Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Това е форум на майкрософт,а понеже е на немски, ето и провода с подчертана информация!И това което твърдят са авторитетни сайтове и е елементарно да се разбере и твърди какво е активно по подразбиране в една ОС при инсталирането й!Спориш без доводи,то е видно!Слагаш десетки ОС,едвали ще можеш да покажеш инсталирана такава(7,8 или10) на ссд диск и при проверка след инсталация тази функция да не е активна...........аз спирам дотук ,защото става несериозно!

Екранна снимка (25).png

Екранна снимка (26).png

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

При мен се оказа включена по подразбиране, проверката става с долната команда-при нула на края е вкл, при 1-не.

Анотиране 2018-12-06 073831.jpg

Здравейте! Интересува ме следното: взех си таблет с инсталиран лицензиран Windows 10 Home, но беше стара версия (1703 или 1709) и по стечение на обстоятелствата нямаше свободно място, за да се актуализира, наложи ми се да си модифицирам файловата система (тъй като е dual boot с android и ми трябваше за него повече място) и така този Windows с една дума си замина. На негово място сложих 10 Enterprise Evaluation, за да изпробвам LTSB версията, понеже прочетох доста добри отзиви (че била изчистена от характерните Microsoft вградени глупости, че заемала по-малко място, че се ъпдейтвала по-рядко и т.н.) та въпросът ми е, ако сега се върна отново на Home, ще си разпознае ли стария лиценз и изобщо мога ли да се надявам по някакъв начин да си го върна? На съдействие от производителя на таблета не мога да се надявам, тъй като е китайски и там е малко трудна връзката. Писах им и-мейл, но дори не ме отразиха. С тези таблети губя трети лиценз така вече. В случай, че няма как, бихте ли ми посочили начин за бекъп, за да знам занапред поне как да си ги запазвам? Може би е редно да добавя и че не съм се свързвал с акаунт в Microsoft (с какъвто мисля, също се връзва лицензът). От Microsoft дали биха ми помогнали по някакъв начин? Съжалявам за многото въпроси и благодаря за евентуалната помощ. : )

преди 7 минути, vELiNiO написа:

сложих 10 Enterprise Evaluation, за да изпробвам LTSB версията

Това са две различни издания!
С инснсталирането на Win 10 Home ще се възстанови активирането му. Лицензът не е задължително свързан с профил в Microsoft.

Сега са го сменили на LTSC (новата версия), но оттук го дръпнах Image-а, дава си го Enterprise LTSC Evaluation. Иначе благодаря за информацията, ще опитам, дано се върне. :)

Заснемане.JPG

преди 19 минути, vELiNiO написа:

Сега са го сменили на LTSC (новата версия), но оттук го дръпнах Image-а, дава си го Enterprise LTSC Evaluation. Иначе благодаря за информацията, ще опитам, дано се върне. :)

и каква е причината да избереш домашната версия, за това, че няма да имаш проблем с активацията ли?
тая версия на LTSC, дето си я свалил е с ежемесечна такса
има друга версия на LTSC, която е с активация за 20 годишен период
и винаги може да се намери некой добър самарянин да ти помогне за активацията на LTSC
щото аз вече два месеца съм с тая версия и съм много доволен
много по-добро решение е от прословутата седмица

преди 11 минути, дръндю написа:

тая версия на LTSC, дето си я свалил е с

90 дни пробен период и след това тябва да се направи чиста инсталация!!!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 7 минути, дръндю написа:

и каква е причината да избереш домашната версия, за това, че няма да имаш проблем с активацията ли?
тая версияна LTSC, дето си я свалил е с ежемесечна такса
има друга версия на LTSC, която е с активация за 20 годишен период
и винаги може да се намери некой добър самарянин да ти помогне за активацията на LTSC
щото аз вече два месеца съм с тая версия и съм много доволен
много по-добро е от прословутата седмица

LTSC (или LTSB) никъде не намерих как се активира (легално), а и след като си имам лиценз, макар и за Home, смятам да си го използвам, ако имам тази възможност. Иначе, че е по-добър, вероятно е така. Можеш ли да ми дадеш информация как става активацията, за да знам чисто информативно?

Иначе 7-цата я предпочитам, но не е вариант. Едно, заради скоро изтичащата поддръжка и второ, заради хардуерните ограничения от таблета. Използва чип Intel Atom Z8350 и работи само с 10-ка. С 8-ца пробвах, но няма драйвери и съответно нищо от периферията не работи (тъч, бутони, сензори). 7-цата на друг подобен таблет с малко по-стар чип я бях пробвал и въобще не ми я прие.

P.S. С 90-дневен пробен период е. ;)

преди 1 минута, vELiNiO написа:

Можеш ли да ми дадеш информация как става активацията, за да знам чисто информативно?

hwid.kms38.gen.mk6
потърси в нета, ако разбира се имаш желание, става и с 4 и 5 версия, мисля че 6 е последната
тук нямам право да давам линкове

преди 5 минути, DarkEdge написа:

60 дни пробен период и след това тябва да се направи чиста инсталация!!!

и нов пробен период

преди 1 минута, дръндю написа:

и нов пробен период

Точно за тия Elevated издания - тцъ.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Точно за тия Elevated издания - тцъ.

стават ли ве ?
щот ас не съм пробвал, ама чета кво са писали разни писатели ф нета

преди 1 час, дръндю написа:

стават ли ве ?
щот ас не съм пробвал, ама чета кво са писали разни писатели ф нета

За LTSB Evalution  бях чел из нета че може да се активира до 3 пъти чрез cmd команди или нещо такова.

Но за мене не си заслужава.

Защо .след като инсталирах Windows 10  след като приклиучи инсталацията и започна да инсталирам софтуера след 10-15 мин. ми занръзва картината и по никакъв начин не тръгва .Това го прави само на 10.,затова си карам само на 7.Апо рано нямах такъв проблем.Аз съм с лаптоп Lenovo ideapad 570.Oпитах всичко,-няколко инсталации с различни 10 ки,формат на ниско ниво на диска,сканирах него,видеокартата-НИЩО.Как се е получил тоя номер-не знам...

преди 2 часа, emil mihov написа:

Защо .след като инсталирах Windows 10  след като приклиучи инсталацията и започна да инсталирам софтуера след 10-15 мин. ми занръзва картината и по никакъв начин не тръгва .Това го прави само на 10.,затова си карам само на 7.Апо рано нямах такъв проблем.Аз съм с лаптоп Lenovo ideapad 570.Oпитах всичко,-няколко инсталации с различни 10 ки,формат на ниско ниво на диска,сканирах него,видеокартата-НИЩО.Как се е получил тоя номер-не знам... 

Такъв модел Lenovo няма, има Z570. Дай точни параметри на твоя, най-вече процесор и видеокарта. Принципно това е доста стара машина, може някой драйвер, който windows си инсталира, да не е съвместим. В event viewer какви грешки имаше в логовете? След рестарт какво беше положението? В safe mode?

Здравейте, като търся долу в старт менюто като напиша две букви в търсачката на windows-а на старт менюто става черно или се затваря без никаква грешка.. От Services не съм изключил Windows Search работи се като търся папки в File Explorer, но в старт менюто като търся не става.. Пробвах с тези команди по-долу, но не помогна.. С Windows 10 1809 Pro N съм. Благодаря! :) 

sfc /scannow

DISM.EXE /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

преди 3 часа, Raze написа:

Такъв модел Lenovo няма, има Z570. Дай точни параметри на твоя, най-вече процесор и видеокарта. Принципно това е доста стара машина, може някой драйвер, който windows си инсталира, да не е съвместим. В event viewer какви грешки имаше в логовете? След рестарт какво беше положението? В safe mode?

Тип ЦП     QuadCore Intel Core i7-2630QM, 2400 MHz (24 x 100) не е оригиналния.Сложен на мястото на Pentium

NVIDIA GeForce GT 520M  (1 ГБ)

Имаше моменти,когато слагах драйверите с Driver Booster на края на инсталацията пак забиваше.Друг път ги инсталираше,а когато инсталирах Аваст -тогава забиваше.Не знам,но по рано тия номера не ги правеше

За event viewer за пръв път научих от вас ,но като влязох

В Windows 7 , следвайте този път:

• Старт меню
  • Контролен панел
  • Система и сигурност
  • Административни пособия
  • Преглед на събития  и не знам какво да правя

Маи тоя боклук няма да кара уиндоус 10 

Имам един проблем.

Преинсталирах лаптопа с уиндоус 10 , и сега като отваря текстов файл в ноутпад (писан в предищният уиндоус 10) кирилицата е на въпросителни.Ако сега напиша в нов документ нещо на кирилица всичко е ок,въпросителните са само в документи писани в предишната инсталация на уиндоус,която пак беше уиндоус 10. В регионалните всичко е на българия включително и в current language for non-unicod programs пак е Bulgaria.Kак се оправя това нещо?

преди 1 минута, gibson58 написа:

Файл като файл,нищо особено и никакви проблеми в предишният уиндоус 10.Ето един за пример.

hgfhgf.txt

Нещо се е прецакала кодировката. Няма как да го оправиш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.