Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 3 минути, дръндю написа:

ако бяха пуснали свободно LTSB-версиите, седмицата щеше да е забравена

Животът върви напред, политиките на компаниите - също...

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

Няма начин. MS са лакоми прасета.

Его те и тоя се изказва с изказ на задник. Гроздто е кисело
Хейт
Хейт
Хейт

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

С риск да ме обвинят в дребнавост и заяждане ще си позволя да уточня,че уин 7 е пусната 2009г. и  ако мога да смятам.....................

Първообразът на 7 е от 2005-6

преди 8 минути, дръндю написа:

аз бях останал с впечатлението, че е усъвършенствано ХР, а седмицата някак ми стои далече от вистата

Инсталатора на Виста, даде началото на една нова ера за MS. След нея, всяка следваща версия ползва същия инсталатор. XP има грозноват, леко DOS-овски стил. Там трябва да четеш, за да инсталираш. От Виста насам, имаш само Next, Next. Две стъпки и да си направиш акаунт. Все едно слагаш обикновенна програма. Виста не беше оптимизирана като излезе. За това се появи 7.

преди 1 минута, Eclipse2G написа:

От Виста насам, имаш само Next, Next. Две стъпки и да си направиш акаунт

Б@си колко е сложно. А може къде-къде по-лесно, бързо и безпроблемно

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Животът върви напред, политиките на компаниите - също...

Его те и тоя се изказва с изказ на задник. Гроздто е кисело
Хейт
Хейт
Хейт

Да, мразя 10ката. Много разправии ми докара. Дори баща ми на служебния псува от време на време по 10ката.

PS: "задник" - това ще го счета за обида/намек. Ще докладвам за това.  Гроздето е кисело...обичам киселото - оцет, лимон, ябълката(зелената)... и гроздето.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Първообразът на 7 е от 2005-6

Може,но говорим за официални дати на реализация,по тази логика и уин 10 не е от 2015,тоест не е 3 годишна.:)

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Б@си колко е сложно. А може къде-къде по-лесно, бързо и безпроблемно

Ами това пиша, чичко. Това е елементарно, за разлика от Windows XP и назад.   Не си ме разбрал.

PS: С носталгия си спомням как баща ми даде служебна буутваща дискета  за напишем заветната команда "format C:\" (без кавичките) и следваше един можеш удар на бутона enter. После завъртваше  диска от 650 мегабайта и инсталацията тръгваше.

преди 38 минути, Eclipse2G написа:

10% разлика в ползва на 7. Защо ли....

1. Страх от новото.

2. Стар хардуер както е при теб.

3. Кофти изживявания поради предните 2 причини.

преди 23 минути, Eclipse2G написа:

Ами това пиша, чичко.

Ами, не пишеш това, чичовото - ползвам метод, при който не се минава през конфигурирането на потребителски профил. Той е автоматично конфигуриран!
След два рестарта съм на десктоп с инсталирани драйвъри и конфигурирана ОС. Дори не е нужно да съм пред машината пре това време, чичовото.

току-що, DarkEdge написа:

Ами, не пишеш това, чичовото - ползвам метод, при който не се минава през конфигурирането на потребителски профил. Той е автоматично конфигуриран!
След два рестарта съм на десктоп с инсталирани драйвъри и конфигурирана ОС. Дори не е нужно да съм пред машината, чичовото.

Говорим за нормалния потребител. Ти си друга схема.

Що, бе? Аз не ползвам извънземни методи...
И най-готиното на този метод е, че се забикалят множество проблеми, възникващи при стандартния метод на инсталиране.

преди 29 минути, DarkEdge написа:

ползвам метод, при който не се минава през конфигурирането на потребителски профил. Той е автоматично конфигуриран!
След два рестарта съм на десктоп с инсталирани драйвъри и конфигурирана ОС. Дори не е нужно да съм пред машината пре това време, чичовото.

Може ли малко помощ да знам как се прави конфигурирането, защото последния брой ме затормози толкова много, че ми прилоша, разпитва ме за всякакви шашми и половината от времето отиде да прочитам загадъчните недоизяснени сбити описания и да умувам. Понеже съм доказан скептик и когато правих експерименти с буксуващия аудио драйвър без Stereo Mix, изредих сума ти инсталации и нервите верно ми се опънаха с разпита. Та как веднъж да приготвя конфигурацията и да прескочи стъпките?

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Грозния метро интефейс, смесен с нормалния, просто става един буламач. После що 10ката не е номер 1 по потребление, а си е добрата стара 7-ца. Общо взето това е. 

Защо не си сложиш едно LTSB 2015 10240 или LTSB 2016 14393 изчистено отвсякъде ?

преди 5 минути, PigManu написа:

Защо не си сложиш едно LTSB 2015 10240 или LTSB 2016 14393 изчистено отвсякъде ?

Каква е разликата между двете? Не е ли по-добре 2016?

преди 1 минута, Mlechko написа:

Каква е разликата между двете? Не е ли по-добре 2016?

С 2016 съм, свалил съм и 2015 но ме мързи да го инсталирам.

Въпрос на избор.

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Още един рекламен агент

За мен лошо издание на 10 няма, освен малко HOME е по бъгав.

Но който е иска изчистена 10 това е LTSB изданието.

преди 1 минута, PigManu написа:

С 2016 съм, свалил съм и 2015 но ме мързи да го инсталирам.

Въпрос на избор.

Преди 5 дни рових по цял ден всеки ден и разбрах, че българския инсталатор на 2016 го няма никъде на никакъв сървър или торент. Руснаците си имат техния, понеже са пичове. А ние понеже сме задръстени никой нищо не е докарал. :) Затова изтеглих английското.

току-що, Mlechko написа:

Преди 5 дни рових по цял ден всеки ден и разбрах, че българския инсталатор на 2016 го няма никъде на никакъв сървър или торент. Руснаците си имат техния, понеже са пичове. А ние понеже сме задръстени никой нищо не е докарал. :) Затова изтеглих английското.

Да то всички сме с английското и след инсталацията вече си инсталираме БГ пакет и всички останали настройки.

Без име.png

преди 41 минути, PigManu написа:

Да то всички сме с английското

Не е съвсевм така...

преди 45 минути, PigManu написа:

Да то всички сме с английското и след инсталацията вече си инсталираме БГ пакет и всички останали настройки.

не всички, аз съм с български 

Им 2016 LTSB 14393.2396.1.1, който съдържа русски, английски, украински и български - Sebaxakerhtc 

Описание:
В основе сборки лежит оригинальный образ:
- Microsoft Windows 10 Enterprise 2016 LTSB 14393 Version 1607 EN 10.0.14393.0
Все манипуляции проводились исключительно по инструкции с сайта Microsoft с помощью утилиты для развёртывания образов (DISM) Ни одна из систем ни разу не запускалась в режиме аудита, что позволило сохранить точную оригинальность системных файлов и программ. Ничего не вырезано, не заблокировано, не отключено и не изменено в системе.

- 2 образа на выбор: чистый Английский оригинал 10.0.14393.0 или с дополнительными языками и обновлениями
- 4 языка на выбор (En, Ru, Bg, Ua)
- Компрессия install.wim в install.esd (compress:recovery), чтоб поместилась на 4Gb флэшку
- На Рабочий стол вынесены иконы (Этот Компьютер, User files, Панель управления)
- В панели управления вид по умолчанию: Большие значки
- Интегрированы обновления от 30.07.2018(KB4346877) Build 14393.2396.1.1

преди 1 минута, дръндю написа:

не всички, аз съм с български 

Аз като го свалях ми се свали на английски, нищо че сложих цифрата която отговаряше на БГ език.

0 и на втория ред 2?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.