Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 16 минути, DarkEdge написа:

Тука половината сте експерти..

Е, аз съм от половината на не експертите,ако това ще те утеши:))Днес гледах отговора ти от телефона и не съм видял това с дейнстала просто,което е като скрито съдържание,сега го видях.Готов съм за следващата ти квалификация към мен..........:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Днес гледах отговора ти от телефона и не съм видял това с дейнстала просто,което е като скрито съдържание,сега го видях.

А, ся се сети, че не мога да знам кой какво вижда и какво  - не.

Покрай черния петък гледайте какво ми излезе... 

s.jpg

преди 2 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Покрай черния петък гледайте какво ми излезе... 

Страшна примоция... няма що ;) ... Погледни Amazon и т.н.

Тук ще е мястото да се похваля, на един от компютрите ми как му "купих" ключ преди година или повече... Гледайки снимка от обява в OLX, за продажба на компютри без хардове от "еди.кое.си" посолство... Идиоти...

Тук много липсва коментар що за ключове са тези, изобщо стават ли за нещо?

преди година на мацката като й взехме лаптопа й купих от ибей ключ за 10 и офис, след това на моя лаптоп закупих ключ за 10 а на РС-то си закупих за 8.1. Досега нямаме никакви проблеми.

преди 17 минути, B3M2W0 написа:

но доколкото съм запознат, тези ключове стават само за домашно ползване.

Повтарям, доколкото съм запознат.

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Купувал съм във времето няколко ключа за различни издания на Windows 10 които все още работят без проблеми.

От къде е изгодно да си вземеш ключ, за Windows 8.1.

преди 5 часа, rostislaf написа:

преди година на мацката като й взехме лаптопа й купих от ибей ключ за 10 и офис, след това на моя лаптоп закупих ключ за 10 а на РС-то си закупих за 8.1. Досега нямаме никакви проблеми.

но доколкото съм запознат, тези ключове стават само за домашно ползване.

Повтарям, доколкото съм запознат.

Колко пари ти излезе?

Попаднах на това,но не съм купувал.Гледам различни сайтове го предлагат за без пари почти:)) https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-8-1-cd-key-compare-prices/

Лесно/бързо превключване на тъмна/светла тема от контекста на работния плот:

Windows-Mode-context-menu.png

Добавяне в контекста:

reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode" /f /v "Icon" /t REG_SZ /d "themecpl.dll,-1"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode" /f /v "MUIVerb" /t REG_SZ /d "Windows mode"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode" /f /v "Position" /t REG_SZ /d "Top"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode" /f /v "SubCommands" /t REG_SZ /d ""
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\01Light" /f /v "MUIVerb" /t REG_SZ /d "Light"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\01Light" /f /v "Icon" /t REG_SZ /d "imageres.dll,-5411"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\01Light\command" /f /ve /t REG_SZ /d "reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v SystemUsesLightTheme /t REG_DWORD /d 1 /f"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\02Dark" /f /v "Icon" /t REG_SZ /d "imageres.dll,-5412"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\02Dark" /f /v "MUIVerb" /t REG_SZ /d "Dark"
reg add "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode\shell\02Dark\command" /f /ve /t REG_SZ /d "reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize /v SystemUsesLightTheme /t REG_DWORD /d 0 /f"

Премахване:

Цитат

reg delete "HKCR\DesktopBackground\Shell\WindowsMode" /f

Източник

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Допълнителна отсттъпка

Много благодарности за линка за Уиндоус 10 про -реших да опитам, платих с карта Виза, след малко ми изпратиха писмо с ключа, бях си направил флашка с Руфус и на втори харддиск инсталирах Про, въведения ключ беше приет безусловно, инсталира се ок, сега го конфигурирам. Малко дълго изречение, но нищо... Много гот!

Интресен поглед върху проблемите на 1809:
http://www.outsidethebox.ms/19163/

на 22.11.2018 г. в 13:13, The-Walk!nG-Dead написа:

От къде е изгодно да си вземеш ключ, за Windows 8.1.

Колко пари ти излезе?

мисля че беше от рода на 6-7 долара, общо взето жълти стотинки. Просто писах в ибей Уиндоус 8.1 и гледах брой продажби и рейтинг на продавачите

От скоро съм със windows 10 home,и ще си кажа мнението.

Преди бях със windows 8.1, и от много познати съм чувал че десятката е пъти по добра от осмицата.От три седмици съм със десятка и нямам търпение да се оттърва от нея,

като първия проблем беше че след стартиране на програма (без значение коя) се рестартирва и стои на черен екран, но същия проблем го имаше и при осмицата. Има проблеми със драйвърите на видео картата, като не ги разчита, за всяка игра или програма, излиза грешка номер едиси кой, или спря да работи, също така излизат и сини екрани със код на грешка.

Абе, бъгава работа, иначе лаптопа си е мощен, десятката си е активирана и не липсват никакви драйвъри, по кратко казано, видимо няма основни причини за тези проблеми които описах.

Сега мисля да се върна пак на осмица!  :)

преди 9 минути, Емил44 написа:

От скоро съм със windows 10 home,и ще си кажа мнението.

Преди бях със windows 8.1, и от много познати съм чувал че десятката е пъти по добра от осмицата.От три седмици съм със десятка и нямам търпение да се оттърва от нея, 

като първия проблем беше че след стартиране на програма (без значение коя) се рестартирва и стои на черен екран, но същия проблем го имаше и при осмицата. Има проблеми със драйвърите на видео картата, като не ги разчита, за всяка игра или програма, излиза грешка номер едиси кой, или спря да работи, също така излизат и сини екрани със код на грешка. 

Абе, бъгава работа, иначе лаптопа си е мощен, десятката си е активирана и не липсват никакви драйвъри, по кратко казано, видимо няма основни причини за тези проблеми които описах. 

Сега мисля да се върна пак на осмица!  :)

А може и видеокартата ти да е повредена и/или да прегрява? Може и да е стара и да няма поддръжка, не си дал информация за хардуера си. Не мислиш ли, че щом си имал проблеми под друга версия на windows и ги имаш и на новата, проблема е в хардуера, а не в софтуера? Ползвам windows 10 от както е излязал и то на няколко машини, единствено чакам последната версия 1809 да се обнови автоматично. Последно съм преинсталирал преди повече от година, а на компютъра слагам и махам какви ли не неща постоянно, най-вече игри, оригинални и кракнати, също и на лаптопа и още всичко си работи перфектно. Става въпрос за конфигурациите от подписа, които са и на години вече.

Също така нямам и антивирусна, деактивирал съм windows defender.

преди 4 минути, Raze написа:

А може и видеокартата ти да е повредена и/или да прегрява? Не мислиш ли, че щом си имал проблеми под друга версия на windows и ги имаш и на новата, проблема е в хардуера, а не в софтуера? Ползвам windows 10 от както е излязал и то на няколко машини, единствено чакам последната версия 1809 да се обнови автоматично. Последно съм преинсталирал преди повече от година, а на компютъра слагам и махам какви ли не неща постоянно, най-вече игри, оригинални и кракнати, също и на лаптопа и още всичко си работи перфектно. Става въпрос за конфигурациите от подписа, които са и на години вече.

Видео картата си работи перфектно, преди седмици бях със осмица, не даваше никакви грешки относно видео картата или драйвърите, точно след като сложих десятка, още в първите минути когато инсталирвах драйвъри за видео карта ми излиза син екран, със триста зора сложих драйвърите които ги чете, но не ги показва правилно,и за да оправя нещата стана по зле. Сега не знам какво да правя!  А забравих и да спомена, че сега като съм със десятка, имам външен хард диск със кутия, и като го свържа към лаптопа, уиндоуса не го разпознава и не може да отвори папките във него. Абе изобщо....

преди 3 минути, Емил44 написа:

Видео картата си работи перфектно

преди 15 минути, Емил44 написа:

Преди бях със windows 8.1

като първия проблем беше че след стартиране на програма (без значение коя) се рестартирва и стои на черен екран, но същия проблем го имаше и при осмицата.

Последно? Четеш ли какво пишеш? И каква е тази видеокарта, че не и даваш марката и модела, както и на останалия хардуер?

преди 6 минути, Raze написа:

Последно? Четеш ли какво пишеш? И каква е тази видеокарта, че не и даваш марката и модела, както и на останалия хардуер?

Извинявай, Лаптопа е модел Lenovo G50, купен преди 2-3 години!  Intel core I7 2.4 GHZ U, 8 gb ram, Видео картата е AMD R5 M330,  в момента съм със Windows 10 Home.

Аз също ползвам лаптопа за игри, но след като едвам сложих драйвърите за видео карта, въпреки това нямам AMD settings както и AMD Additional settings или catalyst control panel.

Без тази опция Additional settings не мога да подкарам нито една игра, и колкото пъти да инсталирвам драйвъри и то различни версии, не се показва тази опция, а на всичкото от горе ми излиза и син екран със грешка не само по време на инсталация. За малко да забравя, windows defender е изключен.

преди 26 минути, Емил44 написа:

Абе, бъгава работа,

Даа, гроздето е кисело.
Защо при мен със смотан хардуер(стар) няма проблеми?
И за да тръгват игрите, инсталира ли необходимите библиотеки?
Освен това хората са го казали - кило брашно да имаш - на хлебаря го дай!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Той този лаптоп въобще не е за игри на първо време, с тази Low end видео карта не знам какви игри и как ги играеш, но щом ти харесва мъчи се. Драйвери се теглят от официалния сайт на AMD:

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r5-series/amd-radeon-r5-300-series/amd-radeon-r5-m330

Изчисти под safe mode с DDU всички стари драйвери или там каквито имаш в момента и си инсталирай последните от връзката ми.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Даа, гроздето е кисело.
Защо при мен със смотан хардуер(стар) няма проблеми?
И за да тръгват игрите, инсталира ли необходимите библиотеки?

Амии всичко съм инсталирал, но преди да инсталирам нова версия, деинсталирам старата,дано да съм го направил правилно. Не съм голям разбирач, може проблемът и да е от мене.

Иначе си имам инсталиране програми като Framework, DirectX, Microsoft visual C+

И на този нисък клас лаптоп с двуядрен ултра икономичен процесор и слабо видео да казваш мощен хардуер...някак си не се връзва.

преди 2 минути, Raze написа:

Той този лаптоп въобще не е за игри на първо време, с тази Low end видео карта не знам какви игри и как ги играеш, но щом ти харесва мъчи се. Драйвери се теглят от официалния сайт на AMD:

https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-r5-series/amd-radeon-r5-300-series/amd-radeon-r5-m330

Изчисти под safe mode с DDU всички стари драйвери или там каквито имаш в момента и си инсталирай последните от връзката ми.

Не играя толкова тежки игри междудругото, светни ме как да изчистя под safe mode! Точно от този сайт инсталирах драйвърите като избрах модела, но не се получава. Миналия път Darkedge (Helper) ми сложи драйвърите за видео карта, Display drivers, но въпреки това не ми четеше AMD Settings!  както и Additional settings.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.