Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 23 часа, vpvelev написа:

Като гледам какви промени искате да направите в Windows 10 то излиза, че е по-добре да си напишете собствена ОС според вашия вкус :)

Microsoft това предлагат, въпреки многото дистрибуции Linux и те долу-горе едно и също предлагат. Няма начин, това са предложенията, хубави-лоши това е. Ще трябва да се съобразяваме и по-добре да ги ползваме както ни ги предлагат иначе има проблеми.  Не става въпрос за външния вид, там са ни дали повече свобода да си нагласяме нещата.

Но пипне ли се по-дълбоко и започват проблемите, защото така ги правят нещата, че повечето неща зависят от други.

Игрите и другите неща, които ви дразнят в Windows 10 ги махнете след инсталацията. Аз даже не ги махам, а не им разрешавам да работят във фонов режим. Те и не заемат много място, за да се притеснявате за дисково пространство.

А и колкото и да са велики програмистите от Microsoft или от другите ОС, всички гонят комерсиалното(най-общо казано) и бързат с пускането на ОС или други програми, за да влязат в сроковете, а после оправят грешките и пропуските.

Тия дни и аз минах на 1809, но програмите (не приложенията) спряха да показват известия. Оказа се, че причината е, че бях забранил на приложенията да работят във фонов режим чрез главната опция, а не поотделно. Тъпото е, че и рестарт на компютъра трябва, за да програмите отново да показват съобщенията си. Не знам бъг ли е, нарочно ли са го направили, ама вече трябва приложенията да се блокират поотделно. Обаче в таксменажера гледам, че си спят, та май ще ги блокирам като тръгнат да ми досаждат.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 5 часа, саби написа:

Тия дни и аз минах на 1809, но програмите (не приложенията) спряха да показват известия. Оказа се, че причината е, че бях забранил на приложенията да работят във фонов режим чрез главната опция, а не поотделно. Тъпото е, че и рестарт на компютъра трябва, за да програмите отново да показват съобщенията си. Не знам бъг ли е, нарочно ли са го направили, ама вече трябва приложенията да се блокират поотделно. Обаче в таксменажера гледам, че си спят, та май ще ги блокирам като тръгнат да ми досаждат.

Имах това предвид да не се блокират всички, а само тия, които не ги искате. Идеята беше, че на някой не му харесват игри или други приложения и ги махат още в исо-то, а след това имат проблеми дори с инсталацията.

Само да попитам който е с build 18305.1003 дали му работи  Night light функцията, защото при мен не работи, а преди си работеше.

преди 6 минути, vpvelev написа:

build 18305.1003 дали му работи  Night light

Не

Някой знае ли как да се направи Windows-а да е на БГ , но като зареди да пиша на английски без да трябва да го сменям първоначално . Когато лаптопа дойде беше на английски и стартираше с английски за писане - направих го на БГ и сега стартира с БГ за писане . Може ли да е на БГ , но да стартира с английски за писане . На другия ми лаптоп който е със 7ца е така , но на 10ката не намирам откъде да го направя ! 

преди 6 минути, bmwww написа:

Някой знае ли как да се направи Windows-а да е на БГ , но като зареди да пиша на английски без да трябва да го сменям първоначално . Когато лаптопа дойде беше на английски и стартираше с английски за писане - направих го на БГ и сега стартира с БГ за писане . Може ли да е на БГ , но да стартира с английски за писане . На другия ми лаптоп който е със 7ца е така , но на 10ката не намирам откъде да го направя ! 

Има 2 начина.

1. Подреждаш ги първо английски след това български 

image.thumb.png.b5d7b86efd7e091733aa9d7a19df22fc.png

И в като избереш "Choose an input metod to always use as default" избираш "Use language list"

image.png.9f2e1457d24e1d8635bc70c8f799bc89.png

2. От "Choose an input metod to always use as default" избираш съответния език, който искаш да ти е първи(по дефол).

All settings > Time and Language > Language > Choose an input method to always use as default > от падащото меню Override for default input method избери English (United States) - US

преди 5 минути, vpvelev написа:

1. Подреждаш ги първо английски след това български 

При това положение ще се смени и езика на интерфейса.

току-що, DarkEdge написа:

При това положение ще се смени и езика на интерфейса.

Тогава се извинявам, bmwww да не го ползва това което написах.

преди 15 часа, DarkEdge написа:
преди 15 часа, vpvelev написа:

build 18305.1003 дали му работи  Night light

Не

Временно съм го заместил с Care Your Eyes Portable

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Временно съм го заместил с Care Your Eyes Portable

Като потърсих в нета видях, че трябват 2 ключа да има в регистрите:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\Cache\DefaultAccount
$$windows.data.bluelightreduction.bluelightreductionstate
$$windows.data.bluelightreduction.settings

При мен ги нямаше и ги създадох и поставих тия, които ги имаше под тях в друга секция като им смених имената както са дадени горе:

image.png.765233307ac90269d8bbd55b3e35c206.png

Само че пак не тръгна и се отказах. Явно нещо друго пробват и засега са го спрели вероятно.

преди 21 часа, vpvelev написа:

Тогава се извинявам, bmwww да не го ползва това което написах.

само изместваш нагоре и това е
1169556936_Bitmap.jpg.8b39029c04a30fc1f99a9d0cd99377e2.jpg

преди 21 часа, bmwww написа:

Някой знае ли как да се направи Windows-а да е на БГ , но като зареди да пиша на английски без да трябва да го сменям първоначално .

опс, тва горното, май беше за теб 
за зареждане на клавиатура по подразбиране

преди 9 минути, дръндю написа:

само изместваш нагоре

И след рестарт на машината интерфейсът става Български

преди 15 минути, DarkEdge написа:

И след рестарт на машината интерфейсът става Български

ней ве, само клавиатурата се сменя  при зареждане по подразбиране
аз съм така с ингилизка, амъ кът мъ прищракне, сменям я с българска
а езика на интерфейса го сменям, когато ме прихване, от тук
1878696921_Bitmap.thumb.jpg.4498d09dd1a50c6db79e247473c6361d.jpg

преди 5 минути, дръндю написа:

1878696921_Bitmap.thumb.jpg.4498d09dd1a50c6db79e247473c6361d.jpg

Я покажи цялата страница от тази снимка. Най-отдолу има линк:
Choose an input method to always use as default

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Я покажи цялата страница от тази снимка. Най-отдолу има линк:
Choose an input method to always use as default

на мен това ми е цялата страница в LTSC-то

А, ето виждаш ли - различните издания са с различно конфигуриране!!!

Да - оправих го от тук . Наистина вие имате някой настроики които при мен ги няма . Например аз нямам стрелкичките за разместване на езиците както е показано в един от по-горните постове . 
image.jpg

Сложи си отметка на "Нека  използвам...", за да може да ползваш във всеки прозорец различен език - EN/BG

преди 5 минути, bmwww написа:

Например аз нямам стрелкичките за разместване на езиците както е показано в един от по-горните постове . 

имаш го, ама не си кликнал върху езика, демек не си направил избор

мдааа, тоа Ръп е прав
баси
до кога ве
:no-no:

пп

интересно, че във всички версии на десетката които съм качвал на машината, винаги е имало тия стрелки или некви подобия

преди 19 минути, дръндю написа:

имаш го

Инат ша додиш, май.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Инат ша додиш, май.

я кажи това и за десетката ли е валидно, дето си го писал в тема за седмицата
мога ли да я променя версията от тук?
1669926_.JPG.cba0a72709fbc5fc25130e9b218ee118.JPG

Да, и в комбинация с PID.txt може директно да се инсталира със ключ. При 8.1 е малко по-различно - политика.
Четиво

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ново инсайдърско издание 18305.1003 - nigt light продължава да не работи.
Инфо

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.