Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закупих кола, но не ми я прехвърлят

Featured Replies

Мен ли визираш? Абе *бе ме за законите. Все едно,ако аз олекна с 1К, ще си стоя кротко без нищо да направя.? Хубавите ни политици,няма спазват законите аз ще ги спазвам? Могат ли ме хванат за чепа и да ме поразкарат.....!

• Отговори 121
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно това казах. Ако сега, те я обяват за открадната и му я отнемат, тя ще седи на паркинга с години без никой да печели от това. (освен измамниците)

Деца, престанете да ръсите глупости и да мислите за неща, които не знаете. Има си измама и нарушение на закона, отивай в полицията и се оправяй. Противозаконно владееш чуждо имущество. Не можеш да го унищожаваш, още повече пък държавни контролни номера.

Аман от дървени философи, на които морето им е до колене. И нямат елементарна (юридическа) грамотност. Непознаването на законите не освобождава от отговорност.

Кое в случая дефинира противозаконното владеене на автомобила? Ако разбирам правилно - има голям, малък талон и пълнен комплект ключове. Май, май на едро се говори...

Добре де - ние си дрънкаме, а едно нещо е ясно от самото начало.

На талона пише три имена на собственик и адрес. Така и така си почнал - напиши ги, пък ще видим какво може да се намери.

Законът предвижда нотариална форма на сделката. За да се види платени ли са данъци, кой е собственик и кои съсобственици, запори, дееспособност и т.н.

Следващия път може да се изсипе и голяма чанта пари за "покупка" на недвижим имот.

Това, че са налични талони и ключове не означава автоматично съгласието на собственика. Него ще го потвърди нотариуса, ако е.

Ако бях толкова о74аян ка7о 7еб на снимка7а в момен7а. Бих си избрал час7и7е ка7о двига7ел и др. и бих си ги ме7нал в здрава 2 вра7а кола без диван.

Законът предвижда нотариална форма на сделката. За да се види платени ли са данъци, кой е собственик и кои съсобственици, запори, дееспособност и т.н.

Следващия път може да се изсипе и голяма чанта пари за "покупка" на недвижим имот.

Това, че са налични талони и ключове не означава автоматично съгласието на собственика. Него ще го потвърди нотариуса, ако е.

Всичко това е вярно и въпреки това човекът си владее съвсем законно колата. Има измама от страна на автокъщата, която е поела конкретен ангажимент и не го е спазила, като е получила и плащане.

Между другото, плащания до 5000 лв. се доказват и със свидетели, съгласно чл. 164 от ГПК. Разбрах, че е имало трима такива, остава да са склонни да дадат свидетелски показания.

А най-житейското решение - кара и не му пука.

Кое в случая дефинира противозаконното владеене на автомобила? Ако разбирам правилно - има голям, малък талон и пълнен комплект ключове. Май, май на едро се говори...

Това, че има ключове и двата талона не означават нищо. Може да е откраднал колата пред някой магазин, а талоните са били в жабката. Пуска се колата за издирване и до няколко дни колата ще се върне на законният притежател. Ха познай, ако този в кавички крадец е разглобил крадената кола на части и си ги продава? Дела, глоби присъда, може и да възстанови разглобената кола, както вече споменах - нарушаваш една камара закони. Вече написах, че си част от една измама, която още не си видял до къде може да достигне. Трябва да подадеш сигнал в полицията. Колко време ще отнеме не се знае. Крайният резултат, също не се знае. Може да си получиш парите, може да ти я прехвърлят или да останеш без кола и без пари. Това са трите варианта след подаване на сигнала в полицията. Във момента притежаваш кола, която е работила на място пред магазин. Ти си отворил вратата и си отпрашил с тази кола. Дори не можеш да кажеш, кой е собственика, нито че си дал пари за нея. Авто къщата- въпреки, че е част от измамната схема, спокойно може да каже, че не е виждала тази кола и че не е взимала и продавала това парче желязо. Може да имаш спор между теб и името, което стои в талона. ти ще си крадеца, а името потърпевш.  ;) А защо пък да не подаде сигнал автокъщата? Може те да я обяват за открадната. Те продават колата, но е изчезнала от къщата. Полицаите ще я издирят и ще им я върнат да си я продават пак. :tongue2:

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Адреса от талона е Област Разград, Община Кубрат, село Сеслав, ул. Оборище номер 6. Името на човека е Северин Севдов

Редактирано от Razor-Blade (преглед на промените)

http://stanislav.cars.bg/?t=cars

Тук има обяви от другото лице работещо в тази автокъща - Рея Кар. 

Така, никой да не купува от там. Освен ако не издадат документ.

Това, че има ключове и двата талона не означават нищо. Може да е откраднал колата пред някой магазин, а талоните са били в жабката. Пуска се колата за издирване и до няколко дни колата ще се върне на законният притежател. Ха познай, ако този в кавички крадец е разглобил крадената кола на части и си ги продава? Дела, глоби присъда, може и да възстанови разглобената кола, както вече споменах - нарушаваш една камара закони. Вече написах, че си част от една измама, която още не си видял до къде може да достигне. Трябва да подадеш сигнал в полицията. Колко време ще отнеме не се знае. Крайният резултат, също не се знае. Може да си получиш парите, може да ти я прехвърлят или да останеш без кола и без пари. Това са трите варианта след подаване на сигнала в полицията. Във момента притежаваш кола, която е работила на място пред магазин. Ти си отворил вратата и си отпрашил с тази кола. Дори не можеш да кажеш, кой е собственика, нито че си дал пари за нея. Авто къщата- въпреки, че е част от измамната схема, спокойно може да каже, че не е виждала тази кола и че не е взимала и продавала това парче желязо. Може да имаш спор между теб и името, което стои в талона. ти ще си крадеца, а името потърпевш.  ;) А защо пък да не подаде сигнал автокъщата? Може те да я обяват за открадната. Те продават колата, но е изчезнала от къщата. Полицаите ще я издирят и ще им я върнат да си я продават пак. :tongue2:

Той нали има свидетели че не са му издали документ за покупката, но е дал парите ?

Адреса от талона е Област Разград, Община Кубрат, село Сеслав, ул. Оборище номер 6. Името на човека е Северин Севдов

село Сеслав - кмет Веселин Йосифов Алеков, тел. 084467 234

Позвъни му - селото е от около 1000 души, ще го намерят бързо.

Днес обикаляхме автокъщите с баща ми и когато стигнахме към края, думите на му бяха: "насам вече са измекяри, изобщо няма смисъл да им гледаме колите". Автокъщата беше с един син трабант отпред. Каза ми, че често колите им били с неясен произход, без документи и т.н.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Това, че има ключове и двата талона не означават нищо. Може да е откраднал колата пред някой магазин, а талоните са били в жабката. Пуска се колата за издирване и до няколко дни колата ще се върне на законният притежател. Ха познай, ако този в кавички крадец е разглобил крадената кола на части и си ги продава? Дела, глоби присъда, може и да възстанови разглобената кола, както вече споменах - нарушаваш една камара закони.

...

Колега, моля те!

Съвсем очевидно е, че не разбираш юридическата стойност на термина "владеене" на движима вещ. За лек автомобил е достатъчно да имаш документите за собственост в теб - голям и малък талон и си ОК.

То не е достатъчно някой да каже - тоя ми я открадна, ама ключовете, талоните и документите й за застраховка бяха в жабката, а, и кило злато, да не забравя.

Нали прокуратурата след това ще трябва да го доказва. И чорапчето ще започне да се разплита, когато минем на релсите на НПК и започнат да се събират доказателства и да се разпитват свидетели (чисто теоретично, за 1000 лева няма да се занимават).

Изобщо не е речено, че ще бъде издадено разпореждане за задържане на колата, съвсем пък в сценарии стил "спират и те свалят" градски легенди. Изобщо няма да стане така.

Ако човекът подаде сигнал в полицията, там ще го попитат за малкия и големия талон, да опише кога и какво се е случило с автомобила. Протокол от разпит ми викат, подписваш се и почваш да носиш отговорност за показанията си. И те, горките ченгета, като им разкажеш тази сърцераздирателна история нали се сещаш как ще хване дикиш. Длъжни са да работят по случая, следователят ще започне. Ще потърси дали някой внася данък и плаща ГО. А! Има такъв. От години вече плаща друг човек. Интересно. Я да го викнем и него на разпит, по каналния ред.

Викат нашия герой, той разказва, обяснението му звучи правдоподобно на следователя, пита го има ли свидетели.

Няма. Но следователят вижда лична или служебна възможност да се възползва и отива с онея протоколия в автокъщата да разпитва. А напомням, в тях трябва да се внимава какво се пише.

Хората в автокъщата не си спомнят нищо нито за колата, нито за героя ни. Следователят обаче намира свидетел от съседната автокъща (защото те не обичат много тея измекяри и измамници) и запис на колата.

Хайде отново разпити на бившия собственик и автокъщата. Колата може и да е иззета като веществено доказателство, а може да е оставена на отговорно пазене в нашия герой, защото на следователя му изглежда, че той не лъже.

Автокъщата и бившия собственик дават противоречиви показания, следователят убеждава прокуратура по делото, че трябва да се направи обиск в автокъщата (може да има и други подобни автомобили). Правят и намират. Престъплението е укриване на данъци.

Полу-грамотни статии в пресата, месеци след това - писане по форумите.

Така стоят в общи линии, с много нюанси и детайли нещата. Не плашете човека, да си кара колата.

Това, че има ключове и двата талона не означават нищо. Може да е откраднал колата пред някой магазин, а талоните са били в жабката.

И ставаш за присмех на ченгетата - а като чуят, че иде реч и за голф .......

И ставаш за присмех на ченгетата - а като чуят, че иде реч и за голф .......

Един перничанин отишъл на врачка. Тя го хванала за ръката и казала: Ще проходиш!

- Ква врачка си, па я си ходя.

- Излязъл от къщата на врачката и установил, че гоуфа го няма. :)

Обадих се в селото, казаха че човека заминал в чужбина със семейството си, тоест никаква връзка с него.

Поне няма кой да я издирва. Попитай все пак в КАТ за проверка за издирвани МПС.

• Автор

А има ли я възможността колата да е прехвърлена на друг човек, или да му е издадено пълномощно и ако да какво да правя в случая, или да си я карам без да ми пука? А ако ме спре полиция и ме пита къде е собственика и тн?

Полицията не я интересува собственика, освен ако не е обявен за издирване. Интересува я за какво може да ти напише акт - гражданска отговорност, технически преглед и състояние, окомплектовка. И твоите нарушения на правилата. 

Големият проблем за теб става ако има ПТП. Ако другата страна е виновна, ти няма да получиш нищо - плаща се на собственика по талон,. освен ако нямаш пълномощно. в което специално е отбелязано че можеш да получаваш суми по застрахователни обезщетения.

А има ли я възможността колата да е прехвърлена на друг човек, или да му е издадено пълномощно и ако да какво да правя в случая, или да си я карам без да ми пука? А ако ме спре полиция и ме пита къде е собственика и тн?

Няма как да е "прехвърлена" - това е което искаш да направиш ти. Означава смяна на собственост, нов талон и т.н.

Пълномощно обаче може да има и няма как да се разбере, докато някой не си предяви правата.

Частен случай - може собственика да ти я е дал за ремонт. Всеки път ли, когато си оставяте колата в сервиз, пишете пълномощно ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.