Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

:offtopic_s:

преди 7 минути, rado84 написа:

Остави го DarkEdge, той си е такъв. От Микрошит така са му промили мозъка, че всеки, който обиди мизерната им ОС и веднага скача на бой.

Явно си жертва - тава образно го описа.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Явно си жертва - тава образно го описа.

Не, просто си ми забавен с твоите реакции, сякаш ако някой каже нещо лошо за бозата, ще свърши светът или ще спрат да ти плащат от Микрошит.

преди 2 часа, rado84 написа:

за бозата

Ей, няма край простотията по света! Еректираш ли като напишеш боза? Ставаш ли по-велик?
Или си е прост излив на простащина? 
И к'во за бозата? Тя е за пиене.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, rado84 написа:

Не, просто си ми забавен с твоите реакции, сякаш ако някой каже нещо лошо за бозата, ще свърши светът или ще спрат да ти плащат от Микрошит.

Може пък това да работи човека знаеш ли? По 5 лв на преинсталия да взема са 50 лв чисти на седмица

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Ей, няма край простотията по света!

Каза този, дето си плаща като поп на Микрошит, за да му hijack-ват компа... :D 

преди 2 часа, Masakra написа:

дори частичен блокаж на някои от адресите и гредица - програмата дава, че няма връзка с интернет.

А като писне, че няма нет, все пак можеш ли да я ползваш нормално или не става?
Реших да преместя дискусията тук, защото все пак говорим за фотошоп.

Аа, това е друго нещо. Вързали са си гащите с тия облаци и там искаш-не искаш, ще трябва да се примириш с нещата, които си се опитал да блокираш.

преди 12 часа, rado84 написа:

Каза този

Попитах - не получих отговор. Което напълно отговаря на очакванията ми - бъззъба злоба, просташки манталитет и мноого липси в познанието.

преди 18 часа, rado84 написа:

Реших да преместя дискусията тук, защото все пак говорим за фотошоп

Радо, започнах да пиянствам. Не че се хваля, ама искам да си направя проверка на зрението. Първо реших, че си местил темата и т.н. -някъв вид модератор. Ся, доколкото виждам, само си ме цитирал. Ама пак съм в небрано лозе, щото съм описал, че става въпрос за iMac и Adobe. Понеже, мисля си имам добро зрение, видях го това след случайно разглеждане на темата за Windows, което правя ежемесечно или 12 пъти по-често.. Та, аз ли съм кьорав, или ти само си ме цитирал в тема за Windows от коментар тотално нямащ нищо общо с Windows и чак си се изказал, че си преместил темата? Или си мислиш, че всеки се логва в акаунта си най-редовно? 

преди 18 минути, Masakra написа:

Радо, започнах да пиянствам. Не че се хваля, ама искам да си направя проверка на зрението. Първо реших, че си местил темата и т.н. -някъв вид модератор. Ся, доколкото виждам, само си ме цитирал. Ама пак съм в небрано лозе, щото съм описал, че става въпрос за iMac и Adobe. Понеже, мисля си имам добро зрение, видях го това след случайно разглеждане на темата за Windows, което правя ежемесечно или 12 пъти по-често.. Та, аз ли съм кьорав, или ти само си ме цитирал в тема за Windows от коментар тотално нямащ нищо общо с Windows и чак си се изказал, че си преместил темата? Или си мислиш, че всеки се логва в акаунта си най-редовно? 

Еми ти спомена, че имало софтуер, който не работел под линукс. Не знам адобе някога да са правили софтуер за нещо друго, различно от Боза, особено пък Фотошоп. И това споменаване го направи в моя тема за линукс, така че преместих обсъждането между мен и теб в друга тема, която ми се стори по-подходяща. Аз откъде да знам, че си говорел за Макинтрош? Бобът ми за хвърляне свърши отдавна.

И няма нужда да си модератор, просто cut-ваш даден цитат и го пействаш, в която искаш тема, като по този начин местиш дискусията. Цитираният потребител ще получи известие и ще ти отговори. Просто и ясно, без нужда от модератор.

преди 8 минути, rado84 написа:

Еми ти спомена, че имало софтуер, който не работел под линукс. Не знам адобе някога да са правили софтуер за нещо друго, различно от Боза, особено пък Фотошоп. И това споменаване го направи в моя тема за линукс, така че преместих обсъждането между мен и теб в друга тема, която ми се стори по-подходяща. Аз откъде да знам, че си говорел за Макинтрош? Бобът ми за хвърляне свърши отдавна.

Споменах ти щото попита какво не работело под линукс. Не знаеш, ама Адоби правят и за Mac. Особено пък Фотошоп. Как от къде да си знаел за какво говоря? Май е пределно ясно изписано iMac. Според теб какво е? Купих си iMac, и му метнах Windows 10?

И има нужда да си модератор, за да местиш теми. Модератор направо мести коментарът в друг раздел. Ти не си написал "цитирам", а 

преди 19 часа, rado84 написа:

Реших да преместя дискусията тук

успя с огромен шанс, че погледнаг темата за Уин

преди 8 минути, rado84 написа:

Цитираният потребител ще получи известие и ще ти отговори

. Направо може да идеш да пуснеш тото.

Ама ако е изключил нотификациите. Не дай си Боже да е потребител като мен, дето чете без да се логва и го прави само за да коментира..

на 28.03.2019 г. в 9:04, DarkEdge написа:

Материал за вътрешните:
18865

И материал за "външните" - KB4490481 build 17763.404

Множество коригирани проблеми.

Някой да е имал жестоко забиване на Windows 10, 1809 ?

С HP Probook 640 G4, и други мои колеги имат същите симптоми.

Ще пусна теми в HP и Микрософт.

Но ми е любопитно тук при вас дали се е случвало системно на ваши машини, забива така че няма никакво оправяне и се налага принудително изключване.

Помогнете,

Имам Windows 10 Enterprise версия 1607

Как да ъпгрейтна до 1809 ?

От центъра за обновления нищо не идва освен вторнишките пачове.

Media Creation Tool и Windows 10 (Update Assistant)  стават само за домашна и про версия.

преди 7 минути, Raze написа:

@Танер Заит Расим на десктоп и лаптоп още не, ползвам го от декември след като се обнови автоматично.

HP Probook 640 G4

Десктоп сериите са с име Prodesk, питам за лаптоп.

А някой да се е борил със зелен екран INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE?
Грешките във файловата система и системните файлове са отстранени. Пренаписан е записът в BCD Store.

Не си разпознава и наличието на съдържание за възстановяване към предходна версия.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 16 часа, Станислав Маринов написа:

Помогнете,

Имам Windows 10 Enterprise версия 1607

Как да ъпгрейтна до 1809 ?

От центъра за обновления нищо не идва освен вторнишките пачове.

Media Creation Tool и Windows 10 (Update Assistant)  стават само за домашна и про версия.

От официалните места можеш само да се набуташ с Evaluation версия, която е с фиксиран срок и не може да се активира. Търси по алтернативните...

Трябва да си намериш Enterprise 1809 на езика на който ти е 1607 и същите битове /вероятно х64/, като след изтеглянето го стартираш под Windows /зареждаш директно исото и стартираш сетъп файла/,като не пускаш нова инсталация, а ъпгрейт ако искаш да си запазиш инсталираните програми и др. приложения.

гледам че е излязла мартенската версия на LTSC и мислех да я дръпна, ама в коментарите са писали, че няма никаква разлика от ъпдейтната 1809 LTSC
ако някой е пробвал, моля да сподели
предварително благодаря

на 5.04.2019 г. в 20:27, DarkEdge написа:

А някой да се е борил със зелен екран INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE?
Грешките във файловата система и системните файлове са отстранени. Пренаписан е записът в BCD Store.

Не си разпознава и наличието на съдържание за възстановяване към предходна версия.

при инсайдърските версии съм го получавал зеления екран, но не съм се борил с него, защото според инфото от нета е грешка на ядрото заради неразпознати настройки в BIOS или хардуера
а както знаеш, аз съм с древна машина
доколкото помня, даваха решение за програмисти, ама аз не съм от тия

Windows 10 - Disk management - дял, който не мога да изтрия.

Два диска, ССД и HDD WD 1TB, досега втория диск беше единствен. Преинсталирах на SSD-то при спрян HDD. Сега след евакуация на данните от дяловете на WD HDD, се опитвам да го направя един дял, но не мога да изтрия дял по средата на диска с размер 845МB. А с това UEFI и тия нови партишъни не съм наясно все още. По рано беше лесно - FDISK и нищо не остава, ама сега...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.