Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

И при мен го няма, а съм с инсайдерския билд. А това сивото е така, защото процесора ми е слаб и не потдържал някакви си неща :)

image.png.52d4307781734453074e4aef9c25c509.png

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да попитам, от любопитство, без значение дали съм го отворил от Контролен панел\Всички елементи на контролния панел\Програми и компоненти > Включване и изключване на компоненти на Windows или от optionalfeatures, все тая...

Първо разбира се, се появява за няколко секунди учтивото "Моля, изчакайте..." и после, ХОП:

WOnXheO.jpg

Само при мене ли е така ? :)

Естествено има разни решения из Google ( windows features empty - Google Search ), но аз честно казано НЕ смея да пипам, тъй като според моите скромни знания има голяма вероятност да омажа още нещо или пък и по-лошо да стане.

Още нещо, ако може отговор и за него:

DarkEdge съм почти убеден че знае за какво става въпрос. Изключвам Windows 10 от Win + L > Изключване > Изключване > Изключи въпреки това...

Рестарта по същия начин. Повечето пъти си ползвам хибернацията, но тъй като считам че е редно от време на време да правя "свеж рестарт", просто го правя.

Проблемът с Win + L съм го "приел като неразрешим", но не е само той:

Когато изпише " Изключване...  много често, да не кажа всеки или почти всеки път напоследък дава и "Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра" и това без да инсталира някакви ъпдейти или други неща, не знам какво прави, но го прави и при последващия рестарт - по време на зареждането на системата, преди екрана Добре дошли.

Да уточня, блокирал съм актуализациите с Process Blocker, а и още една или повече модификации съм правил, не знам дали е от това. Версия 1511 .

преди 36 минути, Freem@n написа:

Само при мене ли е така ?

https://www.thewindowsclub.com/turn-windows-features-on-or-off-blank

на 19.12.2018 г. в 18:32, vpvelev написа:

И при мен го няма, а съм с инсайдерския билд. А това сивото е така, защото процесора ми е слаб и не потдържал някакви си неща :)

image.png.52d4307781734453074e4aef9c25c509.png

Наложи се да се самоцитирам :)

Въпреки че съм инсайдер и то Fast, едва днес получих новия билд 18305. А явно от него Microsoft включват възможността за стартиране на програми в Sandbox.

image.png.9def75840567096e96f4b1b03cef791d.png

При мен обаче и тя е недостъпна, защото процесорът ми не потдържал SLAT (second level address translation) :(

Има и други интересни неща в новия билд:

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/12/19/announcing-windows-10-insider-preview-build-18305/

преди 1 час, vpvelev написа:

едва днес получих

Ами, проверявай си от време на време(всяка нечетна сряда) за нови издания и ще си ги получаваш веднага. :)

преди 1 час, vpvelev написа:

Наложи се да се самоцитирам :)

Каква драма

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

какво става с LTSC-то
уж, по-нарядко щяха да пускат ъпове, а аз за два месеца получих една купчина
:no-no:

преди 30 минути, DarkEdge написа:

Какви са? Сикюрити? Флаш?

не съм търсил в нета разяснения
това е днешното

1300333434_.JPG.f321ba3e01bcb6140b812a1e0d7ad572.JPG

преди 17 часа, DarkEdge написа:

Ами, проверявай си от време на време(всяка нечетна сряда) за нови издания и ще си ги получаваш веднага.

https://uup.rg-adguard.net

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Ко напрайх, пък, сега?

Толкова нови и полезни неща от теб съм научил, че не знам дали някога ще мога да се отблагодаря. 

Мога само да се радвам, че съм бил полезен на някого.

Ентусиастите могат да се присъединят към инсайдърската програма на базирания на Chromium Edge.
Абониране
Подробности

на 22.12.2018 г. в 6:40, DarkEdge написа:

Ентусиастите могат да се присъединят към инсайдърската програма на базирания на Chromium Edge.
Абониране
Подробности

Готово! Записах се :)

Сега чакам да ми изпратят Chromium Edge да го направим най-добрия браузър :)

Здравейте, пак съм аз с моите лицензни глупотевини! :D Сега питането ми е следното - имам активирана ОС Windows 8.1 Embedded Industry Pro, но искам да се ъпгрейдна до 10 и според следните два линка мога да го направя до Enterprise:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/upgrade/windows-10-upgrade-paths
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions
Въпросът е, че с Media Creation Tool-а, с който по принцип стават ъпгрейдите не става и ми изписва, че изданието ми не се поддържа. Някъде бях чел, че директният ъпгрейд не е възможен, а трябва през чиста инсталация, но дали тогава, ако си въведа ключа, ще го приеме? И има ли друг начин да се сдобия с image на Enterprise освен по легалния начин с Eval копието? Изобщо как да си ъпгрейдна операционната система без да си изгубя ключа и после да се налага да си restore-вам 8-цата?

Държиш да е Enterprise версията ли?
Изтегли си легално 10 Pro  и го конвертирай в Enterprise:
https://blogs.technet.microsoft.com/supportingwindows/2015/10/16/how-to-convert-windows-10-pro-to-windows-10-enterprise-using-icd/

Има и вариант с пипване на запис в регистратурата...

По принцип не съм сигурен и аз на кое издание да се спра. Тъй като ми трябва за домашния компютър, повечето приложения и услуги от Pro, Enterprise и Education версиите вероятно няма да ги използвам, а и имайки предвид, че компютърът не е първа младост, по-добре да ги няма - та или Home, или LTSC.

Тоест аз с този Tool трябва да си направя 8-цата Pro (например) и тогава да си я ъпгрейдна или как?

Момчета,скъсах си нервите.стоя си на новата матрица 1809,но при опит за ъпдейт се появява грешка 0x800f0982,изчетох де що намерих,но оправия няма.Исото си го модифицирах,разкарах боклука от магазина,езиците,добавих драйвери и прочие мои джаджи,но не мога дори ръчно да инсталирам  последната кумулативна kb4483235.Тя грешка ме преследва от самото началото.Дайте едно рамо и посъветвайте или споделете ако някой се е нахедрил на тая главоблъсканица.При положение не съм ламе(нууби) аз да не мога да ъпна,това ме направи за смях

Ами ти си прецакал нещо с тези модификации най-вероятно. Виж това:

https://www.ntlite.com/community/index.php?threads/windows-17763-1-update-kb4464330-shows-error-0x800f0982.628/

Пише да се чака ново обновяване на Nlite, доколкото разбрах и най-вероятно липсата на WinSxS  е причината за грешката.

преди 29 минути, stashek написа:

kb4483235

Теглиш
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4483235

примерно на D:
Стартираш cmd с админски права и пишеш:
wusa.exe d:\windows10.0-kb4483235-arm64_f2375c94f1bd67092a35c0f867b50f8a4f44f914.msu /quiet /norestart

Втори вариант - разархивираш съдържанието на изтегления msu файл и ползваш името и пътя до cab файла от разархивираното и в cmd с админски права пишеш:
DISM.exe /Online /Add-Package /PackagePath:path_to_cab_file\Windows10-KB..........cab

момчета благодаря за отговорите,но аз съм в занаята както се вика(Хюлет Пакард) и двата варианта са пробвани.На 1803 всичко оси бе ОК и после операционната система си хвърчеше,не знам какво точно са барнали в Редмънт,но само немодифицирано исо дава пълен ъпдейт,всичко иначе е пробвано и с DISM ++ ,Ntlite  и с джаджата от MDL , бе каквото ви хрумне,но пасианса не се нарежда.Почвам както се казва заради спорта дори да се вбесявам.Като капак с години съм официален тестер на Windows, не инсайдър,статута ми е на админ дори без потвърждение.Но няма отговор  и от там.Бе 1809 се оказа шльоковица направо.На два пъти оправят тия критични  системни грешки,а резултати няма.Поне от инсайдърите да помпат инфо,но явно нещо тотално оплескват..сега направо свалих едно 1809 стигнало до .194,но да вдигна на 195 пак по същия начин ме реже

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.