Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Забрави да напишеш:
"По мое мнение това е..."

Какво да вписвам, всеки който се напъва на скопена система си е погребан жив да го опяват.... :) 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Отново твое мнение, което не засяга никого. Просто се изявяваш като списвател.

преди 3 минути, Mlechko написа:

Какво да вписвам, всеки който се напъва на скопена система си е погребан жив да го опяват.... :) 

Не е лошо да минеш на по силни хапове.

Чупиш тъпомера пост след пост.

Добре че не знаеш къде е купона @DarkEdge , от много имане глава не боли! Шаренийките не ме притесняват, напротив, радвам им се!

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Microsoft са се разработили яко :)

Вече съм с билд 18317. Явно моя комп ги измъчва нещо и пак имаше червени надписи :)

image.thumb.png.79d3e14ef939dc65f0b49bd73f4f3096.png

Но след рестарта всичко мина нормално. Направи ми впечатление, че тоя път доста време отне за ъпдейта и имаше повече рестартирания.

Най-важното е, че се появиха вече надписите, които липсваха при мен :)

image.png.3a35509ce10948d8e8f5bb71c1b6d8bd.png

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Що мислиш съм линкнал? Щот съм с него...

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Що мислиш съм линкнал? Щот съм с него...

Въобще не съм се съмнявал в това :)

Не че нещо, но за този джам трябва да си първия експериментатор, готов на всякакви катастрофи и загуба на данни!

преди 9 часа, Mlechko написа:

Не че нещо, но за този джам трябва да си първия експериментатор, готов на всякакви катастрофи и загуба на данни!

Не, че нещо, ама започваш да се държиш все по-неадекватно!
Сигурно няколкото милиона (осем цифрен брой) инсайдъри са малоумни, да?
Опааа.
Не ми е приятно, но ще го напиша - пий си хапчетата.

преди 9 часа, Mlechko написа:

Не вярвам да има глупави хора, които да си държат важните данни и файлове в същия дял в който е инсталирана и ОС.

И в най-сигурната и тествана ОС, работеща стабилно много години, може да се обърка нещо и да се развали (най-общо казано).

Млечко и аз съм учуден колко стабилно се държи тая уж бета версия на Windows 10 Pro.  Единствените проблеми, които забелязах бяха липсата на надписи в едно меню, но сега вече ги има и неработещ  Night light. Та това са "големите проблеми".

Откакто съм инсайдер и съм на Windows 10 Pro бета версия, не съм имал НИКОГА катастрофи, а още по-малко загуба на данни!

преди 56 минути, Maxim Todorov написа:

Безплатно надграждане до Windows 10 за потребители на Windows 7 SP1 и 8.1

https://www.comss.ru/page.php?id=3268

Това е голяма грешка от WIN 7 да надграждаш до WIN 10 (това е само мое лично мнение). Още когато пуснаха тази "екстра" надградих и след 30 минути се върнах на 7-цата. Одеве нещо ме прихвана и реших пак да мигрирам до 10-ката. Направих тест с Performance test и със 7-цата събрах 886.2 рейтинг. С 10-ката ми даде 640.5 точки. Да не говорим, че със 7-цата имам около 52-55 работещи процеси, а с 10-ката около 85-90. Пак лично според мен 10-ката товари доста повече. Но всеки преценява какво да избере. P.s мнението ми не е относно твоят пост.

Гледам са качили от януари версия, какво е значението на това?

Windows 10 Business Edition

Consumer Edition

не знам дали причината е в десетката (LTSC 1809)
но тази заран, отварям експлорера и дял Д: ми е 0мб, а при опит за разглеждане ми дава съобщение "достъп отказан"
при отваряне на диспечера на дисковете се оказва, че всичко е нормално, а експлорера отказва да ми даде достъп
реших, че може би има промяна в достъпа
и така в диспечера на дисковете, от свойствата  на Д:, в менюто,
опцията защита, установих, че юзъра (%userprofile%) го няма в списъка
добавих си го, дадох съответните права и сега всичко е наред
и сега се чудя от какво се е получило това
някой да има идея?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Гледам са качили от януари версия, какво е значението на това?

Windows 10 Business Edition

Consumer Edition

По спомен, разликата е в лиценза, но е съвсем възможно да греша.

току-що, DarkEdge написа:

%userprofile%

добре де, сгрешил съм, ама сега не мога да го поправя, а вероятно ти можеш

Компютрите  у дома всеки ден получават актуализации на антивирусната програма Дефендер. От вчера редом с тях се появи някаква актуализация на Самсунг. И ако десктоп компютрите с монитор и принтер Самсунг е разбираемо да получат нещо такова, макар и защо през актуализациите на Уиндоус, то това като се появи и на лаптопа Тошиба ,ме обезпокои да не е някакъв вирус.  След попълване на един куп лични данни успях да изпратя запитване до Самсунг БГ , но отговорът е силно разочароващ. Нима те не могат да кажат това тяхна актуализация ли е или не? Линкът, който ми пращат, е сляп и не работи. Моята молба е-някой знае ли нещо по въпроса или да е получил подобна актуализация.

11.png

2.png

3.png

Явно има проблем със страницата:

ping catalog.update.microsoft.com

Pinging catalogupdate.microsoft.com.nsatc.net [65.55.138.184] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Новият билд 18323.1000.19h1_release.190119-1759 (UUP-CTv2) върви бавно. При мен вече 45 минути и сега е на 70% инсталиране. И другаде по чуждите форуми в момента се оплакват, че върви бавно. Така че не бързайте и не се нервирайте :)

Той е и с по-специфично именуване гледам. И точно му се канех да го тегля.
18323.1000.19h1  release.190119-1759

Готово :) За 1 час и 15 минути заедно с рестарта :)

image.thumb.png.9f356d2761a5c912dbd4f14e20c75742.png

На първо четене са оправили Night light-a :)

преди 1 час, vpvelev написа:

За 1 час и 15 минути заедно с рестарта

ssd? hdd? През Window Update канала ли обновява?

преди 10 минути, DarkEdge написа:

ssd? hdd?

ssd.

Но интересно че докато чаках се разчетох из нета и доста се оплакваха че е бавно, даже един клип са успели да направят и да се оплачат за това. Един ги съветваше да чакат най-малко 30 минути.

Мисля че това време си е нормално като за бета ъпдейти.

Да, чрез стандартния ъпдейт ги правя засега и съм нямал проблеми.

Това снимах когато започна за всеки случай :)

image.thumb.png.d5f2a5bdc5b4f3c8d71b781702ddbda2.png

Аз си тегля/компилирам uup>iso за да си имам източник за ремонти/реинсталации и от него надграждам.
А проблема с нощната ламба го реших със заместване с CareUEyes и съм по-доволен от него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.