Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Това е неофициялен билд. Няма да има нов Джам, само ще надграждат текущия. Пълна греда.

Ако сложат това от клипа, може да се замисля да сложа Windows 10.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, The-Walk!nG-Dead написа:

Ако сложат това от клипа, може да се замисля да сложа Windows 10.

Нема начин.

преди 51 минути, nikola_s написа:

Майсторче ти май а ...
В цатирания текст съвети няма, както и да го въртиш. Единствената ОС коята споменавам е windows10.
Щом се припознаваш в категорията "Квадратните мозъци" аз нямам против.
Хайде да не спамим повече, няма смисъл.

@nikola_s, този писа ли ти на лични съобщения?

преди 48 минути, PigManu написа:

не давай кваклификации

Много си кОлтОрен ве, Икебана. Не мога да повярвам, че в речника ти присъстват такива думи.

преди 5 минути, nikola_s написа:

Не, не е.

Ще ти пише, изчакай го. Той така прави - на всеки пише на лични съобщения. На мен например пише постоянно и съм му изтрил вече сигурно 20 дискусии. :)

преди 1 час, Деянчо написа:

Ще ти пише, изчакай го. 

преди 2 часа, Деянчо написа:

@nikola_s, този писа ли ти на лични съобщения?

Много си кОлтОрен ве, Икебана. Не мога да повярвам, че в речника ти присъстват такива думи.

Икебана сподвижници кат тебе ли си търсиш.

преди 8 часа, PigManu написа:

Приятели!

Раздел "Операционни системи" е сериозен и е редно да се придържаме към него подобаващо

214207
. Без значение е дали е за Linux, Windows или Мас. Поддържам и мнението на Дръндю за разчистване на темите от модератор.Много по надолу има раздел "Празни приказки и забава" за разни чешити. Благодаря на Всички Вас за проявеното разбиране!

Малко да сменя темата и да разведря обстановката. На два различни компютъра (десктоп и лаптоп ) , актуализирани напълно, с 10про и Хоум, май след последната кумулативна актуализация онзи ден до 194, започна при стартиране на Уиндоуса, сам да се отваря интернет експлоръра, без да съм допрял нищо. Рових във всички настройки, и за фон и тапет, няма нищо ,виновно за това. Дали някой има подобно явление, на какво ли може да се дължи?

Провери в:
shell:startup - търси икона на iexplore;
taskmgr раздел Startup - търси iexplore;
GHjOq.jpg

https://www.tenforums.com/attachments/tutorials/198487d1533663641-enable-disable-pre-launch-microsoft-edge-windows-10-a-disable_pre-launch_microsoft_edge.reg

Благодаря за помощта, направих всичко, никъде няма икона на IE, промених в настройките жълтото на "Изкл", ще следя да вида какво ще стане.

Ст 1.jpg

Ст2.jpg

Ст3.jpg

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Място за проверка и почистване
https://account.microsoft.com/privacy/
при мен нямаше почти никаква (никаква важна) събрана информация. 

Чисто информативно:
https://www.kaldata.com/it-новини/windows-10-продължава-да-събира-и-изпраща-инфо-299828.html

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Чисто информативно:
https://www.kaldata.com/it-новини/windows-10-продължава-да-събира-и-изпраща-инфо-299828.html

Запазете контрола над вашата поверителност!?Веселяци са от майкрософт,особено предвид втората новина,която всъщност не е новина,а много отдавна се знае,че е така!Сложили ви едни уж настройки и уж право на избор,а всъщност лъжат кат дръти цигани!:wub:Ето ви малко и за модела на мислене на хората  събиращи и имащи толкова лична информация на много хора.Намират някак начини да я обработват..........доколкото знам фейса се ползва от доста повече хора отколкото уин 10,но намират време и масто за всичко!https://www.kaldata.com/it-новини/британският-парламент-публикува-тай-299398.html

Интересно, че в периода, който съм показал на снимката не съм бил с инсталиран Windows 10 (въобще нямах инсталиран Windows през тоя период ), а бях само с Linux.

Защо са тия записи не ми е ясно :ohmy:

image.thumb.png.63970de67e0622e8267ef8dff5c87573.png

преди 5 часа, Слави Маринов написа:

Запазете контрола над вашата поверителност!?Веселяци са от майкрософт,особено предвид втората новина,която всъщност не е новина,а много отдавна се знае,че е така!Сложили ви едни уж настройки и уж право на избор,а всъщност лъжат кат дръти цигани!:wub:Ето ви малко и за модела на мислене на хората  събиращи и имащи толкова лична информация на много хора.Намират някак начини да я обработват..........доколкото знам фейса се ползва от доста повече хора отколкото уин 10,но намират време и масто за всичко!https://www.kaldata.com/it-новини/британският-парламент-публикува-тай-299398.html

Една от причните, заради която се врънах(отново) на Windows 7.

преди 12 часа, DarkEdge написа:

Това, какво пише и какво в действителност събира, и праща до незнайни сървъри, има голяма разлика.

Толкова време вече мина откакто излезе Уиндоус 10 и все още не мога да намеря отговор на въпроса - Защо новия браузър на Майкрософт - Edge, не може да работи с ел. подписи. От Майкрософт казаха, че за тях вече друг браузър не съществува, Интернет Експлорър повече няма да го развиват и поддържат и ще поддържат само Edge. Ебати и куция браузър са измислили, да не може да работи с нещо толкова елементарно и необходимо като ел. подписи. Толкова ли е сложно и Edge да може да работи с ел. подписи, че не го правят и ни принуждават да използваме остарелия IE.

преди 5 минути, borisfx написа:

Толкова време вече мина откакто излезе Уиндоус 10 и все още не мога да намеря отговор на въпроса - Защо новия браузър на Майкрософт - Edge, не може да работи с ел. подписи. От Майкрософт казаха, че за тях вече друг браузър не съществува, Интернет Експлорър повече няма да го развиват и поддържат и ще поддържат само Edge. Ебати и куция браузър са измислили, да не може да работи с нещо толкова елементарно и необходимо като ел. подписи. Толкова ли е сложно и Edge да може да работи с ел. подписи, че не го правят и ни принуждават да използваме остарелия IE.

Аз пък нарочно не мигрирвам към 10 заради ИЕ . По бърз ми е от хром и лисицата и не яде толкова памет като тях . Отварям си 4 5 таба и си бачка перфе . Тоя боклук Edge го пробвах на телефона горе долу ме впечатли  с бързината си но като открих , че не мога да гледам онлайн камери го затрих на секундата .

Опа и не мога и онлайн музика да слушам от телефона от Edge от мп3 търсачки .

преди 1 час, adersa написа:

Аз пък нарочно не мигрирвам към 10 заради ИЕ

Поредната компетентна простотия - под Windows 10 си има и си работи Internet Explorer 11!

преди 1 час, borisfx написа:

Интернет Експлорър повече няма да го развиват и поддържат и ще поддържат само Edge.

Не е съвсем така - и в момента си работи IE11 и работи с цифрово подписване. Освен това то работи и с Firefox.

преди 1 час, borisfx написа:

принуждават да използваме остарелия IE.

Кое точно му е остарялото?
Snap3.png
11.12.2018

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Поредната компетентна простотия - под Windows 10 си има и си работи Internet Explorer 11!

Не е съвсем така, н в момента си работи IE11 и работи с цифрово подписване. Освен това то работи и с Firefox.

Кое точно му е остарялото?
Snap3.png
11.12.2018

Тази актуализация я нямам ще го ъпдейта .

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Snap3.png

мисля че зависи от версията на джама
при теб е 11.1000 а при мен на LTSC-то е 11.194
1916315704_.JPG.bdf04bcfc6a1fbde57942256d5c340c9.JPG

Гледай версията на актуализиране или Product ID, не номера!!!!

преди 15 минути, дръндю написа:

194

Де си тръгнал с мечката мед да ядеш с тес съде 100-ина бройки, м?

преди 13 минути, DarkEdge написа:

Де си тръгнал с мечката мед да ядеш с тес съде 100-ина бройки, м?

ама аз не го ползвам ве, щот с АВР-то, реклами не се виждат, ама ногу прескача към сайтове с голи каки

Де си тръгнал с мечката мед да ядеш с тос ABP, м?
Щот толко си мое ABP. Adguard що не пуща, м?

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Adguard що не пуща, м?

тос съм го пробвал като добавка към други браузъри и е същата работа, но не знам как стоят нещата с пълната версия
само АВР-то съм намерил като добавка на ИЕ11

Разрешаване на пясъчника в Windows 10
Win + R > напишете optionalfeatures и кликнете [OK].
Сложете отметка на Windows Sandbox
Optional-Windows-Features-dlg.png

Това в някой нов buld ли е? При мен го няма - windows 10 pro 1809, даже е на няколко дена инсталиран и изтеглен от микромеките, че нещо се омаза като слагах и махах едно ubuntu и по никакъв начин не можах да оправя системата да стартира.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.