Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 13 часа, Mlechko написа:

На друг компютър бях, инсталирах драйвъра, системата рестартира, влязох през иконката говорител "Звуци" -> "Записване",  забранените устройства са показани, а там имаше само два микрофона и аудио драйвър. Stereo Mix отсъстваше! Тия два микрофона ми бяха странни и ми се набиха в очите, че не е нормално да гледам клонинг на едно и също устройство. Деинсталирах и погледнах отново - пак същото, все същите неща. Все едно нищо не е било инсталирано. Утре ще пробвам пак. Надявам се да не съм объркал да съм инсталирал 32 битова версия на 64 битов компютър! След тези недоразумения свалих инсталатора и за двете архитектури с надежда да се оправи, после деинсталирах и забравих да направя пробата. Друг вариант е да ми се бърка забраната за ъпдейти! Тогава няма връзка с Микрософт и магазина им, няма връзка с ъпдейтите, а те ми се струва май разрешават драйвъра чрез актуализирането.  И трети вариант да деинсталирам Shadow Defender - тези пясъчници направо са изроди когато става дума за системни инсталации.

Пробвай с драйвер от сайта на производителя на дъното, или за точния модел лаптоп /ако е лаптоп/.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 17 часа, DarkEdge написа:

Много благодаря. Защо хеша се различава с този от GitHub ?

EDIT: аххх, бутнал си компресията и си го смалил два пъти. :)

В  github са някакви модове.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 15 минути, DarkEdge написа:

В  github са някакви модове.

Сайт на разработчици. Едва ли барат драйвъра, който има цифров подпис. Гледам, че са изнесли инфо за хеша. Трябва да е от Realtek.

https://github.com/CHEF-KOCH
Като гледам няма никъде указано, че има връзка с Realtek..:) 
Ама по някога тия модъри пишат по-добри неща от производителите.

преди 59 минути, DarkEdge написа:

По-важното е подкара ли звука!

В момента пиша от другия компютър (от въпросния компютър) и ме избива много пот, червен съм и имам голямо притеснение. Защото и модификацията не направи нищо. Деинсталирах от диспечера на устройствата, рестартирах и актуализирах от там, от двата контролера за звук единия се актуализира на AMD. Все същото. Инсталация на Realtek за записване нищо не дава. Стоят си два микрофона - един за преден и един за заден куплонг и един вход Line In. Нищо повече! Усещам как параноята ще ме доведе до бяс. :panicbutton: :helpwanted3:

преди 4 минути, Mlechko написа:

Усещам как параноята ще ме доведе до бяс. :panicbutton: :helpwanted3:

Ми да ти бием една инжекция против бяс.... :D Майтапа на страна, ама с драйвера за 7 пробва ли?

преди 6 минути, Mlechko написа:

Вече правя видео демонстрация на случващото се.

Ок, после пробвай с драйвер за 7-ца(ако има такъв).

Това ми се появява доста често докато пиша и подчертава някои думи на самия браузър със зелено

Без име.jpg

@Mlechko, на каква машина е това? Да не е интелски риалтек?
Дай хардуерен идентификатор.

на всякаква

при 3 букси (синя, зелена, розова) кво да му показва уина?

доб.: 17704

@DarkEdge Прибрах се. Пробвах с Windows 10 1803, пробвах и с Windows 10 1709 и положението е едно и също - Stereo Mix е невидим при инсталация на Realtek. Разликата е, че при стария билд аудио контролера се ъпдейтва по време на инсталацията. Забравих да кача уникалната снимка от FastStone Capture - рекордера на екран. Той прави забележка и за двата уиндоуса. При зададена настройка да записва звук от говорителите, програмата има забележки в червен надпис Fail за Record Audio Speakers и Fail за Record Mouse Clicks преди да започнеш запис. Има помощ с въпросителна за тези забележки. Отварям и чета прозорец с титла от английски превеждам "Микрофонът не е включен". Уточнението му е: За да записвате трябва да включите (без значение външен или вътрешен микрофон). Нещо от сорта беше, картина утре следобед. А в компютъра са включени единствено говорители в Line Out без микрофон са. Става ми ясно, че има проблем със записването на звука! С това ми се разбиха всички детски мечти. :sobbing: 

Деееба тъпия уиндоус дееба. Изчезна контрол панела за wifi мрежите. Работи, свръзва си се автоматично, ама панела изчезна. Никъв начин да сменя мрежата след като се логна. Преди да се логна мога, ама след като се логна абсурд. Връщам са на пингвина.

Сложих Windows 10 Enterprise Ltsb инсталирах му езиков пакет направих настройки, засега съм доволен пък ше видим нататък.

Без име.png

преди 1 час, Silvering написа:

Деееба тъпия уиндоус дееба. Изчезна контрол панела за wifi мрежите. Работи, свръзва си се автоматично, ама панела изчезна. Никъв начин да сменя мрежата след като се логна. Преди да се логна мога, ама след като се логна абсурд. Връщам са на пингвина.

Виж тук:
https://www.intowindows.com/fix-wireless-icon-missing-from-taskbar-in-windows-10/

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Така и не даде хардуерен ид. на тази аудио карта.

Как да го дам? Използвах AIDA64.

- Device Description    AMD Turks/Whistler/Thames - High Definition Audio Controller
- Device Description    ATI Radeon HDMI
- Device Description (Windows)    AMD High Definition Audio Device
Hardware ID:    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1002&DEV_AA01&SUBSYS_00AA0100&REV_1002

Device Description    Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller [C-1]
- Device Description    VIA VT1708S
- Device Description (Windows)    High Definition Audio Device
Hardware ID:    HDAUDIO\FUNC_01&VEN_1106&DEV_0397&SUBSYS_10438415&REV_1000

Вързах микрофон. Отзад работи, тествано, отпред не работи, не се вижда холограмата за звук. И задаване да се чува микрофона през тонколони - не се чува за предния куплонг.

7e5a2ac095d20c46e315522347a45f38.png

За мен аферата с аудио драйвъра приключи. Смятам че звуковата карта не е в ред, мълнията я гръмнала. Фактите:
- Преден куплонг не регистрира включен микрофон.
- Digital Audio (HDMI) активното устройство във Възпроизвеждане при тест "Проверка" и индикация за наличие на звук не извежда звук на тонколоните, макар и да се направи устройство по подразбиране от Speakers към Digital Audio (HDMI).

преди 1 час, Mlechko написа:

Как да го дам?

https://www.wikihow.com/Find-Hardware-ID

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.