Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 45 минути, stashek написа:

аз съм в занаята както се вика

А аз не съм ясновидец...

Системата проверена ли е за счупени файлове/за счупени системни файлове? С помощника за отстраняване на проблеми с ъпдейтите; с изтриване на папка softwaredistribution;с помощта на WindowsUpdateFixer; с помощта на Fix WU Utility?
Проверка/ремонт на системата с помощта на dism++ правена ли е?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Някой може ли да ми каже как да реша този проблем . Като опитам да ъпдейтна драйвъра на видеокартата ми казва ,че е ъпдейтнат до последната версия !  
image.jpg

Модел на видеокартата, версия на инсталирания драйвър?

преди 3 минути, bmwww написа:

Ами това ми показва 
image.jpg

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html

теглиш това,инсталираш и изчакваш да сканира,да видиш дали няма да намери нещо.

Чети тук:

http://www.sweethome3d.com/support/forum/viewthread_thread,6206

Нещо програмата не работи както трябва под windows 10. Пише да се обнови java и да се инсталира java web. С последна версия на софтуера ли си?

Пробвай да стартираш програмата в Windows 7 Compatible Mode. Картата е доста стара и няма поддръжка на Windoes 10.

Стартирай отново инсталатора с тези ключове:
SweetHome3D-5.5-windows.exe /j3d.version=1.5.2 /os.arch=x86
http://www.sweethome3d.com/support/forum/viewthread_thread,7640_offset,66#36226

преди 1 час, DarkEdge написа:

А аз не съм ясновидец...

Системата проверена ли е за счупени файлове/за счупени системни файлове? С помощника за отстраняване на проблеми с ъпдейтите; с изтриване на папка softwaredistribution;с помощта на WindowsUpdateFixer; с помощта на Fix WU Utility?
Проверка/ремонт на системата с помощта на dism++ правена ли е? Прав си,съжалявам,че не го споменах!Абсолютно всичко,което изброи  е направено поне 3 пъти.И резултата за съжаление е същия

Refresh/Reset/inplace upgrade?

преди 37 минути, DarkEdge написа:

Пробвай да стартираш програмата в Windows 7 Compatible Mode. Картата е доста стара и няма поддръжка на Windoes 10.

Стартирай отново инсталатора с тези ключове:
SweetHome3D-5.5-windows.exe /j3d.version=1.5.2 /os.arch=x86
http://www.sweethome3d.com/support/forum/viewthread_thread,7640_offset,66#36226

Това не знам как да го направя или не го разбирам . Както и да е . Ще търся друга програма ! 

преди 4 часа, stashek написа:

момчета благодаря за отговорите,но аз съм в занаята както се вика(Хюлет Пакард) и двата варианта са пробвани.На 1803 всичко оси бе ОК и после операционната система си хвърчеше,не знам какво точно са барнали в Редмънт,но само немодифицирано исо дава пълен ъпдейт,всичко иначе е пробвано и с DISM ++ ,Ntlite  и с джаджата от MDL , бе каквото ви хрумне,но пасианса не се нарежда.Почвам както се казва заради спорта дори да се вбесявам.Като капак с години съм официален тестер на Windows, не инсайдър,статута ми е на админ дори без потвърждение.Но няма отговор  и от там.Бе 1809 се оказа шльоковица направо.На два пъти оправят тия критични  системни грешки,а резултати няма.Поне от инсайдърите да помпат инфо,но явно нещо тотално оплескват..сега направо свалих едно 1809 стигнало до .194,но да вдигна на 195 пак по същия начин ме реже

Тези фокуси с модифицирането на оргиналното ИСО на Уиндоус 10 и аз съм ги правил - махал съм простотиите от магазина, добавял съм разни работи и мога само един съвет да ти дам - НЕ БАРАЙ ОРГИНАЛНОТО ИСО НА УИНДОУС 10. И един байт не променяй в него. Винаги, ама винаги съм имал проблеми при опит за модификация на ИСО-то и то съвсем неочаквани проблеми от всякакво естество, всичко може да се развали и да се счупи. Проблема с ъпдейтите на Уиндоус ти е точно от  промените в ИСО-то - не променяй нищо и няма да имаш проблеми. От Майкрософт не са прости - много добре знаят, че куцо и сакато, който набара оргинално ИСО, първата му работа е да ореже боклуците вътре и явно вземат мерки да не се пипа нищо, иначе проблеми всякакви.

преди 3 часа, bmwww написа:

Някой може ли да ми каже как да реша този проблем . Като опитам да ъпдейтна драйвъра на видеокартата ми казва ,че е ъпдейтнат до последната версия !  

а зависимостите, инсталирани ли са?

За @stashek - пробвал ли си в powershell да инсталираш въпросната актуализация?

$KBList = "kb4483235"
Get-WUInstall -Type "Software" -KBArticleID $KBList -AcceptAll

преди 14 часа, borisfx написа:

Тези фокуси с модифицирането на оргиналното ИСО на Уиндоус 10 и аз съм ги правил - махал съм простотиите от магазина, добавял съм разни работи и мога само един съвет да ти дам - НЕ БАРАЙ ОРГИНАЛНОТО ИСО НА УИНДОУС 10. 

И аз един път опитах да готвя мусака, ама не се получи, оплесках всичко. Затова мога да дам един съвет - НЕ ГОТВЕТЕ МУСАКА! НЕ СТАВА!!!

:cool: 

а...не говорим за мусака,а за разкарване на игри,разни ненужни "екстри" от магазина,ускоряване на процеси,аз лично си добавих рег.файлове,всичките драйвери(новата им версия,за да си спестя ъпдейтване в движение и подмених imageres.dll,pnidui.dll, е такива дреболии на практика.На 1803 нямаше абсолютно никакъв проблем.Проблемите лъснаха с октомврийската матрица,ония се усетиха,уж я поправиха и я превърнаха ноемврийска,но до там.Апропо слуховете са,че февруарската матрица е щяла да бъде пълностно коректирана и оправена,но имам доста познати инсайдъри и дори официални тестъри  като мен администратори от Русия-на тях също им скъсват нервите с новите им версии,които им подхвърлят поне 2-3 пъти месечно.Чудя се ако разкарам дефендъра дали ще пропусне ъпа??? Компа не е кой знае какво HP 250 G5 Notebook 4 гъби памет.1 терабайт хард :) ,щом дори на толкова лека машина закъсва тая матрица ми се доплаква за хора с тежко габаритни компове.

преди 2 часа, stashek написа:

Компа не е кой знае какво HP 250 G5

Ти си с модерна машина...
HP250G1(малко моднат) - търкаля без грижи 18305
Дърт десктоп ASUS OEM P5LD2-VM-CR-SI с Core 2 Duo E6700 и 4GB DDR2 - също е с 18305.
BTW, @stashek, погледна ли по-горе ъпдейт в powershell?

Като гледам какви промени искате да направите в Windows 10 то излиза, че е по-добре да си напишете собствена ОС според вашия вкус :)

Microsoft това предлагат, въпреки многото дистрибуции Linux и те долу-горе едно и също предлагат. Няма начин, това са предложенията, хубави-лоши това е. Ще трябва да се съобразяваме и по-добре да ги ползваме както ни ги предлагат иначе има проблеми.  Не става въпрос за външния вид, там са ни дали повече свобода да си нагласяме нещата.

Но пипне ли се по-дълбоко и започват проблемите, защото така ги правят нещата, че повечето неща зависят от други.

Игрите и другите неща, които ви дразнят в Windows 10 ги махнете след инсталацията. Аз даже не ги махам, а не им разрешавам да работят във фонов режим. Те и не заемат много място, за да се притеснявате за дисково пространство.

А и колкото и да са велики програмистите от Microsoft или от другите ОС, всички гонят комерсиалното(най-общо казано) и бързат с пускането на ОС или други програми, за да влязат в сроковете, а после оправят грешките и пропуските.

преди 32 минути, vpvelev написа:

Като гледам какви промени искате да направите в Windows 10 то излиза, че е по-добре да си напишете собствена ОС според вашия вкус :)

Но пипне ли се по-дълбоко и започват проблемите, защото така ги правят нещата, че повечето неща зависят от други.

Игрите и другите неща, които ви дразнят в Windows 10 ги махнете след инсталацията. Аз даже не ги махам, а не им разрешавам да работят във фонов режим. Те и не заемат много място, за да се притеснявате за дисково пространство.

Това е решението и според мен. Нищо вече не махам и не променям в оргиналното ИСО, а след инсталацията. След като инсталираш Уиндоуса прави каквото искаш, но оргиналното ИСО не е никак добра идея да се променя. При самото разпъване на имиджа на Уиндоус при инсталацията, всяко нещо зависи от друго нещо, то пък зависи от трето нещо и ако при разпъване на имижда, нещото не намери другото нещо , което очаква да е там (защото преди това някой го е махнал) то започват проблеми от знайно и незнайно естество.

Не случайно от Майкрософт не дават никаква гаранция за това, че Уиндоуса ще работи, ако предварително моднеш ИСО-то. Пробвай да се обадиш на съпорта на Майкрософт, да им кажеш че имаш някакъв проблем, но преди това им кажи, че си инсталирал от модифицирано и орязано ИСО, да видиш какво ще ти отговорят. Отговора е ясен за всички...

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Ти си с модерна машина...
HP250G1(малко моднат) - търкаля без грижи 18305
Дърт десктоп ASUS OEM P5LD2-VM-CR-SI с Core 2 Duo E6700 и 4GB DDR2 - също е с 18305.
BTW, @stashek, погледна ли по-горе ъпдейт в powershell?

за съжаление същия резултат...никаква промяна  :(

чудя се дали разкарването на всички езици,реално оставих само българския и вградения Us език дали не ми трови живота...но няма логика бе мама му стара

@stashek, а refresh/reset/inplace upgrade?

преди 18 часа, DarkEdge написа:

@stashek, а refresh/reset/inplace upgrade?

пасианса пак не се нарежда колега!!!!Явно моднато исото на матрица 1809 дава фира

Нищо не каза за ремонт без iso/DVD - reset/refresh. Освен това не каза нищо за метода/инструментите, ас които си рязал оригиналния източник.
ПП Моля, не се обръщайте към мен с колега - имам си ник.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.