Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 10 минути, Sinbad_ написа:

Мазния, пак ще те уча явно, но на един вагон се вместват максимум 3 а обикновено 2  единици от посочената техника... Отделно дето не всичко е броинирана техника, но има и артилерисйки стволни системи ..Съгласно ддругия твой линк, това са 15 танка , 7 БТР-а и 90 единици пускови Корнет с ракети към тях със сигурност..... И само да спомена Корнета не е нито най модерното, нито най мощното в Руската армия от подобен тип военно оръжие :))))

Ми това си е не инцидентна, а ПОРЕДНА пратка от РФ. Както искаш си го тълкувай и брой , те сепаратистите терористи сами се хвалят, така че не знам какво всъщност отричате ?  оправдавате едни видни и миришещи отдалеч оцапани гащи :)

Между другото, именно Дебалцево като транспортен център се прослави с безсмислените путински жертви, на които бе поставена задача  да се превземе на всяка цена.

И те го превзеха, с цената на огромни жертви. А украинците се чудеха как може толкова тъпо "в лоб" както се казва, да излизат "в атака напред" а реално на разстрел.  Един ден вероятно ще излезнат наяве реалните путински жертви в тази война.

Там между другото лъсна и прословутия леко поизпържен в танка си , бурят , посетен после от Кобзон .... Местен опълченец :) като Моторола ? нали :):)

:laughing4:

преди 5 минути, Sinbad_ написа:

Позора е на убийците, които не можаха да го убият на бойното поле, а бягаха като мишки страхливи от него, и се наложи да изпратят убийци .... Ако з атеб е позора някой да ти забие нож в гърба, то май забиващите ножа трябва да са герои нали... Е това обяснява цялата сорсоиндо бандровкоукропска тактика, лице в лице сме мижитурки, но зад гърба на някого сме велики ...

Прав си . Позорно е. но е метод  и работа на едни всеизвестни служби с център Москва, а не Киев.

И на децата е очевидно че той е поредния "зачистен" от путинските служби, самозабравил се терорист- сепаратист, взел се пекалено насериозно .... каквато е съдбата на още една камара подобни нему пратени от РФ , убийци.

Нел изброи по назад, можеш да се запознаеш .

Да прехвърляш всчичко това на украинците е... не наивно  а смешно :)

Ако украинсктие служби или диверсионни групи бяха способни с такъв размах да взривяват и организират убийства на терористите от ДНР/ЛНР, войната щеше да свърши много отдавна :)

Но уви... колкото и да са радостни тези процеси, украинците са последни които имат пръст в тази организация и реалиация.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 754,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 8 минути, miro20 написа:

Ми това си е не инцидентна, а ПОРЕДНА пратка от РФ. Както искаш си го тълкувай и брой , те сепаратистите терористи сами се хвалят, така че не знам какво всъщност отричате ?  оправдавате едни видни и миришещи отдалеч оцапани гащи :)

Между другото, именно Дебалцево като транспортен център се прослави с безсмислените путински жертви, на които бе поставена задача  да се превземе на всяка цена.

И те го превзеха, с цената на огромни жертви. А украинците се чудеха как може толкова тъпо "в лоб" както се казва, да излизат "в атака напред" а реално на разстрел.  Един ден вероятно ще излезнат наяве реалните путински жертви в тази война.

Там между другото лъсна и прословутия леко поизпържен в танка си , бурят , посетен после от Кобзон .... Местен опълченец :) като Моторола ? нали :):)

:laughing4:

Мдаам, те ВСУ бяха там героите нали, бягащи с напълнени гащи през полета , и гори, поне тези които не попаднаха в плен и не бяха избити като страхливи хиени от частите на ДНР и ЛНР :))))))

A танкиста си беше доброволец, родом от Бурятия, истински герой от групата отрязала пътя и избила толкова хохълотъпаци....И как пътя беше осеня с останките на ВСУ машини и трупове на личен състав ;)

Още има видеа как насраните бандероукропски сили , ги пленяват, и как оцелелите после се правят смешно на мъже че и Прасенко ги награждава за героичните им действия :D:D

А други в същото време пак от тези оцелели, разказват как техните велики командири са се изнизали най напред паническата като плъхове напускащи потъващия кораб, и как Прасенко и сие обещава голяма победа над руската армия в Дебалцево :))))

П.С Леко напомнящ линк за операцията в ДЕбалцево ...

http://colonelcassad.livejournal.com/2074422.html

Мога и видеа да пусна ако искаш, знам че и на теб нещо паметта ти е къса обратнопропорционално на мзаното шкембе :)))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Да, защитниците са герои. Дебалцево е в Украйна. А буряти и други подобни , са пратени в чужда държава терористични формирования от путинските военни и сужби.

Дори би било много смешно ако не е всъщност толкова жалко ... един бурят никакъв "руски свят" не защитава... той си бе  младо момче - кадровик, танкист в еди коя си танкова бригада.... от РФ.

преди 7 минути, miro20 написа:
преди 7 минути, miro20 написа:

Да, защитниците са герои. Дебалцево е в Украйна. А буряти и други подобни , са пратени в чужда държава терористични формирования от путинските военни и сужби.

Дори би било много смешно ако не е всъщност толкова жалко ... един бурят никакъв "руски свят" не защитава... той си бе  младо момче - кадровик, танкист в еди коя си танкова бригада.... от РФ.

Ко рече, Дрбалцево е в Окраината, хахахахахаххахахахахаххаа :D:D < Е не, тука вече ще умра огт смях , такава въпиуща тъпотия се среща рядко :D:D

P.S Тулупе, айде пак да те светна кое къде е а, то се вижда че от много укрохохълска пропаганда и двмата с русата птица от семейство гъски сте  просто не във върбите и на черешата, ами в това на куб :))))

https://ru.wikipedia.org/wiki/Донецкая_Народная_Республика#.D0.90.D0.B4.D0.BC.D0.B8.D0.BD.D0.B8.D1.81.D1.82.D1.80.D0.B0.D1.82.D0.B8.D0.B2.D0.BD.D0.BE-.D1.82.D0.B5.D1.80.D1.80.D0.B8.D1.82.D0.BE.D1.80.D0.B8.D0.B0.D0.BB.D1.8C.D0.BD.D0.BE.D0.B5_.D0.B4.D0.B5.D0.BB.D0.B5.D0.BD.D0.B8.D0.B5

"Деба́льцево (укр. Деба́льцеве) — город на Украине, с февраля 2015 года находится под контролем самопровозглашённой ДНР[2]. Один из крупнейших железнодорожных узлов Украины. "

в Украйна е приятелю , в Украйна :)

Ше добавя даже по конкретно - руско-украинската война се води изцяло на територията на Украйна.

2 -2.8 % от чиято моеждунаодно призната територия, включително и Крим в този процент, е все още за съжаление под руска окупация.

преди 2 часа, Нел написа:

Един път поне можеш ли да не бъдеш толкова елементарен?(явно не, но аз все още се надявам)

Замислих се за твоята сложност, без особени надежди и после се сетих за една статия на очарователната Калина Андролова. 

Spoiler

Тъй като лъжите са огромни, алогични и просто „за слабоумни” все по-малко медии в Европа решават категорично да се ангажират за обслужване на задачите на САЩ. До голяма степен, да, те се ангажират. Но има една граница, която е недопустима за интелигентните хора.

Поради тази причина САЩ все повече се обръщат към социалните медии. Там за дезинформацията няма нито проблеми, нито спирачки. Никакви спътникови снимки или видеозаписи не могат да се сравняват „по достоверност” с анонимен монтаж, набързо изфабрикуван от някой младши офицер в ЦРУ, пише изданието на Федералното събрание на Руската федерация (Парламентская газета). Държавният департамент вече нарича „независима достоверна информация” всяка дезинформация в социалните мрежи, където е ясно, че контролът върху истината е нула. 

Ти си един от тези сложни елементи, които черпят инфо от Фейсбук. Да ти го съставя ли, като сентенция, която после да разпространявш гордо? 

преди 58 минути, miro20 написа:

Преди имаше доста фейкове позовващи се на неен фейбук. Обаче тя нямаше такъв. Не съм се интересувал, но сигурно ли е че си е направила и публикува именно тя във този профил ?

Следя го от два месеца. Дори и да не го списва тя, а някой сътрудник(ако и когато е заета), нямам съмнение, че е фалшив профил. Ти изгледа ли видеото с обръщението към Захарченко? Назад има още видеа... Критична е доста към властите в Украйна и затова се учудих, че няма нищо свързано с последната среща на четворката. Ще видим.

преди 8 минути, Нел написа:

Следя го от два месеца. Дори и да не го списва тя, а някой сътрудник (ако и когато е заета), нямам съмнение, че е фалшив профил

Само аз ли усещам тука противоречието? Каква е гаранцията,че не го списва сестра и например...май беше така преди, и каква е гаранцията,че това е направено със съгласието на Савченко? Никаква. На фейсбук не се вярва никога!

преди 4 минути, nikssi написа:

На фейсбук не се вярва никога!

Айде сега... всички си имат фейсбук профили, и много медии се позовават на тях. международни звезди, медии, и т.н. Даже наши политици ги ползват, и писаното в тях се приема напълно официално. И се цитира като официалнап озиция

Въпроса е да се знае от самото начало че това , а не многобройни нароили се профили , е официален.

Аз имам фейсбука на Хитлер. Не е фейк, пише ориджинал. 

преди 3 часа, miro20 написа:

Айде сега... всички си имат фейсбук профили, и много медии се позовават на тях. международни звезди, медии, и т.н. Даже наши политици ги ползват, и писаното в тях се приема напълно официално. И се цитира като официалнап озиция

Въпроса е да се знае от самото начало че това , а не многобройни нароили се профили , е официален.

Всеки може да си направи профил. Така,че няма никаква гаранция,че това е профила на конкретен човек. Може да се провери но едва ли Нел има на идея как става това , пък и възможностите. Просто няма никаква гаранция - това е.

Ето ви примери едно две три четири пет шест ........

В злия запад изпозлват повечето туитър също, и често когато се цитират се позовават на ... какво написал и казал в туитър еди кой си политик или звезда.

Вижте, знам ви логиката защото гледате през вашата тролска призма , използващи нароени акаунти за всичко и за всеки случай, но има хора които все пак си изпозлват профилите за това което са предназначени - за комуниказция и общност. А не за тролене :)

преди 10 часа, nikssi написа:

Само аз ли усещам тука противоречието? Каква е гаранцията,че не го списва сестра и например...май беше така преди, и каква е гаранцията,че това е направено със съгласието на Савченко? Никаква. На фейсбук не се вярва никога!

Няма никакво противоречие, Никси, много от известните хора имат свои сътрудници, които се грижат за профилите им в социалните мрежи, с тяхно разрешение и под техен контрол, чисто технически, което не значи, че профила е фалшив.

Ей! Хайде влезте, вижте видеото с обръщението към Захарченко(на първа страница е) и ми кажете как може някой непознат, незапознат и целящ да я злепостави или да злепостави положението, което заема в политическия живот на Украйна, да излъчи видео, на което тя говори доста емоционално сама пред камерата. Все едно да влезна в твоя профил, Никси, и да сложа видео, което ти си направил вчера, не си ми го предоставил и не си ми разрешил да го шерна. Стига вече де! Не вярвам на хилядите глупотии под формата на клюки(с препратки към любимите ви Пеевски сайтове) и т.н., но да кажа, че не вярвам на никого във фейса... това е смешно! Та аз следя редица профили, които са свързани с културния, политическия, икономическия живот в България, това ме интересува, това чета!

Като не искате да видите видеото, ваша работа!

преди 1 час, Нел написа:

препратки към любимите ви Пеевски сайтове

:)

Аз се чудя що гузно не си признават кой им е избранника за президент :) Като гледах днес Орешарски как с излага при Деана Найденова, ми светна за кого са.... :)

Как не Ви омръзва да се надприказвате с всичките тези глупости???

преди 8 часа, иноТ написа:

И кой е моят избранник? 

Ми хайде , бъди нещо като мъж, кажи си :)

http://www.svoboda.org/a/28067725.html

739C740F-C664-4234-9D35-A712D3A90F6A_cx3

на 20.10.2016 г. в 20:44, иноТ написа:

Tи пък си страхотен! :D Oчакваме ATO в Закарпатието. 

Да се върна малко назад и да ти честитя пореден скункс за разпространение на лъжи и деизнформация :
http://www.stopfake.org/fejk-zakarpate-ekonomicheski-otdelilos-ot-kieva/

Цитат

Это заявление является откровенной ложью, ведь 1 октября глава облсовета говорил совершенно другое, а сам орган не голосовал за экономическое отделение от Киева.

На самом деле облрада проголосовала за прямые экономические отношения с Верхней Франконией — административным округом в Баварии, а сам глава облрады никогда не заявлял о возможном выходе из состава Украины.

на 20.10.2016 г. в 13:09, Нел написа:

Имената: Александър Беднов; Павел Дрьомов; Алексей Мозговой; Роман Возник; Максим Петрухин... говорят ли ти нещо? А Плотницки и Захарченко? А Шушукин и Сергун?

Би трябвало да си наясно, че такава ще е съдбата на всеки по-известен от събитията в Крим и Донбас. Това е закономерност, която важи откакто свят светува. Хората, които се поставят в услуга на някого и с нечия користна цел, си отиват не от естествена смърт.

Ще добавя към това факта , че те терористите сепаратисти отдавна си знаят съдбата...

Споменато е в техните , собствени сепаратистки сайтове мноооого отдавна :  http://novorus.info/news/obshetvo/35873-kto-zachischaet-opolchencev-russkoy-vesny.html

преди 30 минути, miro20 написа:

Ще добавя към това факта , че те терористите сепаратисти отдавна си знаят съдбата...

Споменато е в техните , собствени сепаратистки сайтове мноооого отдавна :  http://novorus.info/news/obshetvo/35873-kto-zachischaet-opolchencev-russkoy-vesny.html

Новорус инфо???? Сепаратистки сайт значи бил.. я гледай ти, а аз си мислех че е укропски проект по скоро :))))) Особено разположен на хонконгски сървъри, докато оригиналните на ДНР и ЛНР са разположени на сървъри в РФ ...и то без изключение.. Но укропите фейкови, понеже нямат чак достъп или им резват кранчето още като ги усетят ..

Та такива нещица за новорус инфо , дето уж бил сепаратистки.. Укропски фейк, подобно на стопфейкови , свободи и други хохълски напъни за хибридна война под вещото ръководство на ФАЩ-ските им учители....

Елементаризми биват, ама чак толкова ниско и елементарно сорсоидските лъжи не минават, независимо какво име слагат ... Преди малко гледах, разкрития за Путин, с видео, че бил извънземен пришълец хахахахахах :D:D

преди 21 минути, Sinbad_ написа:

Та такива нещица за новорус инфо , дето уж бил сепаратистки.. Укропски фейк, подобно на стопфейкови , свободи и други хохълски напъни за хибридна война под вещото ръководство на ФАЩ-ските им учители....

Приятелю :) не знам какви призраци те гонят, можеш да се поинтересуваш за всичките цитирани имена от статията къде са, как живеят , с какво се знимават или .. са безславно избити .....

А стопфейк и др не правят нищо кой знае какво освен да търсят източник на дадена путинска лъжа, и да разобличават аргументирано фантсмагориите , които и вие цитирате доста често :)

Само виж колко "скункса" за лъжи съм ви честитил :)

А дори не са всички.....

Виждам че предпочитате да вЕрвате на подобни простотии в стил  "Пу - извънземен"  и да наричате отричането на подобни детински лъжи  - "укропски фейк" :)

Мазньо, пак не минава статийката ти от уж сепаратисткия новорус инфо...

Я да видим имената, първото е на  Вячеслав Пинежанин - Антрацит --- http://informator.media/archives/51121 ... С него и второто име, на началник щаба му, убити при нападение от неизвестни,а по информация от ЛНР при операция за обезвреждане на бандитски формирования от МВД на същите... Така, какъв е бил проблема с Антрацит не знам, знам само че единствено укропските сми потдържат версията че това било уж ФСБ 

Второ име -https://ru.wikipedia.org/wiki/Беднов,_Александр_Александрович#.D0.9E.D0.B1.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.8F.D1.82.D0.B5.D0.BB.D1.8C.D1.81.D1.82.D0.B2.D0.B0_.D0.B3.D0.B8.D0.B1.D0.B5.D0.BB.D0.B8_.D0.B8_.D1.80.D0.B5.D0.B0.D0.BA.D1.86.D0.B8.D1.8F  - Убит от МВД пак на ЛНР , и само слухове че уж по кремълска команда, но никакви слухове за ФСБ, освен укропските пак...

И така нататък, останалите имена са или свързани с първите две, от техните отряди, или с второто име , от отряди в същото поселище като Батман....

Така, мисля че тука забравяш нещо , но аз помня... Когато се създаваше ЛНР , казачите тогава независими дружини искаха да имат някаква своя независимост от главната власт, един вид техните селца да си седят автономни и те да си ги управялват... И в резултат имаше стълкновения които за съжаление само радваха укропитеците бандеровски в Кийв и сорсоидната паплач като теб... Естествено веднага почнаха и инсинуациите че видите ли, дългата ръка на Кремъл, и лично ФСБ ...Е да, ама ФСБ в случая едва ли има общо, а връзката на Кремъл, е единствено в несъгласието по курса който трябва да поеме ЛНР м/у самите ръководители на отряди... А ако още по назад си спомним, ще се сетят някои че идеята Новорусия, се провали главно заради съпротивата от страна на Луганските казачи отряди , и някои други от същата област.. Не им се искаше да бъдат ръководени от други, а сами да са си господари... А от това чудесно се възползваше хунатата в Кийв, докато накрая каращите се не разбраха че имат общ враг ...Тогава се обединиха и сритаха ВСУ на хунатат толквоа здраво, че воплите на Прасенко и сие се чуваха чак на луната ( а заедно с тях и на пиндоските им господари и други лакета потдържащи ги ) 

Мдаам, такива работи драги ми сорсотутко пробандеровска... Иска ти се ФСБ да е виновно за всички грехове в Донбас, ама за съжаление не си познал никак... Дори и за тези имена които уж този според теб сепаратистки сайт признава че са убити или задържани от ФСБ или по тяхно нареждане.... Цък цък,  язък за мазните напъни отново ...

преди 25 минути, Sinbad_ написа:

Мдаам, такива работи драги ми сорсотутко пробандеровска... Иска ти се ФСБ да е виновно за всички грехове в Донбас, ама за съжаление не си познал никак... Дори и за тези имена които уж този според теб сепаратистки сайт признава че са убити или задържани от ФСБ или по тяхно нареждане.... Цък цък,  язък за мазните напъни отново ...

Драги, не знам дали осъзнаваш между толкова слюнки и помия избълвана, че описваш красноречиво бандитсктие структури каквито са ДНР/ЛНР , които са на принципа на АлКайди, ИД и подобните им течения :)

За което мога само да ти благодаря :)

Това че неглижираш очеизвадни факти за престъпния хаос , наложен от ВКАРАНИ , повтарям ВКАРАНИ от РФ и службите ФСБ или ГРУ , си е твой проблем :) За радост такива крайни фантасмагории и оправдания като гореизписаното , не се поддържа дори от самите ЛНР/ДНР

Чудно ми е как само военния министър на ДНР Игор Стрелков се изсули, измъкна тихичко по терлички и забягна в РФ..... навреме се усети....

Но има и ценни изказвания , ако искаш да спориш с него на тема кой е куратор в ДНР/ЛНР , няма да ти преча :

Цитат

Стрелков пишет в “ВК”, что если в Кремле решатся воевать, но не сменят “кураторов”, то бои можно даже не начинать.

“Проще говоря, пока всем "украинским процессом" продолжает руководить Сурков и его марионетки - ждите только провалов во всем и всегда. С самыми тяжкими последствиями”, - заметил Гиркин.

Последното изречение от по горе се оказа пророческо :):)

Кой и как модерира събитията от РФ още преди да са се случли - и проруските протести в Крим , и в Донбас, дори са се подготвяли за различни варианти  за Майдана, ПРЕДИ той да се е случил още !

Какви "проекти за четвърта раса на новоруси " са подготвяли ... и т.н.

Кой и как е дирижирал и политическите и икономически събития не само там , а и  в Абхазия, и ЮО

- Интересни данни от хакнатата служебна поща на Сурков.

http://www.svoboda.org/a/28076558.html

Spoiler

Письма проливают свет на то, как Кремль готовился реагировать на еще не начавшийся украинский Майдан, как просчитывал варианты действий, направленных на отчуждение Крыма от Украины (до и после победы "революции достоинства"), как из Москвы создавался и курировался проект "Новороссия".

......

Опубликованные письма охватывают период с осени 2013 до лета 2014 года. Именно в сентябре 2013 года Сурков вернулся в администрацию президента из аппарата правительства и приступил к работе в качестве помощника Путина по вопросам взаимодействия с Абхазией и Южной Осетией. Многие неофициальные источники предполагали, что Сурков, уволенный за 2 года до этого с поста первого заместителя руководителя администрации президента, вернулся в Кремль, чтобы курировать не только самопровозглашенные республики Закавказья, но и заниматься отношениями с Украиной. Переписка подтверждает эти предположения и в деталях показывает, как Россия осуществляла подготовку к аннексии Крыма и организовывала проект "Новороссия".

......

– Во-первых, это 2014 год, это Абхазия и Южная Осетия, где показывается механизм контроля России над этими непризнанными республиками. Видно, что законодательство Абхазии и Южной Осетии согласовывается и проверяется в Министерстве юстиции России, в Министерстве экономики России, в России ведется работа над законопроектами, над внешнеполитической деятельностью этих республик, держится рука на пульсе событий в Абхазии, конфликта оппозиции с президентом и так далее. Собственно, это была основная работа Суркова до того, как в 2013 году появляется очень интересный массив писем, с того момента, как встал вопрос о том, подпишет ли Янукович соглашение об ассоциации с ЕС. Начиная с этого момента в приемную Суркова приходит очень много разнообразной аналитики, начиная с данных о регионах Украины и заканчивая пришедшей в ноябре 2013 года информацией про избирательный процесс, о том, как устроены выборы в Крыму и Севастополе. Константин Эрнст присылал список украинских телеканалов, кто их контролирует. Вся эта информация шла большим потоком в ноябре 2013 года, и эта аналитика достаточно интересна.

Есть еще и другие замечательные вещи – это совещания. Очень интересно их разгадывать. Совещания называются совершенно невинно – "Вопросы приграничного межрегионального сотрудничества с республикой Крым", например. Проводится оно в декабре 2013 года и участвует в нем – сюрприз! – Сергей Глазьев. Сергей Глазьев – это советник Путина, который фигурировал в прослушках, обнародованных не так давно Генпрокуратурой Украины, на которых видно, что он, собственно, занимался организацией пророссийских протестов в Крыму и на Юго-Востоке Украины весной 2014 года. Сергей Глазьев участвует в совещаниях о межрегиональном сотрудничестве, одно из этих совещаний проходит в Белгороде, на границе с Украиной, по другую сторону границы от Харькова, куда, по заявлениям украинских активистов, впоследствии завозили на автобусах протестующих из Белгорода, – это о чем-то говорит, мне кажется.

........

Еще один очень интересный массив – это информация непосредственно из так называемой "Донецкой народной республики", в первую очередь это Денис Пушилин, бывший эмэмэмщик, которого давно подозревали в связях с Владиславом Сурковым. Сейчас это просто подтверждается: он присылает смету на газету "ДНР", списки персонала Верховного совета "ДНР", вплоть до уборщицы, какие-то законы. В почте приемной Суркова появляется декларация о создании Союзного государства "Новороссия", за 10 дней до ее публикации в прессе, и тому подобное.

Информация появлялась [в почте], потому что Сурков был ответственным за СНГ. Он должен был получать эту информацию в октябре, когда было понятно, что в Украине скоро что-то начнется. Первое совещание после Майдана, которое прошло на эту тему, называлось "Межрегиональное взаимодействие с Украиной". Это совещание состоялось 29 ноября 2013 года, через 9 дней после того, как люди впервые собрались на Евромайдан. Очень интересно, что уже вскоре после этого прошли совещания в Белгороде, и на всех них так или иначе присутствовал советник Сергей Глазьев, известнейший "ястреб" в администрации президента. Я предполагаю, что в ноябре они уже стали прощупывать варианты, что можно сделать и как. Стала в огромных количествах поступала информация про внутреннюю политику Украины, про действия пророссийских организаций, и уже в феврале мы видим, что что-то конкретно готовилось, что-то конкретно делалось. Здесь уже выступает на первый план такой персонаж, как Константин Затулин. Константин Затулин, бывший депутат Госдумы РФ, занимался крымским сепаратизмом еще при Лужкове, который тоже был большим сторонником идеи так называемого "возвращения Крыма". И Константин Затулин уже в феврале находился в Крыму и проводил там всяческие советы с местными казаками, форумы, на которых фактически впервые зазвучали требования федерализации Украины, и обо всем это он отчитывался Суркову. Также он отчитывался Суркову и тому же Глазьеву – об этом мы знаем из прослушек, обнародованных Генпрокуратурой Украины. Я думаю, можно сказать с уверенностью, что активная работа по развитию пророссийского движения в Крыму и на юго-востоке Украины велась в феврале, еще до бегства Януковича и задолго до расстрела протестующих на Майдане.

........

В феврале 2014 года он написал и отправил в приемную рецензию на новую книгу так называемого Натана Дубовицкого, это, как многим известно, литературный псевдоним господина Суркова. Уже в марте 2014 года эта рецензия Чичваркина была опубликована в журнале "Русский пионер", где ранее вышла и сама повесть. Это из забавного. Из менее забавного – это некоторые пункты декларации о создании Союзного государства "Новороссия", которое было создано 24 мая 2014 года, а в почте эта информация появилась 14 мая. Также это информация, которую нашел мой коллега из Bellingcat Арик Толер: это так называемое "Обращение к общественности Донбасса", которое было прислано Суркову и где-то через неделю опубликовано на сайте общественной организации, откуда уже разошлось по российским СМИ, таким как Russia Today, и по украинским, как "Корреспондент.нет". Так что есть, конечно, свидетельства того, что вся информация из Донбасса и юго-востока Украины проходила через Суркова.

– Правильно ли я понимаю, что даже кандидатуры депутатов так называемого "Народного совета Новороссии", министров самопровозглашенной республики – все это утверждалось в Москве, включая, в частности, кандидатуру нынешнего главы "ДНР" Александра Захарченко?

– Мы не можем быть уверены, утверждалось ли это. Мы знаем, что вся эта информация до ее обнародования попадала к Суркову. Очень интересно, что этот нашумевший список министров был отправлен Суркову помощником основателя компании National Capital Константина Малофеева, знакомого многим православного олигарха, который поддерживал Гиркина, Бородая и им подобных. Эта информация отправлялась Суркову, и возможно, он что-то согласовывал, но сложно узнать, что именно, потому что у нас не так много исходящих сообщений. Исходящие от секретариата достаточно редкие. Возможно, Сурков писал исходящие с собственной почты, которая не была взломана. Возможно, он звонил по телефону. Возможно, он записывал все в тот самый ежедневник за 7 тысяч рублей из натуральной кожи, и очень хотелось бы его почитать, кстати. Но факт в том, что вся эта информация по крайней мере сообщалась в Москву, вплоть до персонала "Народного совета", так называемого парламента "ДНР", вплоть до уборщиц.

Новые находки в почте приемной Суркова появляются каждый час, по мере того как пользователи интернета продолжают изучать тысячи опубликованных писем и вложенных файлов. Кто-то просит дать денег на новый митинг "в поддержку национального лидера Владимира Путина", другие присылают Суркову списки российских бизнесменов, имеющих активы в Донецкой и Луганской областях. Есть в опубликованном хакерами массиве данных проект некоего "Мероприятия по созданию новейшей исторической политики". Рабочий заголовок таков: "Признание IV-й Нации". Пояснение: "Признание за новороссами статуса с настоящего момента времени отдельного народа, наряду с русскими, белорусами и украинцами"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.