Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Направи една проба - от въпросната папка, копирай на същия дял в друга папка

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, S197 написа:

накрая излезе грешка, че файловете не били там... дрън, дрън...

Най-добре напиши каква точно е грешката или снимай екрана да видим и ние, след като ти не знаеш за какво става въпрос.

Изглежда след проверката на диска, папката вече се копира на външния диск.  Самата папка си остава read 0nly. Грешката не мога да я намеря в event viewer. Но общо взето беше от сорта, че не може намери файловете, дали съм сигурен, че точен пътят на файловете.

преди 7 минути, цър-вул написа:

Провери да не би да наследява свойства от родителска папка

Родителската папка , която си е на дял D:\ ?

преди 19 минути, Raze написа:

Това, че е read only, по никакъв начин не пречи да копираш/четеш от там информация.

Може и да няма връзка, но при опит да копирам папката към външен хард, ми даде грешката. Както и да е, може да затваряте темата :D

преди 45 минути, цър-вул написа:

Ако е D:\папка, тогава виж наследяване на права от тези на диска.

И на трите в ограденото е Full Control.

https://ibb.co/Kxqv9tb

преди 19 часа, S197 написа:

Както и да е, може да затваряте темата

Е как ще я затварят темата ?! :speak:

Снимка от последния Windows 10 LTSC 2022г. :

ltsc.png

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Снимка от последния Windows 10 LTSC 2022г. :

Те го направили да изглежда като 11.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Те го направили да изглежда като 11.

Че то можеш всеки уиндоус да го направиш така,със софт можеш елементите в таскбара да си ги поставяш където искаш,темите също межеш да си ги свалиш............

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Че то можеш всеки уиндоус да го направиш така,със софт можеш елементите в таскбара да си ги поставяш където искаш,темите също межеш да си ги свалиш............

Да, така е.

Помислих, че това си е от MS и те подготвят притежателите на Win10, които не искат да минават на 11 поне да изглежда така (чрез някой опционален ъпдейт например).

преди 21 минути, vpvelev написа:

Помислих, че това си е от MS и те подготвят притежателите на Win10, които не искат да минават на 11 поне да изглежда така (чрез някой опционален ъпдейт например).

Майтап бе, Уили... Това си е обикновено LTSC 1809 с включен TaskbarX и обновена икона за Start. Тапета е ясен и той, но... май само Слави се усети донякъде... :topsecret2:

Не ми се минава на новия, заради орязаната поддръжка в годините, в сравнение с 1809.

преди 16 минути, Joss Bomon написа:

Майтап бе, Уили... Това си е обикновено LTSC 1809 с включен TaskbarX и обновена икона за Start. Тапета е ясен и той, но... май само Слави се усети донякъде... :topsecret2:

Не ми се минава на новия, заради орязаната поддръжка в годините, в сравнение с 1809.

Е малко ли ползвах LTSC,сега съм се спрял на обикновен enterprise,защото се обновяват с нови неща по-често и същевременно са си стабилни и надеждни!Аз всъщност се замислих,че то няма нови LTSC издания,или бъркам?Сега есента не се обновяваха,не знам сега да не е излязла нова версия?

преди 23 часа, цър-вул написа:

А зад [Advanced]?
image.png.46c27d6ffaa5941a3a903a0bb969b2f1.png
Има ли отметка на Replace all...

Не, нямаше. Успях да си копирам фолдъра, явно след поправката. Мерси!

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Е как ще я затварят темата ?! :speak:

:D

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

че то няма нови LTSC издания,или бъркам?Сега есента не се обновяваха,не знам сега да не е излязла нова версия?

LTSB/LTSC не се обновяват с автоматичен ъпдейт, а единствено с награждане от ISO или с нова инсталация. Излезе версия Windows 10 Enterprise LTSC 21H2 10.0.19044.1288 x64 MSDN ноември 2021 г.

Pa6MIW.png

преди 18 минути, Слави Маринов написа:

Сега есента не се обновяваха,не знам сега да не е излязла нова версия?

windows_10_enterprise_ltsc 10.0.19044.1415

Адска тегоба ме налегна преди половин година.
Притежавам 11.6' dual-boot мобилен комп. Един ден ми се наложи да превключа на win10 и засада - 100 вагона новости без да ме питат. Restart и kaput!

spacer.png

Натискам Enter и пак тук. Натискам F8 и пак тук. Псувни тоже не помагат.

Компът е купен комплект с win7. На чисто инсталирах win 10, активиран с ключа на седмицата. Версията е 2016г нещо си на флашка под Rufus. Към голямата беда ме сполетя и малка. Изпуснах флашката и тя се плъзна под гардероба. Амин! 64GB Sandisk. Нямам време за местене на гардероби и бъдещите поколения ще й се радват.

Да го одера на чисто е последен вариант. Да свалям диска от компа е тоже ужас - капака е общ с 100млн винта.
Съчувствайте ми или ...

Нанижи нова флашка с Win 10 инсталатор, от който може да се направи това-онова
Най-често проблем се оказва файлова система и един chkdsk свършва необходимото.
Следващият проблем е повреда на bcd store.
Може да се случи и следд ъпдейт на системата при рестарт/гасене. Rollback update помага.
Правиш един ремонт - рестарт. Ако не помогне - следващият ремонт.

преди 1 час, Profruit написа:

На чисто инсталирах win 10, активиран с ключа на седмицата. Версията е 2016г нещо си на флашка под Rufus.

Защо толкова стара версия от 2016? Може и затова да е проблема от недооправени неща от 2016. Сложи най-новата. 

Защото е от 2016г и по-нова не ми трябва. dual-boot  и то заради конкретни програми под windows, koйто пък се надграждаше в фонов режим и ето че падна в клозета най-после. Предполагам, че BCD и GRUB са в конфликт и затова ми изтрещя този прозорец.

преди 13 минути, Profruit написа:

Защото е от 2016г и по-нова не ми трябва. dual-boot  и то заради конкретни програми под windows, koйто пък се надграждаше в фонов режим и ето че падна в клозета най-после. Предполагам, че BCD и GRUB са в конфликт и затова ми изтрещя този прозорец.

Мисля че в тая тема бях споделил, че boot-а на Windows трябва да си остане и да е на отделен диск. А GRUB да е на на друг диск.

Забелязах, че когато бях сложил GRUB на диска на Windows и ъпдейтите и новите версии не се инсталираха. Свалят се, но не се инсталират, въпреки че се рестартираше и всичко си минаваше по реда на нещата на пръв поглед.

преди 50 минути, Profruit написа:

Има и друг вариант - първичен буутлоудър да е bootmgr и към него да се закачи grub

Да, знам и съм го прилагал на чужди машини. Помня, някъде 2014г един чиджик искаше win xp, win 7 и linuxmint заедно.
За спорта му го направих така и той остана доволен като слон.🤣

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.