Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 минути, П.Петров написа:

вСпоред мен ъпдейтите, с течение на времето,  забавят работата на ОС

вероятно е така, но аз след последния ъпдейт се отървах от всички браузъри дето ги бях накичил кът гирлянда в машината и започнах да ползвам "Ръбчо" (Edge)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 11 минути, П.Петров написа:

Махай тая ОС да не ти изпуши харддиска.

Ти сериозно ли? На какво се основава такова твъдение?

преди 3 минути, дръндю написа:

вероятно е така, но аз след последния ъпдейт се отървах от всички браузъри дето ги бях накичил кът гирлянда в машината и започнах да ползвам "Ръбчо" (Edge)

Радвам се, че все пак има потребители на този браузър. 

преди 17 часа, Eclipse2G написа:

Ъпдейтите след SP1 се спират.

Кой го казва това?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Ти сериозно ли? На какво се основава такова твъдение?

На доста мъки преди няколко месеца, когато се опитвах да бъда "модерен" с ОС 10. 

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Кой го казва това?

Аз и много други колеги. Причиниата е  много проста - след SP1, не слагат нищо съществено, освен телеметрията и другите шпионски изгъзици., които ги има и в 10ката.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 4 минути, П.Петров написа:

Радвам се, че все пак има потребители на този браузър. 

ами с него отварям всичко, а какво беше преди....една купчина браузъри за да ми отворят един или друг сайт

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

Аз и много други колеги. Причиниата е  много проста - след SP1, не слагат нищо съществено, освен телеметрията и другите шпионски изгъзици.

Тези шпионските работи са сложени още в зародиш, ако не знаеш да знаеш.

преди 2 минути, дръндю написа:

ами с него отварям всичко, а какво беше преди....една купчина браузъри за да ми отворят един или друг сайт

Аз имам само един - Chrome. С него отварям абсолютно всичко. Отметките и паролите ми са достъпни на телефона. След преинсталация с два клика отново ги имам, както си бяха. Изобщо пей сърце ми е.

И ти в качеството си на какъв експерт/анализатор даваш такива съвети? И защо ли M$ плащат сериозни заплати на армия инженетри, занимаващи се САМО с писане на кръпки.
И не е казано, че трябва да се инсталират всички актуализации.
около мен са  10-ина машини - десктопи и лаптопи, използващи Win 10 с HDD и/или SSD и нито един не е дал фира и си работят повече от прилично.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 8 минути, П.Петров написа:

Аз имам само един - Chrome

и аз, ама на Wifislax

ps

и то щото си немът "Ръбчо"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 минути, ExaFlop написа:

И ти в качеството си на какъв експерт/анализатор даваш такива съвети? И защо ли M$ плащат сериозни заплати на армия инженетри, занимаващи се САМО с писане на кръпки.
И не е казано, че трябва да се инсталират всички актуализации.
около мен са  10-ина машини - десктопи и лаптопи, използващи Win 10 с HDD и/или SSD и нито един не е дал фира и си работят повече от прилично.

Да плащат, и още трябва да плащат и да мине още време за да пуснат "нещо", което що годе става за нормално ползване.

преди 36 минути, hudyr написа:

Това, по принцип, е съвсем временно и главният виновник е windows updates(или дефендърът, зависи). 

На този скрийншот бях спрял и ъпдейти, и дефендър, и кортани, мортани и всички екстри :) Включително Store. Имам и доста спрени услуги. Това според мен е максималното олекотяване на Джама, може да се спрат още неща (звук примерно) и ще свали с още 100 МБ, но става неизползваем.

Ако не се бутат настройките под 1 ГБ не може да се смъкне.

преди 3 минути, mkfs.ext4 написа:

На този скрийншот бях спрял и ъпдейти, и дефендър, и кортани, мортани и всички екстри :) Включително Store. Имам и доста спрени услуги. Това според мен е максималното олекотяване на Джама, може да се спрат още неща (звук примерно) и ще свали с още 100 МБ, но става неизползваем.

Ако не се бутат настройките под 1 ГБ не може да се смъкне.

@ExaFlop, вече не ми се сърдиш, нали?

като ви чета постовете, оставам с впечатлението, че десетката е оптимизирана за конкретни машини, а доколкото зная, това не е така
учудвам се, да, наистина се учудвам!
:(

преди 3 часа, П.Петров написа:

Според мен ъпдейтите, с течение на времето,  забавят работата на ОС. ... 

Махай тая ОС да не ти изпуши харддиска. Ако постоянно ти е на 100%, майко мила.

Две глупости.

• Автор
преди 4 минути, velislavvasilev написа:

Що да са глупости? На мен как ми приключи авантюрата след ъпдейт?

А на мен как не ми приключи нищо? Единични случаи не са показател!

Дали ако се ползва както е дошъл Уйна без инсталиране на допълнителни програми, а само с обновявания (има и такива случаи), ефекта ще е същия. Е, добре де, с инсталиране на няколко (събират се на пръстите на едната ръка).

преди 11 минути, velislavvasilev написа:

Ми, разгледай из сайта на Майкрософт.

А и джаги е написал, че с времето забавят работата на компа. Естествено, аз пак веднага давам пример. Като бях махнал стор и всичките глупости, системата взимаше 700-800 РАМ, после, с ъпдейт, всичко се инсталира наново. И RAM-та пак отиде над 1ГБ.

Аз за Windows 10 не помня да съм писал нещо такова. Забавя телеметрията. Самите ъпдейти какво да бавят, освен че ползват интернет докато се теглят... Лично аз не ги спирам, не ги отлагам и не смятам, че това е нужно.

преди 1 час, velislavvasilev написа:

И действително 10-ката се държи много добре на нови машини.

Моята трее да е нова - 2009 година. И работи твърде добре. :ph34r:

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

след ъпдейти пак ще се инсталират

Ще, ако ги пуснем. Всичко е въпрос на конфигуриране.

преди 12 минути, velislavvasilev написа:

Е, ето това бавят. След тяхната работа (след инсталиране на ъпдейти) системата пак отива на над 1ГБ. И за кфо тфа? Още повече, че като махаш апликации през PowerShell и т.н., никъде не ти казват, че ги махаш временно и след ъпдейти пак ще се инсталират. Поне да не си губиш времето да ънинсталваш глупости.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Ще, ако ги пуснем. Всичко е въпрос на конфигуриране.

По принцип си прав, но Уиндоус е насочен към всички, повечето от потребителите не знаят кое от къде се конфигурира и не им е работа да се ровят из менютата. Това нещо струва 550 лв все пак, такива цигански номера да ти инсталира игрички от Store и след всеки ъпдейт да ти ги връща е смешно и отива повече на някой хакерски софтуер, а не на компания която има претенции да е №1.
Колкото и настройки да правя, колкото и да се ровя, колкото и да се опитам да го харесам Уина - просто не се получава. Максимум няколко дни и го махам. Е, ако нямаше по-добри алтернативи сигурно нямаше да го критикувам толкова, но като има база за сравнение и се вижда колко по-лоша му е концепцията няма как да го хваля.

И струва 550 лв! Това е все едно да си купиш кола която може да завива само наляво и да ти кажат "ако искаш да завие и надясно трябва да си я конфигурираш".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.