Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Явно не се свалило коректно. Сваляя се отново

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Ще изчакам 1810 :) И без това остана по-малко от месец.

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Какъв е този фаил 6,12 гб?

Забравил е че го е свалял от някъде другаде но не и от Майкрософт и то доста пипнат :D

И мен ме озадачи размера и затова преди малко свалих ново. Пак с MediaCreationTool1803.exe и пак от сайта на Microsoft.

Сега размера наистина е друг, само че пак не минава проверката :(

Capture2.png

Странно, но не зная дали има голямо значение.

Пробвай с това:https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-and-office-iso-download-tool            Това сваля 2 версии възможни за инсталиране pro и home,затова е така сигурно.                                                                                                                                                                                   

Благодаря! Ще пробвам.

Но странното е, че с официалния инструмент на Майкрософт се сваля копие, което не минава проверката. 

преди 10 минути, vpvelev написа:

Благодаря! Ще пробвам.

Но странното е, че с официалния инструмент на Майкрософт се сваля копие, което не минава проверката. 

Това не видях да поддържа последните pro и home версии на 10ката.

Я кажете съфорумци, има ли очевадна разлика в производителността между 10 и 8.1 на СЛАБИ компютри?

Става въпрос за РС с двуядрен Атом, 4ГБ памет и Йон видео.

С 10 върви що-годе читаво, ама с браузването е мъка. Или това се дължи на все по-тежките сайтове?

виж

преди 9 минути, zitrön написа:

ама с браузването е мъка.

Браузване с какво? А и все повече уеб съдържаниео е хищно за ресурси. Основно RAM и/или бърз диск.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Браузване с какво? А и все повече уеб съдържаниео е хищно за ресурси. Основно RAM и/или бърз диск.

Последно с Falkon. С Chrome, Firefox, Vivaldi, Chromium, Edge на моменти CPU-то удря на 100% и е ужас. С Midori е ОК, но понеже не е обновяван от 2015 крашва на около 5 мин. С тоя Falkon се държи на около 80%. РАМ има достатъчно РС-то, ама процесорът се мъчи здравата. Като не е пуснат браузър и е около 45% натоварването.

А с кой Windows 10 си? В Internet explorer как е?

преди 4 минути, zitrön написа:

РАМ има достатъчно

Колко е това достатъчно? Оптимизирана ли е системата?

преди 19 минути, zitrön написа:

Я кажете съфорумци, има ли очевадна разлика в производителността между 10 и 8.1 на СЛАБИ компютри?

А с 8.1 как беше браузуването?при мен с 8.1 на слаб компютър е по добре от колкото при 10.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Оптимизирана ли е системата?

колко и да оптимизира,си е същия чеп.

преди 5 минути, Akademika10 написа:

А с 8.1 как беше браузуването?при мен с 8.1 на слаб компютър е по добре от колкото при 10.

Като го купих 2011 г. беше с XP - вървеше бързо, но морално остаряла ОС.

После го пробвах със 7 - вървеше що-годе добре, но не можах да му подкарам мрежата.

После го пробвах с 8 - вървеше по-добре от 7, но прецках активирането по Скайп (бяхме подпийнали със съседа и объркахме 8 с 9 :D ) и не можах да му се насладя.

С 10 много от проблемите се решиха - тръгна и 1080р на клиповете от сайтовете, но.. спряха Flash и това HTML5 му еб@ва мамата.

Та реално всеки свободен % използване от CPU ми е в полза, за да не качва над 90% използване при пуснат браузър.

Иначе е оптимизирана системата, ама..

преди 1 минута, zitrön написа:

После го пробвах със 7 - вървеше що-годе добре, но не можах да му подкарам мрежата.

После го пробвах с 8 - вървеше по-добре от 7, но прецках активирането по Скайп (бяхме подпийнали със съседа и объркахме 8 с 9 :D ) и не можах да му се насладя.

С 10 много от проблемите се решиха - тръгна и 1080р на клиповете от сайтовете, но.. спряха Flash и това HTML5 му еб@ва мамата.

Та реално всеки свободен % използване от CPU ми е в полза, за да не качва над 90% използване при пуснат браузър.

Не можеш да активираш 8.1 ли?за това ли не я ползваш.

преди 11 часа, DarkEdge написа:

Имах предвид инструмента за верификация на SHA,че не поддържа тези версии,гледам от 1803 на 10ката са малко версиите дето има данни,явно бавно попълват базата данни.https://genuineisoverifier.weebly.com/

преди 3 часа, Akademika10 написа:

Не можеш да активираш 8.1 ли?за това ли не я ползваш.

Да

на 13.09.2018 г. в 11:29, zitrön написа:

Малко недомислено ми се струва да си ползвал конфигурация от времето на Sandy Bridge с ХР... Дай си параметрите на машината /CPU, RAM, video/, за да се насочим къде е проблема.

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Малко недомислено ми се струва да си ползвал конфигурация от времето на Sandy Bridge с ХР... Дай си параметрите на машината /CPU, RAM, video/, за да се насочим къде е проблема.

По-нагоре бях го споменал, но виж машината от подписа ми и ще разбереш драмата :)

преди 7 часа, zitrön написа:

По-нагоре бях го споменал, но виж машината от подписа ми и ще разбереш драмата :)

Процесора е изключително тегав и много слаб /в телефоните има по-добри.../. На тази машинка наистина ХР ще върви най-добре, ако те устройва. За 7 или 10 има моднати версии, които са орязани и максимално оптимизирани, а драйвери за 7 има на сайта на асус.

Търси тези:

Windows 10 Enterprise 2016 LTSB x64 v2 lite (ivankehayov)

Windows 7 Ultimate SP1 x64 Lite (ivankehayov)

на 13.09.2018 г. в 11:20, Akademika10 написа:

колко и да оптимизира,си е същия чеп.

виж, как ме провокираш, да инсталирам осмицата на другия хард и да сравнявам с десетката
мъ си  голем провокатор ей
баси, как мъ засърбя крастата
:giggle1:
ама днес няма да е, щот мецътъ мъ командори нещо от сабалян
та когато направя сравнението, ще пиша в тази тема, но си мисля, че все пак десетката е по-доброто решение

Новото инсайдърче (18237) се държи още по-прилично:
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2018/09/12/announcing-windows-10-insider-preview-build-18237/

преди 41 минути, дръндю написа:

баси, как мъ засърбя крастата

'ма още не си ли сипнал 8,1?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

'ма още не си ли сипнал 8,1?

ами не
спомням си че ено време го бях качвал и работеше добре, ама по онова време не успях да го активирам перманентно и го затрих

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.