Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Айдее, създадох нова файлова система. Айде в бисерите...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 14 часа, mkfs.ext4 написа:

Майкрософт за пореден път копира Линукс, новият проект Неон е абсолютно копие на свободната графична среда KDE Plasma 5. Дори има Линукс дистрибуция KDE Neon...

Това е КДЕ Неон:

KDE Neon

Това е Уиндоус Неон:

Windows Neon

Много неща също са заимствани и от macOS

преди 22 часа, mkfs.ext4 написа:

Майкрософт за пореден път копира Линукс, новият проект Неон е абсолютно копие на свободната графична среда KDE Plasma 5. Дори има Линукс дистрибуция KDE Neon...

Това е КДЕ Неон:

KDE Neon

Това е Уиндоус Неон:

Windows Neon

Как реши, че това по какъвто и начин е официален проект, че свари да посочиш с пръст кой кого копира?

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Windows Neon е просто UI (тема)

Доколкото разбрах дори не е тема, а все още е на ниво концепция. Но същественото е, че е на някакъв човек, просто фен, който не е обвързан с MS по никакъв начин.

Влезте в Deviant art и ще намерите огромно разнообразие от теми и графични интерфейси, нямащи никаква връзка с Microsoft

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Че MS копират, това е ясно. Вземи например виртуалните десктопи. Жалка работа.

за мен никак, ама ич не е важно, кой кого копира
имам ли функционираща система...да
налага ли ми се да инсталирам приложения от терминал(конзола)...не
next, next и после кеф
тъй де, какво е това sudo apt get install и един билюк зависимости, дето голяма част от приложенията за джама си ги  търсят сами и си ги инсталират

преди 3 минути, дръндю написа:

за мен никак, ама ич не е важно, кой кого копира
имам ли функционираща система...да
налага ли ми се да инсталирам приложения от терминал(конзола)...не
next, next и после кеф
тъй де, какво е това sudo apt get install и един билюк зависимости, дето голяма част от приложенията за джама си ги  търсят сами и си ги инсталират

Това с командите е просто друг начин на инсталиране. В дос-а също е така.

Командите рядко се пишат, предимно са copy/paste. В Windows също се ползват команди. Командите се пишат, за да се свържеш директно със сървъра. След като се копира командата само enter и си в джаза. Това са ти клик с мишката и един с клавиатурата. Отделно имаш и софтуерен мениджър, с който можеш да си инсталираш програми, като натиснеш само бутона Install. Няма next, next, finish. Командите са за ентусиасти и програмисти.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 5 минути, velislavvasilev написа:

Той иска да каже, че в днешно време доста отблъскващо за нормален десктоп потребител да му се налага да пише. Още повече, да му се налага да пише, за да си инсталира софтуер.

В днешно време е доста отблъскващо да те карат да плащаш за да бъдеш опитно зайче, да гледаш реклами, и да не можеш да се концентрираш в работата си. Нормално е щом те поставят на рекламна платформа над която нямаш контрол, тая платформа да е безплатна, както прави гугъл, фейсбук и десетките други банки за лична информация.  

Що? Под Линукс скайп не те ли шпионира? Не, ама да.
Или Фейсбук?

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

Командите рядко се пишат, предимно са copy/paste. В Windows също се ползват команди.

Бе пишат и те сякаш инсталират софтуер ката час. Аз инсталирам най-много 4-5 пъти годишно, и то се налага да е толкова често понеже изтичат лицензите и новата версия на програмите ми изисква нова инсталация.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Можеш ли да го деинсталираш? Да. Можеш ли да си сигурен, че в вин10 няма да ти се зареди отново след като го махнеш? Не. Снощи ми се инсталира отново "скайп превю" или нещо подобно от апп стора.

преди 2 минути, Пaчo написа:

новата версия на програмите ми изисква нова инсталация.

За целта има ключове за тиха инсталация. Даже и не разбираш, че се е случило.

преди 4 минути, Пaчo написа:

Снощи ми се инсталира отново

Проблем на конфигурирането - не си забранил обновяването на програмите от апстора

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Или Фейсбук?

То, че се шпионира, е ясно, ама аз нямам скайп на линукса. А .... и вируси нямам.

преди 3 минути, ExaFlop написа:

За целта има ключове за тиха инсталация. Даже и не разбираш, че се е случило.

Намери ми ключовете за инсталация на Revit, Navisworks, AutoCAD MEP, Showcase, ReCap, 3ds Max, и Inventor. :)

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

и вируси нямам.

И аз, ама не под линух

3ds Max

https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-do-Install-3ds-MAX-extensions-silently-in-deployment.html
Който търси - намира
Или с помощта на Silent Key Finder - добави си го в контекста на .exe .msi файловете и си ти.

една от най-важните причини за разпространение на вируси, са платформите в които това са безобидни файлове, а Линукса е сред тях

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

Колкото до рекламите и корпоративния софтуер, не намирам база за сравнение с това по какъв начин се инсталират програми в линукс и какво общо изобщо има.

Общото е с квалификацията ти "отблъскващо е". Когато си тестова гадина, обект на рекламни атаки и ти е отнет контролът да си управляваш средата, тогава от кумова страма поне пусни платформата без пари. Ти правиш пари от мен когато купя от стора, от тоя дето е качил неща за продан на стора, от мен като ме атакуваш с "импресии" още в старт менюто.

тогава от кумова страма поне пусни платформата без пари. 

Ми то на практика уйн10 е без пари,можеше(и все още можеш) по всяко време да надградиш от уйн7 и 8.1,така че...........

преди 11 минути, ExaFlop написа:

https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-do-Install-3ds-MAX-extensions-silently-in-deployment.html
Който търси - намира
Или с помощта на Silent Key Finder - добави си го в контекста на .exe .msi файловете и си ти.

Колега, не знаеш за какво говориш. Тези програми идват в пакет, Building Design Suite, не са на отделни парчета. Инсталацията трае около два часа на компютър с NVMe SSD-та и Xeon-и. Процесът по конфигуриране на опциите в скриптове е минимум половин ден. На практика ти става мило за apt get install щото процесът през който минавам по времена инсталация е много по-тежък и тромав в сравнение с командното инсталиране в линукс. Инсталираш на една машина, правиш и имидж и го разпространяваш  на другите, това е най-лесното. После активираш всяка машина и после рънваш скриптове за настройки на усер интерфейса. Това последното не можеш да направиш по време на инсталацията.

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

Ми то на практика уйн10 е без пари,можеше(и все още можеш) по всяко време да надградиш от уйн7 и 8.1,така че...........

Без пари е когато няма цена $199

преди 20 минути, Пaчo написа:

Без пари е когато няма цена $199

Казах "на практика",аз имам уйн 10 без да съм давал 199$,милиони също го имат без да са плащали,така че знам,че има цена и се продава...........

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Казах "на практика",аз имам уйн 10 без да съм давал 199$,милиони също го имат без да са плащали,така че знам,че има цена и се продава...........

Купувам 5 компютъра, как им слагам вин 10 без пари? Е сега съм ги купил, стоят ми в офиса, ще ти ги снимам ако ще помогне, кажи как става без пари.

Който си мисли ,че е нужно да ползваш конзолата в линукс ,за да имаш работеща система значи е пълен лаик и идиот :)

преди 9 минути, velislavvasilev написа:

Те, така. Само инсталираш и ползваш. На приятелката лаптопът е така от 1 година. Само долу в дясно има едно меню, че не е лицензирана системата. Естествено, и с един куп проблеми, които не е ясно дали произлизат от това, че не е платена системата. Ама ако знаеш за какво ще я ползваш и това меню няма да дразни ползвателите, дерзай без да плащаш.

20-тина часа седмично съм на онлайн срещи, по 15-20 човека ми гледат екраните. Не мога да имам съобщения че не ми е лицензирана системата. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.