Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

хм, аз пак съм недоразбрал
та ще може ли да се инсталира като самостоятелен браузър или пак ще е привързан към версия на джама?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Е, как да е самостоятелен, като има вързани към него толкова неща...

Браузер Edge (Chromium) 

https://msreview.net/edge/1774-brauzer-edge-chromium-okazalsya-v-seti.html

Инсталиран на виртуална машина Win 10 LTSC 2019 .Още нямам впечатления от браузъра.

https://msreview.net/edge/1777-funkciya-kartinka-v-kartinke-prekrasno-rabotaet-v-brauzere-edge-na-baze-chromium.html

Пробвам го като портативка - с директно стартиране на .\microsoftedgesetup-latest\msedge\Chrome-bin\msedge.exe.
ACID3 test 97/100

Първо впечатление е за бързо зареждане. Тествах го на Bilsatcom IPTV - зарежда много бързо съдържанието на каналите.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

очаквах добавките на хрома да се инсталират, ама нема
като начало, разочарован съм и може би, защото свикнах с Cent, да ми превежда всички страници
мързел като мен, му требе превод, а въпреки, че инсталирам български, не вдява пусти браузър, не ще ве

преди 14 минути, дръндю написа:

очаквах добавките на хрома да се инсталират, ама нема

Поне ublock го има в магазина им.............аз го пробвах на 8.1,върви си...........личи че има нещо хромско в него,и за бързина е приличен засега,само по отношение на персонализация и функции все още куца!

Здравейте,както писах по горе инсталацията мина добре но като пробвах звука има само едно пръщене.Като бях с про версията на 10 нямаше проблем ,сега като инсталирах LTSC версията стана проблем.Звука го изкарвам с оптика до ресивър.Влзох и в Интел за драйвери но ми изписа че са инсталирани които трябва.Къде да търся проблема.

Без име3.png

Използвай програма, с която да видиш марка и модел на дънната платка, примерно speccy:

https://www.ccleaner.com/speccy

След това изтегли драйвера за звука от сайта на производителя на дъното.

Покажи devmgmt.msc с разгърнат аудио контролер. Кликни с десен бутон по контролера, избери Properties и в раздела Driver виж кой е доставчикът на драйвъра.
Покажи и хардуерния идентификатор на контролера.

преди 25 минути, Raze написа:

Използвай програма, с която да видиш марка и модел на дънната платка, примерно speccy:

https://www.ccleaner.com/speccy

След това изтегли драйвера за звука от сайта на производителя на дъното.

Raze!

Модела на дъното се вижда и от снимката, но пречи малко прозорчето над него за да се прочете точно. Нещо такова пише:  Gigabite EP43-DS3LR

Не това устройство, а под Контролери за звук, видео и игри

DarkEdge инссталирах тези дето ги беше дал и рестартирах но нищо не става.Ето и това дето го искаш снимка

Без име5.png

преди 28 минути, Колев60 написа:

Raze!

Модела на дъното се вижда и от снимката, но пречи малко прозорчето над него за да се прочете точно. Нещо такова пише:  Gigabite EP43-DS3LR 

Нямаше я тази снимка, сигурно по-късно е качена.

преди 8 минути, SIMO70 написа:

DarkEdge инссталирах тези дето ги беше дал и рестартирах но нищо не става.Ето и това дето го искаш снимка

Без име5.png

Тук не пише, че е инсталиран и се използва интелският драйвър. Пробва ли да пуснеш модула за отстраняване на проблеми? Освен това задал ли си този контролер/изход да се ползва като устройство по подразбиране за възпроизвеждане на звук?

Покажи картинката след стартиране на 
%windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,0

Имам въпрос към Симо!

Пишеш, че си инсталирал  LTSC а реално си инсталирал  LTSB, което се вижда и от снимката ти по горе. За мен това не е причината която се е повила. Да не би да е имало някаква грешка в бутващата флашка при нейното изготвяне?

Колев60  ето снимка на системата.Благодаря на всички за отделеното време.Инсталирах този път правирно драйверите на Дарк и всичко тръгна.Лека вечер на всички.

12.jpg

Без име.jpg

:offtopic_s:
Няма начин да няма начин!
Важно е да се знае/намери правилният!

ОК! Но горе на снимката пише друго. На кое да вярва човек и аз не зная. Но не е това причината че е LTSC или SB. Аудио драйвера е един и същ за двете, щото съм ги исталирвал и двата типа.  SB и SC. Важното, че се е оправило. Лека вечер от мен, за ВАС!

преди 13 часа, дръндю написа:

свикнах с Cent

Ко казА, ко?
Като тоя браузър богат на настройки май няма друг.

на 24.03.2019 г. в 22:53, дръндю написа:

мойта графична карта е само с 32MB собствена памет

А за споделената памет нещо да знаеш... или щом е аванта, не се споменава... :hush:

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

А за споделената памет нещо да знаеш... или щом е аванта, не се споменава... :hush:

собствената е 32, отделно се заделя от RAM още 32 и допълнително се споделят с ОС до 1,5Гб , освен това имам резервирана от RAM за нуждите на BIOS
имай предвид, че споделената с ОС, не играе съществена роля, особено при приложения, които гълтат много RAM
тогава за графичната карта остава едно голямо нищо тъй като съм с малко RAM- 4Gb

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.