Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 41 минути, attj написа:

Нашият Мирко не се умори да защитава глупостите и грешките на украинските националисти.  Вместо революционния си трагикомичен Майдан - те трябваше да дадат особен статут на рускоезичните си райони и да нямаше гражданска война.    

Какви глупости и грешки ?

Отговори си сам на няколкото основни въпроса, на които нямате отговор.

- Защо само на 2.7 % от територията на Украйна, и то пограничния с РФ район,  се борят с "майдановци, бандреровци и фашисти" ???

Айде няма да ви давам пример с Кърджали :) , а  по друг - Все едно Малко Търново да обяви размирици и поход " към София" и да се бори примерно със СДС , защото свалили законната власт на БКП .

Нещо куца тука...

- Защо първо се завземат с насилствени методи кметства и администрации , включително и с маскиран необозначен тежковъоръжен руски спецназ ? А после се сърдите че украинците са започнали АТО  ?? Какво трябваше да направят според вас украинците срещу насилственото изхвърляне на украинската държавност и самопровъзгласяване на незаконни терористични образувания ?

- Защо на окупираната от руснаци въпросна територия, от 4 млн население , военния самопровъзгласен министър не може да събере 1 000 "опълченеца" ??

- Защо руснаците казват, "ние сме дошли тук да се защитаваме" ?.

Ти например, "отиваш ли някъде"  за да се защитаваш ?  целия свят си има по правилната дума - отиват на война и да дестабилизират една  чужда държава  с военни диверсионни методи и размирици чрез всякакви методи - т.нар. "хибридна война".

За доказаната фейкова путинска пропаганда няма да споменавам, въпреки че си затваряте очите съвсем умишлено.

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

Много е грозно да спеклулираш по този начин.Още повече че истината е точно обратно на внушенията ти .

прави разлика от спекулация и истина,за разлика от тебе аз нямам фашистки наклонности,не изповядвам фашизъм и не съм фен на ционистите-фашисти!

преди 10 минути, glen написа:

прави разлика от спекулация и истина,за разлика от тебе аз нямам фашистки наклонности,не изповядвам фашизъм и не съм фен на ционистите-фашисти!

Още един  :)

Добре де.. как така от опониращ на вашите любим сепаратисти терористи, от опониращ на фашистките путински сборища , изведнъж съм станал с "фашистки наклонности"

:)

И да, правя разлика между спекулация и истина. - в случая с ДАП  истината е една , и никой не спори за нея. - донецкия аеропорт ДАП бе отбраняван от украинците до последно, за което ги кръстиха "киборги". И напуснаха ДАП когато се превърна в тотални руини от руските масирани обстрели .

А твоите простотии за това как било преди Порошенко , и как изглеждал ДАП след Порошенко - е пример за нагла цинична нечовешка фашистка спекулация .

Питай не Порошенко, а любимия ви нов фюрер - Пу , защо превърна ДАП в  руини

Майданът на украинците каква  демократична революция е - това си бе метеж довел до държавен преврат.   Заради тази глупост украинци и руснаци започнаха да се избиват.  Изглежда на някои хора им харесват такива събития...  Докато на власт са бандеровци ще има още много драми в Украйна.

преди 3 минути, attj написа:

Майданът на украинците каква  демократична революция е - това си бе метеж довел до държавен преврат.   Заради тази глупост украинци и руснаци започнаха да се избиват.  Изглежда на някои хора им харесват такива събития...  Докато на власт са бандеровци ще има още много драми в Украйна.

Да си дойдем на думата. Точно това е цялата лъжа. Майдана въобще не е причина да се избиват руснаци и украинци, особенно пък далеч от Майдана, на някаква си 2.7 % територия от Украйна.. Това бе повод путинската пропаганда да се развихри с фейкометите си и да промива мозъци с тотални лъжи, много от които отдавна разобличени, и идея си нямам защо ги повтаряте..

Втората лъжа - "докато са на власт бандеровци"

:) :) :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3242987

Бандера не был украинским гражданином, а по закону Героем Украины может стать только гражданин этой страны.  Не е ли глупост пак да е национален герой!?  За руснаци и поляци този човек е нацист, терорист и убиец.  Вече 2 години само глупави гадости се случват в Украйна и не е ясно докога ще е така. Дори техният Майдан на практика е антиукраинско мероприятие! 

преди 1 минута, attj написа:

Вече 2 години само глупави гадости се случват в Украйна и не е ясно докога ще е така. Дори техният Майдан на практика е антиукраинско мероприятие! 

Напротив, даже дадох линк с някои добри новини.

Не разбирам спекулациите които правите - едно си е дестабилизацията на Украйна от руските служби и военни, друго си е техния път който са си избрали.

Забравих към горните въпроси , на които нямаш отговор, или имаш, но те е срам да си признаеш че съм прав, та.. забравих да добавя още един

- Защо на останалата неокупирана територия от руска армия и терористи сепаратисти, и украинци и руснаци си живеят нормално и без проблеми, а само на 2.7 % от територията, където терористите са взели властта, се "борят с накаква фашистка хунта" дето все не могат да я намерят, и където има и хуманитарна криза, и абсолютно неясно бъдеще за хората, включително физическото им съществуване.

За "новорусия" няма да те питам.. виждам и теб и другите ги е срам дори да го споменават това /в крачка с путинските опорни точки/  :)

преди 42 минути, miro20 написа:

Да си дойдем на думата. Точно това е цялата лъжа. Майдана въобще не е причина да се избиват руснаци и украинци, особенно пък далеч от Майдана, на някаква си 2.7 % територия от Украйна.. Това бе повод путинската пропаганда да се развихри с фейкометите си и да промива мозъци с тотални лъжи, много от които отдавна разобличени, и идея си нямам защо ги повтаряте..

да,няма да повтаряме,разгледай заключените теми там е описано всичко-5 милрд.,Нюланд,Килъри,Байдън,Маккейн,Валцман,ракети,граница,Русия!

Според мен Миро не е съставил дори и едно изречение, което да не е лъжа. В множеството му мнения  лично аз не откривам дори и една истина!   Иска ми се най-накрая и той да напише нещо вярно. 

преди 22 минути, attj написа:

Според мен Миро не е съставил дори и едно изречение, което да не е лъжа. В множеството му мнения  лично аз не откривам дори и една истина!   Иска ми се най-накрая и той да напише нещо вярно. 

"според теб" :):):)

Иначе ми знаеш мнението - кръв пикаете че нямам нито една лъжа казана, и за разлика от вас, всичко което съм казал съм се аргументирал многократно.

преди 38 минути, glen написа:

да,няма да повтаряме,разгледай заключените теми там е описано всичко-5 милрд.,Нюланд,Килъри,Байдън,Маккейн,Валцман,ракети,граница,Русия!

И аз това винаги ви препоръчвам , защото лъжите и фековете ви се повтарят многократно.  :)

преди 56 минути, miro20 написа:

И аз това винаги ви препоръчвам , защото лъжите и фековете ви се повтарят многократно.  :)

кой лъже бе,да не съм ги дал аз тия пари?:lol6:

Как да повярвам -  властимащите в Украйна не били бандеровци...Ти никого не са преследвали и убивали.  Нищо не са разрушавали.  В Украйна руснаци и украинци живеели нормално... Украйна  плаче - а наш Миро пише глупости.... като за хора хванати от някоя джунгла...

преди 11 минути, glen написа:

кой лъже бе,да не съм ги дал аз тия пари?:lol6:

Кой спори за тези пари ?? тази цифра, ако не се лъжа не е точно тази, но не е това важното -  всеки забравя че са дадени в продължение на 10-15 г.

И чак сега такива като теб "се сетиха" да ги впрегнат в пропагандата :)

За лъжите и фейковете говорех общо - в 5-те , заключени не по моя вина, теми, за всяка една ваша лъжа и фейк съм се аргументирал многократно.

преди 12 минути, attj написа:

Как да повярвам -  властимащите в Украйна не били бандеровци...Ти никого не са преследвали и убивали.  Нищо не са разрушавали.  В Украйна руснаци и украинци живеели нормално... Украйна  плаче - а наш Миро пише глупости.... като за хора хванати от някоя джунгла...

Така е. не са. в 97 % от територията на Украйна никого не преследва и не убива никого.

АТО , провеждана на 2.7 % от територията на окупирана Украйна, е реакция и следствие на руските деиверсии и въоръжен терор и  сепаратизъм.

За разрушенията, както и за ДАП , пак ти казвам - питай не Порошенко и украинските "киборги" , а Пу и неговите терористи диверсанти.

преди 9 минути, miro20 написа:

Кой спори за тези пари ?? тази цифра, ако не се лъжа не е точно тази, но не е това важното -  всеки забравя че са дадени в продължение на 10-15 г.

И чак сега такива като теб "се сетиха" да ги впрегнат в пропагандата :)

няма как да спориш,това са пари за преврат,марионетно правителство,етническо прочистване,прокси война с Русия,но неокон претъпряха провал като се изключи откраднатото злато на Украйна 40т.!!!

Украинският премиер Арсений Яценюк предложи днес временна забрана за доставка на стоки до Кримския полуостров, който беше анексиран от Русия през миналата година, предаде AFP.
„Предлагам временна забрана на движението на стоки между Украйна и Крим“, заяви Яценюк пред парламента след като президентът Петро Порошенко призова кабинета да обсъди въпроса.   Държавен тероризъм в действие -  как ли се чувстват руснаците в Одеса, Харков и в другите уж украински  градове?  Убеден съм - те не желаят бандеровци да управляват в Украйна.   Нека Мирко си измисли поне една добра новина!

След като се събраха на Майдана: посланиците на САЩ, Франция, Испания, Германия, Дания; Помощник държавният секретар  Виктория Нуланд; Американските сенатори Крис Мърфи и Джон Маккейн; Германският външен министър Гидо Вестервеле; Върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Катрин Аштън; Бившият грузинския президент Михаил Саакашвили; Холандският външен министър Франс Тимерманс; Евродепутатът Яцек Протасевич; Литовският външен министър Линас ; Председателят на Сейма на Литва Лорета; Бившият полски премиер Ярослав Качински; Чешкия сенатор  Яромир Штетина - ... и обвиниха Русия в намеса във вътрешните работи на Украйна!:lol6:

Редактирано от glen (преглед на промените)

преди 15 часа, glen написа:

няма как да спориш,това са пари за преврат,марионетно правителство,етническо прочистване,прокси война с Русия,но неокон претъпряха провал като се изключи откраднатото злато на Украйна 40т.!!!

Това са официално , повтарям за такива евтини пропагандатори като теб - официални пари по официални пътища, давани на повечето държави в икономически преход ВКЛЮЧИТЕЛНО и на нас.

И то от началото на прехода когато фалира уродливия псевдо-социалистически строй.

За разлика от мащабните незаконни военни доставки и жива сила от РФ , диверсионни групи и проведени множество терактове ИЗВЪН зоната на АТО в Украйна, много от които съм цитирал по назад, и дори не ги броя вече.. - бяха над 50 ...

преди 10 часа, glen написа:

След като се събраха на Майдана: посланиците на САЩ, Франция, Испания, Германия, Дания; Помощник държавният секретар  Виктория Нуланд; Американските сенатори Крис Мърфи и Джон Маккейн; Германският външен министър Гидо Вестервеле; Върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Катрин Аштън; Бившият грузинския президент Михаил Саакашвили; Холандският външен министър Франс Тимерманс; Евродепутатът Яцек Протасевич; Литовският външен министър Линас ; Председателят на Сейма на Литва Лорета; Бившият полски премиер Ярослав Качински; Чешкия сенатор  Яромир Штетина - ... и обвиниха Русия в намеса във вътрешните работи на Украйна!:lol6:

Пълна спекулация в стил .. педофила вика дръжте момиченцето на детската площадка - то ме изнасили.

Те застават официално в поддръжка на демократичните процеси в Украйна, зад които трябва да застане всеки цивилизован човек.

Естествено няма да видиш или чуеш колко марионетни провокатори и агенти има в украинските структури, които отдавна за руските служби са като "тренировъчно поле" и не американци или европейци си правят каквото искат, а руснаците си правят каквото искат в Украйна.Още преди съм споменавал защо не е учудващо че украинската АТО се проваля, защо руснаците като че ли предварително знаят планираните операции . проведоха въпросните обкръжения "котли", разстрелваха като на полигон или като в немски концлагер колони украинци , подиграваха им се с националните празници и плюха ги вързани на площади , което е военно унижене и претъпление ,каквито и хитлеристи не са правили  и т.н.. и т.н..

за което се надявам един ден да се повдигне пред международен трибунал.

Резултатите са на лице - докато 40 млн Украйна се опитва да се евроинтегрира и провеждат все пак някакви реформи,  имаме 2.7 % територия, окуприана от обединените руско-терористични  диверсионни войски , и плещещи същите , едно към едно пропаганди като вашите.

преди 14 часа, attj написа:

Държавен тероризъм в действие

По назад поне на два пъти отговорих на тези простотии. Пак ли да се повтарям ?  https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3244046

АТО и държавният тероризъм ще продължават и още..  Бандеровците вместо да работят за особен статут и автономия в източна Украйна, ще правят седма вълна на мобилизацияhttp://www.segodnya.ua/ukraine/sedmaya-volna-mobilizacii-kogo-mogut-prizvat-v-sleduyushchem-godu-669706.html

преди 7 минути, attj написа:

АТО и държавният тероризъм ще продължават и още..  Бандеровците вместо да работят за особен статут и автономия в източна Украйна, ще правят седма вълна на мобилизацияhttp://www.segodnya.ua/ukraine/sedmaya-volna-mobilizacii-kogo-mogut-prizvat-v-sleduyushchem-godu-669706.html

А така. Изключително се радвам когато не аз, а вие показвате тези новини :)

Сега пак ще те подтикна към малко мислене, което видимо не е типично, щом сам се вкарваш с тази новина.

- Украинците правят седма ротация на войниците си , а кой прави руските ротации в ДНР, ЛНР ? 

Отговора е същия, който ти казах и за 45 хил. армия на сепаратистите - че военния им министър не може да събере 1 000  опълченеца от 4 млн, а армията е 45 /илиповече/ хиляди .

Математика ? извънземни человечики са :)  кацнали в ДНР ?

Сега и примера ти с ротацията и мобилизацията на украинците.

мислим ?

Ако въобще можехте да мислите - щеше да спазвате споразуменията от Минск...  След 77 мобилизации може и през 2030-година още да има малоумна АТО!  Обаче бандеровските боклуци- терористи   няма да издържат и няма да са на власт още дълго. 

Пак смесваш нещата - първо - няма бандеровци фашисти на власт.

Второ - които са на власт, РАЗБИРА СЕ няма да са дълго на власт, и това ще е ЧАСТ от нормалния демократичен процес в Украйна.

За разлика от РФ и други режими , там не е диктатура.

Трето - това че няма да са на власт, не означава че ще спре АТО . Просто защото АТО е анти терористична операция, която всяка държава, от която незаконно режат въпроснит 2.7 % територия,  би провела.

Опазването на своите граници от въоръжен сепаратизъм няма нищо общо с това кой ще е на власт към момента.

А конфликта ще спре пак ти казвам - не когато се смени властта в Украйна.... тя ще се сменя  101 пъти... а ще спре когато Пу изведе войските си .

Виждам освен мисленето , ти куца и математиката - откъде в тази 45 хил сепаратистка армия идват нови ротации военни с танковете си и най ново русковоенно оръжие, при условие че от момента на най голямата офанзива - лятото миналата година, не могат да съберат 1 000 опълченеца "шахтьори " ?? :)

За спрения ток в Крим една интересна снимка :

Коментарът е красноречив.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Пак смесва нещата Миро и пак се преповтаря до безкрайност...За да свърши войната е нужно да се изпълнят споразуменията от Минск. По тях липсва развитие и изглежда хохлите искат да печелят войната - дали могат е друг въпрос.   Неразумно е. 

на 11/22/2015, 5:37:16, attj написа:

Защо ни показвате такива герои-психопати!?

Щото капиталистите до един са такива пущини, в това число и антипутин троловете ни.

преди 4 часа, miro20 написа:

Това са официално , повтарям за такива евтини пропагандатори като теб - официални пари по официални пътища, давани на повечето държави в икономически преход ВКЛЮЧИТЕЛНО и на нас.

и аз ти повтарям че си украинския писател фантаст!

естествено че включитено и на нас!това е новото робство,финансови роби до края на света!за икономически преход може да ми обясниш по подробно!

Кое ми е "фантастичното " ?? фанртасмагории и пропаганда ,  граничещи със утопичен комунизъм и носталгии за възраждане на фалиралия безвъзвратно СССР , обаче под ръководството на новия фюрер Пу,  и заличаване на всякакво национално достойнство , виждам от такива като вас.

Плюс всеудобното антиевропейско и антиамериканско хейтърство.

За ситуацията в Крим :

http://ykpaina.blog.bg/politika/2015/11/24/.1409507

И клипче от там с опашки по 300 м на бензиностанциите и т.н..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.