Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Ако мишката е заспалаа не би трябвало да се буди при мърдане. Може би по-дългият период до заспиването й те лъже. Пробвай да приспиш машината и след 15 минути, не по-рано, да мръднеш мишката.

Мишката показва индикация при будене - присветват диодите за батерията - прави го и когато е заспала при включен компютър, и при изключен/заспал. Сигурен съм, че мишката се буди и само от мърдане. Ще пиша в support форума на Logitech, пък да видим какво ще кажат.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Snap1.png

Направих го, но нищо не става-целият панаир си стои от долу. Бутонът над него също не е за това.

66.jpg

преди 6 часа, дръндю написа:

от 6 месеца съм с 1809 LTSB и ъпдейтите ми направиха системата, "Чук"
никога не бих се отказал от тях

XP, Vista, 7 и 8 ми бяха "Чук" с изкоренени ъпдейти. LTSB/C също, със или без ъпдейти.

... сигурно защото не си включвам компютъра и не ползвам интернет и флашки...

преди 18 минути, дръндю написа:

те са с инсайдърски версии ве
бъговете не са изчистени

Те бъговете си ги има във Final версии, какво остава за по-ранни. Да ползваш alpha/beta/insider и подобни означава на практика да се съгласиш да ползваш незавършен софтуер, обикновено без никакви гаранции, че изобщо ще работи.

Може и да са повърхностни, но впечатленията ми от това Edge Dev не са добри. Няма нищо положително от Хром-а, това си е чист Edge, само дето настройките му са още по-непрактични и бедни, това не може, онова не може-пълна каша. Операта е на светлинни години пред него, голям тъпизъм с тези браузери на Майкрософт. 

преди 42 минути, B3M2W0 написа:

Направих го, но нищо не става-целият панаир си стои от долу. Бутонът над него също не е за това.

B3M2W0, ама това си е New Tab на браузъра. Там ти излиза полето за търсене и най-често посещаваните страници, да си избереш къде да влезеш. И от Microsoft са сложили отдолу новините. Ти дето се казва какво ще правиш на тая страница освен да търсиш нещо в полето за търсене или да си избереш сайт който те интересува.

Всичко хубаво, но тези неща трябва да са под контрол-представяш ли си какво функционално натоварване има, за да може да показва от долу безброй сайтове за какво ли не. Цялата тая бъркотия трябва да може с една настройка да се скрие-пък , който иска, да си я гледа. Не може на български, не може да се смени търсещата машина, няма преводач и трябва да се прибавя и то неудобен за работа, не може да изтрива кеша на затваряне-сигурно има още много, но току що го запознах с Revo Uninstaler и въпросът за мен приключи. Ако след време ни го набутат като актуализация, с тези характеристики, дано да може да се деинсталира.

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Всичко хубаво, но тези неща трябва да са под контрол-представяш ли си какво функционално натоварване има, за да може да показва от долу безброй сайтове за какво ли не. Цялата тая бъркотия трябва да може с една настройка да се скрие-пък , който иска, да си я гледа. Не може на български, не може да се смени търсещата машина, няма преводач и трябва да се прибавя и то неудобен за работа, не може да изтрива кеша на затваряне-сигурно има още много, но току що го запознах с Revo Uninstaler и въпросът за мен приключи. Ако след време ни го набутат като актуализация, с тези характеристики, дано да може да се деинсталира.

Той затова е Dev.

Аз си ползвам гугъл хрома и съм най-доволен от него. Дори и само за това, че предлага превод на страницата с десен клик на мишката и  избираш "Преведи на български" :)

image.png.336ffff77049d8f4ade1cd4333537dcf.png

преди 11 минути, vpvelev написа:

гугъл хрома и съм най-доволен от него.

Ако поразгледаш какво се записва за теб там, ентусиазмът ти ще се охлади значително. И няма да разбереш какво се записва, дето не се вижда. За това ги разкарах всички гугъли, има безобидни търсачки, дето вършат същата работа, но не се ровят в гащите ти. А преводачи има всякакви-дето работят по същия начин. С риск да ми се смеят, ще напиша, че след интернет експлорър 11 новите майкрософтски браузери са недоносчета.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Бутонът над него

е да ти сменя фона на браузъра всеки ден с тяхна картинка
Виж тук

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 19 минути, B3M2W0 написа:

С риск да ми се смеят, ще напиша, че след интернет експлорър 11

ами, не съм намерил ActiveX за Хром, иначе отдавна да го бях зарязал тоя ИЕ

преди 35 минути, дръндю написа:

ами, не съм намерил ActiveX за Хром, иначе отдавна да го бях зарязал тоя ИЕ

https://chrome.google.com/webstore/detail/ie-tab/hehijbfgiekmjfkfjpbkbammjbdenadd?hl=BG

chrome-extension://hehijbfgiekmjfkfjpbkbammjbdenadd/nhc.htm#url=https://itstillworks.com/enable-activex-google-chrome-9756.html

преди 52 минути, B3M2W0 написа:

За това ги разкарах всички гугъли,

Мобилен телефон имаш ли?  Ако да и той ти е с андроид, то няма смисъл да се криеш тук на персоналния компютър.

По-лошо е когато програми и компании събират за теб данни без да ти казват. И ти си мислиш, че "не се ровят в гащите ти".

преди 59 минути, DarkEdge написа:

пробвах, но не става за мен
 постоянно ми показва бяла страница и не успява да зареди
от многото опити, един успешен, но пък няма стрийм

649198040_.PNG.9f926f1cc914d54a1cff0a948746c620.PNG

за сравнение давам и на IE11

138557017_1.PNG.4faeb0c456c5dd8a5cfd1781e1bdff00.PNG

'Начи, един познат на сестра ми вчера ми донесе лапатопа на щерка му, за да ѝ инсталирам Уиндоус. Купен е 2015 г., а от коя година е самият модел нямам идея. Марката е Лениво, но модел така и не можах да намеря по корпуса. Понеже моето ДВД с Уиндоус 7 даде грешки по време на инсталацията, реших, че явно ДВД-то се е скапало и трябва да го презапиша. Направих го, при това със същата версия, която ползвах 2015 г., защото тогава тя беше най-стабилна. И се инсталира. Обаче тук идва проблемът - по незнайни причини клавиатурата и тъппадът на лаптопа спират да работят, когато Уиндоус буутне до десктоп. Така че закачих моите клавиатура и мишка - същата история. Рестартирах принудително от копчето, защото някои Уиндоуси обичат да го правят този номер без рестарт - и двете светнаха за около секунда и после изгаснаха. Закачих по-стара клавиатура, защото реших, че може да капризничи, понеже моята по принцип е с екстри. Може да работи на 100% и без драйвъри като обикновена клавиатура, де. Тя също изгасна само след секунда-две. Което ми се видя невероятно, като се има предвид, че точно тази стара клавиатура е видяла толкова много версии и на ХР, и на Глиста, че и на 7-цата. И че преживя мен, но това е друга тема. Един приятел, който има инсайдърски поглед не само върху Уиндоус, но и върху други видове ОС, каза, че от няколко години насам е модерно т.нар. "програмирано остаряване". Едва ли има нужда да ви обяснявам какво е това, всички го знаем. Така че свалих последна версия на 7-цата, качих я на флашка и започнах отначало, все така с дъртата клавиатура, чиито повече от половината копчета отдавна са отлетяли нанякъде. Пак същата история - мъртви клавиатура и мишка. Най-странното е, че докато трае инсталацията, работят перфектно и двете, но тръгне ли десктопът - един голям хой и пак умират. После пробвах с Уиндоус 8 и 8.1 - абсолютно същата история. Накрая, колкото и да не ми се искаше, трябваше да пробвам и с гнусната 10-ка. И там така - по време на инсталацията работят, но тръгне ли десктопът - доЖиждане клавиатура и мишка.

Обадих му се, обясних му приключенията, в които се вкарах с лапатопа на дъщеря му. И понеже тя каза, че го ползва само за Фашистбук и интернетски дейности, реших да пробвам с линукс и нещата си дойдоха по местата. Клавиатурата и мишката тръгнаха от раз, тъппадът и вградената клавиатура - също. Така че сега щерката на човека е щастлив потребител на линукс - най-вече по неволя, защото Били Съединителя е Голямо Говедо.

Това, което не ми го побира умът е защо и как по дяволите никоя Боза не иска да разпознае и подкара този хардуер?! И как точно Били Съединителя от Редмънд очаква, че ще спечели сърцата на потребителите, когато дори и с прехваленото му Изчадие 10 периферията не работи?! Нали 10-ката уж беше "най-най-най" от всичко останало?

Защото драйвърът за USB контролера, го няма в Win 7 boot.wim
Моделът - през cmd:
wmic computersystem get model,manufacturer

току-що, DarkEdge написа:

Защото драйвърът за USB контролера, го няма в Win 7 boot.wim

Еми значи явно го няма и в 8.1, и в 10-ката също. :D 

Новите контролери ги няма в старите Windows-и, но могат да се инжектират.
А в Win 10 общо взето има всичко до -6месеца на хардуера.

Айде, за старите мога да се съглася. Ама проблемът е, че и в 10-ката явно ги няма. Въпросната я свалих от торент - без активатори, без нищо, просто така за пробата. В описанието на торента пишеше, че е от Януари 2019 г., така че според мен това се брои за нов Windows, както и да го гледаш. Обаче и с този нов Уиндоус периферията не щя да тръгне.

А активирана ли е USB legacy support в BIOS?

На вътрешните честито ново издание 18875

преди 1 минута, DarkEdge написа:

А активирана ли е USB legacy support в BIOS?

Когато стана проблемът, това беше първото, което ми хрумна като възможна причина и специално го проверих - беше си вече активирано, още преди лаптопът да дойде при мен.

преди 16 часа, DarkEdge написа:

Виж тук

Това е много интересно, запомних го и ти благодаря за труда да го намериш .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.