Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 55 минути, vpvelev написа:

DisableHWAcceleration и с 1 или 0 пробвах, но нямаше успех.

А рестартира ли машинаа?
Какви записи на гешки има в eventvwr в раздел Windows Logs>system?
DPC Lat Checker докладва за проблем с някой драйвър. Да не би да има проблем със системни файлове/права върху записи в регистратурата.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

От 1809 Windows вече няма вградени драйвъри за принтери и скенери. За да бъдат инсталиран, трябва машината да е свързана с интернет, да е стартирана услугата за актуализуране, и да е разрешено обновяването на драйвърите от Windows Update канала.
Ако някоя от двете опции неактивна, Windows ще инсталира Mopria сертифицирани принтери, без да изисква външен драйвър.
Единствените поддържани драйвъри са Mopria сертифицираните Wi-Fi принтери.
Източник: Nicrosoft

преди 11 часа, дръндю написа:

съгласен съм, ама пробвай LTSC 2019

Е имам  1607 LTSB,но не ми се инсталира пак начисто,ще чакам през update да излезе.

преди 10 часа, vpvelev написа:

Вижте колко RAM ползва  когато няма стартирана програма, направо не мога да повярвам, че това е възможно при Win10

С win 8.1(64бит)съм засичал 800мб заета рам и само 41 процеси,с 10 про се бях видял в чудо,никога не видях под 100 стартирани процеси!

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Е имам  1607 LTSB,но не ми се инсталира пак начисто,ще чакам през update да излезе.

предполагам, че няма да излезе като ъпдейт
защо така си мисля, ами защото са премахнали цифровия лиценз и дългосрочната поддръжка изключва добавянето и като ъпдейт
тъй де, такива мисли ме спохождат, а каква е действителността, не знам

преди 20 минути, дръндю написа:

Хммммм,възможно е,не съм се интересувал и не съм запознат с тънкостите и поддръжката на тези версии-те са много специфични.Аз основно си ползвам 8.1 и тази не ми е приоритет,но ако няма ъпдейт ще сложа 1809,когато имам време,но не ме бърка толкова инстала а после слагането на програми ,настройки и т.н. много е разправия.

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

но ако няма ъпдейт ще сложа 1809

аз вече не мисля да слагам версии от тази поредица
излишно натоварване на машината, не че не работи де, ама много глупости са набъкани в тия версии
мисля си, да си остана на LTSC 2019, а на другия хард да си кача осмица, която ще ползвам само в краен случай

преди 4 минути, дръндю написа:

излишно натоварване на машината, не че не работи де, ама много глупости са набъкани в тия версии

Имаш предвид pro или home версиите ли?Ааааа,те са ужас,едно че са пълни с глупави и ненужни неща,второ,че ползват потребителите дори на стабилните версии за опитни мишки и въобще са едни меко казано недоразумения!

преди 19 часа, Слави Маринов написа:

преди 19 часа, дръндю написа:

защо така си мисля, ами защото са премахнали цифровия лиценз и дългосрочната поддръжка изключва добавянето и като ъпдейт
тъй де, такива мисли ме спохождат, а каква е действителността, не знам

Няма нужда да се чака ъпдейт /такъв може и да няма/. Тегли се исото на LTSC 2019 и се стартира директно под инсталирания и настроен LTSB 1607. По време на инсталацията има опция за избор на запазване на програми и настройки, или за чиста инсталация. При първия вариант инсталацията протича като стандартен ъпгрейд, като за някои може да се загуби активацията. Досегашните масови инструменти за активация не работят все още за LTSC, но затова пък има опция с KMS активация с

hwid.kms19.gen.mk4

Българския езиков пакет се тегли, а не се търси нарочна версия с вграден такъв.

преди 39 минути, Joss Bomon написа:

Досегашните масови инструменти за активация не работят все още за LTSC

Има нови
Ключовете за LTSB не работят на LTSC

:offtopic_s:

преди 20 часа, дръндю написа:

аз вече не мисля да слагам версии от тази поредица

Къ мъй исмяф! Де отиде инсайдърския дух? Вече няма да тестваш нови версии? Възмутително!

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

стартира директно под инсталирания и настроен LTSB 1607

Искаш да кажеш да монтирам исото и да стартирам exe файла?A от къде се тегли,аз поне така набързо не намерих?

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Искаш да кажеш да монтирам исото и да стартирам exe файла?

Точно така.

Предвидливите обаче си правят предварително имидж на системния дял и важните неща, и тогава преминават към тази стъпка.

За линк, търси при братушките  en_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_74865958

преди 27 минути, Joss Bomon написа:

en_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_74865958

това са две в едно...ъ-ъ-ъ...тъй де, включена е N-версията

преди 1 час, Joss Bomon написа:
  Затвори скритото съдържание

тая 19-та версия не я знам , ама 38-та дава 20 години

Българския езиков пакет се тегли, а не се търси нарочна версия с вграден такъв.

и защо да не е с вграден български?

преди 47 минути, Слави Маринов написа:

Искаш да кажеш да монтирам исото и да стартирам exe файла?

файла за надграждане е \sources\setupprep.exe

преди 1 час, DarkEdge написа:

Къ мъй исмяф! Де отиде инсайдърския дух? Вече няма да тестваш нови версии? Възмутително!

докът не си ми подпалил фитиля
:giggle1:

f73d95f486c63d8486482ca34da9cf6766a0a61f *bg_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x64_dvd_d36fcb33.iso 136226cdc8d6f34015bb41d15d93222ccb2a217c *bg_windows_10_enterprise_ltsc_2019_x86_dvd_7e15939e.iso

има магнити

Точно така.

Предвидливите обаче си правят предварително имидж на системния дял и важните неща, и тогава преминават към тази стъпка.

То по принцип всяка стартирана инсталация(и от флашка)предлага в началото опция дали да е начисто, или със запазване на файлове и настройки.Аз съм дуал буут и на диска(ссд)нямам важни неща освен двата уиндоуса.Имам system image разбира се.

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

То по принцип всяка стартирана инсталация

Това  е по принцип, но не винаги...

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

То по принцип всяка стартирана инсталация(и от флашка)предлага в началото опция дали да е начисто, или със запазване на файлове и настройки.Аз съм дуал буут и на диска(ссд)нямам важни неща освен двата уиндоуса.Имам system image разбира се.

в такъв случай, питай Ръпчо
той е картечар...ъ-ъ-ъ...тъй де, многозарядна система

пп

аз докът съ намоткам, той мъ превари
:no-no:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Май това с надграждането няма да стане и по този начин..............мен са ми важни приложенията и настройките,файлове нямам тук,а първата опция ми е неактивна.То по-добре начисто в този случай!Интересно,че ми казва,че съм избрал да инсталирам уиндоуса на език различен от този дето използвам в момента,а и исото и уиндоуса дето използвам са на бг.

Екранна снимка (2).png

преди 11 часа, Слави Маринов написа:

Интересно,че ми казва,че съм избрал да инсталирам уиндоуса на език различен от този дето използвам в момента,а и исото и уиндоуса дето използвам са на бг.

Език оп подразбиране и регион кои са в системата?

преди 13 часа, Слави Маринов написа:

!Интересно,че ми казва,че съм избрал да инсталирам уиндоуса на език различен от този дето използвам в момента,а и исото и уиндоуса дето използвам са на бг.

вероятно вече е късно за отговор, щото вероятно вече си я инсталирал тая десетка
ама поне за тези, които тепърва ще надграждат, трябва да знаят, че езиковите настройки трябва да съвпадат
и да си ги проверяват предварително
314743089_.thumb.PNG.138a4fafb7ca490c7ce4a9cd3458ecd0.PNG

преди 7 минути, PigManu написа:

LTSC го има на БГ език.

Пак ли?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Пак ли?

Ан тъй, да се знае.

Така..........оправих се,още снощи го надградих и в мен беше причината,за да не ми е активна опцията за запазване на приложения и настройки.После се сетих,че 1607 ми беше англииска версия и аз след това сложих бг.Та затова ,като се опитах да сложа 1809 бг версия и ми изписа,че не е на същият език.Като  изтеглих и стартирах англииска версия и тази опция за запазване на приложения и настройки си беше активна.Даже и активацията си ми е активна!Иначе за уиндоуса.....не виждам с нещо да е по-добър от 1607,даже напротив,много неща са по-зле според мен.Процесите в таск менаджера се върнаха на ниво 10pro,тоест 100-110,което е абсурдно за мен при толкова орязана версия-без магазини,приложения,кортана,Edge и т.н.При 1607 бяха 2 пъти по-малко 50-55!Иначе уиндоусчето като обем е доста икономичен-само 7,4гб!

Екранна снимка (5).png

преди 11 минути, Слави Маринов написа:

Иначе като обем е доста икономичен-само 7,4гб!

Нещо е не е както трябва - би трябвало да имаш и стар Win, освен ако не си го изтрил. А за многото процеси/услуги - конфигурирай Split Threshold for Svchost

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.