Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

вече се убедих че причината не е в джама а е в драйвъра
с най-новият интелски драйвър от 3.12.2021, няма никакви проблеми
излиза че всичко до тук не е за тази тема, ама като не знаех и си мислех че проблема е в джама

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на 18.07.2021 г. в 13:18, цър-вул написа:

Мисля, че няма нови неща в DEV канала.
Скрий ъпдейта с помощта на Windows Update MiniTool 
Или с помощта на WindowsUpdate.diagcab

Излезе нова версия на Windows Update Minitool - 14.0.1.2022

d5e29266a183d773a69f37ff3c783ec4.png

И български за инструмента: https://disk.yandex.com/d/Z237h6UijAEFxQ
Където сте свалили програмата, създавата папка languages и в  нея сваляте файла bg.lng

Mictosoft издаде кръпка за отстраняване на проблемите с VPN и Hyper-V след кумулативната актуализация от 11.1.2022.

Windows 10

на 3.09.2021 г. в 19:46, саби написа:

Освен EaseUS Partition Master Free, може да се използва и AOMEI Partition Assistant Standard Edition. И двете са безплатни.

С втората програма е доста лесно. Кликваш с десния бутон на мишката върху D и избираш Resize/Move Partition. Хващаш левия край на дяла с мишката и го свиваш с толкова, колкото искаш да разшириш C и потвърждаваш с OK. Трябва да имаш достатъчно свободно място в D. Ще остане незаделено място между C и D. Кликваш с десния бутон на мишката върху C и избираш Resize/Move Partition. Хващаш десния край на дяла и го разширяваш до край. Потвърждаваш с OK.

Когато приключиш с операциите кликваш върху Apply в горния ляв ъгъл, за да се приложат промените. Тъй като ще се пипа по C, ще ти иска рестарт на компютъра. Рестартираш и си готов. Колкото повече място искаш да отпуснеш, толкова по-бавно ще стане, защото трябва файловете от мястото, което ще стане C, да се преместят.

С EaseUs е подобно, но не помня точно как се казваше операцията за промяна размера на дялове. Имам инсталира само AOMEI. Ползвал съм ги и двете и не са ми създавали проблеми.

AOMEI Partition Assistant Standard Edition казва че с безплатната версия НЕ може.

Май само с Pro и нагоре изданията на всички мениджъри на дискове може да се конвертира от динамичен в базисен тип диск без загуба на данни.

:offtopic_s:  

на 13.01.2022 г. в 10:29, дръндю написа:

излиза че всичко до тук не е за тази тема

А, сефте...😎

В тази връзка, последния ъпдейт на 10 за LTSC -то ми счупи рестарта и гасенето. Цъкаш, излиза надпис Рестартиране или Изключване и нищо не се случва, стои си така.

Решението:

От груповите политики трябва да се настрои следния ключ на Disabled.

2.png

Алтернативно изпълнение на забраната за почистване на pagefile.sys - изпълнено в command prompt (Admin)

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /f /v "ClearPageFileAtShutdown" /t REG_DWORD /d 0

Здравейте!

Ето тия елементи, които съм заградил в червено, тия прозорци долу, мога ли да ги махна по някакъв начин, и да не ми се показват повече? В браузъра Brave има подобни, и лесно се изключват, но тук..махнеш едно, излиза друго ..

f8e9c16cc67e.jpg

преди 1 час, Богатир написа:

Здравейте!

Ето тия елементи, които съм заградил в червено, тия прозорци долу, мога ли да ги махна по някакъв начин, и да не ми се показват повече? В браузъра Brave има подобни, и лесно се изключват, но тук..махнеш едно, излиза друго ..

f8e9c16cc67e.jpg

Отиваш горе на настройките:

7xIV22r.png

След това на Custom, а от него на Content и избираш Content off :

yaDgpXv.png

преди 19 минути, vpvelev написа:

Отиваш горе на настройките:

Благодаря! Получи се..

Редактирано от Богатир (преглед на промените)

Не е гаранция, че ще е стабилна и ще ти хареса как работи. Направи един backup на системния дял за всеки случай, ако не ти хареса да се върнеш обратно на 10. Аз така преди няколко месеца тествах месец и нещо и си върнах backup-а.

преди 44 минути, Raze написа:

Не е гаранция, че ще е стабилна и ще ти хареса как работи. Направи един backup на системния дял за всеки случай, ако не ти хареса да се върнеш обратно на 10. Аз така преди няколко месеца тествах месец и нещо и си върнах backup-а.

Ааа,аз си имам 11 enterprise от края на август , няма да ги чакам да се намъдрят.......................не съм имал някакви проблеми освен с езиковата лента,понякога замръзва и при клик не реагира,с клавишите също не се сменя,дори преди 2 дни пак го направи тоя номер,като рестартирам експлорера и се оправя.Общо взето смесени чувства............някои работи са по-добре,някои не са много сполучливи ,при 2 системи(dual boot)няма как да омажа и двете и да няма какво да се зареди на компютъра:))

на 19.01.2022 г. в 9:21, Mapuku написа:
на 3.09.2021 г. в 19:46, саби написа:

Освен EaseUS Partition Master Free, може да се използва и AOMEI Partition Assistant Standard Edition. И двете са безплатни.

С втората програма е доста лесно. Кликваш с десния бутон на мишката върху D и избираш Resize/Move Partition. Хващаш левия край на дяла с мишката и го свиваш с толкова, колкото искаш да разшириш C и потвърждаваш с OK. Трябва да имаш достатъчно свободно място в D. Ще остане незаделено място между C и D. Кликваш с десния бутон на мишката върху C и избираш Resize/Move Partition. Хващаш десния край на дяла и го разширяваш до край. Потвърждаваш с OK.

Когато приключиш с операциите кликваш върху Apply в горния ляв ъгъл, за да се приложат промените. Тъй като ще се пипа по C, ще ти иска рестарт на компютъра. Рестартираш и си готов. Колкото повече място искаш да отпуснеш, толкова по-бавно ще стане, защото трябва файловете от мястото, което ще стане C, да се преместят.

С EaseUs е подобно, но не помня точно как се казваше операцията за промяна размера на дялове. Имам инсталира само AOMEI. Ползвал съм ги и двете и не са ми създавали проблеми.

AOMEI Partition Assistant Standard Edition казва че с безплатната версия НЕ може.

Кое не може, че не разбрах?

• 1 месец по-късно...

PatchTuesday дойде:

2022-03 Cumulative Update for Windows 10 Version 21H2 for x64-based Systems (KB5011487)

Ето и какво е оправено:

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-kb5011487-and-kb5011485-updates-released/

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-march-2022-patch-tuesday-fixes-71-flaws-3-zero-days/

• 2 седмици по-късно...

Здрасте. 

Тука по знваещите може ли да ми обесните каква е разликата между cmd и powershel в този уиндоус? Ако исчистя dns през cmd това става ли и от powershel? Благодаря

Изчезнаха ми иконите от десктопа! Как да процедирам? Къде в regedit да се забия?
Предварително благодаря за помощта! С Уин 10 Про съм.

1. Right-click on an empty space on your desktop.
  2. Click on the “View” option from the context menu to expand the options.
  3. Make sure that “Show desktop icons” is ticked. If it isn’t, simply click on it once to ensure it wasn’t causing issues with displaying your desktop icons
преди 25 минути, karadzha написа:

Изчезнаха ми иконите от десктопа! Как да процедирам? Къде в regedit да се забия?
Предварително благодаря за помощта! С Уин 10 Про съм.

Да не си създал нов десктоп?

https://support.microsoft.com/en-au/windows/multiple-desktops-in-windows-36f52e38-5b4a-557b-2ff9-e1a60c976434#WindowsVersion=Windows_10

преди 5 минути, Maxim Todorov написа:
  1. Right-click on an empty space on your desktop.
  2. Click on the “View” option from the context menu to expand the options.
  3. Make sure that “Show desktop icons” is ticked. If it isn’t, simply click on it once to ensure it wasn’t causing issues with displaying your desktop icons

Докато снимам ме изпреватри :) 
image.png.e55fb89fa363d4b13e148c14f67cd65c.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.