Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Не е ли грозен ?

Ми да ти кажа на мен лично 7цата ми седи доста по-грозна и вехта,но всеки си кара с митовете,пък каква е реалността-не е важно!Всички настройки са ми на 1 клик,пък и други неща са по-подредени от 7цата,но всеки сам избира:))

Екранна снимка (5).png

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 минути, Tanner Foost Foust написа:

Не е ли грозен ?

ти затва не мойш си намериш жена, щот си много капризен
:giggle1:

преди 29 минути, Без умствен капацитет написа:

периодично чистя съдържанието на

и защо така ровиш в папките, като джама си има вграден чистач?
аз ползвам reg organizer  за почистване и съм доволен

преди 48 минути, дръндю написа:

ти затва не мойш си намериш жена, щот си много капризен

и защо така ровиш в папките, като джама си има вграден чистач?
аз ползвам reg organizer  за почистване и съм доволен

:D ми шанс.

преди 1 час, Tanner Foost Foust написа:

Не е ли грозен ?

ти с 7 и 10 спиш ли?та 8.1 ти е грозен

На работа никой не ползва 8...

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Ми да ти кажа на мен лично 7цата ми седи доста по-грозна и вехта,но всеки си кара с митовете,пък каква е реалността-не е важно!Всички настройки са ми на 1 клик,пък и други неща са по-подредени от 7цата,но всеки сам избира:))

с коя програма изкара това старт меню

преди 2 минути, Akademika10 написа:

с коя програма изкара това старт меню

С classic shell,с доста възможности,безплатна и Българска!

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

С classic shell,с доста възможности,безплатна и Българска!

Мерси!

Спомням си,че тук преди време става въпрос за папката system volume information,която си я прави системата на всеки дял и е скрита.Та при мен тази дето е на : D допреди седмица беше около 5-6 гб,което ми се струваше много,но място имам, пък и системата си я управлява,така че не съм ровил.Да но преди седмица ми направи впечатление,че изведнъж изчезнаха 10гб от дял D, и когато погледнах се оказа,че въпросната папка вече е 15,5гб.:ohmy:Пак не ме бърка,но ми е интересно какво става?То не е и да се занимавам с нея,защото трябва да променям права и т.н. пък и да я махна системата пак ще си я направи,но пък и така да расте..........:(.

преди 23 минути, Слави Маринов написа:

Спомням си,че тук преди време става въпрос за папката system volume information,която си я прави системата на всеки дял и е скрита

да, прави я на всеки дял и ако си включил на тоя дял функцията за възстановяване, прави в тая папка, точки за възстановяване
трябва да поразчистиш точките, щот вероятно са се натрупали

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Положих свръхчовешки усилия за да стигна до заветната информация...

аз докато си напиша поста, ти ме изпревари

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Положих свръхчовешки усилия

Ми, да беше питал...:indian:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Положих свръхчовешки усилия за да стигна до заветната информация...

Мерси за инфото........аз съм чел за нея и съм запознат общо взето с това за какво е,как се трие и т.н.Не това имах предвид, а ме озадачава това,че изведнъж нарасна с 10 гб и въобще не знам има ли резонен размер и защо расте.......някой ако е по-запознат.Да я трия е разправия и системата пак ще я нарави......

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Ми, да беше питал...:indian:

Това беше сарказъм към мен..........че има инфо на един клик,но ме мързи!Аз това съм го чел.

преди 9 минути, дръндю написа:

да, прави я на всеки дял и ако си включил на тоя дял функцията за възстановяване, прави в тая папка, точки за възстановяване
трябва да поразчистиш точките, щот вероятно са се натрупали

Аз съм изключил тази опция за възтановяването още със слагането на уиндоуса отвсякъде и не работя с точки на възтановяване.Имам system image на двата уиндоуса и на тях разчитам.

Екранна снимка (6).png

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Мерси за инфото........аз съм чел за нея и съм запознат общо взето с това за какво е,как се трие и т.н.Не това имах предвид, а ме озадачава това,че изведнъж нарасна с 10 гб и въобще не знам има ли резонен размер и защо расте.......някой ако е по-запознат.Да я трия е разправия и системата пак ще я нарави......

Това беше сарказъм към мен..........че има инфо на един клик,но ме мързи!Аз това съм го чел.

Уж си чел, а там е написано от какво се пълни и как да се ограничи. Никой не говори за триене, но явно четенето с инглиша се ограничава до заглавието и думата delete...:magnifier:

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Уж си чел, а там е написано от какво се пълни и как да се ограничи.

Е, и?Спрял съм и индексирането на дисковете и защитата.....това го правя още със слагането на уиндоуса.Това,че знам от какво(или поне голяма част)се пълни ,като гледам не я спира да расте,и то с 10 гб наведнъж!

Оправих се..............оказа се,че на дял E,който ми е за възтановяване и имам system image,като почнах пак да преглеждам настройките и конфигурирането плъзгача дето е за текуща употреба за защитата беше на 100%,макар и защитата да е изключена(аз не съм го задавал така) и понеже имам около 15 гб system image сигурно тях ги е копирал във system volume information на : D.Преди около две седмици правих нов image и махнах стария, и тогава явно нещо сама си е активирала системата.:(Сега като го преместих на 0% и изтрих точките за възтановяване и system volume в  D стана 20kb.Благодаря на всички,които се включиха и най-вече на Joss Bomon.:)

Моля да ме извините за лаишките въпроси, но не е срамно да питам. Както бях писал по-горе до няколко дена ще дойде новият компютър + Win 10 Pro. Потърсих и намерих този сайт в Wikipedia линк. Не зная още коя версия 1803 или 1809 ще дойде на диска. Не ще се бъркаме в ъпдейтването на OS. Това което не знам е, какво се случва когато излезе нова версия като 1903? През нормалните ъпдейти самичка ли ще се вдигне, или по специален ръчен начин нещо трябва да се направи? Т.е. ако Windows си следва нейният ход, какво се случва? Благодаря.

преди 9 часа, svetliof написа:

Моля да ме извините за лаишките въпроси, но не е срамно да питам. Както бях писал по-горе до няколко дена ще дойде новият компютър + Win 10 Pro. Потърсих и намерих този сайт в Wikipedia линк. Не зная още коя версия 1803 или 1809 ще дойде на диска. Не ще се бъркаме в ъпдейтването на OS. Това което не знам е, какво се случва когато излезе нова версия като 1903? През нормалните ъпдейти самичка ли ще се вдигне, или по специален ръчен начин нещо трябва да се направи? Т.е. ако Windows си следва нейният ход, какво се случва? Благодаря.

този месец би трябвало да излезе 1809,която ще дойде с ъпдейт,тъй че компът ти трябва да е най-много с 1803 (17134.285).

преди 10 часа, svetliof написа:

През нормалните ъпдейти самичка ли ще се вдигне, или по специален ръчен начин нещо трябва да се направи? Т.е. ако Windows си следва нейният ход, какво се случва? Благодаря.

Ако не са пипани настройките на системата, Windows сам ще се актуализира. И ако се остави нощем да работи, ще го свърщи сама и сутринта, ако всичко мине нормално, ОС ще бъде актуализирана.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 2.10.2018 г. в 7:55, emil644466 написа:

този месец би трябвало да излезе 1809,която ще дойде с ъпдейт

а може да се дръпне и от тук
https://tb.rg-adguard.net/public.php?lang=bg-BG
89398437_.PNG.a97dd37fff883b0502ec1705e2d98c7e.PNG

на печелившите, честито
:D

Алтернатива за надграждане:
Тук:
1. Вариант 1 - от бутон [Update now]
2. Вариант 2 - от бутон [Download tool now] - изтегля се стартира се и тук има две опции
а. директно актуализиране
б. създаване на DVD/USB/iso носител за инсталиране.

преди 19 минути, Iliyan Nikolov написа:

След 2 часа чакане..

Нормално - бавен нет, бавен диск, бавен процесор

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Нормално - бавен нет, бавен диск, бавен процесор

Друг път.....фибра- най-бързата в Италия,компа е ОК,просто при самия ъпдейт излезе съобщение,че трябва повече време!

И 1 съвет към останалите-рестартирайте минимум 3-4 пъти!

преди 14 минути, Iliyan Nikolov написа:

И 1 съвет към останалите-рестартирайте минимум 3-4 пъти!

От какъв зор? И с каква цел?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.