Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 минути, vpvelev написа:

На някой с билд 18312 има ли липса на надписи в Windows Security -> Virus & threat protection -> Threat history ?

не съм с този билд
с LTSC-то съм, но забелязах, че при експерименти със заразяване на машината, губят се надписи, а дори има неактивни бутони в дефендъра
след щателно почистване с други програми, дефендъра е в същото състояние заради невъзможно отстраняване на вирус, който в момента е активен според дефендъра
всички програми, които съм ползвал, показват, че машината е чиста
проблема го решавам с включване и сканиране с офлайн режима на дефендъра, при което се възстановява напълно неговата работоспособност
не знам какъв ти е проблема
този пост го пиша само за евентуално подсещане на съфорумци за решения на твоя проблем

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

И аз пуснах сега едно офлайн сканиране и не откри вирус. Дано да е от билда само :)

От последните два билета се среща проблема
Ама хората си играят да пишат какво се е променило, какво се Знае че е счупено, има си (не много) работещ feedback hub.......

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Прочетох съвсем малка част от всичките 296стр. и съвсем се обърках:doh: Коя версия на Win10 (и откъде) да сложа на следните два лаптопа: HP Pavilion 17 (досега вече три години без преинсталация работи с Windows 10 Enterprise 2015 LTSB 64-bit  Версия: 10240.18094, но ще слагам SSD и ще преинсталирам) и нов ASUS VivoBook 15 с AMD® Ryzen™ 5 2500U. Като че ли ми се ще отново да е Enterprise или Pro версия, но коя от всичките е читава и от къде точно да я сваля, за да нямам проблеми никаква идея - от три години не съм преинсталирала и не съм се интересувала, ето защо разчитам на вас за нещо изпитано и добро, за да не се налага отново да преинсталирам в следващите 3г:shy11: Предварително благодаря за съветите!

преди 2 минути, PigManu написа:

Като си свикнала с LTSB версиите си сложи новата LTSC 2019.

Директно от МС сайта ли да я тегля? Как стои въпроса с регистрацията при чиста инсталация?

преди 1 минута, sundy написа:

Директно от МС сайта ли да я тегля? Как стои въпроса с регистрацията при чиста инсталация?

Имаш л.с.

преди 56 минути, PigManu написа:

Имаш л.с.

Благодаря!:wors:

Майкрософт стават все по-изобретателни!  :giggle1:  Ще строшат рекорда на глупомера.
От ден на ден все по-изчанчени стават! На една програма авторите призовават да не взимате правата над системни папки и файлове, защото щяло да се обърка да не работи коректно. Временната папка и тя е с дефицити. SetACL и той отиде у ряката. Щом нещо работи, то трябва да работи за Майкрософт! Не и за потребителя!

d398d36eb22a27e1dffcb97125e4a197.png

преди 8 часа, DarkEdge написа:

Само да не трябва файл шеринг...

Вероятно й препоръчва клатен Windows! На 100% или самоделка или употреба на вирус. По принцип, ако е за лелята или бабата, не ги интересува какво инсталират, тук се отчита бройката само, тя си и каза @sundy че иска да размножи копията на няколко компютъра. В общи линии вълнуват се само от визията. Затова после идват да се оплакват, че нещо не върви.

преди 25 минути, Mlechko написа:

Вероятно й препоръчва клатен Windows! На 100% или самоделка или употреба на вирус.

преди 23 минути, Mlechko написа:

Ще строша рекорда на глупомера.

Не се и съмнявам 806

преди 50 минути, Mlechko написа:

Вероятно й препоръчва клатен Windows! На 100% или самоделка или употреба на вирус. По принцип, ако е за лелята или бабата, не ги интересува какво инсталират, тук се отчита бройката само, тя си и каза @sundy че иска да размножи копията на няколко компютъра. В общи линии вълнуват се само от визията. Затова после идват да се оплакват, че нещо не върви.

Хм, тъй като ме споменавате ще уточня, че в случая се опитвам да си спестя време (и усилия - признавам) за да издиря лично подходящата за мен версия... Т.е. възползвам се от информацията, която така любезно ми беше предоставена, но имам глава на раменете си и мога да чета... Тъй като не обичам да инсталирам ОС на всеки месец-два (единия компютър е с гореспоменатия уин от 3г, а другия от малко повече) и най-вече не обичам да си играя дни наред с настройки след това търся възможно най-удобната/оптимална версия за мен. Нямам намерение да идвам да се оплаквам, че нещо "не върви" и най-малко ме интересува визията. Благодаря, че повече няма да ме споменавате в постове, които нямат връзка с питането ми! Да не говорим, че никой не е длъжен да ми отговаря, ако няма желание ;) Приятна вечер :)

преди 57 минути, sundy написа:

Хм, тъй като ме споменавате ще уточня, че в случая се опитвам да си спестя време (и усилия - признавам) за да издиря лично подходящата за мен версия...

Ако търсите напълно работеща версия - инсталирате Windows 10 Pro и не го активирате с каквото и да е! Ако искате скопена версия, на която липсват ключови компоненти, инсталирате LTSB или LTSC, слагате вирус за активатор и започвате да търсите липсващите компоненти. :) 

преди 2 минути, Mlechko написа:

Ако търсите напълно работеща версия - инсталирате Windows 10 Pro и не го активирате с каквото и да е! Ако искате скопена версия, на която липсват ключови компоненти, инсталирате LTSB или LTSC, слагате вирус за активатор и започвате да търсите липсващите компоненти. :) 

Единственото нещо,което може да се даде, дори и когато го нямаш е АКЪЛ!:wink12:

преди 56 минути, Mlechko написа:

липсват ключови компоненти

И кои са липсващите КЛЮЧОВИ компоненти, конкретно?  Или отново пишеш колкото да видиш как изглежда постът с ника ти. 

преди 3 часа, DarkEdge написа:

И кои са липсващите КЛЮЧОВИ компоненти, конкретно?  Или отново пишеш колкото да видиш как изглежда постът с ника ти. 

Да ти ги броя ли ме караш? Лош!

Edge, Cortana, Microsoft Store, Outlook Mail, Outlook Calendar, OneNote, Weather, News, Sports, Money, Photos, Camera, Music, Clock, Windows Defender Advanced функции и всичко което можеш да набавиш от Store си скопен!

И кое от тия приложения е жизнено важно и няма алтернатива?

преди 3 часа, Mlechko написа:

Advanced функции

Паак хвърляш димни/прашни бомби.
И накрая - LTSB/LTSC са КОРПОРАТИВНО насочени среди.

преди 8 часа, Mlechko написа:

Edge, Cortana, Microsoft Store, Outlook Mail, Outlook Calendar, OneNote, Weather, News, Sports, Money, Photos, Camera, Music, Clock, Windows Defender Advanced функции и всичко което можеш да набавиш от Store си скопен! 

Всички изброени за мен са напълно излишни компоненти, чието премахване ми отнема много време, а на някои е и невъзможно (поне за мен). Точно затова съм се спряла на Enterprise далечната 2015г и очевидно нищо не ми е липсвало от гореизброените. Единствения бъг, който ме дразнеше беше проблем с възстановяването на системата, но и без него се справих някак си. Чакам всеки момент да ми доставят SSD и в тази връзка - има ли някаква разлика в инсталацията на ОС на SSD от тази на HDD? Записвам с rufus, задавам в биоса да се стартира от USB и действам... или има нещо специфично, което пропускам? Още веднъж благодаря!

преди 20 минути, sundy написа:

има ли някаква разлика

Не, няма

преди 20 минути, sundy написа:

Единствения бъг, който ме дразнеше беше проблем с възстановяването на системата

Ако може по-подробно.

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Ако може по-подробно.

Без име.jpg

Без име.jpg

преди 21 минути, sundy написа:

Без име.jpg

Без име.jpg

Ами някой ти е забранил услугите Volume Shadow Copy и Microsoft Software Shadow Copy Provider. А те трябва да са на Automatic и стартирани.

sc config swprv start= auto
sc config VSS start= auto
net start swprv
net start VSS

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 9 часа, Mlechko написа:

Да ти ги броя ли ме караш? Лош!

Aктуализирай се защото в тоя форум сте няколко човека които чупите тъпомера с всеки свой пост.

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Ами някой ти е забранил услугите Volume Shadow Copy и Microsoft Software Shadow Copy Provider. А те трябва да са на Automatic и стартирани.

Много съм благодарна - толкова време се чудех откъде е проблема и все ме мързеше да го разровя... Microsoft Software Shadow Copy Provider  беше спрян и в момента всичко е ок (не че има значение вече де - Спиди всеки момент ще звънне ;) )

преди 8 часа, DarkEdge написа:

И кое от тия приложения е жизнено важно и няма алтернатива?

Подчертал съм ги! Даже мисля, че съм пропуснал и калкулатор! Общо взето една смешна система за потребител, който се напъва да е в крак с модата! Microsoft Store ако нямаш, все едно на Андроид да нямаш Google Play. От там имам да инсталирам минимум 5 приложения, две от които са приставка на браузъра Edge, който също държа да използвам! Едната приставка е безплатен аналог на платен такъв за защита от фишинг и адуер - култовия Adguard напълно безплатно. Ако нямаш магазина, ще си купуваш. @sundy ще се наблъска с боклук и гадините все повече ще превземат компито, защото не се вълнува как върви експлоатацията, за нея по-важно да да се наслаждава на липси и да има по малко екстри. Photos и бележника да ти казвам ли какво прави и как чертаем с уникални криви? Отделно като нямаш Music няма да имаш и видео кодеци! Ако ми кажеш, че принцесата няма да й се наложи да блъска допълнителни приложения, значи си далтонист. С тях системата ще е по-натоварена, докато с вградените ресурса е минимален. Нека си бие главата като индианец пред мъниста!

преди 1 минута, Mlechko написа:

Общо взето една смешна система за потребител, който се напъва да е в крак с модата!

Забрави да напишеш:
"По мое мнение това е..."

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.