Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Има го в туитърката :ph34r:/
Въпросът не е в имането а в инсталирането през Update  канала.
Моят случай не е нокой от изброените:
http://thecommunity.ru/company/microsoft/4505-reshenie-problem-s-zagruzkoj-sborki-15019.html

Езици за инсайдъри:
https://cloud.mail.ru/public/5t52/LiS9Rh7zb/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 29 минути, ExaFlop написа:

Ама долно племе сте линукс юзърите (повечето не сте потребители) - колко линукса ползват тази техника? И защо да не се прилага различен подход за доставяне на актуализациите? Ако не се прави нищо по ОС, тогава ще смърдите, че нищо не правят...

Проблемът не е в самия rolling-release като модел. Даже според мен има много предимства и лично съм му фен. Проблемът е, че много от ъпдейтите са бъгави и чупят системата, от това са се оплаквали не един или двама. Масово е. Майкрософт поне се усетиха и добавиха опцията която спира ъпдейтите за 35 дни (то може и завинаги, но не всеки знае как и не на всеки му е работа да се рови из Services, за да е сигурен, че утре като си пусне компютъра няма да има проблем). Това нямаше да е толкова голям проблем ако ОС не струваше една минимална работна заплата. Линуксите които ползват тази техника са безплатни и предварително е обяснено - ще имаш най-новия софтуер, но понякога нещо може да се счупи.

Има и други неща, но по-добре да не навлизаме в подробности защото нещата отиват на спор Windows vs Linux на който не му е тук мястото.

преди 1 час, ExaFlop написа:

с това преди време си оправих ъпдейтващия канал, но не знам за бета версиите дали става
при стартирането му започва да търси ъпдейти и поправя канала, но като започне търсенето аз го затварям, защото нищо не намира
но пък канала за ъпдейт се оправи

WindowsUpdateDiagnostic.diagcab

току що се ъпдейтна прясно инсталираната 14393.0 до 14393.693 и пак започнаха проблемите с прегряването

След поледните ъпдейти на 1607, при нас се появиха няколко проблема. Заспиват компютрите и не се събуждат, само рестарт оправя положението. Другия проблем е пък с клавиатурите, просто забиват от време на време.

моля посочвайте компилацията, конструкцията(build), защото в момента качих 15019.1000  , която също е 1607
между другото в тая реализация, нямам проблеми с прегряване на процесора588f854858ef1_Bitmap.jpg.ceade8664c66f78b504cbc6323f02a2b.jpg

преди 4 часа, ExaFlop написа:

Има го в туитърката :ph34r:/
Моят случай не е нокой от изброените:
http://thecommunity.ru/company/microsoft/4505-reshenie-problem-s-zagruzkoj-sborki-15019.html

Езици за инсайдъри:
https://cloud.mail.ru/public/5t52/LiS9Rh7zb/

аз изтеглих руско ЕСД и Бг-езиков пакет от линка, който си посочил
ся аз дуволен:)

благодаря

Редактирано от Гост (преглед на промените)

някои неща, които за мен са от първа необходимост са разместени
в менюто с десен клик, няма контрол панел, CMD-то и т.н
589018696f823_Bitmap1.jpg.dfaa32e03412a1d693ab9eb9ee86b566.jpg

за да имам достъп до CMD трябваше да си сложа плочка, върху която с десен клик, да избирам стартирането като админ

58901975159e4_Bitmap.jpg.a607773fdee8c33b7e2cdcfd7a66cf9f.jpg

общо взето има доста размествания в 15019 спрямо 14393, а на мен винаги ми е било неприятно, че бета версиите имат ограничен срок
в случая до 01.06

ps

Цитат

2.1    Prerelease and Experimental Software and Services. The Program Services may have reduced or different security, privacy, accessibility, availability, and reliability standards relative to commercially provided services and software. We may change or discontinue the Program Services at any time without notice.

https://insider.windows.com/Home/TermsOfUse

Ами, за да имаш Command Prompt си махни отметката, която е зад десния клик по таскбара > Replace Command Prompt with PowerShell
A WinX  с няколко клика се персонализира с помощта на WinXEditor от любимата ти винарка.
А мен ме интересуваше не дали се инсталира 15019, а дали се надгражда до 15019 през Update канала.

преди 46 минути, ExaFlop написа:

А мен ме интересуваше не дали се инсталира 15019, а дали се надгражда до 15019 през Update канала.

този потребител на форума, може да ти каже
доколкото помня е бета тестер

аз надграждам със /sources/setupprep , защото това във винарката е недовършено и винаги при тази процедура ми тегли допълнителни ъпдейти
а едно време когато бях тестер по времето на 9ххх, във винарката излизаха десетина дена по-рано, а при мен излизаше известие за наличието на нова реализация по-късно, след като версията е готова

преди 54 минути, Ken написа:

За мен никога не е било проблем да натисна Windows бутона и да напиша cmd или cont.

моля за точност

win+r и тогава е cmd-то

преди 3 минути, Ken написа:

Не. Точно, както съм го написал.

win бутона отваря метрото при мен и нищо не мога да пиша там

при win+r ми отваря прозореца за писане

преди 2 минути, Ken написа:

Пробвай де !

сега те разбрах, активира се търсачката

има ли начин, ако някоя бета версия ми е харесала, да си я оставя за постоянно
питам, щото тая с която съм, срокът е до 01.06.2017

Има, да. Ама чак като дойде време и започне да досажда.

започвам да се замислям, дали да не кача два джама на харда
единия за постоянно, а другия за бета версии, но не знам как да го направя
Линуксът разпознава джама, а двата джама дали ще се разпознаят?

По същия начин като един джам - с един зареждащ дял, два дяла за Windows, един дял за десктоп и за теглене. И дялове за линух.

ще се пробвам да го направя, а какво да правя с резервирания за системата или предварително да си направя дяловете без резервиране?

149.png

Всичко това можеш да направиш изпод сегашния си Windows - отделяне на дял и разопаковането на новия Windows  на новия дял. С EasyBCD добавяш път до новия дял в зареждащия запис

преди 14 часа, дръндю написа:

ще се пробвам да го направя, а какво да правя с резервирания за системата или предварително да си направя дяловете без резервиране?

Резервирания дял го създава самата ОС. Ако няма да ползваш Symantec Ghost или друга подобна програма, няма нужда да го пипаш. Ако обаче ще си правиш бекъпи на Уиндоус, по-добре е да го махнеш и да го слееш с дяла, на който ще е Уиндоус - това го разбрах от личен опит преди няколко години.

след разширението на резервирания дял до 1000Мб

резултата от два джама

първо се появява джамско меню по подобие на режима за възстановяване

икона и надпис Windows 10 том 2
икона и надпис Windows 10 том 3

след избор, машината се рестартира и тръгва избраното

вид на 14393

5892dc9ce91f6_Bitmap1.thumb.jpg.59ba61b1fab45783d836d9ae770c571f.jpg

вид на 15025

5892dcd2480e2_.thumb.jpg.bf939e3af4b621398944c494b282321a.jpg

ps

от това което се вижда, не е било нужно да се разширява резервирания за системата

350МБ са си напълно достатъчни. Направи ги и с общ десктоп, общ Download

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.