Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 минути, Tanner Foost Foust написа:

За лична употреба е от полза, спестява ти вирусите и нежелан софтуер, ъптудейт си  и активиран.

Има абсолютно чисти активатори които генерират ключ, записваш си го, и оттам нататък при преинсталация въвеждаш само ключа ако е VL ако е обикновено издание се активира автомат.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 минута, PigManu написа:

Има абсолютно чисти активатори които генерират ключ, записваш си го, и оттам нататък при преинсталация въвеждаш само ключа ако е VL ако е обикновено издание се активира автомат.

При бързо търсене не ги откриваш.

Откриваш само лошите варианти.

И ако не попиташ точните потребители да ти подскажат има да търсиш.

преди 1 минута, Tanner Foost Foust написа:

При бързо търсене не ги откриваш.

Откриваш само лошите варианти.

И ако не попиташ точните потребители да ти подскажат има да търсиш.

Колко да е спешно активирането...

За хората е така, един знае едно друг друго и така.

на 23.09.2018 г. в 15:33, Joss Bomon написа:

Евтините ключове не правят нищо повечe от:

Покажи скритото съдържание

W10 Digital License Activation Script

Ти щото пък все нови работи изреди,браво!Не знам дали се петелча,или правя на остроумен,но ти се опитваш да слагаш етикети и определения кое е лагално и кое-не!И според тази ти логика щом не струва 200$,значи е нелегален,включително и стотиците легално работещи и законни сайтове,които предлагат подобни ключове.

Бих искал да попитам знаещите за няколко въпроса относно Windows 10. Плануваме във фирмата да вземем нов десктоп компютър, с актуални параметри, по-важните от които в офертата са: GigaByte B360M-HD3 ddr4/Sata3/VGA+PCI-E s.1151, Intel Core i5-8500 3GHz 9M 65W s.1151 BOX, A-Data DDR4 2 х 8GB PC4 2666 MHz, A-DATA Ultimate SSD SU800 256GB M.2 2280, MicroSoft WIN Pro 10 64-bit Eng DVD OEM. 
Понеже това ще е отдалечено работно място (на складова програма, чиито сървър е на друго пс), поискахме да няма HDD. SSD е логично след инсталацията (не зная дали фирмата ще я направят) да бъде разделен на C: и D: Това което не ми е ясно са следните пунктове:
1. Виртуалната памет да си остане ли на мястото където Windows си я създал? Важи ли при новите SSD максимата че swap го убива?
2. Кога се инсталира софтуера за оптимизация на SSD от сайта на производителя му?
Благодаря предварително.

1. Остави го в С:  но му задай твърда някаква твърда стойност за да не ти направи 16гб swap файл. А това до колко, писането в този swap файл убива ssd-то, смятам че за съвременните дискове, това не е чак такъв проблем, като за по-старите модели.

2. Софт-а на ADATA, по-добре изобщо не го ползвай. Няма никакъв смисъл от него.

Можеш да спреш хибернацията, защото ще ти задели 16гб дори и да не я ползваш. Под CMD с админ права, пишеш powercfg -H OFF.

1 С тая складова програма, се предполага, че няма да бъде сериозно натоварван. Но, при 16гиги, не виждам смисъл да се държи swap файла на SSD. Точно "убива" едва ли, но да речем излишно амортизира. Съмняваме толкова лесно да се убие…..хахаа

2 Как така кога? Що за въпрос?!?! Поне от любопитство се инсталира, да се види...+ това има и опция за търсене на нов фърмуер. Инсталира се за около минута все пак, не е нещо за което чак да се прави на въпрос.....

преди 28 минути, StefanG написа:

2. Софт-а на ADATA, по-добре изобщо не го ползвай. Няма никакъв смисъл от него.

А с какво предлагаш да се поддържа фърмуера актуален? Някои производители не публикуват ъпдейтите на фърмуера и само през техния софт се обслужва. Освен това не е нужно той да се стартира постоянно, а примерно по разписание веднъж месечно или на две седмици.

Аз лично, не съм виждал до сега, ъпдейт за фирмуера на SU800 конкретно. Не едно такова ссд съм ползвал, а и ползвам. Въпросния тул съм го инсталирал на машина която е с win xp и adata ssd, а и на няколко с Win7.  Win XP е на производствена машина с доста вибрации, която ще убие доста бързо хадр-а, който беше там. Е там този тул го използвам за ръчен TRIM на ssd-то по принуда явно. Да се инсталира подобна програма и да седи постоянно на пс с Win 10 при положение, че инсталираше и сървис ако не бъркам, е тотално безсмислено за мен. Веднъж годишно, винаги мога да я инсталирам и да проверя дали няма ъпдейти, а да не казвам, че винаги може да се намери и инфо в нета за такова обновление, но си прав, че се зависи и кой и как си поддържа компютъра.

Trim  можеш да правиш и в команден ред, и с помощта на дефрагментатора на Win 10. Но пък заделянето на провизии също е важно нещо. Вярно е и че много производители го правят вече фабрично.
А на софта могат да му се подрежат възможностите за стартиране (на програмата и на услугата). И само да си стои инсталиран готов за работа на два клика разстояние.

За Win 10 е ясно. Вградения дефрагментатор си прави TRIM на ssd-то, както и самата OS, но win xp никакъв го няма със ssd и за това се наложи да изпълнявам trim с този тул и с това се изчерпва ползите му за мен. За упдейтите на фирмуера, вече си казах личното мнение в предният ми пост.

някой има ли наблюдения за температурата на процесора при различните версии на джама?
аз имам някакво впечатление, че 1803 ми нагрява процесора с до десет градуса повече спрямо 1607 LTSB
не знам какво се случва, защото процесите не съм ги следил...ъ-ъ-ъ...тъй де, сега го забелязах 
може ли причината да е от харда, щото е с проблеми, но работи малко по-бавно, работи задоволително?

Сравняваш различни версии и издания - работят различни ресурси.

преди 19 минути, дръндю написа:

някой има ли наблюдения за температурата на процесора при различните версии на джама?
аз имам някакво впечатление, че 1803 ми нагрява процесора с до десет градуса повече спрямо 1607 LTSB
не знам какво се случва, защото процесите не съм ги следил...ъ-ъ-ъ...тъй де, сега го забелязах 
може ли причината да е от харда, щото е с проблеми, но работи малко по-бавно, работи задоволително?

и при мен е така,като мина от 8.1 на 10 температурата се качва

преди 13 минути, Akademika10 написа:

и при мен е така,като мина от 8.1 на 10 температурата се качва

При теб може да е и от драйвъри.

@Akademika10, питай @barbuncela за нейните битки под Win 8.1 да свали температурите до нивата на тези под Win 7.
Е, вече няма проблем...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Яд ме е че първата версия на 10 при мен работеше идеално,и от тук натам ко направиха не знам.Вврно че ми е дърта бънгията ама с първата десетка беше пушка.

10240?

ПП Тъкмо правя на щерката на лаптопа iso от C:\Windows\SoftwareDistribution\Download за всеки случай. Имам и iso на настоящата версия - за секи случай.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

10240?

не знам дали е точно тоя номер не помня,първите издания когато ги пуснаха за надграждане,тогава работеше по бързо от  7 и 8.1,поне при мен беше така.

на 28.09.2018 г. в 10:57, DarkEdge написа:

При теб може да е и от драйвъри.

@Akademika10, питай @barbuncela за нейните битки под Win 8.1 да свали температурите до нивата на тези под Win 7.
Е, вече няма проблем...

И не чак толкова де... От 56, слезе на 49-50 градуса, а Win 7 ги държи на 42 градуса. Явно има доста повече включени услуги от  Win 7  :)  Или не написани като хората драйвери...

Както казва някой...Вече не се прецизират драйверите а, се залага на много по- мощни компютри! Сигурно е вярно и това.

преди 3 часа, barbuncela написа:

И не чак толкова де... От 56, слезе на 49-50 градуса, а Win 7 ги държи на 42 градуса. Явно има доста повече включени услуги от  Win 7  :)  Или не написани като хората драйвери...

Както казва някой...Вече не се прецизират драйверите а, се залага на много по- мощни компютри! Сигурно е вярно и това.

8  и 8.1  защо ги ползвате?

7 и 10 също и Линукс ползвам аз.

8.1 ползвам само ембедед.

на 10-ката къде се събира интернет боклука

периодично чистя съдържанието на

9410804Z.png

в някои други папки има ли нещо което вече не е нужно ?

преди 38 минути, Tanner Foost Foust написа:

8.1 защо ги ползвате?

Щот е добро.

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

на 10-ката къде се събира интернет боклука

Зависи какво разбираш под интернет боклук.

Не е ли грозен ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.