Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Pigmau, няма връзка с браузера. Туулчето на MS си сваля, автоматично от сайта на MS, ISO-то.  След това го меткаш на Rufus и чакаш. Проблеми никакви.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

ритва се два пъти с боц

форматира се и се записва уиндолс 7

преди 53 минути, Eclipse2G написа:

Pigmau, няма връзка с браузера. Туулчето на MS си сваля, автоматично от сайта на MS, ISO-то.  След това го меткаш на Rufus и чакаш. Проблеми никакви.

Има връзка дали си се логнал в браузъра по време на сваляне за втори път от сайта им.

Изпробвано от мен 

Чета че някъде го дават като съвет да се пробва със смяна на браузъра!!!

преди 13 минути, PigManu написа:

Има връзка дали си се логнал в браузъра по време на сваляне за втори път от сайта им.

Изпробвано от мен 

Чета че някъде го дават като съвет да се пробва със смяна на браузъра!!!

Мега тъпа работа, ако това е вярно.Просто изтрий бисквитите. За чий ти е да сменяш браузера? Ако и на другия си се логнал какво правим? Да слагаме трети ли?

преди 26 минути, Eclipse2G написа:

Мега тъпа работа, ако това е вярно.Просто изтрий бисквитите. За чий ти е да сменяш браузера? Ако и на другия си се логнал какво правим? Да слагаме трети ли?

Явно го дават като препоръка от гледна точка че с някои браузъри не можеш да правиш някои неща.

В края на краищата Windows си има инструмент за сваляне в конзола (BITSAdmin) - и с него може да се свали iso файлът

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 19.07.2018 г. в 19:23, DarkEdge написа:

teamos-hkrg W10_Digital_License_Activation_Script_4

това го намерих, но пак не може да активира LTSB 2016 evaulation
намерих един сайт, откъдето дръпнах тая версия, подобно на UUP-то
като по време на преобразуване в исо, реже това evaluation и става нормално LTSB
в посочения активатор, единствената възможност за активиране беше, генерирането на OEM serial
после, с този сериал, онлайн активирах машината и ми даде OEM активация
:(

след, този случай се замислих, че винаги при надграждане на системата, ми правеше OEM дял, при про версиите
при чиста инсталация триех този дял...ъ-ъ-ъ...тъй де, бамбашка машина

пп 
сега на този хард, съм с LTSB 2016 стандартен
мислех си дали да не му кача N версията, ама се отказах, щото не разрешава да се инсталират доста приложения

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 2 часа, дръндю написа:

сега на този хард, съм с LTSB 2016 стандартен
мислех си дали да не му кача N версията, ама се отказах, щото не разрешава да се инсталират доста приложения

Стой си на чистото LTSB 2016 където и да съм чел него го препоръчват.

Иначе харесва ли ти LTSB изданието ?

преди 2 часа, дръндю написа:

като по време на преобразуване в исо, реже това evaluation и става нормално LTSB

И аз съм с нормално LTSB то друг начин няма.

Без име.png

преди 1 час, PigManu написа:

И аз съм с нормално LTSB то друг начин няма.

гледам, че не ти е обвързано с машината

Цитат

ОЕМ лицензът е неизменна част от хардуера, на който е предварително инсталиран. Този тип лиценз не може да се прехвърля на друг хардуер при никакви условия, дори когато компютърът, лаптопът или сървърът е вече извън употреба, дефектирал или не се използва по някаква причина. ОЕМ е обвързан само към хардуера, с който е закупен и на който е предварително инсталиран. По принцип потребителят има право да подменя или надстройва всички хардуерни компоненти на компютъра, лаптопа или сървъра, без да губи правото за ползване на лиценза, с изключение на дънната платка

на мен ми е обвързан с машината и ще си направя експеримент с нова чиста инсталация, без въвеждане на ключ
за да видя, дали ще ми активират системата

1738360238_.PNG.06c25d96b8f64cffd21d48cbeca168a9.PNG

преди 11 минути, дръндю написа:

гледам, че не ти е обвързано с машината

на мен ми е обвързан с машината и ще си направя експеримент с нова чиста инсталация, без въвеждане на ключ
за да видя, дали ще ми активират системата

При лицензните версии няма автоматично активиране след преинсталации.

Важи за обикновените издания.

Наново си го активираш всеки път.

Аз го преинсталирах на една друга машина и отново за да го активирам му сложих ключето.

преди 52 минути, PigManu написа:

това ще го пробвам, защото както казах, твоята версия не е ОЕМ, тя може да се качва на всякаква машина
от микромеките, не можеш да теглиш ОЕМ версии 

пп

версия 1803, също ми е ОЕМ версия, защото не съм я изтеглил от официалния сайт и ако я кача в облак за да я споделя
ще има да ме напопържат
:giggle1:

преди 1 час, дръндю написа:

това ще го пробвам, защото както казах, твоята версия не е ОЕМ, тя може да се качва на всякаква машина
от микромеките, не можеш да теглиш ОЕМ версии 

Прочети условията за VL на М$ вместо да преинсталираш , ако толкова не те сърбят ръцете за преинсталация:D

.

преди 1 час, дръндю написа:

версия 1803, също ми е ОЕМ версия, защото не съм я изтеглил от официалния сайт и ако я кача в облак за да я споделя
ще има да ме напопържат

Изданието на Windows няма значение откъде го теглиш освен LTSB, има значение с какъв лиценз ще го активираш OEM, Retaill 

Но при LTSB единствено доколкото прочетох набързо (може и да бъркам)трябва да се активира всеки път отново след преинсталация, без значение с какъв лиценз е активиран.

Пример с моя ключ, Pro версията ми е с Retaill ключ но веднъж активиран повече не ми иска ключ за активация след преинсталация, а се активира автоматично.

преди 1 час, PigManu написа:

Не е съвсем вярно - след преинсталиране Windows си проверява цифровия лиценз за машината на сървъра и ако съответства се активира автоматично.
Enterprise изданията се активират с Volume лиценз

преди 20 минути, PigManu написа:

Retaill ключ

тоя ключ е за РТМ версиите на микромеките и се използва за активиране на официалните версии на джама и веднъж регнат в сървърите им, се активира автоматично, така че по тоя въпрос, сме на едно мнение

току-що, DarkEdge написа:

Не е съвсем вярно - след преинсталиране Windows си проверява цифровия лиценз за машината на сървъра и ако съответства се активира автоматично.

Преинсталирах LTSB на друга машина и пак ми поиска ключа за да се активира.

Четох че това е само за LTSB изданията.

LTSB се активира с групов лиценз (Volume License) и за тях не се съхранява цифров отпечатък на машината на сървърите на M$.

сега шъ свалям харда с 1803 и шъ съ пробвам с чиста инсталация на ltsb на другия хард, да вида какви изненади мъ чакат
дъл шъ стане без ключ

преди 4 минути, DarkEdge написа:

за тях не се съхранява цифров отпечатък на машината на сървърите на M$

Това и аз се опитвам да му кажа на Дръндака

преди 2 минути, дръндю написа:

сега шъ свалям харда с 1803 и шъ съ пробвам с чиста инсталация на ltsb на другия хард, да вида какви изненади мъ чакат
дъл шъ стане без ключ

Аве знам си аз че става въпрос за преинсталация отново:shock11:

сега шъ свалям харда с 1803

И що такъв зор? Що не с 2 диска?

преди 3 часа, PigManu написа:

Аве знам си аз че става въпрос за преинсталация отново:shock11:

експериментирах ве
и да ти кажа, прав си, дори кът си седнал или легнал
докът не го активирах с ключето, сам не ще

преди 3 часа, DarkEdge написа:

И що такъв зор? Що не с 2 диска?

щото искам да си запазя дивидито...ъ-ъ-ъ...тъй де, все още искат презентациите в даскалото да са на сидита
и не искам да разочаровам, хлапетата ут маалътъ, като им откажа под предлог, че съм махнал пърлачката
имам още една такава пърлачка и съм пробвал за външна, ама никак ней удобна за ползване

Само с 2 порта лий машината?
Ти дан си кварталната пекарна?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Само с 2 порта лий машината?
Ти дан си кварталната пекарна? 

да, само два са
и племеницата от преди две години мъ напрай на кварталната пекарна, щоту техните лаптопи са без пърлачки

преди 4 минути, дръндю написа:

да, само два са
и племеницата от преди две години мъ напрай на кварталната пекарна, щоту техните лаптопи са без пърлачки

Това да не е някоя мини микро нано кутия (HP, Dell, Lenovo)?

току-що, DarkEdge написа:

Това да не е някоя мини микро нано кутия (HP, Dell, Lenovo)?

техните или мойта машина
щото мойтъ е Dell e 5410 ...ъ-ъ-ъ...тъй де, стара бракма, а техните съ некъкви съвременни изгъзици без дивидита

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.