Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 12.03.2019 г. в 21:48, vpvelev написа:

Като гледам как се оплаквате, че все нещо ви се е скапало и спирате ъпдейтите и други неща от Windows 10, не съм сигурен, кои са опитните зайчета  :comp_virus:

При мен такива проблеми няма (дори и за мое учудване). Чудя се вече вие с какъв Windows сте и от къде го сваляте. И дали WIndows-а е виновен или някой друг.

на 14.03.2019 г. в 9:17, vpvelev написа:

Все още се надявам да оправят лаг-а със звуковата ми карта. Също вече и не работи WIA драйвера за скенера CanoScan Lide 25. Затова използвам VueScan, който си върви с драйверите за много скенери.

Не мога да разбера, защо по-нова версия на ОС трябва да не поддържа стари драйвери. Според мен Windows 10 трябва да поддържа и драйвери за иглени принтери от 1985-а година например. Нали трябва да има приемственост и надграждане. Всичко старо се поддържа, плюс новите неща.

:lol6:... Няма проблеми... :lol6:

преди 45 минути, vpvelev написа:

То има и лаг във видеото като картинката леко затрептява докато има и музика

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 минути, DarkEdge написа:

:offtopic_s:
@Joss Bomon,  много "полезен" пост. Бравоо!

Просто разбор на "полезни" цитати, за да се обобщи ситуацията с "липсата на проблеми".

Просто пълни глупости! Наглостта ти няма граници верно. И как това обобщава ? Ниикак!

преди 50 минути, Joss Bomon написа:

:lol6:... Няма проблеми... :lol6:

Направо си е "пиша, защото нямам какво да правя"

Видял съм противоречие в постовете и съм го написал. Какъв е проблема?!

Колцина се интересуват от античната 200-левова тенекия на някой, на който му се прищяло да инсталира 10, при най-оптимална за неговия хардуер 7?

Вместо да му кажеш истината в очите, сума ти страници "важна" тема се пълни с напъни и клизми, та белким се "модифицира" пробна версия на 10 към неговите желания.

Истината е, че 10 отдавна не е пригоден за стари машини, колкото и да се опитват да го опровергават. С тая 5/6-годишна видеокарта от най-нисък клас с 1GB DDR3 и на 7 ще му се приплаче...

Joss Bomon, очаквах това от теб, но тайно се надявах, да не се изложиш толкова.

За  проблема със лаг-а на звука съм писал още преди 1 година.

Освен това видео картата ми е с DDR5.

Освен това с моята  "200-левова тенекия" това е единствения проблем който имам.

Сега докато търсех решение на проблема, главно в чуждестранни форуми, как един не се намери да пише така жлъчно като теб. Надпреварваха се как да помогнат на питащия, дори той да досаждаше все с едни и същи неща и културно му отговаряха.

То положението е същото и при движението по пътищата тук и там. 

Изобщо ще трябва дълго да чакаме да се оправи държавата :(

Добре, обясни ми, след като съм почти 100% сигурен, че със 7 няма да имаш софтуерни проблеми, защо се напъваш за 10 с тази антика ?!

Обичаш някой да ти обръща постоянно внимание и да се занимава с твоите прищевки ли? Сега вземи се разреви, след като някой ти е казал истината, а тя не ти харесва...

Joss Bomon, виж сега как стоят нещата.

Ти си направи труда да търсиш назад какво съм писал. Иди още по-назад в темата и ще прочетеш, че и на Win7 съм пробвал и е същото и даже се шегувахме, че трябва да пробвам на Vista или даже на DOS. Не зная дали си прочел какво съм написал по-назад вчера, но при Linux го няма тоя проблем, защото видеото и звука са на различни IRQ. Това не означава, че Windows 10 не е за по-стари компютри. Просто случайно или не са направили така, че звука и видеото да са на едно и също IRQ. Тогава вече идва идеята, че ако е нов компютъра и с по-як процесор няма да го има проблема, че са на един и същи IRQ. Надявам се да разбереш какво искам да кажа, защото не мога по-ясно да го обясня. Най-лесно е да се купи за 2000-3000 лева комп, ама не всеки може да си го позволи. Даже очаквах някой да ме обвини, че правя реклама на Linux против Windows. Няма такова нещо. Аз ползвам и двете ОС и то с удоволствие.

Тъй като не се познаваме, няма да ми повярваш, но мога да се справя с почти всички проблеми в Windows и с повечето в Linux.  И това с лаг-а на звука и видеото нямаше да го споделям, но считам че е добре за някой който има подобни проблеми и навсякъде по форуми обикновено се дават съвети за смяна на драйверите, да имат в предвид, че и други причини може да има. Все пак нали за това са форумите. Чудно ми е, защо смяташ че това са "напъни и клизми", защо смяташ, че искам да модифицирам пробна версия на Windows 10 към моите желания??? И то какви желания, да няма лаг на звука при видео операции. 

Естествено, че тоя конкретно проблем няма да мога да го реша, защото той вероятно е заложен в самата политика и код на ОС Windows. Мога да го реша като си купя отделна звукова карта и PCI слота на който я сложа да е с различно IRQ от това на видеото.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Обичаш някой да ти обръща постоянно внимание и да се занимава с твоите прищевки ли? Сега вземи се разреви, след като някой ти е казал истината, а тя не ти харесва...

Само тоя цитат говори много за теб и характера ти. Така ли се държиш към всички от форума?

А за с лага на видеото и проблемите със скенера кой ти е виновен ? И защо до сега не си взе една USB звукова карта за 10-тина лв. и всичко да приключи ? Има няколко решения, но ти се инатиш и искаш корпорация като М$ да си приспособи новата система към твоята антична машина. Да, ама не.

Интересно ми е, след като не търсиш персонално внимание, още колко страници ще мрънкаш и ще занимаваш всички с имащите си елементарни решения проблеми.

Не ми отговаряй, и без друго някой ще мине с метлата...

Пак не си разбрал нищо, но това вече е предвидимо.

Надявам се във форума да има хора с изследователски и експериментаторски дух, които като им се скъса копчето не бягат веднага да си купуват нов, скъп и с по-здраво зашити копчета балтон. Защото така е по-лесно.

А и защо да не искаме M$ да се проспособи към всички машини - стари и нови. То е добре да има прогрес и да се развива хардуера, но не с принуда и явни нелепи неща.

Защото има разлика м/у бъг и тенденциозно направено нещо. Щом в Linux са го направили така, че да върви и на стари машини, не вярвам Microsoft да не могат.

Както тоя човек им е писал:

https://www.kaldata.com/it-новини/24-ядрен-процесор-а-не-мога-да-помръдна-к-299439.html

и аз ще им пиша, а пък може и да обърнат внимание. Сигурен съм че даже отдавна им е писано от много хора, конкретно за тоя проблем.

@vpvelev, деинсталирай аудио картата, рестартирай, влез в BIOS и изключи опцията plug and play OS.
И виж как ще се случат нещата

преди 1 час, DarkEdge написа:

@vpvelev, деинсталирай аудио картата, рестартирай, влез в BIOS и изключи опцията plug and play OS.
И виж как ще се случат нещата

Аудио картата е вградена на дъното и може само да се включва или изключва от BIOS-a.

В BIOS няма опция за  plug and play OS.

Пробвах нещо друго. Имам и вградено интелско видео на дъното и превключих на него като извадих нвидия картата. Пак IRQ беше едно и също за звука и видеото(сега интелското), но лага вече го нямаше. Остава да е микс и от двете неща - споделяне на един и същ IRQ и лош видео драйвер за NVidia. Ако и на Линукс имаше същия проблем с лага на звука щях да съм спокоен, че е от стария ми компютър. Освен това се получава така, че с вграденото интелско видео,  стария и слаб компютър работи добре с Windows 10 и в конкретния случай няма лаг на звука дори, който го има с далеч по-добрата NVidia видео карта от тая на вградената интелска.

Странно ще е да е лош драйвер за видеокартата, като се има в предвид  какви проблеми и оплаквания имат от Линукс точно от представянето на NVidia картите в тая ОС и проблемите с драйверите за тях. 

На вътрешните - честито - 10.0.18860
Night Light най-после работи както трябва

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Пуснаха и Skip ahead само, че аз не ги изчаках и преди 2 дни си направих ISO от UUP и ъпдейтнах до билд 18860 :)

на 18.03.2019 г. в 19:24, vpvelev написа:

Пак не си разбрал нищо, но това вече е предвидимо.

Надявам се във форума да има хора с изследователски и експериментаторски дух, които като им се скъса копчето не бягат веднага да си купуват нов, скъп и с по-здраво зашити копчета балтон. Защото така е по-лесно.

А и защо да не искаме M$ да се проспособи към всички машини - стари и нови. То е добре да има прогрес и да се развива хардуера, но не с принуда и явни нелепи неща.

Защото има разлика м/у бъг и тенденциозно направено нещо. Щом в Linux са го направили така, че да върви и на стари машини, не вярвам Microsoft да не могат.

Както тоя човек им е писал:

https://www.kaldata.com/it-новини/24-ядрен-процесор-а-не-мога-да-помръдна-к-299439.html

и аз ще им пиша, а пък може и да обърнат внимание. Сигурен съм че даже отдавна им е писано от много хора, конкретно за тоя проблем.

Проблема не е в микромеките, а в производителите на даден хардуер, както и това, че има планирано остаряване. Няма как нещо да се поддържа вечно. Като си купиш някой уред в повечето случаи е с 2 години гаранция с някои изключения и повече, но никога доживот. А сравнението на linux с windows е несериозно - едното е система с отворен код, другото не.

Raze, проблема със скенера го реших с програмата VueScan. Тя си върви със собствени драйвери за много скенери. 

Мисля, че в случая Microsoft щяха да имат повече потребители, ако не правеха така, че да не работят по-стари устройства на тяхната нова ОС. Не виждам какво те печелят от това да карат потребителите си да купуват последни модели принтери и скенери например.

Аз не сравнявам LInux и Windows, а само констатирам че при едната ОС скенера работи и го няма лаг-а със звука, а при другата не работят тия неща.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Raze, проблема със скенера го реших с програмата VueScan. Тя си върви със собствени драйвери за много скенери. 

Мисля, че в случая Microsoft щяха да имат повече потребители, ако не правеха така, че да не работят по-стари устройства на тяхната нова ОС. Не виждам какво те печелят от това да карат потребителите си да купуват последни модели принтери и скенери например.

Аз не сравнявам LInux и Windows, а само констатирам че при едната ОС скенера работи и го няма лаг-а със звука, а при другата не работят тия неща.

Печелят от това че си сътрудничат в бизнес план и са партньори с определени производители, които реално си плащат за да им поддържат хардуера, безплатен обяд няма в корпоративният и бизнес свят, там всичко се плаща! Който не си плати няма поддръжка ;)

Майкрософт главно печели от корпоративният и бизнес свят, не толкова от потребителите, те за Майкрософт  са овце, от които извличат бизнес разузнаване, и техническо разузнаване относно хардуера и бъгове в оса, както и секюрити инциденти, не е тайна че MS сътрудничи с NSA, FBI, CIA, и други агенции, и не само и много масово използвани социални мрежи!

С една дума ти потребителю за Майкрософт си нищо :)

преди 1 час, Танер Заит Расим написа:

С една дума ти потребителю за Майкрософт си нищо

Точно за това се чудя, защо има толкова потребители на Windows. Не помня съотношението, но беше нещо от рода на 9:1 за Windows.

Може би потребителите не знаят, че от Microsoft ги нямат за нищо ;)

преди 6 минути, vpvelev написа:

Точно за това се чудя, защо има толкова потребители на Windows. Не помня съотношението, но беше нещо от рода на 9:1 за Windows.

Може би потребителите не знаят, че от Microsoft ги нямат за нищо ;)

Защото е комерсиално и масово наложено, да не се впускам в конспирации и шпионаж, Китайското правителство отказа да работи с Микрософт. Предполагам Русия също, освен цивилните им..

Здравейте,питането е следното.Направих с Руфус бутваща флашка с Microsoft Windows 10 Enterprise LTSC Version  примерно този уиндос.На лаптопа който е с  уиндос8.1 тръгва началният екран за инсталация.Искам на настолният комп. който е старичък но му бях инсталирал про версията на 10-ката и си върви.Сега искам по леката версия да му инсталирам че товари комп. про версията,но не иска да бутва същата флашка.Давам от бутващото меню флашката и изписва верити нещо ДМИ и така стои.екрана.Много букви и цифри и на черен екран и си тои.Какъв е проблема.Какво да направя? Pentium-Dual-core-E5200-4gb ram.Това са характеристиките на компа.

Ако не можеш да напишеш точно какво съобщение ти дава, най-добре го снимай. Няма как да знаем какво точно става при теб. Как точно записа USB паметта с инсталацията? Ако е на UEFI няма да тръгне на старата машина. Трябва да избереш това:

hqdefault.jpg

Мисля че го бях записал така,но го направих наново със тези настройки където си ги дал.Дадох да зареди от флашката и ето        до какво стигна и седи така.Доста време стоя така както е на снимката ,но тръгна инсталацията.Благодаря за помощта.

IMG_20190324_222930.jpg

Ако не си променял настройки, стандартните са за UEFI boot, което твоята машина не поддържа. Важното е, че е станало. На стари/бавни машини се чака докато стартира инсталатора, но след това всичко работи нормално.

на 17.03.2019 г. в 15:03, Joss Bomon написа:

Истината е, че 10 отдавна не е пригоден за стари машини, колкото и да се опитват да го опровергават. С тая 5/6-годишна видеокарта от най-нисък клас с 1GB DDR3 и на 7 ще му се приплаче...

недей така ве, човеко
ти ще ме откажеш от десетката
баси, мойта графична карта е само с 32MB собствена памет, а съм с 1809 LTSC
:crying10:

В мрежата изтече информация за новия Edge (75.0.107.0) базиран на Chromium:
https://www.anti-malware.ru/news/2019-03-25-1447/29239

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.