Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 часа, аm-аm написа:

... И по този начин ми го върна. Grove нещо си за музика ми връща. И в прозореца за асоциации казах категория музика и видео с коя програма и пак. След рестарт още не ги е върнало, може и да се е оправило.

Май няколко страници по-назад се оплаквам от същото. Изключително дразнещ бъг, гаф, умишлено или там както и да е... Не ми помни с какво да ми отваря файловете и това е...  Ако е за един тип файлове, как да е, ама за повече от 30, си е смазващо, подтискащо и т.н. Принципно не инсталирам програми, та да заобиколя проблема горе-долу... При мен или са виртуализирани, или са естествено портативни, тоест, за компютъра не съществуват. Търся генерално решение на проблема, нещата да си се върнат както си бяха. Полвинчати неща, с доста компромиси за едно или друго, загуба на време, не е решение за мен. Нещо, което да оправи този бъг, а не как да го заобикаля... Старите асоциации с програмите си работят, тъй че не ми е проблем, ама това е на компютрите, които ползвам.

п.п. тези Grove и ала бала ги премахвам веднъж от акаунта и втори път изцяло от системата... Излишен баласт, подобно на гугъл, как пълнят андройд с баласт... Гледах си наскоро един смартфон от 2010-а година, който работи абсолютно безпроблемо с къстъм ром и по-бързо от доста съвременни телефони... Абсурдно е... Реагира по-пъргаво... Какво толкова се промени, че всеки следващ Андроид и малко по-късно няколкото обновления на приложенията, просто правят малко по-старите телефони абсолютно неработещи.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на 18.11.2018 г. в 0:16, djagi написа:

Май няколко страници по-назад се оплаквам от същото

ами @DarkEdge, в предишни постове, обясни проблема и решението му

И мен сега номера ми прави тая 10ка...................не може да смени езика на бг,имам го инсталиран,задавам го,от настройките пише ,че това е езика на показване на уиндоус,обаче си ми го показва на англииски!Кви ли не фокуси правих и не ще да вдене.:no-no:

Screenshot (1).png

преди 15 минути, Слави Маринов написа:

И мен сега номера ми прави тая 10ка...

виж административните настройки на езика, горе вдясно, на втория ред

пп

виж тази тема

сложи отметката долу на "welkome", потвърди и рестартирай

преди 1 минута, .дръндю. написа:

сложи отметката долу на "welkome", потвърди и рестартирай

Правих го 10 пъти..........без резултат!Уж съм грамотен,кво ли не правих от 1 час, всичко гледах знам как става,ама не ще!:stop:

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Правих го 10 пъти..........без резултат!Уж съм грамотен,кво ли не правих от 1 час, всичко гледах знам как става,ама не ще!:stop:

Ти ли си го причини или се ъпдейтна от самосебе си на 1809?

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Объркал си последователноста от самото начало и за това се е бъгнало, при мен се случи същото с една от инсталациите на LTSB с англ. ISO при при промяна на Бг език. 

Тогава си поиграх и накрая се оправи.

преди 5 минути, П.Петров написа:

Ти ли си го причини или се ъпдейтна от самосебе си на 1809?

Кое му е смешното 

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

оправи всички  настройки на английски и рестартирай
после опитай пак, като трябва да се появи предупреждението за смяна на езика
това в червено
1875442287_.JPG.810a20ac3b58e9fdf5c600e88d50018e.JPG

преди 2 минути, .дръндю. написа:

оправи всички  настройки на английски и рестартирай
после опитай пак, като трябва да се появи предупреждението за смяна на езика
това в червено
1875442287_.JPG.810a20ac3b58e9fdf5c600e88d50018e.JPG

Правих и това 2-3 пъти,даже дейнсталирах и пак теглих бг пакета и не ще!Аз за да пиша тук значи в чудо се видях.:hang:

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Правих и това 2-3 пъти,даже дейнсталирах и пак теглих бг пакета и не ще!Аз за да пиша тук значи в чудо се видях.:hang:

при мен не е правило такъв проблем и за това нямам представа
аз също инсталирах английската версия и после добавих език през настройките за клавиатура, от там дръпнах езика

пп

имам българска версия в облак, но не ми се играе да преинсталирам

преди 14 минути, PigManu написа:

Объркал си последователноста от самото начало и за това се е бъгнало, при мен се случи същото с една от инсталациите на LTSB с англ. ISO при при промяна на Бг език. 

Тогава си поиграх и накрая се оправи.

Кое му е смешното 

Смешното е, че си правите живота по-сложен, като се хвърляте на най-модерното, нищо че е пълно с бъгове. Аз се излъгах да сложа 1809 на важна услуга при клиент преди няколко седмици и до ден днешен стискам палци всеки ден да не изгърми нещо. Бъгове имаше от сорта на нямам достъп до някакви неща, пък уж съм админ, но ако отида до иконката в дървото и с десен бутон му дам да се стартира като админ тогава се стартира и други простотии. Mcrosoft се уср*ха да го пускат и спират, като сега има проблеми и с видеокарти ATI. Но нали да сме модерни разбираш ли.....

преди 4 минути, П.Петров написа:

Смешното е, че си правите живота по-сложен, като се хвърляте на най-модерното, нищо че е пълно с бъгове. Аз се излъгах да сложа 1809 на важна услуга при клиент преди няколко седмици и до ден днешен стискам палци всеки ден да не изгърми нещо. Бъгове имаше от сорта на нямам достъп до някакви неща, пък уж съм админ, но ако отида до иконката в дървото и с десен бутон му дам да се стартира като админ тогава се стартира и други простотии. Mcrosoft се уср*ха да го пускат и спират, като сега има проблеми и с видеокарти ATI. Но нали да сме модерни разбираш ли.....

Аве като не знаеш за какво говорим що не питаш преди това а ме караш да ти се смея !!!

Говори се за LTSB и лични грешки, при инсталирането на БГ пакет.

преди 1 минута, П.Петров написа:

Смешното е, че си правите живота по-сложен, като се хвърляте на най-модерното, нищо че е пълно с бъгове

странно е да се оплакваме от бъгове, ако не знаем как да си настроим системата за нашите нужди и ти би трябвало да го знаеш, като потребител на линукс

преди 1 минута, .дръндю. написа:

странно е да се оплакваме от бъгове, ако не знаем как да си настроим системата за нашите нужди и ти би трябвало да го знаеш, като потребител на линукс

Той не знае за какво говорим, но си пише да има постове.

преди 2 минути, П.Петров написа:

Бе правим си живота..............не си наясно и коментираш къде се хвърляме и какво е модерно!Аз съм dual boot и основната ми система,която ползвам е 8.1 и не се отказвам от нея.За 4 години откакто я ползвам как пък нито веднъж не се счупи нещо,или да съм имал проблем след ъпдейт(стотици са били сигурно).Тази съм я сложил ей така за спорта и много добре знам какво представлява!

преди 25 минути, Слави Маринов написа:

,даже дейнсталирах и пак теглих бг пакета и не ще

от де го теглиш?
през клавиатурните настройки ли?

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Е от добави език и бг избирам,от къде да го тегля?

хм, не съм имал този проблем, а предполагам, няма да искаш да преинсталираш с Бг. версия
възможно е DarkEdge, да има идея за решаване на проблема

Аз я изтрих бг версията дето ми праща исото,щото аз надграждах,за да запазя програми и настройки,а за да имам тази опция,трябваше да стартирам същата версия дето съм слагал,а тя беше 1607-en.

преди 15 минути, Слави Маринов написа:

Аз я изтрих бг версията дето ми праща исото,щото аз надграждах,за да запазя програми и настройки,а за да имам тази опция,трябваше да стартирам същата версия дето съм слагал,а тя беше 1607-en.

я провери пак като администратор
dism /Online /Get-Packages | findstr /c:"LanguagePack"

Здрасти, Слави. Какъв е изходът на
dism /Online /Get-Intl

Подходи към настройката през класическия control panel:
win+R > control > Clock, Language and Region > Language
674a5cea-6794-4851-b1ef-d11d6d5a26b5
"Advanced settings" > "Override for Windows display language" > български >Save

c66cc375-20e7-4b26-9886-e8d064a51a6c

Може да поиска отписване/рестартиране.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Screenshot (4).png

имаш въведен по-голям интервал при вертикалната чертица и за това дава грешно
инфото за инсталирани езици изглежда така

1918148983_.JPG.955934d63f8e17000437bab91620661e.JPG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.