Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупих кола, но не ми я прехвърлят

Featured Replies

Големият талон в жабката на колата ?! Може да нямам кола и да нямам правото да имам, но съм убеден че това е една голяма глупост.

• Отговори 121
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Големият талон в жабката на колата ?! Може да нямам кола и да нямам правото да имам, но съм убеден че това е една голяма глупост.

Зависи Ник,ако пътуваш извън БГ трябва да е в теб. На бащата служебната,изкара копие и постоянно е в жабката.

П.п. Едно аверче е снимал големия талон,ако някой полицай му го поиска показва снимките и го оставя ли :D

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

...За кола - виж и в тази тема, пълномощното може да ти спести нерви, но не е задължително. Миналата година имаше предложения да се правят, но ако караш постоянно чужда кола...

За жената е ясно... ;)

За колата - чел съм доста такива теми, като изводът е, че общо взето опира до тълкуване на противоречиви нормативни документи. Няма откъде да съм сигурен, че хипотетичният катаджия ще е чел "правилната" наредба, та вместо да ми губи сума ти и време по пътищата, по-добре да си извадя едно пълномощно и да си пътувам спокойно.

Всъщност така и се движа, защото колата ми е на лизинг и не съм ѝ собственик, та ползвам нотариално заверено пълномощно. Нямам и голям талон по разбираеми причини - колата не е моя, защото не е изплатена. 

Питах изрично какво следва да правя, ако ми се наложи да излизам в чужбина. Отговорът беше, че мога да ходя където си поискам (друг е въпросът със зелената карта) без големия талон, а ако се наложи да ходя в Гърция и/или Унгария, след определена процедура ще ми дадат временно големия талон, който ще съм задължен да върна в срок от 5 или 7 дни, не помня точно, след завръщането ми в България.

Вярно е, че могат навсякъде да ти го поискат, но нямат основание за това. И тук всъщност сблъскваме двете теми - за пълномощното и за големия талон.

Изводът е - не се набивай в очите на пътната полиция с надеждата, че по-рядко ще те спират за едно-друго :)

Изводът е - не се набивай в очите на пътната полиция с надеждата, че по-рядко ще те спират за едно-друго :)

В моя град видят ли, че някой кара хубава кола веднага го спират мислят , че превозваме забранени субстанции.  :no-no:  Аз,ако искам да превозя нещо в багажника ли ще го крия.....

В моя град видят ли, че някой кара хубава кола веднага го спират мислят , че превозваме забранени субстанции.  :no-no:  Аз,ако искам да превозя нещо в багажника ли ще го крия.....

Ти щом с полицейска заплата си купи хубава кола работата не е много чиста значи.

Ти щом с полицейска заплата си купи хубава кола работата не е много чиста значи.

Нали знаеш, че само с закони неща нищо нестава. Трябва да се изкарват странични пари. Ако ме разбираш какво говоря ;)

Аз и само с полицейска шапка (без заплата) мога да си купя хубава кола - виж Опасен чар.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Ами купувайте си по 2 коли, за да има за всякакви поводи ;)

• Автор

Никаква работа не стана, само дето се разкарах до Варна отново, само с обещанията си остават. Ще изчакам 1 седмица, след това колата ще се разпродаде или на части, или цяла на някои мераклия за нивата. Други опции не виждам.

Ситуацията днес: Отивам аз с уговорката днес да върна тази кола и да взема друга, която може да се прехвърли веднага. Отивам аз и хоп, човека който ми трябва заминал за София (100% че не е) и ми излизат с номера "ами ти нищо не си ни казвал, не сме се уговаряли" и такива подобни. Преписаха си адреса който е на талона и казаха, че ще отидат до там да издирят собственика и да ми я прехвърли, но както казах по-горе - не вдявам много надежди, яко осрах работата, ама сам съм си виновен. Занапред имам една огромна обица на ухото. Почвам търсенето на нов собственик, някой който не го интересува дали колата е с прехвърляне или не. Ако някой от вас е от Добрич и има познат, бих се радвал да помогне.

Благодаря ви много за отзивите!

Никаква работа не стана, само дето се разкарах до Варна отново, само с обещанията си остават. Ще изчакам 1 седмица, след това колата ще се разпродаде или на части, или цяла на някои мераклия за нивата. Други опции не виждам.

Ситуацията днес: Отивам аз с уговорката днес да върна тази кола и да взема друга, която може да се прехвърли веднага. Отивам аз и хоп, човека който ми трябва заминал за София (100% че не е) и ми излизат с номера "ами ти нищо не си ни казвал, не сме се уговаряли" и такива подобни. Преписаха си адреса който е на талона и казаха, че ще отидат до там да издирят собственика и да ми я прехвърли, но както казах по-горе - не вдявам много надежди, яко осрах работата, ама сам съм си виновен. Занапред имам една огромна обица на ухото. Почвам търсенето на нов собственик, някой който не го интересува дали колата е с прехвърляне или не. Ако някой от вас е от Добрич и има познат, бих се радвал да помогне.

Благодаря ви много за отзивите!

Ама ти все елементарни постъпки правиш. Пусни си жалба в полицията за измама от тази автокъща. Напиши, че от момента в който си им подал парите в ръцете те мотаят до момента, като не ти позволяват цяла седмица да развалиш сделката. Напиши, че не са ти дали и документ за продажбата, нито пълномощно. По закон, хляб да си купиш ти издават документ за това. Тези данъци ли крият?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

В жалбата бих написал, че ми вземаха 1000лв, дадоха ми ключовете и до там. Отказват да ми прехвърлят колата по документи, отказват и да си вземат колата обратно с аргумент, че сега са заети да дойда утре. Не е зле и да се застраховаш със свидетел, че си им дал парите за колата.

Карай колата и не се занимавай с глупости. Жалби ще пускаш, обяснения ще пишеш, време ще губиш, а доколкото разбрах нямаш нито една хартийка, която да докаже твърденията ти.

Какво, свидетели ли ще призоваваш, записи от камери ли ще изискваш?

Вместо да си караш и изобщо да не ти пука. Плащаш данъка (в талона има данни за собственика) и си ти.

Никаква работа не стана...

Някой да е изненадан?

.. Тези данъци ли крият?

Очевидно е, но вероятно вършат и по-лоши дела.

...Вместо да си караш и изобщо да не ти пука. Плащаш данъка (в талона има данни за собственика) и си ти.

Да, той ще е докато не го спрат за проверка... Какво се случва, ако колата е обявена за издирване, а нашият автор е зад волана ѝ? Върви, та обяснявай после, че нямаш сестра. Ония автоджамбази ще се закълнат, че не са го виждали и потърпевшият увисва по всички направления, за които се досети човек и още толкова други. С 1000 лв назад ще е най-дребната злина.

Да, той ще е докато не го спрат за проверка... Какво се случва, ако колата е обявена за издирване, а нашият автор е зад волана ѝ? Върви, та обяснявай после, че нямаш сестра. Ония автоджамбази ще се закълнат, че не са го виждали и потърпевшият увисва по всички направления, за които се досети човек и още толкова други. С 1000 лв назад ще е най-дребната злина.

Може да провери дали е обявена за издирване във всяко полицейско управление. Надали е такъв случаят, а дори и недай си боже да се случи, какво точно ще стане - ще го викат да пише обяснения и толкова.

Ами дано не е такъв случая, че не е само "обяснения и толкова". Преди 8-9 години ми откраднаха предния номер на колата, подадох жалба в полицията, където почти буквално ме изкараха виновен, че не съм го опазил, викаха ме няколко пъти на разпит, беше ми забранено да напускам града. Тая "невинна" история продължи повече от месец и половина, докато установиха, че нямам вина и ми връчиха протокол, с който да ида до КАТ за нов номер.

Ако колата е крадена, тогава ще "престои" на някой паркинг неопределен брой месеци, а нашият герой ще с без кола и без 1000 лв. 

П.П. Ако иде да пита дали колата се издирва, не е невъзможно ситуацията да се усложни. Всъщност мен най-вече ме е яд, че тия тарикати на 99,99% ще се измъкнат сухи от водата и ще търсят поредната жертва.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Карай колата и не се занимавай с глупости. Жалби ще пускаш, обяснения ще пишеш, време ще губиш, а доколкото разбрах нямаш нито една хартийка, която да докаже твърденията ти.

Какво, свидетели ли ще призоваваш, записи от камери ли ще изискваш?

Вместо да си караш и изобщо да не ти пука. Плащаш данъка (в талона има данни за собственика) и си ти.

Имал съм кола с подобни документи. Не се знае по кой път ще поеме съдбата. След няколко месеца, може и да се окаже, че собственика си поиска колата. Какво ще го спре да си я получи? Тя не е продадена по документи. Как на такава кола да наливаш пари за каквито и да е ремонти, за да ти върши работа? Да не споменаваме, че е принуден да нарушава една камара закони.

Имал съм кола с подобни документи. Не се знае по кой път ще поеме съдбата. След няколко месеца, може и да се окаже, че собственика си поиска колата. Какво ще го спре да си я получи? Тя не е продадена по документи. Как на такава кола да наливаш пари за каквито и да е ремонти, за да ти върши работа? Да не споменаваме, че е принуден да нарушава една камара закони.

Нищо няма да го спре собственика, но измежду алтернативите да я изхвърля веднага или евентуално да ми я вземат по-късно, бих избрал второто като по-изгодно.

Може ли информация какви закони е нарушил, дори и един, нека не са чак камара.

• Автор

Нямам намерение да наливам парин в нея и да я карам, ако до другата седмица не ми я прехвърлят ще търся някой мераклия за нивата. Надявам се поне половината пари които съм и дал да си ги върна. Ако не намеря такъв човек не знам какви други опции имам.

Нямам намерение да наливам парин в нея и да я карам, ако до другата седмица не ми я прехвърлят ще търся някой мераклия за нивата. Надявам се поне половината пари които съм и дал да си ги върна. Ако не намеря такъв човек не знам какви други опции имам.

Цитат на думите на адвокат.  - Човек, който не се интересува си губи правата. :tongue2:

Намери собственика на колата по адреса в талона и се разберете . Обясни му ,че данъка и глобите вървят на негово име а ако се дърпа а колата има нужда от наливане на пари за ремонт се разбери с някои даване на скраб или на части . Каквото и да стане обицата на ухото ще ти излезе тънко а ако беше дал 10 К ....

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

• Автор

Човекът по талон е от разград, нямам нито време нито пари да ходя до там. А дори и да отида, няма гаранция че ще го намеря.

А ако я дам за скрап, какви пари бих изкарал?

Човекът по талон е от разград, нямам нито време нито пари да ходя до там. А дори и да отида, няма гаранция че ще го намеря.

А ако я дам за скрап, какви пари бих изкарал?

200-300лв какъв модел е?

Ха, подобна история с приятелка на баща ми. Тя е закупила колата от един мъж без документи, но се е оказало че той се е развеждал а колата била на жена му. Тя си е искала колата, а тя я е дала за скрап. (взела е 300 лева, пак Golf 3) Но, ако ще я даваш за скрап, махни всякакви пластмаси и стъкло. (всичко което не е метал, че те си приспадат много)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.