Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 18 минути, velislavvasilev написа:

И п ме светни как да кача Tor browser на Linux Mint 18.1 KDE пак без да пиша. Като, дори го има в софтуерния център и не се инсталира с кликане!!!

Нямам опенсусе в момента, но ето тор в убунту мате:

ubmate-tor1.png
ubmate-tor2.png
ubmate-tor3.png
ubmate-tor4.png
ubmate-tor5.png
ubmate-tor6.png

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 49 минути, velislavvasilev написа:

Въпрос на пресметната инвестиция. Както казва Жорж Ганчев: "Имал-дал" Ти си знаеш дали да инвестираш в нещо друго или да платиш 5 лиценза, че да нямаш 90% прозрачно меню долу в дясно. 

Но аз нямам против да платя, искам като платя $200 да мога да забраня достъп до windows store в политиките, да махна апповете и те да не се инсталират отново на следващия anniversary update. Като не искам да минавам нa абонамент ($7 на месец на потребител за win10 enterprise). 

преди 5 минути, Пaчo написа:

Но аз нямам против да платя, искам като платя $200 да мога да забраня достъп до windows store в политиките, да махна апповете и те да не се инсталират отново на следващия anniversary update. Като не искам да минавам нa абонамент ($7 на месец на потребител за win10 enterprise). 

Значи си за уйн 8.1,ич не ти и трябва тази 10ка,хем стабилна и добре работеща хем и по-евтино ще ти излезе.........

преди 1 час, Иво Димов написа:

Който си мисли ,че е нужно да ползваш конзолата в линукс ,за да имаш работеща система значи е пълен лаик и идиот :)

Мда, openSuSE в техния YaST са организирали всичко много добре. По-подредено и прегледно е от Контрол панел.

Но с конзолата се работи по-добре. Много по-бързо и лесно е да напишеш sudo apt install <приложение> отколкото да го търсиш по разни сайтове и да го инсталираш ръчно. Самата конзола може да изпълнява 1000 задачи, като започнеш от редактиране на текствов файл и стигнеш до създаване на буутваща флашка, и така с една малка програмка работиш бързо и ефективно, а не да инсталираш отделно приложение за всичко. Графичното меню изглежда по-лесно на пръв поглед, но съм се убедил, че в много случаи не е така.

преди 1 час, velislavvasilev написа:

Е, то и на мен ми харесва, ама на най-обикновен десктоп потребител - не. И то като е свикнал с Windows. Пък и един прост Google Earth имаше доста ядове под линукс до преди годинка и по-малко. По-конкретно с визуализирането на снимките от Панорамио. Това освен с писане в терминал, друг лек нямаше.

Това, че някой е свикнал с нещо не означава, че е по-добро. Хората бъркат двете понятия.

преди 1 час, velislavvasilev написа:

Е, то и на мен ми харесва, ама на най-обикновен десктоп потребител - не. И то като е свикнал с Windows. Пък и един прост Google Earth имаше доста ядове под линукс до преди годинка и по-малко. По-конкретно с визуализирането на снимките от Панорамио. Това освен с писане в терминал, друг лек нямаше.

Toва е несериозно. Точно тогава панорамио по график трябваше да бъде закрит, имаше ежедневни проблеми без оглед на платформата. Проблемите си останаха докатоа най-накрая го закриха наскоро.

преди 15 часа, velislavvasilev написа:

Там пък друга галимация има при мен, която не знам как се решава. Кликането на изскачащите прозорци от снимките по картата (Панорамио и 360) е невъзможно. И на OpenSuSe Leap 42.2, и на Linux Mint 18.1 Има нещо като бъг във флаша ли. Кликам, отваря се попъп прозорецаът и толкова. Ако опитам да скрулна или да кликна на изображение, всичко изчезва и прозорецът става бял. И като кликна някъде по картатата, изчезва. Като си толкова сериозен относно закриването, как отваряме това? http://www.panoramio.com/photo/9874557

Не си гугълнал, не си го решил тоя проблем. Аз всяка седмица имам проблеми с виндовски програми които само за него са си писани. Гугълвам и си ги оправям проблемите. Ако нищо пък няма в гугъл по въпроса, значи в мен е проблема. Примерно преди две седмици започна да ми крашва Navisworks. Оказа се, няколко упдейта на виндовс са го смахнали. И добре, деинсталирам ги упдейтите на вин7 и готово. Обаче имам и вин10, деинсталирам ъпдейтите ама те пак си се инсталират. Трябва да ходиш да свалиш ъпдейт тробълшутър, пък  галимации, пък пак се не знае докога няма да се инсталира. Това добре, ми сега ще инсталирам пресен вин10 на новите компютри, ами той тоя нов е с тия упдейти вече. Или не е? Трябва да ровиш, да четеш, да пробваш ... трябва те да ми плащат от майкрософт че им се занимавам с операционната система, не да ми искат пари да я инсталирам. 

А това дет го отваряш в панорамио ще е още десетина месеца, докато го закрият и него.

преди 15 часа, velislavvasilev написа:

И на OpenSuSe Leap 42.2, и на Linux Mint 18.1 Има нещо като бъг във флаша ли. Кликам, отваря се попъп прозорецаът и толкова. Ако опитам да скрулна или да кликна на изображение, всичко изчезва и прозорецът става бял. И като кликна някъде по картатата, изчезва. Като си толкова сериозен относно закриването, как отваряме това? http://www.panoramio.com/photo/9874557

Кубунту без флаш. Нямам такъв проблем... Само че като кликна на изображението нищо не става. Не се отваря.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не сте в тема за линух!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Не сте в тема за линух!

Не съм уверен на кой го казваш, аз си казах впечатленията от виндовс :)

преди 57 минути, Пaчo написа:

Това добре, ми сега ще инсталирам пресен вин10 на новите компютри, ами той тоя нов е с тия упдейти вече.

Ей това не го разбирам,хем изреждаш толкова проблеми с уйн10 и това,че са орязани правата на потребителите за избор(въобще не отварям дума за следенето и събирането на инфо) и пак декларираш,че ще слагаш "пресен" уйн10,ми...................да нямаш избор-разбирам,но сам да си причиняваш нещо и след това да се оплакваш от това нещо е трудно за разбиране!

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Ей това не го разбирам,хем изреждаш толкова проблеми с уйн10 и това,че са орязани правата на потребителите за избор(въобще не отварям дума за следенето и събирането на инфо) и пак декларираш,че ще слагаш "пресен" уйн10,ми...................да нямаш избор-разбирам,но сам да си причиняваш нещо и след това да се оплакваш от това нещо е трудно за разбиране!

Ако имаш предвид да сложа вин8.1, не искам през две години да уча нова ОС. Искам като отпочна поне 5 години да не трябва да уча камара нови трикове. Програмите които ползвам са зависими от directx 12, това го има само на вин10. 

Първо-никъде не съм споменал ОС,а само че имаш избор.Второ-8.1 и 10 се припокриват на 90% и повече...............Трето- с този митичен  directx 12 всички го споменавате като някаква вълшебна панацея,а това далеч не е така,всяка програма съм сигурен,че би работила и е съвместима с 8.1,която е достатъчно актуална и съвременна ОС.И последно-избора си е лично твой и можеш да сложиш каквото си искаш и сметнеш за добре..............

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Първо-никъде не съм споменал ОС,а само че имаш избор.Второ-8.1 и 10 се припокриват на 90% и повече...............Трето- с този митичен  directx 12 всички го споменавате като някаква вълшебна панацея,а това далеч не е така,всяка програма съм сигурен,че би работила и е съвместима с 8.1,която е достатъчно актуална и съвременна ОС.И последно-избора си е лично твой и можеш да сложиш каквото си искаш и сметнеш за добре..............

Ако програмите ми не бяха толкова капризни нямаше да хвърлям по 5000 долара за работна станция. Аутодеск изрично обяви на последната конференция на която ходих, че вече зарязват всичко друго и се концентрират на директ х 12. Като давам толкова пари за работни станции поне да им дам възможност да се представя максимално добре.

преди 9 минути, Пaчo написа:

Ако програмите ми не бяха толкова капризни нямаше да хвърлям по 5000 долара за работна станция. Аутодеск изрично обяви на последната конференция на която ходих, че вече зарязват всичко друго и се концентрират на директ х 12. Като давам толкова пари за работни станции поне да им дам възможност да се представя максимално добре.

Не знам как стоят нещата и не използвам тази програма,сигурно си прав.....................аз бих попитал на тази конференция,дали уважаваща себе си и клиентите си компания би загърбила 55-60% от потенциалните си клиенти(44-45% е уйн7,12-13% уйн 8 и 8.1,за XP дори не ги броя)за да хвърлят всичко в останалите 40%(дори са и по-малко реално),на мен лично ми звучи несериозно и безотговорно,но.................в крайна сметка аз съм никой и те са наясно какво правят.

преди 19 часа, Слави Маринов написа:

Не знам как стоят нещата и не използвам тази програма,сигурно си прав.....................аз бих попитал на тази конференция,дали уважаваща себе си и клиентите си компания би загърбила 55-60% от потенциалните си клиенти(44-45% е уйн7,12-13% уйн 8 и 8.1,за XP дори не ги броя)за да хвърлят всичко в останалите 40%(дори са и по-малко реално),на мен лично ми звучи несериозно и безотговорно,но.................в крайна сметка аз съм никой и те са наясно какво правят.

Изоставят opengl, DX11 го поддържат, но от следващата версия на продуктите, версия 2018 (която излиза април 2017) започват масивно да ползват възможностите на DX12. При положение че съм малко скръндза, пък и пари нямам, то гледам да ползвам максимално хардуера който имам. Моите работни станции са на цената на графичните карти на конкуренцията. Ако можех да извадя по 10-12 хил долара за станция, тогава нямаше да ми пука дали тоя хардуер се използва по най-оптималния начин, понеже все ще успее да поеме каквото и да хвърлиш върху него за обработка. 

Здравейте, поне на работа купиха компютър Fujitsu  и към него имаше диск Operating System - Recovery DVD Windwos 10 Pro 64 bit For use with a licensed Fujitsu PC. И искам да попитам, това в същност инсталационен диск ли е или само за възстановяване на  windows 10 pro на вече инсталиран   windows  на компютър Fujitsu  . Питам, понеже ако е за инсталиране и ако може да се използва и на други компютри и лаптопи, да си го инсталирамл

Не, това е ОЕМ диск за възстановяване на Win 10 X64 на Fujitsu машина

В университета имам изпити върху Visual Studio C++ и SolidWorks, които ги има само за Уиндоус. Пробвах виртуална машина, но ми е слабичък лаптопа и не може да се работи нормално. Ще заделя място на харда и ще си сложа една 10-ка, но има един малък проблем:

За 2 месеца ще бъда в Германия, а както се сещате Уиндоуса ще е от "нашите". Не мога да дам 300 лв за лиценз, а и Уин-а ще ми трябва за месец-два. Каква е вероятността да ме хванат? Ако го използвам във виртуална машина под Линукс пак ли е незаконно?

нямаш ли някоя седмица или осмица "легална"?
надграждаш до десетка, а след като те регнат микромеките, инсталирай на чисто
така ще си имаш безплатна десетка в Германия

преди 10 минути, mkfs.ext4 написа:

преди 12 минути, дръндю написа:

нямаш ли някоя седмица или осмица "легална"?
надграждаш до десетка, а след като те регнат микромеките, инсталирай на чисто
така ще си имаш безплатна десетка в Германия

Нямам. Не знам как ги хващат, не ми се вярва някой да дойде и да ми каже "пусни лаптопа за проверка". Но дори и така да е може да махна ентритата и да буутва направо в Линукса, а вкъщи "на сигурно" да си свърша работата. Нещо такова си мисля.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 2 часа, mkfs.ext4 написа:

Нямам. Не знам как ги хващат, не ми се вярва някой да дойде и да ми каже "пусни лаптопа за проверка"

Всъщност и от  "нашите" 7 или 8.1 при ъпгрейд до 10 , мисля че ще получиш  активирана 10ка.Другият вариант е да сложиш insider версия на 10ката,така мисля че не би трябнвало да имаш проблеми.

Windows 10 е някакъв хермафродит ,между Windows и Linux .Лошото е ,че се е получило урод :)

преди 35 минути, Иво Димов написа:

Windows 10 е някакъв хермафродит ,между Windows и Linux .Лошото е ,че се е получило урод :)

Въобще не ми харесва, пълен е с bloatware, товари процесора повече, изяжда повече РАМ, по-бавен е...имай предвид, че съм с Home N версията която е орязана и спрях от Services които услуги може да се спрат, ефектите са спрени, и в File explorer спрях някои опции. Tweak-нат е на макс, но на лакомника му се яде :D

Но някои програми като ги няма написани за Линукс и като ми е слаба машината, за да си работя спокойно на виртуалка, ще го ползвам няма как.

Трябва да направят една минимална версия - да няма нищо, освен основата, и слагаш само каквото ти трябва. Защо не се предлага?

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.