,ако не ги върнат се връщаш с полиция.А ако е евтина колата я караш така не се притесняваш от камери и не плащаш данъци,лошото е че ако е крадена при първото спиране от патрулка ще ви я отнемат

Аха. Че да го бият мутрите (както обичат да им дигат панаири..)

Да си върнеш парите - на ръка ли им ги даде? Някакъв документ не ти ли дадоха за сумата? Свидетел имаш ли (ако не - намери си, само че ако е имало камери на мястото надали ще стане)..

Редактирано от Шри Компютърджи (преглед на промените)

Ха, дойдохте ли на моя? А виж сега какво съм писал в пост #29!

Като са го видяли какъв е льохман, че и пари им дал . . . .  Катогорично не го съветвам да разфасова каквото и да е - ще се окаже че това е чуждо имущество, дадено му за отговорно пазене. И ще го плати като поп два пъти.

Според мен колицата е на някой човечец, изгорял от лихвари. И още нещо - при застрахователно събитие обезщетението се изплаща на собственика по талон.

Пробвай да издириш собственика по талон и да си вземеш парите от него. Ако тия не ти ги дават. Но май вече си изтървал всички срокове за разваляне на "сделката".

• Автор

Свидетели имам трима, камери до колкото се огледах, намаше. Нямам документ за покупката. Ако до сряда не спазят обещанието си, септември се започва разглабянето и се продава на части, само се чуда номерата и талоните какво да ги правя.

Ха, дойдохте ли на моя? А виж сега какво съм писал в пост #29!

Като са го видяли какъв е льохман, че и пари им дал . . . .  Катогорично не го съветвам да разфасова каквото и да е - ще се окаже че това е чуждо имущество, дадено му за отговорно пазене. И ще го плати като поп два пъти.

Според мен колицата е на някой човечец, изгорял от лихвари. И още нещо - при застрахователно събитие обезщетението се изплаща на собственика по талон.

Пробвай да издириш собственика по талон и да си вземеш парите от него. Ако тия не ти ги дават. Но май вече си изтървал всички срокове за разваляне на "сделката".

Аз мисля че е в техен интерес да не го издават, защото са му я продали без документ, следователно както казаха няколко души окриват данъци.

Свидетели имам трима, камери до колкото се огледах, намаше. Нямам документ за покупката. Ако до сряда не спазят обещанието си, септември се започва разглабянето и се продава на части, само се чуда номерата и талоните какво да ги правя.

Пази ги или ги хвърляй. Така собственика иска не иска ще трябва да плати данъците.

Само не разбрах,защо ще чакаш до сряда? Нямаш ли родители, обясниим как стой въпроса и отидете и си търсете правата. Ако не ти я прехвърлят, теглиш им едни благословии караш колата в некоя автоморга и те я почват.

Деца, престанете да ръсите глупости и да мислите за неща, които не знаете. Има си измама и нарушение на закона, отивай в полицията и се оправяй. Противозаконно владееш чуждо имущество. Не можеш да го унищожаваш, още повече пък държавни контролни номера.

Аман от дървени философи, на които морето им е до колене. И нямат елементарна (юридическа) грамотност. Непознаването на законите не освобождава от отговорност.

Измама от която неговият джоб ще олекне.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.