Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Аз си тегля/компилирам uup>iso за да си имам източник за ремонти/реинсталации и от него надграждам.
А проблема с нощната ламба го реших със заместване с CareUEyes и съм по-доволен от него.

Така е по-добре.

Аз карам малко смело и безотговорно :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, vpvelev написа:

Така е по-добре.

Връзвам попа аз...

Edit: Този път прим мен ъпгрейдът бе неуспешен - не работеше Старт менюто, не работеше Центърът за действие, нямаше го цял един клон/ключ в регистратурата - класовете на текущия потребител: HKEY_USERS\S-1-5-21-1572459986-2244163992-122412073-1000_Classes
Е, върнах се към предишната версия и сега нищя 'що така, бе, Миме.

Не разбрах от Window Update ли го прави или от "... тегля/компилирам uup>iso"?

Здравейте , имам проблеми с миркрофона с последната десятка 1809... работи само в Metro приложенията или поне на мене така ми изглежда: В Edge, Skype - действа ... в Chrome,Opera и в игри например НЕ действа, каквито и настойки да правя от Windows и от настройките на браузъра или играта.

П.С: В CS 1.6 работи, но в CS:GO - не ... ( пуснат от Steam ... ) Поне в настройките теста на звука не работи, но изглежда че и другите играчи не ме чуват.

WEB камерата работи навсякъде.

И двете устройства са вградени в HP настолната машина от тази моя тема. Инсталирах на чисто след неуспеха да ъпгрейдна съществуващия.

Всъщност съм с два миркофона, стерео или поне аз така го разбирам:

Цитат

Webcam
HP Truevision FHD IR camera with dual array digital microphone

Предложения ?

Каква е идеята на поста в тази тема?
Няма как да забраниш на диспечера на задачи да стартира приложение.
А за Skype for business - да не би да има инсталиран M$ Office 2016?

В папка C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE16\Office Setup Controller създай
SilentUninstallConfig.xml

<Configuration Product="Lync">
<Display Level="none" CompletionNotice="no" SuppressModal="yes" AcceptEula="yes" />
<Setting Id="SETUP_REBOOT" Value="Never" />
</Configuration>

Команда за cmd as admin:
"C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE16\Office Setup Controller\setup.exe /uninstall LYNCENTRY /config SilentUninstallConfig.xml"

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

И при мен се ъпдейтна :)

Този път стана по-бързо, за около 45 минути и без червени надписи :)

image.thumb.png.0c6901449fd470893f627f9ab501bf9f.png

Явно съм голям късметлия по отношение на Windows 10 и неговите ъпдейти :)

Като гледам как другите постоянно се оплакват от Windows 10.

Новостите и проблемите:
https://winaero.com/blog/windows-10-build-18329-fast-ring/

Някой знае ли как да се оправя с това . Пробвах да инсталирам една игра , но нещо не стана и сега не мога да я махна от диспечера на задачите . 

image.jpg
virtual online dice

А пътя има ли го? Т.е. папката "%programfiles(x86)%\Microsoft Games\Midtown Madness Trial"

Изтегли Bulk Crap Uninstaller, разархивирай, стартирай. Изчакай да се сканира инсталираното на машината, укажи език на интерфейса, после кликни [Continue] до стъпка 7. Завърши настройката. Сега превърти до Midtown Madness Trial, кликни с десен бутон по този ред и избери Uninstall. Следвай съветника.

Ок мерси . Сега ще пробвам . 

Екстра стана , а мога ли да трия вградените приложения с това ? Питам преди да пробвам , за да не стане някоя беля после . 

Интересно, че изчезна надписа долу вдясно на десктопа където преди пишеше, че е инсайдерско превю и номера на билда.

Вероятно сме към края на теста :)

P.S. След втория рестарт, пак се появи надписа, така, че продължаваме :)

Едит: Голям срам/майтап -- сглобих си грешно iso и сега - повторението майка на знанието...

Намери ли се някакво решение, за спиране на ъпдейтите?

Има 20-ина такива. Много от тях са описани назад.
Windows Update MiniTool

Snap12.png

DarkEdge, има ли начин на 1809 да бъда с тази лента?

Имам предвид да я направя така тъмна да е?

Untitled2.jpg

преди 4 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

DarkEdge, има ли начин на 1809 да бъда с тази лента?

Имам предвид да я направя така тъмна да е?

Untitled2.jpg

ето тук махни тикчето

Ново Bitmap изображение.jpg

18836.1000

Windows вече може да вижда/работи с wsl/Linux в Windows Explorer
https://winaero.com/blog/windows-10-build-18836-shows-wsl-linux-file-system-in-file-exporer/?fbclid=IwAR2TRjW-rxQBHMNlBFLA2GTWcjXoIL9QQ13FEhKnbwxqF0XWYSSa53e0XQg

Подробно за WSL

Как да предотвратим автоматичното инсталиране на ненужни приложения от имиджа и от Магазина на Windows 10:
http://www.outsidethebox.ms/19177/

Нова политика на M$ за актуализиране

Цитат

Windows 10, etc - Вадим Стеркин, [15.02.19 09:47]
Microsoft переходит от двух полугодовых каналов доставки #Windows10 к одному

Эту внезапную новость вчера опубликовали в блоге Windows IT Pro.

До версии 1903 в изданиях Pro и выше можно было выбрать канал доставки в дополнительных параметрах Windows Update (WU), регулируя скорость доставки новой версии (1803, 1809) после ее выпуска.

- Semi-Annual Channel (Targeted) aka SAC-T - доставка новой версии при ее официальном выпуске. Это - стандартная настройка WU, в том числе для домашних изданий, у которых выбора канала нет.
- Semi-Annual Channel aka SAC - доставка новой версии спустя 2-3 месяца после SAC-T.

Кроме того, в любом канале можно отложить доставку на N дней, вплоть до года.

Начиная с 1903 канал будет один. Выбор канала из интерфейса уберут, потому что выбирать теперь не из чего. 
Возможность отложить доставку на N дней сохраняется. Тем, у кого был настроен SAC, к числу отложенных дней автоматически добавят 60 дней.

Примеры для изданий Pro и выше на 1809 после обновления до 1903:
- Настроен SAC-T + "отложить на N дней". Для вас ничего не изменится, т.е. значение N сохранится.
- Настроен SAC + "отложить на N дней". Значение N увеличится на 60 (0 → 60, 30 → 90 и т.д.)

По большому счету технически ничего не изменилось, т.е. после обновления до 1903 настройки отложенной доставки относительно официального выпуска сохраняются. При чистой установке 1903+ надо будет только настроить N дней, если необходимо откладывать доставку. 

Однако непонятно, как теперь (после упразднения SAC-T) называется канал, соответствующий официальному выпуску новой версии и началу его проталкивания домашним пользователям. Если SAC-T полностью упразднен, означает ли это, что его место занял SAC, и доставка в организации будет начинаться одновременно с потребителями (если она не отложена настройками, конечно).

В целом, перевернутая с ног на голову терминология и подача материала удручают. Написано все это для корпоративных пользователей с точки зрения Windows Update for Business. При этом подразумевается, что в организациях настроен SAC, а SAC-T якобы в реальности не существовал, а просто являлся неким промежуточным этапом перед SAC (цитата: there was never actually a Semi-Annual Channel (Targeted), or SAC-T, release; rather, SAC-T merely reflected a milestone for the semi-annual release).

Для меня это лишь еще одно подтверждение тезиса, что SAC-T - дополнительное кольцо тестирования на домашних пользователях и тех организациях, где Windows 10 развернута с настройками WU по умолчанию.

photo-2019-02-15-09-57-59.jpg

Автор: Вадим Стеркин @ Telegram

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.