Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

обаче тоя надпис мъ кефи 
"Имате късмет.Устройството току що се сдоби с най-..."
:giggle1:

преди 1 минута, B3M2W0 написа:

Нали иска продуктов ключ, не знам кой да въведа-те се променят, след всяка кумулативна актуализация вече е друг, какво ще стане, ако въведа закупения, и ми изпише, че вече е "зает"? Или да въведа последния наличен?

машината вече ти е регистрирана от микромеките и тябва да прескачаш въвеждането на ключ при инсталация
а при надграждане, не изисква ключ

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 8 минути, B3M2W0 написа:

Нали иска продуктов ключ, не знам кой да въведа-те се променят, след всяка кумулативна актуализация вече е друг, какво ще стане, ако въведа закупения, и ми изпише, че вече е "зает"? Или да въведа последния наличен?

А с какво активиране е Windows? Имаш ли цифрово перманентно активиране?
Изтрий папка SoftwareDistribution  и пробвай да актуализираш. Или ползвай скрипт от uup сайта за актуализиране на Windows 

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Активиран е със закупен лиценз от магазина на Майкрософт, веднага след инсталирането преди доста време.

Home? Pro?
Скрипт за актуализиране на Home X64 BG:
https://uup.rg-adguard.net/dl/tmp/cf6c04d7-de26-4f14-a235-1a167fe556a3/updateOS_17763.107_bg-bg_amd64_Core.cmd

С админски права!

Home.

преди 10 минути, .дръндю. написа:

обаче тоя надпис мъ кефи 
"Имате късмет.Устройството току що се сдоби с най-..."
:giggle1:

машината вече ти е регистрирана от микромеките и тябва да прескачаш въвеждането на ключ при инсталация
а при надграждане, не изисква ключ

Става дума за изтегляне на имидж, а не за преинсталация, за която знам как става.

Теглиш, монтираш, стартираш setup.exe, следваш съветника. И той трябвяа да ти предложи запазване на файлове и настройки. Ако не ти предложи, прекъсваш инсталатора. И споделяш.

преди 28 минути, DarkEdge написа:

Теглиш, монтираш, стартираш setup.exe, следваш съветника.

мисля, че така му иска кей
не е ли по-добре със sources\setupprep

Както можеше да се очаква, решението беше много просто. Написах на търсачката " Уиндоус 10 актуализация до 1809" , веднага попаднах на Съветник за актуализиране на Уиндоус 10 и по неговите стъпки, избирайки опцията за актуализиране, за около половин час вече 1809 е надграден-без ключове и акаунти, само с проверка на съвместимост на хардуера. Ще наблюдавам да видя как е положението и ще споделя, ако има нещо интересно. 

4.png

1.png

2.png

3.png

преди 23 часа, DarkEdge написа:

Не преинсталираш, а акуализираш. И май да - желателно е да се актуализира, заради допълнителните подобрения
Версията е 17763.1
А методи за актуализиране - дал господ - през Windows Update, през Media Creation Tool (прясно изтеглен), с помощта на скрипт от uup сайта...

Ноемврийски ъпдейти

Не е като да не е писано...
И коя е последната версия?

Media Creation Tool върши същото като скриптът за обновяване от uup.adguard  сайта

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Пробвай 18282 - като да е една идея по-бързо опресняването. Понe при мен...

Свали се, сега се изкушавам да го пусна да се инсталира в обедната :D

преди 1 час, killchain написа:

Свали се, сега се изкушавам да го пусна да се инсталира в обедната :D

Що не пусна направо ъпдейтване от конзола?

преди 9 минути, killchain написа:

Що е то?

Те такова те ;)

Snap28.png

Скоро инсталирах един компютър и след последния ъпдейт за 1803, не се запазват предпочитанията с какво да се отваря даден файл (десен бутон -> Open with -> Always use this app to open with...). Изключително дразнещ бъг, защото ползвам много портативни приложения и държа даден тип файлове да се отварят именно с тях, а не с предлаганите от Windows. Дали този проблем е решен с новия ъпдейт (1809)? Или ако не, то има ли работещ начин да си запаря предпочитанията с какво да се отваря дадения файл? Става дума за това - https://www.tenforums.com/software-apps/120062-cant-change-default-program-open-files.html - при мен, предложените решения не работят (от разни форуми), какво ли не пробвах, не ми се дава пълен опис...

За кое разширние става дума?
Можеш да си направиш сам асоцииране. Примерно за .txt :
reg add "HKCR\txtfile\shell\open\command" /f /ve /t REG_EXPAND_SZ /d "%%SystemRoot%%\system32\NOTEPAD.EXE %%1"

Snap30.png

Заместваш червения txt с необходимото разширенире, заместваш пътя с пътя до изпълнимия файл на портативката и си готов.

само с pdf файловете има малко проблеми - edge е дълбоко вкоренен и трябва да се забрани използването му за pdf. Примерно със StopResettingMyApps
app_gui.png

преди 4 часа, DarkEdge написа:

И коя е последната версия?

Впечатленията ми до сега са отлични-всички файлове и програми са си на мястото, работи бързо и точно, не прави никакви грешки-добре , че го направих.

cc.png

Благодаря!

преди 18 минути, DarkEdge написа:

...

Горе-долу за около 30 разширения става дума - медийни, офис и т.н. Май бях попаднал на рег файл, който върши същото, като предложеното от теб. Мисля, че този начин ще свърши работа, но далеч не е така удобно, както да си го направя с два клика на мишката. Ако няма друг начин, така ще е... Ще го пробвам по-късно днес, ще си поиграя да редактирам reg файла. Много жалко, ако не са го оправили този проблем (или е умишлено!). Току що и аз изтеглих последния ъпдейт, да видим как ще е...

п.п. Аз до сега действах така - имам си папка с разширенията и ги асоциирах едно по едно. Проблема не е толкова голям (ако стане по този начин), но е изключително дразнещ, още повече, не винаги портативните програми са ми в D:\PortableApps, примерно, или да кажем, имам папка в портативните "SoftMaker Office 2016" и подобни, които при нова версия (примерно "SoftMaker Office 2018"), пак трябва да си играя да променям.

преди 16 минути, DarkEdge написа:

само с pdf файловете има малко проблеми - edge е дълбоко вкоренен и трябва да се забрани използването му за pdf.

хм, аз не съм имал такъв проблем с Edge при 1809 и при 1803
браузър по подразбиране ми е "джелязото" и отваря с него
но пък скоро не съм качвал харда с 1809, та не знам какво е положението, дали има някаква промяна ...с тия ъпове

Може би ще има малък проблем с горния метод - на моя компютър всичко си е наред, отварям си текстовите файлове с AklePad (примерно), но при проверка на горния път, не е писан AklePad, а си стои Notepad... Както и за всички останали файлови разширения - по подразбиране си се отварят с програмите които искам, но в регистрите на точно тези места си стоят програмите, предложени си от MS. Не съм променял регистрите при мен, няма нужда засега. И още нещо - иконката на файла ще се смени ли, или трябва и за това да бъркам в регистрите.

на 15.11.2018 г. в 14:11, djagi написа:

но далеч не е така удобно

Като няма риба...и ракът е риба.

на 15.11.2018 г. в 14:41, killchain написа:

А... ами единствената разлика би била, че рестартът накрая ще е по-кратък.

Има още една разлика - през Windows Update и инструмента на M$ след инсталиране и рестартите, uup файловете се изтриват, а с bat файла остават и можеш да си компилираш iso за аварийни ситуации.

Всичко е ОК, само да попитам-гледам, че във втория дял на диска се е записал свалената версия 1809, но във формат ESD, ако я конвертирам, да речем с DISM++ в .ISO, дали ще може да се използва за евентуална преинсталация? 

44.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.