Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Пропорционално! Я дай пак! 60 милиона руснаци. Украинци колко? Половин Украйна? Стига бе...

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Все още чакам да ми кажете  защо сте  техни  фенове  и защо лишавате  руснаците в Крим и в Донбас от право на избор и самоопределение.

Ако след 5 теми и 162 страници не си разбрала че тук няма хора които ограничават или да са фенове на ограничаване на права .... не знам :)

Никой в Крим или на Донбас не е ограничавал никакви права на никого. Имаше тотална фейкова пропаганда, нямаща нищо общо с реалността.

Дори две години след анексията, се оказа че например кримчани в момента са под много по голяма цензура и ограничения, особенно спрямо малцинствените групи и коренно население - кримските татари.

А в Донбас, в окупирната временно малка част , пък живеят с вечерен час и в постянен страх да не ги обявят за "агенти на нацистката хунта" .

Не съм получил отговор от теб за 1001 други по важни въпроси - трябва ли след всяка смяна на властта, било то и предсрочна, и след протести, да се цепи територия, само защото НЯКОЙ идиот му е хрумнало че не му харесва новия ?

Трябва ли применро при свалнето предсрочно на Станишеф, или на Олигарски, все поддържани , да не кажа ръководени от етническата антиконституционна партия ДПС, то трябваше ли ДПС да каже - не ни харесва че ни свалихте, цепим Кърджали, и половин България, а от Турция да влезе необозначен мирен тежковъоръжен вежлив аскер , който да окупира и превземе всички ключовви сгради , военни и полиции , сед което да проведат "референдум"

Защо нямаш отговор на това, аз не знам. Но защитаваш точно този принцип.

Защитавам самоопределението по принцип и украинският национализъм никак  не го приемам - до пълното му унищожение! Амин!

преди 45 минути, язе написа:

Пропорционално! Я дай пак! 60 милиона руснаци. Украинци колко? Половин Украйна? Стига бе...

Какви 60 млн ??

Точни данни за жертвите във ВСВ няма, има приблизителни ...  например за Украйна : http://www.segodnya.ua/life/stories/stalo-izvestno-skolko-ukraincev-pogiblo-na-samom-dele-v-zhernovah-vtoroy-mirovoy-voyny-infografika-713440.html

Смятай ги като процент, смятай и руските цертви, спрямо брой население и сравнявай ако толкова ти се иска.

Акцента ми е съвсем друг - че няма как народ дал милиони и милиони жертви, да толерира фашистки хунти и подобни простотии с каквито са ви пълни още главите.

Затова и споменах и процента  на изборите за крайните - 1.8 %. Това е нищожно при условие че има държави с много по голям процент крайни партии.

преди 1 минута, NEY написа:

Защитавам самоопределението по принцип и украинският национализъм никак  не го приемам - до пълното му унищожение! Амин!

Какъв е тоя мерак да заличаваш народи не знам... а ревеш за "правата на руснаците" .... дето така и никой не ги нарушава.... Това е цинично.

Е това е  принципа на нацизма, в превъзходството на една някаква си раса, в изтребление на народи.... което така го търсиш - вгледай с в себе си .Говориш като типичен наци.

Не каза... ако свалим сега ББ и след като си изберем нов президент , ще цепиш ли територии ?

преди 1 час, NEY написа:

А подкрепяш ли руския и българския национализъм ?

Значи ако изгоним 300 000 руснаци, дето са изкупили родното ни красиво черноморие , ще си изключително , абсолютно ДА, щастлив ?

преди 48 минути, NEY написа:

Кое е цинично?    Кой не нарушава права на руснаци в Украйна?    

Дай да видим кой ги е нарушил тези права на руснаците , и то до такава степен че Пу да въведе войски ?

:)

Аз нямам такъв спомен да се е случвало това.

И пак да те питам... като изберем нов президент, и ако свалим бат ти Бойко , това повод ли е да цепиш на амнайсет части България ? И да ревеш за  "исконни турски вилаети" ??

Да знам да се приготвям за българската АТО ... че от таквиа като вас национални предатели, няма оттърване...  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Защо да прогонваме руснаците и по какъв начин е реално възможно това?  Миро май като оня украинец и той ще си пришива пагони върху болничния халат... Не помни въобще какво правиха правосеките.  Иначе руснаци са си купили в България над 500 000 имота по Черноморието ни и ние там сме като сбирщайн-конгломерат от българи,руснаци, турци и цигани.   Няма проблеми при наличие на взаимно уважение.  

Бягам от какви въпроси?  Миро фантастът пише за някаква нежелана за мен българска АТО....Защо да сваляме Бойко - като може и за президент да го изберем....Украинските руснаци-дезертьори от украинската армия ,те ли са войските  на Путин?  Няма руски войски в Донбас. Защо и поради какви причини още да се цепи България - та на нас са ни отцепени Македония, Северна Добруджа, Беломорска Тракия и западните покрайнини...Заради безумни царе и политици. Както виждам обаче си имаме и безумни Мировци...Черното няма как да изглежда като бяло.

преди 27 минути, attj написа:

Миро фантастът пише за някаква нежелана за мен българска АТО

След като защитаваш сепаратисти терористи, и поддръжката им от чужда имперска съседка, утре ще говориш това и за България.

Защо да сваляме Бойко - като може и за президент да го изберем.

Увърташ. Не те питам кого да свалим кой да изберем и кой ще става президент. Питам те - смяната на властта , предсрочна или не на дадено управление, повод ли е за цепене на територии ?

Няма руски войски в Донбас.

да, да... Има "хора, изпълняващи разнообразни задачи , включително и във военната сфера " , както гузно през зъби призна  твоя фюрер Пу :)

Ето тези маскирани тежковъоръжени уроди с георгиевски лентички  , не-руски наемници и др , за които мълчиш доста гузно :)

Както и свидтелствата за огромна военна логистика и доставки от Пу , многократно фиксирани например : https://informnapalm.org/bg/

Spoiler

Rus_in_Ukr_BG-01.jpg

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро няма ли малко да се поспреш!? И ще отречеш ли, че точно недообмисленият украински Майдан е причината  украинските руснаци да желаят да живеят в Руската Федерация. Не трябваше да има никакъв преврат и нямаше да има гражданска война.   

преди 1 час, attj написа:

Миро няма ли малко да се поспреш!? И ще отречеш ли, че точно недообмисленият украински Майдан е причината  украинските руснаци да желаят да живеят в Руската Федерация. Не трябваше да има никакъв преврат и нямаше да има гражданска война.   

Аз красноречиво ти показах кой разпали гражданска война на тази окупирана от руснаците , 2.8 % територия на Украйна - това са путинските служби и диверсионните групи вкрани да сеят терор.

Никой на останалата 97 % част от 40-те млн граждани не смята Майдана за причина за тази война. То н икога Майдана не е имало етнически мотив , а и много руснаци също го подкрепяха.

Нима си мислиш че Майдана е движение срещу руснаците ? хехе :)

Както ти казах, етническия мотив  - за колене и бесене на рускоезични , бе измислен от путинската пропаганда, пресилвайки влиянието на крайните националисти , които "уж " взели властта и вилнее безнаказана хунта..

Хората на Майдана се бореха за вътрешни реформи , за махането на един олял и оял се олигарх , изнесъл 1 млрд и тотална кукла на конци от Москва, както и за евроинтеграция , тъй като и преди и сега много украинци и без това ходят да работят в ЕС и най вече в Полша .

Свалиха го , избраха си нов президент, избраха си нова Рада, нов премиер, даже после го смениха, все неща характерни за всичко друго , но не и "хунта".

Защо продължаваш ти обаче да пропагандираш сепаратизъм и тероризъм, защитавайки тази малка, все още окупирана от руски войски, част, не те разбирам.

Колко пъти те призовавам да си свериш часовника, да погледаш малко руски канали  ,дето отдавна не говорят за "хунти" :)

Днеска май половин Окраина имала празник. :D

Точно Йорданов е най-подходящ да ги поздравява, предвид фашагите, които вилнеят там. 

Редактирано от иноТ (преглед на промените)

преди 15 минути, miro20 написа:

Хората на Майдана се бореха за вътрешни реформи , за махането на един олял и оял се олигарх , изнесъл 1 млрд и тотална кукла на конци от Москва, както и за евроинтеграция , тъй като и преди и сега много украинци и без това ходят да работят в ЕС и най вече в Полша .

А бре, Миро, а бре, хамериканска "секиро"! Че тя Викито Нюлънд сама си призна, че ФАЩ са налели 5 милиарда гущера за да се случи Майдана. Какви глупости ни разтягаш тук. Ти действително ли ни мислиш за толкова тъпи или "умният" си ти?

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Tи да не би да му се връзваш? Това са му опорките. :D

Не ни мисли за тъпи човека, но просто с това се занимава и като си се хванал на хорото, ще го играеш до края.

преди 13 минути, иноТ написа:

Tи да не би да му се връзваш? Това са му опорките. :D

Не ни мисли за тъпи човека, но просто с това се занимава и като си се хванал на хорото, ще го играеш до края.

Знам, но понякога ми писва и избухвам.

И малко да се посмеем:

Spoiler

klz1472053634s.jpg

:D

Какви опори при наш Миро?   Той тотално се е омотал в славянската политика!   А аз му предлагам като на психопат - нека да обясни на украинските руснаци защо трябва да искат да живeят в жалката Украйна... И когато нищо не може да им разясни - просто трябва да млъкне.

преди 36 минути, Agentpat™ написа:

А бре, Миро, а бре, хамериканска "секиро"! Че тя Викито Нюлънд сама си призна, че ФАЩ са налели 5 милиарда гущера за да се случи Майдана. Какви глупости ни разтягаш тук. Ти действително ли ни мислиш за толкова тъпи или "умният" си ти?

Всеки път тая надежди че наистина не сте толкова .... ама уви , вие всеки път ме изненадвате с поредна порция отдавна доказани ФЕЙКОВЕ :)

Та.. честит ти скункс и на теб за поредното разпространение на лъжи , защото тези 5 млрд  са... :

http://www.stopfake.org/fejk-ssha-vydelili-5-mlrd-dollarov-na-organizatsiyu-gosudarstvennogo-perevorota-v-ukraine/

Spoiler

Так вот — не нужно подменять смысл. В Украине есть государственные программы сотрудничества с США — научно-технические, культурно-гуманитарные, торгово-экономические, по развитию сельского хозяйства, институтов демократии и прав человека, есть американские инвестиционные фонды (например Horizon Capital, Sigma Bleyzer), которые работают здесь на коммерческой основе и вкладывают деньги в украинские предприятия с целью их развития, приведения в порядок (прозрачность в первую очередь!!!!! то есть НЕТ теневым схемам и отмыванию денег!!!!!!) и дальнейшей продажи….
И именно все это и имелось в виду под фразой г-жи Нуланд «Since Ukraine’s independece in 1991 the United States have supported Ukrainians to build democratic skills and institutions as they promote civic participation and good governance, all of which are pre-conditions for Ukraine to achieve the European aspirations. We have invested over 5 bn dollars to assist Ukraine in these goals that will ensure a secure and prosperous democratic Ukraine.»
Учите английский, кто не доучил в институте, и не распространяйте фейк!

преди 3 минути, miro20 написа:

Всеки път тая надежди че наистина не сте толкова .... ама уви , вие всеки път ме изненадвате с поредна порция отдавна доказани ФЕЙКОВЕ :)

Та.. честит ти скункс и на теб за поредното разпространение на лъжи , защото тези 5 млрд  са... :

http://www.stopfake.org/fejk-ssha-vydelili-5-mlrd-dollarov-na-organizatsiyu-gosudarstvennogo-perevorota-v-ukraine/

Покажи скритото съдържание

Так вот — не нужно подменять смысл. В Украине есть государственные программы сотрудничества с США — научно-технические, культурно-гуманитарные, торгово-экономические, по развитию сельского хозяйства, институтов демократии и прав человека, есть американские инвестиционные фонды (например Horizon Capital, Sigma Bleyzer), которые работают здесь на коммерческой основе и вкладывают деньги в украинские предприятия с целью их развития, приведения в порядок (прозрачность в первую очередь!!!!! то есть НЕТ теневым схемам и отмыванию денег!!!!!!) и дальнейшей продажи….
И именно все это и имелось в виду под фразой г-жи Нуланд «Since Ukraine’s independece in 1991 the United States have supported Ukrainians to build democratic skills and institutions as they promote civic participation and good governance, all of which are pre-conditions for Ukraine to achieve the European aspirations. We have invested over 5 bn dollars to assist Ukraine in these goals that will ensure a secure and prosperous democratic Ukraine.»
Учите английский, кто не доучил в институте, и не распространяйте фейк!

Аз пък казвам, че твоето е фейк! А, обори ме?!

преди 4 минути, NEY написа:

Какви опори при наш Миро?   Той тотално се е омотал в славянската политика!   А аз му предлагам като на психопат - нека да обясни на украинските руснаци защо трябва да искат да живeят в жалката Украйна... И когато нищо не може да им разясни - просто трябва да млъкне.

Много българи също им е трудно да живеят в България. Дай тогава да се предадем на Турция викаш ? щото имаше сума ти предавания за изселници, на които им дават и два три пъти по голяма пенсия,  10 бона за къща , дават и земя.

Това че в някоя съседка е "по хубаво" и дават "по голяма пенсия" не може да е причина за сепаратизъм.

Второ - как така допреди анексията и вторжението на регулярни руски войскови части в Украйна никой не роптаеше че го тормозят украинците ?

Много просто - защото това бе измислена от путинските служби  фейк пропаганда, която и сега преповтаряте.

Трето - никой не е пречел на руснаците да си живеят и ходят в РФ и обратно. Никога.

Ако на някой не му е харесвало, винаги е можел да си ходи където си иска.

Майдана не е променил абсолютно нищо.

Промяна имаше в масираната тотална пропаганда с която ни заливаха и нас също с лъжите за репресии , разпънбати деца на площади и т.н.

преди 1 минута, Agentpat™ написа:

Аз пък казвам, че твоето е фейк! А, обори ме?!

Учи английски . Или позлвай гугъл преводачч :) Незнанието ти не е аргумент.

Аз нищо нямам какво да доказвам. Като цитираш думите на Нюланд, вземи си ги преведи сам.  :)

Стига глупости - Майдана доведе гражданска война в Украйна.  Дето някои украински идиоти-психопати  я наричат АТО...  

току-що, NEY написа:

Стига глупости - Майдана доведе гражданска война в Украйна.  Дето някои украински идиоти-психопати  я наричат АТО...  

Не Майдана, а Пу вкара в конфликт пригграничните райони с цел може би да ги прилапа както си лапна Крим.

Майдана си бе в Киев, бе многомесечен , почти годишен протест , без абсолютно никакви етнически мотиви срещу руснаците. Както казах те дори също подкрепяха украинците в своя стремеж за реформи и евроинтеграция.

Аз дори не го наричам гражданска война, защото реално нямаме противопоставяне на  украински граждани, имаме ВКАРАН на тяхна територия от чужд агресор, терор и сепаратизъм.

Тов не е гражданска война на Украйна, а война на Украйна с РФ на своя територия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.