Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

При някой случвало ли се е да му се върне часовника ей така, от само себе си с 2 часа назад например ? Връща се часовата зона "автоматично" на UTC +00:00 или "UTC  координирано универсално време", не помня точно.

Днес 2 пъти ми се случва.

Уловката при мен е, че имам инсталирана програмката Dimension 4 (четвъртото измерение - времето) и тя може би обърква по някакъв начин нещата. Тя си има някаква услуга, която се изпълнява още при зареждането на системата, но интересното е че само в определени дни ми прави тези въртели. От настройките на Windows "Дата и час" съм му задал да се синхронизира с bg.pool.ntp.org вместо с time.windows.com , но когато му задам ръчно "Актуализирай сега" винаги показва грешка... това излиза след като изпише "Моля, изчакайте докато Windows се синхронизира с еди.кой.си.сървър" ... :)   Иначе като затворя това прозорче "Сверяване на времето по интернет" и го отворя отново веднага  ми показва че е успешно синхронизиран и времето на тази успешна синхронизация съвпада с това от последният ми, уж неуспешен опит.

Досега не помня да съм имал такива проблеми с който и да било друг Windows - XP / 7 ... всъщност и на друга, настолна машина пак с Windows 10 не помня такива филми. Това е лаптоп. Не мисля че е от батерията на BIOS или нещо свързано с включване и изключване, защото вторият път днес стана така, както е включен лаптопа, но не съм го забелязал кога точно...

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 минути, Freem@n написа:

Досега не помня да съм имал такива проблеми с който и да било друг Windows - XP / 7 ... всъщност и на друга, настолна машина пак с Windows 10 не помня такива филми. Това е лаптоп. Не мисля че е от батерията на BIOS или нещо свързано с включване и изключване, защото вторият път днес стана така, както е включен лаптопа, но не съм го забелязал кога точно..

Виж  това дали ще ти помогне https://organicweb.com.au/20209/general-technology/windows10-time/

Пробвай
1.bg.pool.ntp.org
или
3.bg.pool.ntp.org

Най-добре първо ги пингни да видиш при теб кой е най- бърз.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

някой има ли наблюдения за "джам" 1803 х64 про версията
през два три ъпдейта, системата се бъгва
и забелязвам, че не съм само аз така
ето ви съвсем пресен пример

според вас, на какво се дължи?

това не мисля, че е сериозен отговор

Какъв точно сериозен отговор очакваш?...

Ясно е на всички, че Microsoft си тестват ъпдейтите върху компютрите на потребителите. Е, явно сега са пуснали някой недодялан. Няма да им е за първи път. 

Моят компютър ми служи да си върша работа на него, а не за чужди експерименти. Затова съм забранил ъпдейтите. И точка.

ПП. Извинявай, ама си собственоръчно си се нарекъл "дръндю", и очакваш да те приемат сериозно?!? :lol6: 

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Защо не си остана с LTSB-то, а си търсиш проблеми ?!

никъде не съм писал, че съм се отказал
1803 го проверявам, а 1607 ltsb, за сега работи без проблем
но не такъв ми е въпроса
четете малко ве

преди 30 минути, RudeBoy написа:

Извинявай, ама си собственоръчно си се нарекъл "дръндю", и очакваш да те приемат сериозно?!? :lol6: 

благодаря за комплимента
радвам се, че не ме взимат на сериозно
ама айде стегнете се де и ако имате инфо, казвайте 

преди 6 минути, дръндю написа:

ама айде стегнете се де и ако имате инфо, казвайте 

Де факто, искаш да помагаме на високоплатените програмисти на М$ с решения на проблемните им ъпдейти ли ?! 

:offtopic_s:

преди 23 минути, дръндю написа:

ама айде стегнете се

Къде? В кръста, около шията? Кат са стегна не мога да мисля!
Да беше си видял лога на ъпдейта или да го покажеш. Да беше дал N. на ъпдейта.
Все пак е събота и врачката не бачка.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Де факто, искаш да помагаме на високоплатените програмисти на М$ с решения на проблемните им ъпдейти ли ?! 

Възмущаваш се, че трябва да го направиш безплатно?
Или нямаш отговор на въпроса (по-вероятно) и само се правиш на велик(умен)? С което, пък, пълниш темата с плява...

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Къде? В кръста, около шията? Кат са стегна не мога да мисля!
Да беше си видял лога на ъпдейта или да го покажеш. Да беше дал N. на ъпдейта.
Все пак е събота и врачката не бачка.

няма значение от номера ъпдейта, това го прави през 2, 3 ъпдейта, а понякога един след друг
и хиляди редове в логфайлът, "Primitive installers committed for repair"

преди 10 минути, дръндю написа:

хиляди редове в логфайлът

Ти кво очакваш? А в setuperr.log кво има?
Малко вероятно е всеки ъпдейт да е проблемен. Тогава търсиш грешката в твоя талавиз.

преди 24 минути, DarkEdge написа:

А в setuperr.log кво има?

една купчина грешки и си мисля, дали да не изтегля официалната версия на 1803
щото тая е от UUP-то, преди да излезе официалната
setuperr.log

преди 2 минути, дръндю написа:

дали да не изтегля официалната версия на 1803
щото тая е от UUP-то, преди да излезе официалната

Няма никакъв сми
По-скоро пробвай от имиджа да пуснеш setupprep  и да надстроиш.

преди 6 часа, дръндю написа:

някой има ли наблюдения за "джам" 1803 х64 про версията
през два три ъпдейта, системата се бъгва
и забелязвам, че не съм само аз така

Аз съм с нея и нямам проблеми.Само програмата за разглеждане на снимки зацепва малко бавно ама аз я ползвам 1-2 пъти в месеца .

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Няма никакъв сми
По-скоро пробвай от имиджа да пуснеш setupprep  и да надстроиш.

аве, Ръп , много добре се получи
благодаря!
:beer:
и още нещо
в логът дава само това:

Цитат

Предупреждение:
BthMig(V:2 T:-3): LocalServices registry key was migrated

друго нищо няма

пп

ся ако махна стария "джам" , ще се запазят ли настройки и приложения?

и нямам история на ъпдейти, но има това:

413675806_.PNG.de321cba957b348ede1d3b6c7edcb97a.PNG

преди 7 минути, дръндю написа:

в логът дава само това:

Ми виж как убу й минало. Това само казва, че някъф клич за блутут е мигриран успешно
Ае, черпи ся
маалътъ за убаата раутъ

аве, Ръп ,

ут Ръп дан съ уттървеш...

ся ако махна стария "джам" , ще се запазят ли настройки и приложения?

Не

За проблемите на 10: значи най-ме ядоса, когато на времето, като излезе 10ката, при опит за ъпгрейд, изкарваше тъпи грешки. Накрая се оказа нещо с езика. След яко зор го подкарах... накрая видях, че графичния не става и го разкарах. Имах и проблеми от типа Wifi беше спрял да работи, без причина. Оказа се скапал драйвер. Както и да е... ама ъпгрейда беше голяма излагация. След това в нета се появиха новини, че Windows си сваля 10ката без да пита. Набутва яко data трафик. Много народ по света, с бавен нет, пропищя. После и ужасната телеметрия. Остави това, че праща информация на неизвестни адреси, ами има и keylogger. От това по-нагло няма!!! Грозния метро интефейс, смесен с нормалния, просто става един буламач. После що 10ката не е номер 1 по потребление, а си е добрата стара 7-ца. Общо взето това е. 

PS: Ето ги дяловете на разните версии на Windows: ЦЪК

10% разлика в ползва на 7. Защо ли....

9% разлика в полза на 13 годишна ОС? Срещу 3-годишна. Нещо обективно да кажеш? Да не казвам, че Vista е първообразът на Windows 7, Тогава възрастта й става още малко по-голяма, но това не е съвсем коректно...

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Да не казвам, че Vista е първообразът на Windows 7

аз бях останал с впечатлението, че е усъвършенствано ХР, а седмицата някак ми стои далече от вистата

преди 2 минути, DarkEdge написа:

9% разлика в полза на 13 годишна ОС? Срещу 3-годишна. Нещо обективно да кажеш? Да не казвам, че Vista е първообразът на Windows 7, Тогава възрастта й става още малко по-голяма, но това не е съвсем коректно...

Виста е по-стара, но тя си беше мъртво-роден проект. 7 излезе за да поправи проблемите на предната ОС. 9% са бая разлика. За тези 3 години 10, трябваше да дръпне и никой да не споменава за 7, както стана с Глиста... опа... Виста.

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

За тези 3 години 10, трябваше да дръпне и никой да не споменава за 7

ако бяха пуснали свободно LTSB-версиите, седмицата щеше да е забравена

току-що, дръндю написа:

ако бяха пуснали свободно LTSB-версиите, седмицата щеше да е забравена

Няма начин. MS са лакоми прасета. Това ще ги погълне един ден.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.