Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 15 минути, Тøни написа:

Това е на Миро кумира. Този фашист и терорист на своето време -  Бандера, който се тачи от евромайданците, а Миро ги подкрепя. Още едно доказателство, че е терорист, сепаратист и фашист. Той си го знае.

Не толкова грубо. Че ей сега, феята на любовта /бивш трол/, ще скокне. Че му е наранена душичката. :D Нали официално, ги преименуваха на Елфи. Ама пак ще са си същите. Само по европейски, ще са нежни и розови. :ph34r:

Днес пак четох, брътвежите на Яценюк. Щели да си върнат Крим. Тоя напълно е загубил мозък, не че е имал де.

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 22 минути, Тøни написа:

Още едно доказателство, че е терорист, сепаратист и фашист.

Кръв пикаете , че ви опровергавам фашистките сепаратистки теории и пропаганда :)

И че аз съм опонент, а не привърженик на тези ваши античовешки пропаганди за рашизъм, сепаратизъм  и всичките измислени "новоосмании" .. пардон.. "новорусии"  :)

Какви елфи? Тия и всичко извращават и все към нежност ги влече. 

Мога да ти кажа, че Украйна с подобни реабилитации на фашисти само подкрепя твърденията ми за този елф - фашист и няма какво да се сърди. То не може хем да подкрепяш сепаратисти, фашисти и терористи, пък да си чист като сълза.

Що се отнася до Крим - там хората са щастливи, защото са руснаци, които се спасиха от разпадащата се Украйна и нейните властимащи - марионетки на САЩ, сложени там, за да има демокрация, преход и реформи. А ние като българи знаем, че това значи КРАЖБИ и мизерия. 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 12 минути, ghostBG86 написа:

Не толкова грубо. Че ей сега, феята на любовта /бивш трол/, ще скокне. Че му е наранена душичката. :D Нали официално, ги преименуваха на Елфи. Ама пак ще са си същите. Само по европейски, ще са нежни и розови. :ph34r:

Днес пак четох, брътвежите на Яценюк. Щели да си върнат Крим. Тоя напълно е загубил мозък, не че е имал де.

Относно "розовите" ти намеци .. извинявай, ама проблема със "сините" в РФ  не са от вчера... :)

Тези неща нямат националност.

Бих ти препоръчал да почетеш повече и за сифилистика Ленин, ако това евентуално повдигне моралния ти облик  за социализма...

:)

Относно Крим - да, така е.. едва ли ще си го върнат... това не означава че е справедливо .

Просто по силния победи . С незаконна военна операция.

А е факт че Украйна е слаба държава, почти като нас... и зависима от какво ли не...

Крим ще стане и вече си е единствено и само военна база на Пу.

преди 13 минути, Тøни написа:

Какви елфи? Тия и всичко извращават и все към нежност ги влече. 

Мога да ти кажа, че Украйна с подобни реабилитации на фашисти само подкрепя твърденията ми за този елф - фашист и няма какво да се сърди. То не може хем да подкрепяш сепаратисти, фашисти и терористи, пък да си чист като сълза.

Да, така е... не може да си чист, защитавайки сепаратисти фашисти . - каквито са руските окупанти в Украйна.

Защо сте такива, не знам.. ваша си работа... но е леко незаконно дори.

Защото пак ще ти припомня, ако прехвърлим вашите принципи и думи , които изповядвате, и сепаратизъм който защитавате, излиза че България не трябва да съществува.

Аз обаче ще си остана опонент на тези незаконни ваши сепаратистки призиви  и простотии, независимо колко ви харесва или не , това.

Е, не може да си поклонник на Бандера и да поучаваш хората. За такива като теб трябва Народен съд и Белене. 

преди 26 минути, Тøни написа:

Е, не може да си поклонник на Бандера и да поучаваш хората. За такива като теб трябва Народен съд и Белене. 

Не съм поклонник на Бандера, а  на Левски, и българските възрожденци .

Докато сепаратисти терористи, и техните от нагли по нагли лъжи ,  защтиавате ВИЕ.

Аз такива не мога да приема. Едно че  е леко незаконно, но и което е по важно - аз компромис с българското си самосъзнание не мога да правя, и никога не бих поставил доказано рашистки или путиснки лъжи и призиви за сепаратизъм ,  на пиедестал.

Какво не можеш да приемеш? Коментирай издигането на пиедестал на един откровен фашист от киевските фашисти. Я да прочета какво мислиш по въпроса. Я!  

преди 51 минути, Тøни написа:

Какво не можеш да приемеш? Коментирай издигането на пиедестал на един откровен фашист от киевските фашисти. Я да прочета какво мислиш по въпроса. Я!  

Остави тая тема. Не давай пари на феята. Със всеки твой пост, оня получава стотинки. С радио точка, и 'умен' трол /по ново му розов Елф/, не може да се спори.:D

Ще я оставя, но искам да прочета мнението му за фашиста Бандера, който е герой в Украйна. Виж го как финтира, понеже пак го спипахме в терористично-фашистки наклонности. :D

преди 11 минути, Тøни написа:

Ще я оставя, но искам да прочета мнението му за фашиста Бандера, който е герой в Украйна. Виж го как финтира, понеже пак го спипахме в терористично-фашистки наклонности. :D

Измисляте си простотии, после да ви ги оправдавам ?

Не, мерси . мнението За Бандера, който е лежал и в нацистки лагер, и който е украински  националист, и който  е бил против всеки, който е бил против държавата му, независимо от коя страна на барикадата е,  съм си го казал отдавна, и няма какво да добавя.

Не знам каквио "терористично-фашистки " наклонности си измисляш в мен, аз винаги съм ви бил опонент, повтарям.

Или ако се радваш че си ме "спипал" , по добре се виж сам ,  и твоите другарчета путинисти , които във всеки пост защитавате сепаратисти терористи, които проповядвате разни идиотизми за новоосмании, пардом, новорусии, които се радвате на "историческа справедливост" за принадлежност на Крим към РФ, само защото е 167 г било някога си владение на руската империя,  и които ще се радвате за връщане на друга собственост от 500 г. на една друга империя... ? .

Аз тези сепаратистки простотии не приемам

Вместо да търсиш сламката, виж си гредата в своя двор. :)

Ти да не си бавен? Питам те обикновен въпрос. Подкрепяш ли величаенето на Степан Бандера от страна на Киев?

преди 56 минути, Тøни написа:

Ти да не си бавен? Питам те обикновен въпрос. Подкрепяш ли величаенето на Степан Бандера от страна на Киев?

Все ми е тая.

Как по ясно да ти го кажа ? Знам че троленето ти е да ме вкараш в някакви пристрастия за нацисти фашисти, но това си е ваша сфера, не моя.Вие защитавате такива политики, не аз . По назад https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3234495

ти казах да погледнеш и някои други факти за руснаци на страната на фашистите нацисти, както и за съвремието защо нацистките сборища се провеждат в РФ, а не в Украйна примерно ? Преди да вадите сламките на украинците, замислете се какви огромни греди има във вашия двор.

А това е пореден опит да ми вкараш думи в тролските си  празнословия за мен.

Бандера не е спор в български отношения, че да заемам някаква страна.

Единствено което се опитвам е независим поглед над историята, а тя е следната :

Spoiler

В 1929 году он становится активным членом ОУН (Организация Украинских Националистов), где успешно занимается нелегальной агитацией революционно-освободительной борьбы, цель которой — установление независимого украинского государства. И уже в 1931 году Степан руководит всей пропагандой ОУН в Западной Украине.

Основной принципиальной целью ОУН, как и других национал-патриотических организаций того времени, была полная независимость Украины от любых захватчиков.

В 1933 году Бандера поднимается до краевого проводника и под его руководством происходит ряд карательных мер против польской оккупационной администрации. В частности, 16 июня 1934 года, происходит убийство одиозного министра внутренних дел Польши Бронислава Перацкого, прославившегося кровавыми акциями террора против украинцев. Перацкий был автором и непосредственным руководителем плана "на знищене Руси", цель которого — умиротворение жителей Западной Украины.

За день до убийства Бандеру арестовывают, и, 13 января 1936 года после долгого следствия и судебных тяжб, ему, и двум его соратникам был вынесен смертный приговор, который впоследствии был заменен пожизненным заключением.

В 1939 году, после захвата Польши, Степана из тюрьмы освобождают немцы. И именно с этого момента биографии нашего героя начинается неоднозначная и противоречивая трактовка его роли в украинской и мировой истории. Одни историки и политические деятели доказывают его героический патриотизм и огромную положительную роль в утверждении украинской государственности, другие — коллаборационизм и преступления против собственного народа.

Сразу после выхода на свободу, в сентябре 1939 года, он возглавляет революционный Провод ОУН и сразу же ведет переговоры с военным руководством гитлеровской Германии о совместной борьбе против российско-большевистских оккупантов, которые, на тот момент, согласно тайного Пакта Молотова-Риббентропа, оккупировали западно-украинские земли. Основной целью Бандеры, при сотрудничестве с немцами, было создание независимого украинского государства.

Используя противоречия внутри гитлеровской администрации создается северный украинский легион "Нахтигаль", командир Роман Шухевич, и южный "Роланд". Эти военные образования, по замыслу ОУН, должны были стать основой украинской армии после провозглашения независимости. С начала войны они официально не входили в состав немецкой армии, имели другую форму, носили трезубец и шли в бой под сине-желтым флагом.

22 июня 1941 года гитлеровская Германия, нарушив условия Пакта Молотова-Риббентропа, нападает на Советский Союз. А уже 30 июня 1941 года легион "Нахтигаль", во главе с Романом Шухевичем, входит во Львов, захватывает стратегические объекты города, и в тот же день происходит провозглашение Акта восстановления Украинской государственности. А Председателю Национального Собрания Ярославу Стецько было поручено организовать органы украинской власти.

На такие действия украинских националистов немецкие власти ответили сначала ультиматумом немедленно отменить Акт, а когда они отказались выполнить условия гитлеровцев, против них был применен массовый террор. Сотни участников так называемой "бандеровской диверсии" были арестованы и брошены в тюрьмы. Такая же судьба постигла и Степана Бандеру, его арестовали в Кракове. Двух его братьев Василия и Алексея насмерть замучили в концлагере Auschwitz. Оба украинских легиона "Нахтигаль" и "Роланд", после отказа подчиняться немцам, были расформированы и разоружены. Но, несмотря на это, именно воины этих подразделений позже станут ядром УПА (Украинской Повстанческой Армии).

Из-за неблагоприятного хода войны, немцы, в декабре 1944 года выпускают Степана из-под стражи и начинают переговоры о совместных действиях против большевиков. Основными требованиями Бандеры оставались признание Акта возобновления Украинской государственности, и возможность создания независимой украинской армии. Но эти цели не были реализованы, поскольку советские войска вскоре захватили Западную Украину, а 7 мая 1945 года гитлеровская Германия подписала Акт о капитуляции.

Дальнейшая борьба за независимость развернулась на территории Западной и Большой Украины уже против советской оккупационной власти и активно продолжалась до 1955 года. Руководил антисоветским сопротивлением Бандера из-за границы.

15 октября 1959 года в Мюнхене Степан Бандера был убит. Как позже установят немецкие следователи, убийство совершил агент КГБ украинского происхождения Богдан Сташинский, выстрелив ему в лицо раствором цианистого калия.

Накратко - Бандера е против поляци, против болшевики , против немци , когато те са били против украинските му разбирания.. В периоди в които те са били против неговите националистически  идеи за украинска държавност.

Когато болшевиките не го удовлетворяват - те стават негови врагове. Когато фашистите не приемат неговите желания за местно украинско устройство на завзетите от тях  украински земи - те стават негови врагове също и съответно го арестуват и хвърлят в лагер.

Но както и да  извъртате с тролските си насоки , това не променя факта, че бандеровците нямат никакво същественмо влияние в Украйна, нямат никакво парламентарно вличние, нито са подкрепени от украинския народ.

Това го показаха както изборите , на които крайните украински партии взеха мижави проценти /правосеките са с нищожните 1.7 %   / , така и от международните отношения с Полша , които както ви показах и  сами се убедихте са повече от дружелюбни и приятелски , в сравнение със шамара на поляците към пропутинските сили  от последните им резултати на изборите им  наскоро

Така че гърчете се колкото си искате, фантазиите и троленето ви няма нищо общо с реалността

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Аз те разбирам, да ти кажа, не ти е лесно.

Питам те съвсем ясно какво ти е мнението за идеализиране на фашисти и ти понеже си в коловоза, нямаш право на несъгласие с това. Освен всичко ме засипваш с един тон простотии, само и само, за да не кажеш, че в твоето положение си принуден да подкрепяш един абсолютен фашист. Толкова са нещастни тези в Киев, че с действията си истински затрудняват такива като теб. Утре, като си сменят знамето и сложат някой пречупен кръст, ти ще казваш, че е лястовичка. :D

Ако не ми отговориш с едно изречение, дали подкрепяш признаването на един фашист за национален герой в Окраина, то ти за мен си оставаш това, което казаx, защото подкрепяйки фашисти си фашист.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

преди 17 минути, Тøни написа:

Питам те съвсем ясно какво ти е мнението за идеализиране на фашисти и ти понеже си в коловоза, нямаш право на несъгласие с това. Освен всичко ме засипваш с един тон простотии, само и само, за да не кажеш, че в твоето положение си принуден да подкрепяш един абсолютен фашист. Толкова са нещастни тези в Киев, че с действията си истински затрудняват такива като теб. Утре, като си сменят знамето и сложат някой пречупен кръст, ти ще казваш, че е лястовичка. :D

Ако не ми отговориш с едно изречение, дали подкрепяш признаването на един фашист за национален герой в Окраина, то ти за мен си оставаш това, което казаx, защото подкрепяйки фашисти си фашист.

Фашистите си ги подкрепяте вие, с подкрепата на нацистките сборища в РФ  от Пу

Сепаратизма също само вие си го подкрепяте. А аз съм ви красноречив опонент .

Кой е сепаратист фашист , не знам, но от горното бих казал че.. не съм аз :)

Украйна не е под влияние на никакви бандеровци фашисти, и това вие няма как да го проумеете.

Да, имат засилен патриотизъм заради руската незаконна агресия, и съм сигурен че 99 % мразят руснаците затова , по скоро , мразят путлеризма, поради една единствена причина - патриотизъм.

Вие в момента сте си внушили като опорна точка че някой защитавал някой си Бандера. Пълни простотии. Дори самите украинци не го защитават, и както казах - разултатите на партитие показват красноречиво това. Защото украинците не са фашисти.

Нормално е да мразиш тези , които необосновано , чрез военни методи , наилствено ти режат от държавата. И това няма нищо общо с Бандера или с фашизма.

преди 26 минути, Тøни написа:

Няма да ти отговори. Ти сам каза защо. И поредния му пост/над моя/, с празни приказки, показват това. :D Няма как да каже нещо, против бандеровците. Че ще загуби работата си и парите от НПО-то. И ще трябва, само в сайта Нимфомани, да пише. :ph34r:

Не може да каже, че не подкрепя фашистите, понеже ще му се скарат. Представяш ли си как те гложди отвътре да си кажеш, но не можеш, защото знаеш, че трябва да лъжеш до край. Поставям се на негово място и ми става много тъжно. Горкия! 

преди 10 минути, Тøни написа:

А как ти се струва Хитлер - национален герой в Германия? Лично мнение?

Пак ти казвам - търси отговора си в себе си .

Фашизма, по скоро нацизма е агресивна идеология, която се проповядва в днешна РФ - с техните рашистки паради,  руски маршове, пионерски движения и т.н..

Ще ти потретя, защото питаш три пъти едно и също и аз три пъти ти отговарям - че той е лежал в нацистки лагер, именно защото интересите му не съвпадаха със интересите на фашистите.

Както е бил и против болшевиките и против поляците, когато и те не са отговаряли на вижданията му за независима украинска държава.

Не може да каже, че не подкрепя фашистите, понеже ще му се скарат. Представяш ли си как те гложди отвътре да си кажеш, но не можеш, защото знаеш, че трябва да лъжеш до край. Поставям се на негово място и ми става много тъжно. Горкия! 

Ето казвам го - АЗ НЕ ПОДКРЕПЯМ ФАШИСТИ. Фашистите си ги защтиавате вие. имено с тази фейкова рашистка пропаганда и с нацистките паради в РФ

преди 10 минути, Тøни написа:

Едва ли го гложди изобщо. Тоя няма и капка морал или достойство. Като се сетя, всичките му лъжи и манипулации /Безсмъртния полк, за бащата на В.В.Путин, за един потънал кораб и още много/. Това може да го прави, само подебие на човешко същество. Срещу пари. Ама нали е розова фея, така де елф. :ph34r:

Надявам се, че има капка човещина останала в него. Да си фашист, терорист, сепаратист не е шега. А постоянните му мечти за откъсването на части от България и дори фактът, че измисли и име на новата имагинерна държава, ме кара да си мисля, че е  и ислямист. Все пак се моля, да го прави против волята си и всъщност да не е такъв. 

преди 9 минути, Тøни написа:

Надявам се, че има капка човещина останала в него. Да си фашист, терорист, сепаратист не е шега. А постоянните му мечти за откъсването на части от България и дори фактът, че измисли и име на новата имагинерна държава, ме кара да си мисля, че е  и ислямист. Все пак се моля, да го прави против волята си и всъщност да не е такъв. 

Надеждата умира последна. :D Щом искаш, надявай се за тоя елф.

преди 21 минути, ghostBG86 написа:

Едва ли го гложди изобщо. Тоя няма и капка морал или достойство. Като се сетя, всичките му лъжи и манипулации /Безсмъртния полк, за бащата на В.В.Путин, за един потънал кораб и още много/. Това може да го прави, само подебие на човешко същество. Срещу пари. Ама нали е розова фея, така де елф. :ph34r:

Без морал и достойнство сте вие, които защитавате тазипропаганда. При това тотално фейкова и маскарадна.

За "безсмъртния полк" , пак си заставам зад  мнението по назад. Радвам се че това едиснтвено си запомнил щото няма за какво друго да се заядеш :) , но ще те разочаровам.. защото фактите на захвърлени транспаранти, портрети  и организирани под строй демонстранти , са си факт.

И това си остана позорна за паметта на загиналите ,  омаскарена от пи-ар акцията на Пу.

За потъналия кораб какво ? някой да си спомня за него ? мина замина както подводницата Курск... както каза Пу ... "кво е станало ли ? - "ми тя потъна" ...

преди 14 минути, Тøни написа:

Да, да защитаваш терористи сепаратисти, както ВИЕ правите, не е шега... ехоо.. аз съм ви опонент :)

Виждам за пореден път че нагледните ми сравнения с "новоосмания" и Кърджали , със Крим 167 г руски и реципрочно  500г владения на османска империя,   и това  какви абсурдни   античовешки сепаратистки терористични принципи изповядвате, все пак е стигнало до теб.

Именно така разбрах че много добре разбирате какво проповядвате  с този сепаратизъм и тероризъм.

Дали има човещина у вас че защитавате такива антибългарски принципи, не знам.. но виждам че спорите само за спорта.

Сами си знаете че говорите глупости, но трола по гръб не пада :)

Виж сега, аз знам, че по гръб не падаш и за това държиш на своето. Но елф, който е фашист, сепаратист, терорист и ислямист изглежда малко прекалено. Не мислиш ли?

Аз никога не бих си сложил турска лентичка, турски флаг,  гръцки или германски символ , или портрет на някой диктатор - било то Хитлер или  Путин.. но някои тук го правят.. и се кефят много на това....

Нека си е на тяхната съвест.. те не са българи.

Виж сега, аз знам, че по гръб не падаш и за това държиш на своето. Но елф, който е фашист, сепаратист, терорист и ислямист изглежда малко прекалено. Не мислиш ли?

Да. наистина изглежда прекалено.

Защо сте такива тогава се питам ? НАистина банално е да повтарям , а и то е очевидно че съм и най големия опонент тук, опонент на тези сепаратистки рашистки простотии които проповядвате, но .. наистина.. много банално е вече :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.