Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Логнал ли си се в  браузъра от който теглиш ?

преди 14 минути, BMW Маниак написа:

Ами сега ?
Не мога да завърши инсталирването (записа) на win10 инсталационен на USB флашката.
Точно на 50% след като го изтегли напълно и почна да го качва на флашката и изкара таза грешка!
Някакви идеи ?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, upper@D написа:

Сигурен ли си ти е читаво направена флашката?

Какво има да се прави по една форматирана и празна флашка не ми е ясно ?
Ако говориш за свободно място, има цели 8 гиги.
Тя програмата сама си я форматира и обработва там с какво трябва аз какво да правя повече?

преди 4 минути, PigManu написа:

Логнал ли си се в  браузъра от който теглиш 

Няма браузъри тука. Тегля с официалния за това  инструмент MediaCreationTool1803.exe

преди 11 минути, upper@D написа:

Сигурен ли си ти е читаво направена флашката

Инструмента на Windows сам си я форматира и прави бутваща.

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Какво има да се прави по една форматирана и празна флашка не ми е ясно ?
Ако говориш за свободно място, има цели 8 гиги.
Тя програмата сама си я форматира и обработва там с какво трябва аз какво да правя повече?

Няма браузъри тука. Тегля с официалния за това  инструмент MediaCreationTool1803.exe

Не ве, нали през някой браузър влизаш в M$.

Ако си се логнал в браузара, излез и без да се регистрираш отново в браузъра влез в М$ и опитай отново.

Обикновено това им е болката.

преди 15 минути, PigManu написа:

Не ве, нали през някой браузър влизаш в M$.

Никъде не влизам, стартирам инструмента и следвам инструкциите.
Накрая стигам до тази грешка.
Тука открих нещо ама ме съмнява да е заради капацитета на флашката че е 8 а не 16гб !
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/windows-10-media-creation-tool-error-0x80042405/f453c643-419b-4342-943d-e4b204644e9a

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 6 минути, BMW Маниак написа:

Никъде не влизам, стартирам инструмента и следвам инструкциите.
Накрая стигам до тази грешка.
Тука открих нещо ама ме съмнява да е заради капацитета на флашката че е 8 а не 16гб !
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_install/windows-10-media-creation-tool-error-0x80042405/f453c643-419b-4342-943d-e4b204644e9a

Аве човек с кой  браузър си ?

Аз съм с Google Chrome и имам регистрация демек съм се логнал с име и имейл адрес, отписвам се и вече нямам регистрация в браузъра, 

така направи и ти.

За да можеш да влезеш М$ и да изтеглиш без проблем 10

Когато влезеш от даден браузър с регистрацията си в сайта на М$ те те виждат и затова не можеш да изтеглиш 10

защото явно за втори път сваляш 10 от сайта им  по време на един годишен ъпдейт

преди 6 минути, PigManu написа:

Аве човек с кой  браузър си ?

С Firefox съм. Но това е без значение.

преди 6 минути, PigManu написа:

така направи и ти.

За да можеш да влезеш М$ и да изтеглиш без проблем 10

Ако е за изтеглянето, аз мога да го изтегля на ISO по много начини. Питам конкретно за грешката която ми дава MediaCreationTool и как да я заобиколя.
Включително и MediaCreationTool може да ми го изтегли като ISO на хард диска. Но не искам после да се занимавам с други инструменти да го прехвърлям на флашката при условие че до сега MediaCreationTool  се е справял с тази задача без проблеми поне 7-8 пъти.

преди 11 минути, BMW Маниак написа:

Тука открих нещо ама ме съмнява да е заради капацитета на флашката че е 8 а не 16гб

Едвали мястото е проблем,аз съм правил и 4гб флашка буутваща с инструмента.

преди 20 минути, BMW Маниак написа:

се е справял с тази задача без проблеми поне 7-8 пъти.

И аз говоря за флашка, излез от регистрацията в браузара си за да я направиш

преди 26 минути, PigManu написа:

Когато влезеш от даден браузър с регистрацията си в сайта на М$ те те виждат и затова не можеш да изтеглиш 10

преди 20 минути, Слави Маринов написа:

Едвали мястото е проблем,аз съм правил и 4гб флашка буутваща с инструмента.

За втори път когато правиш флашка от сайта им по време на един и същи ъпдейт го прави този проблем и затова трябва да си отпишеш данните от браузъра, за да ти даде безпроблемно да си направиш отново колкото пъти искаш флашка

преди 33 минути, PigManu написа:

А защо на харддиска го сваля и записва без проблем като ISO тогава, току що приключи със свалянето и го имам исото на харддиска  ? Изобщо браузера какво общо има не разбрах ? При условие че той дори може да е напълно затворен по време на цялото започване и сваляне на исото.
28638533277_fcbdc8b99e_b.jpg

преди 12 минути, BMW Маниак написа:

А защо на харддиска го сваля и записва без проблем като ISO тогава, току що приключи със свалянето и го имам исото на харддиска  ? Изобщо браузера какво общо има не разбрах ? При условие че той дори може да е напълно затворен по време на цялото започване и сваляне на исото.

Ти опита ли така както ти казах ?

преди 58 минути, PigManu написа:

преди 7 минути, PigManu написа:

Ти опита ли така както ти казах ?

Аз не го тегля през браузер за да се отписвам, отделно и не съм регистрирам никъде че да се отписвам.
Не , не съм опитал. Сега го тегля пак като стартирах ехе файла от флашката като администратор и чакам да видя какво ще стане.

току-що, BMW Маниак написа:

Аз не го тегля през браузер за да се отписвам, отделно и не съм регистрирам никъде че да се отписвам.
Не , не съм опитал. Сега го тегля пак като стартирах ехе файла от флашката като администратор и чакам да видя какво ще стане.

Не го ли теглиш оттук?

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

преди 32 минути, PigManu написа:

Не го ли теглиш оттук?

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Много е възможно и да е от тук но ми го тегли MediaCreationTool1803 след като анализира хардуера ми и евентуалния му лиценз и почва да си го тегли от някъде ама браузерите са затворени.
Тегли го без проблем до край, проблема се появява като почне да го инсталирва на флашката.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Много е възможно и да е от тук но ми го тегли MediaCreationTool1803 след като анализира хардуера ми и евентуалния му лиценз и почва да си го тегли от някъде ама браузерите са затворени.
Тегли го без проблем до край, проблема се появява като почне да го инсталирва на флашката.

Лелелеssaasaa

Влез тук и си го изтегли това е официалният сайт на Маикрософт.

Инструментъът си тегли без участието на браузърите. А не можеш ли да си дръпнеш файла от TechBench - виждаш с какъв Win  си и го теглиш

преди 2 минути, PigManu написа:

Лелелеssaasaa

Влез тук и си го изтегли това е официалният сайт на Маикрософт.

А ти да не си си помислил че официалния инструмент за инталация на win10 изтеглен от MS евентуално го тегли от някой пиратски торент сайт ?

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Инструментъът си тегли без участието на браузърите. А не можеш ли да си дръпнеш файла от TechBench - виждаш с какъв Win  си и го теглиш

После трябва да си играя да го слагам на флашката с друг подобен инструмент. Някои от тях засичат като я правят бутваща и така ...
Инак аз ISO файла го имам вече.

А с каква ОС си в момента?
Разархивирай съдържанието на iso файла примерно в D:\Win10, после отвори D:\Win10\sources и стартирай setupprer.exe  и следвай съветника

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

А ти да не си си помислил че официалния инструмент за инталация на win10 изтеглен от MS евентуално го тегли от някой пиратски торент сайт ?

Казах ти каква е причината и решението при мен със същия проблем който е при теб.

Най накрая дано да си разбрал.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Същия проблем като при него, при мен го решавам когато си махна регистрацията от браузъра.

Боже, колко мъка да се изтегли и разопакова един iso файл....

току-що, DarkEdge написа:

Win10 последна актуализация март 2017.
От тогава си прави сам ъпдейтите ама явно последния е по сериозен и след като го инсталира автоматично отказва да зареди ОС и така 3-4 пъти и сам се възстановява до последната стартираща стара версия.

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Разархивирай съдържанието на iso файла примерно в D:\Win10, после отвори D:\Win10\sources и стартирай setupprer.exe  и следвай съветника

Искам да му правя чиста преинсталация от USB флашка. И без това ОС е задръстена с глупости.

преди 14 минути, BMW Маниак написа:

Win10 последна актуализация март 2017.
От тогава си прави сам ъпдейтите ама явно последния е по сериозен и след като го инсталира автоматично отказва да зареди ОС и така 3-4 пъти и сам се възстановява до последната стартираща стара версия.

Taka и така си свалил ISO ето ти програма да си направиш бутваща флашка, ако не си направил.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=56485

А оттук си инсталирай NET Framework 2.0?  като ти поиска

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Ето ти и кратко видео на какво да кликнеш след инсталирането на програмата

преди 5 минути, PigManu написа:

Taka и така си свалил ISO ето ти програма да си направиш бутваща флашка, ако не си направил.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=56485

А оттук си инсталирай NET Framework 2.0?  като ти поиска

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

Това е за мен план B, аз още се мъча с план А.

28639865667_0ddc34a779_b.jpg

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Това е за мен план B, аз още се мъча с план А.

Свали си Хром браузара и влез с него в сайта  на Микрософт без да се регистрираш или каквото и да било друго да правиш.

Просто го свали влез в М$ и си направи флашка.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

като го инсталира автоматично отказва да зареди ОС и така 3-4 пъти и сам се възстановява до последната стартираща стара версия.

Добре, де, каква ти е целта? Нали се връща към работещата версия?

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Добре, де, каква ти е целта? Нали се връща към работещата версия?

Е не работи като нова инсталация. Прави разни проблеми като ми изчезва мишката,трябва да работя само с тоуч екрана, изчезва десния бутон на мишката и трябва да го рестартирам за да си почне да работи нормално.
Така и така ще го преинсталирвам поне да е с последната версия че да не се занимавам поне година още с него.

Вече успя да го хвърли на флашката от втория опит.
Сега ще го преинсталирам вече.
Поздрави.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.