Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Да уточним - не USB support, a USB Legacy 

Точно същото, да. Дори му пуснах една опция Plug and Play (моят БИОС също я има) и пак не стана. Близо 12 часа се мъчих с тая простотия. Само с XP не се сетих да пробвам, за да видя дали то ще подкара периферията.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Безболезненият начин за решаване на проблема се казва WinNTSetup! Бързо, лесно, сигурно!

преди 12 минути, DarkEdge написа:

Безболезненият начин за решаване на проблема се казва WinNTSetup! Бързо, лесно, сигурно!

По това, което прочетох в нета за тази програма (защото не съм я чувал досега), тя се инсталира във вече вървяща система. Само дето няма как да се инсталира във вървяща ОС, която не открива никаква периферия.

Няма нужда да четеш в нета - виж в подписа ми. Да, програмата работи в Windows /Window PE среда - Hiren's Boot CD Mini WinXP; strelec 8/10 PE...
Отпадат грижите с USB 3/SAT AHCI драйвъри...
Веднага конфигурира профил, инсталиране и на драйвъри (ако й укажеш папкаа/и с inf драйвъри) инсталиране без намеса
....

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 часа, rado84 написа:

'Начи, един познат на сестра ми вчера ми донесе лапатопа на щерка му, за да ѝ инсталирам Уиндоус. Купен е 2015 г...

Обадих му се, обясних му приключенията, в които се вкарах с лапатопа на дъщеря му. И понеже тя каза, че го ползва само за Фашистбук и интернетски дейности, реших да пробвам с линукс и нещата си дойдоха по местата. Клавиатурата и мишката тръгнаха от раз, тъппадът и вградената клавиатура - също. Така че сега щерката на човека е щастлив потребител на линукс - най-вече по неволя, защото Били Съединителя е Голямо Говедо.

Това, което не ми го побира умът е защо и как по дяволите никоя Боза не иска да разпознае и подкара този хардуер?! И как точно Били Съединителя от Редмънд очаква, че ще спечели сърцата на потребителите, когато дори и с прехваленото му Изчадие 10 периферията не работи?! Нали 10-ката уж беше "най-най-най" от всичко останало?

Няма такива филми!

Това, че точно линуксджия има проблеми с "гадния" и "гнусен" Windows, който се решава с инсталиране на Linux, веднага води до светване на червена лампа, усмивка и съмнения...

За толкова години практика, не е имало нито една машина, на която да не съм подкарал желаната ОС в пълна кондиция до ниво, готовa за употреба.

Друг  е въпроса, дали проблема е във Windows, или в липсата ти на знания и умения да се справиш. Бих се обзаложил, че е второто, и ако въпросния лаптоп е в ръцете ми, ще му подкарам която и да е версия на Windows от 7 насам и всичко ще му работи. 

Никой не е казал, че инсталирането и конфигурирането на Windows e за всеки, и че всеки хванал един диск или флашка ще се справи. Същото важи и за Linux. Това, че си инсталирал на две или двайсет машини, не означава, че на 21-вата няма да се наложи да се излезе от шаблона next, next...

преди 1 час, rado84 написа:

и много добре знам как се инсталира

:lol6:Да де, видяхме как си се справил - никак!

Кой е боклучав се вижда от резултатите - ти си човечето с комплекси, което е тръгнало да стриже овцата, а се е върнало остригано... Вместо да си извадиш поука, да направиш правилна преценка на възможностите си и да наведеш глава засрамен, тръгнал да си търси извинения за несвършената работа в OS.

Все едно един хирург, като не може да зашие отрязана ръка, да пришие крак, и да разправя на всички, колко добре стои крак на мястото на ръката... :yanim:

преди 1 час, Joss Bomon написа:

:lol6:Да де, видяхме как си се справил - никак!

Кой е боклучав се вижда от резултатите - ти си човечето с комплекси, което е тръгнало да стриже овцата, а се е върнало остригано... Вместо да си извадиш поука, да направиш правилна преценка на възможностите си и да наведеш глава засрамен, тръгнал да си търси извинения за несвършената работа в OS.

Все едно един хирург, като не може да зашие отрязана ръка, да пришие крак, и да разправя на всички, колко добре стои крак на мястото на ръката... :yanim:

Айде и ти в кофата при останалите боклуци там...

Имам лаптоп Леново някъде от 2015 производство но нямам такива проблеми. В биоса има едни опции в security за заключване на разни устройства, да не е там пипано.

преди 17 часа, Петър С. написа:

Имам лаптоп Леново някъде от 2015 производство но нямам такива проблеми. В биоса има едни опции в security за заключване на разни устройства, да не е там пипано.

Остави. Хората по всяка вероятност вече са дали лаптопчето на човек, който да си свърши работата без излишни приказки... Пък може и :

Цитат

щерката на човека е щастлив потребител на линукс

... но докога...

преди 23 минути, Raze написа:

Избери "Български" и ще ти излезе долу опции. Там можеш да си добавяш/премахваш клавиатурни подредби.

Оправих  го  мерси  за  помоща. Сега  ако може да ми кажеш как  да  направя  така  че с  копче да  сменям  езика ,Мерси  предварителни .

Остави си на български език само българска клавиатура, а на английски - английската. С alt-shift се сменят клавиатурите, а в някой от езиците ако си добавил втора клавиатура с control+shift мисля се сменяха. Виж пак в настройките какви са бутоните, можеш да ги променяш или с мишката долу-дясно в езиковия бар.

Някой забелязал ли е, че след последното обновяване task manager е пълен с процеси на svchost.exe? Забелязах го преди малко случайно и на лаптопа и на десктопа е така, с едни и същи версии на windows 10 pro 1809 b 17763.437. Понеже ползвам https://processhacker.sourceforge.io/ там се забелязва и бие на очи.

Като се логнеш във фейсбук, излез от профила. Не да затвориш с Х прозореца на браузъра.

преди 4 минути, Raze написа:

Някой забелязал ли е, че след последното обновяване task manager е пълен с процеси на svchost.exe? Забелязах го преди малко случайно и на лаптопа и на десктопа е така, с едни и същи версии на windows 10 pro 1809 b 17763.437. Понеже ползвам https://processhacker.sourceforge.io/ там се забелязва и бие на очи.

Това е от много отдавна - има т.н. split thresold.
https://www.tenforums.com/tutorials/94628-change-split-threshold-svchost-exe-windows-10-a.html

А най-лесно става с winaero tweaker - пишеш split в полето за търсене на инструмента и си там.

Като е ясно, направи ли сега сплит? И?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 20 минути, Raze написа:

Не, няма да правя нищо,

Тогава за к'во е всичкото писане? Да почесваме клавиатури? След сплит-ване броят на svchost процесите става по-малко от 1/2 на този преди.

Както казах, интересно ми е защо са се увеличили след последния ъпдейт преди няколко дена? Като нямаш отговор си чешем клавиатурите. Нали е затова темата - да се коментира windows 10.

преди 2 минути, Raze написа:

Като нямаш отговор

Ти си нагъл!:
Всеки svchost се грижи за определена функционалност - в новия ъпдейт има такива и затова се е увеличила бройката на управляващите манипулатори svchost.
В линка, който предложих по-напред, прекрасно е описана тази технология и кой какво-щокато примери.

Щом така мислиш, това си е твое мнение. Все пак и това е отговор, но впечатлението/изненадата ми беше от многократно увеличения брой на процесите, да повторя за Н-ти път! Щом съм нагъл, няма да пиша повече в тази тема.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Ти си нагъл!:
Всеки svchost се грижи за определена функционалност - в новия ъпдейт има такива и затова се е увеличила бройката на управляващите манипулатори svchost.
В линка, който предложих по-напред, прекрасно е описана тази технология и кой какво-щокато примери.

Професоре!

Наглият си ТИ, а не Raze.  Виж какво ти е написал, а и сам знаеш, че темата е да се коментира Win 10.

преди 5 минути, Raze написа:

Щом така мислиш, това си е твое мнение. Все пак и това е отговор, но впечатлението/изненадата ми беше от многократно увеличения брой на процесите, да повторя за Н-ти път! Щом съм нагъл, няма да пиша повече в тази тема.

На дървени философи, внимание няма да обръщаш. Ама, никакво!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.