Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

намерих си активатор в замунда лека вечер

Редактирано от Cvetoslav Djambazov (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Лични впечатления: щеше да става, ако не товареше излишно хардуера.
Това са idle температурите на видеокартата (зелено), процесора (синьо), чипсета (лилаво) под Windows 7, когато не играя игри или не правя нещо, което да изисква допълнително ресурс:
991874f1e5.png

Под Windows 10 тези температури са с 12 градуса отгоре!

преди 1 час, rado84 написа:

Лични впечатления: щеше да става, ако не товареше излишно хардуера.
Това са idle температурите на видеокартата (зелено), процесора (синьо), чипсета (лилаво) под Windows 7, когато не играя игри или не правя нещо, което да изисква допълнително ресурс:
991874f1e5.png

Под Windows 10 тези температури са с 12 градуса отгоре!

Сега погледнах и моите - около 15 градуса отгоре, откак бях с Windows 7. Баси! :shock11:

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, Ken написа:

kjuJgMy.png

Може би под Windows 7 съм отивал към замръзване.

Ken, офтопика не се толерира! Считай се предупреден!!!

преди 12 минути, Ken написа:

kjuJgMy.png

Може би под Windows 7 съм отивал към замръзване.

Възможно е да е някакъв проблем с драйвера на датчика или шината по която се отчита. Но в момента съм 60 градуса при работещ браузър (Firefox 51), антивирусна (KFA 17) и файъруол (Comodo 10). Под Win7, стандартно беше около 45 градуса. За процесор i5-750 и дъно с P55 иде реч.

преди 2 минути, zitrön написа:

Възможно е да е някакъв проблем с драйвера на датчика или шината по която се отчита. Но в момента съм 60 градуса при работещ браузър (Firefox 51), антивирусна (KFA 17) и файъруол (Comodo 10). Под Win7, стандартно беше около 45 градуса. За процесор i5-750 и дъно с P55 иде реч.

А при мен става дума за система с Windows 10 Pro 64-bit, i3-2120, 8GB RAM, отворен, но минимизиран Firefox и връзка през TeamViewer.
И преди, когато беше инсталиран Windows 7 Pro 64-bit температурите бяха същите.

P.S. Сигурно вече ще ме изгонят заради поредния офтопик.

в момента съм на батерия и го държа в коленете си и вижте какво става без охлаждащата подложка

Ново Bitmap изображение.jpg

Мисля, че открих виновника.

hmm.jpg

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

дръндьо, покажи и с охлаждащата подложка каква е ситуацията при непроменени други условия.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 36 минути, ExaFlop написа:

дръндьо, покажи и с охлаждащата подложка каква е ситуацията при непроменени други условия.

отворен е само "Ръбчо"

ps

още падна, ама и натоварването на проца също падна
така и не успях да разбера причината

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нормализира се на 38-40 градуса при мен. Явно по някой процес товари тайно и комповете на съфорумците с високи температури.

Е па то събирането на потребителската информация и пращането ѝ нанякъде става с използване на ресурси, а не с магическа пръчица.

преди 3 часа, Freem@n написа:

Само дето на Windows 10 логото/оригиналния wallpaper е правено не с CGI , а истинска светлина ... :ph34r:

Не се учудвам. Живеем в свят в който лъскавата опаковка продава. Каква полза има обикновения потребител от това? Комерсиалните реклами няма да те стоплят когато ти изкочи съобщение "рестартираме ти компютъра, за да се инсталират ъпдейти" докато вършиш нещо важно. И като се рестартира - ъпдейтите са омазали нещо и примерно старт менюто не се отваря или search не работи. Вместо да обърнат внимание на сериозните неща - да направят Уиндоус по-лек, по-гъвкав, по-надежден, да не се иска рестарт за щяло и не щяло, да спрат шпионажа, да го направят по-защитен от вируси, да направят така, че спокойно да разглеждаш дяловете си с Линукс - НЕ! Лазерен wallpaper и Кортана - това ни трябва! :D Поне с windows defender останаха верни на себе си, това е интернет експлоръра на анти-вирусните програми :D

На мене не ми излизат ъпдейти, с 1511 съм от доста време и съм изключил актуализациите и така си стоят - както би трябвало. Нито съм ползвал някакви специални DWS програми или за изключването на ъпдейтите, "следенето" и т.н. П.С - И антивирусна нямам. Defender-а май съм го изключил... :) 

П.С 2 - И пари не съм давал, че да са ми продавали нещо - просто го ъпгрейднах, и то на 2 машинки напълно безплатно от Windows 7.

преди 1 минута, Freem@n написа:

На мене не ми излизат ъпдейти, с 1511 съм от доста време и съм изключил актуализациите и така си стоят - както би трябвало. Нито съм ползвал някакви специални DWS програми или за изключването на ъпдейтите, "следенето" и т.н. П.С - И антивирусна нямам. Defender-а май съм го изключил... :) 

П.С 2 - И пари не съм давал, че да са ми продавали нещо - просто го ъпгрейднах, и то на 2 машинки напълно безплатно от Windows 7.

Аз говорех по принцип, а не за теб конкретно. Иначе е ясно, че повечето тук не сме плащали за Уиндоус. От известно време не го използвам, но преди винаги спирах ъпдейтите. Няколко пъти ги пуснах, за проба, и метрото се счупи. Само ядове с тях. Дефендъра не може да се изключи завинаги - спираш го и след време се пуска. От Services не може да се спре. Очаквам скоро и ъпдейтите да направят така! А следенето не знам дали може да се спре. Не знам каква ще е тази програма или туул която да го направи, най-много разработчиците й да те закачат и те :D

Всъщност Defender-ът си има настройка в gpedit.msc (Local Group Polici Editor) - там е в Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Defender и конкретната настройка съм я сложил гледах одеве: Turn off Widnows Defender на "Enabled" ;) 

А ъпдейтите честно казано не помня и аз как "съм ги отървал", даже настройката за "отлагай надстройките" ми беше изключена, но гледам че ми пише: "Устройството ви е актуално. Последна проверка: 18.08.2016 г., 16:16" и сега се разрових и видях че и за ъпдейтите има такава настройка в GPEDIT.msc , но само на Windows 10 Pro изданието.

Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Windows Update - Configure Automatic Updates - дава се на Enabled и после по-надолу има "Options" > "Configure automatic updating" и от там има различни настройки, като може да се избере ден и час - дали да се обновява всеки ден, в определен ден от седмицата и в колко часа.

http://www.howtogeek.com/224471/how-to-prevent-windows-10-from-automatically-downloading-updates/

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

преди 8 минути, Freem@n написа:

като може да се избере ден и час

или само да проверява и уведомява при наличност на обновление...
Или са помощта на портативния Winaero Tweaker
http://winaero.com/blog/how-to-disable-windows-update-in-windows-10-rtm/
и да забраниш рестарта след обновяване
http://winaero.com/blog/how-to-permanently-stop-windows-10-reboots-after-installing-updates/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 23 часа, Cvetoslav Djambazov написа:

Инсталирах си Widows уж безплатно го надградих 10 и работеше доста време и тука от около седмица започна да ми иска някакви ключове дава ми грешка 08007007В Казва ми че не можели да се свържат със сървара на моята организация ... как до сега се свързваха сега изведнъж не някой ако може да помогне на Лично съобщение как да го активирам пак

Намираш си от нета (примерно от Замундата) Microsoft Toolkit 2.5.3 Stable или някоя по-нова версия на това и го активираш. Това нещо активира абсолютно всички издания на Уиндоус и на Майкрософт Офис. На XP също работи, ако те мързи да пишеш серийни номера.

преди 7 часа, Freem@n написа:

Само дето на Windows 10 логото/оригиналния wallpaper е правено не с CGI , а истинска светлина ... :ph34r:

Мани, полянката си беше най-добре.

След 26.март 2017 Microsoft спира ъпдейтите за 1507. Това издание няма да спре да работи, но няма да получава никакви обновления.
Издания 1511 и 1607 ще продължат да получават актуализации.
Още инфо тук

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.