Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Аз се кланям единствено на българските идоли , велики исторически личности . И съм го доказвал многократно това.

Но темата не е за мен все пак :) Винаги го обръщате на личностни нападки, и то абсолютно безпочвени беззъби нападки .

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 752,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 1 минута, attj написа:

Украйна заради тъй наречената АТО вече завинаги загуби Крим и Донбас

:)

И защо повтаряш тази лъжа ? Всеки който не е баннат от гугъл може да види хронологията на събитята и че украинската АТО е СЛЕДСТВИЕ  от започналия абсолютно без причина  руски тероризъм и сепаратизъм  :):)

Сепаратизъм подпомогнат от всяването на паника от руските медии с хиляди лъжи и измислици за "хунти и бандеровци".

преди 5 минути, attj написа:

рускоезичното е нормално да е  поне с автономия....

Ами пак ти куца образованието и географията. Крим си бе автономия.

А за Донбас - никой не е притеснявал или репресирал руснаци, нито  е ограничавал свободното движение с РФ .

И  интересно защо десетки години в състава на Украйна, след разпада на СССР ,  никой абсолютно нищичко не е претендирал или искал автономия , нито се е чувствал притеснен или застрашен от украинците ?

преди 8 минути, attj написа:

А жалки хохли с претенции защо въобще трябва да се обсъждат!?

Защо "хохлите " са жалки ? какви претенции имат ? да си запазят териториалната цялостност и граници ?

Ау каква наглост :)  а ?

Защо е този обиден тон към украинците ? Ти украинци  "хохли "   познаваш ли ? ?

Само наш Миро не е разбрал - руснаците там не искат странни хохли все да ги наставляват...Просто е - те не искат да са в Украйна!  Никой в света за нищо не може да противостои на Руската Федерация 

Редактирано от attj (преглед на промените)

Ако ще обсъждате конфликта в Украйна -обсъждайте го.

Ама не е тук мястото да обсъждате личностите качества на един или друг участник и сексуалната му ориентация  !

преди 2 часа, miro20 написа:

Защо "хохлите " са жалки ? какви претенции имат ? да си запазят териториалната цялостност и граници ?

Ау каква наглост :)  а ?

Защо е този обиден тон към украинците ? Ти украинци  "хохли "   познаваш ли ? ?

Кажи го това и на сърбите!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 20 часа, miro20 написа:

И защо повтаряш тази лъжа ? Всеки който не е баннат от гугъл може да види хронологията на събитята и че украинската АТО е СЛЕДСТВИЕ  от започналия абсолютно без причина  руски тероризъм и сепаратизъм  :):)

Сепаратизъм подпомогнат от всяването на паника от руските медии с хиляди лъжи и измислици за "хунти и бандеровци".

преди 20 часа, miro20 написа:

Казано в прав текст, според мен, мястото на Крим и Донбас е в състава на Руската Федерация.   Силите на украинците няма да стигнат за да попречат на руснаци да се върнат към естествените си граници.  Очаквам това да се случи до няколко години.

Украинците никога не са пречели на никакви руснаци. Нито са им пречели или тормозили в рамките на Украйна, нито са им пречели  на роднински и други връзки със РФ.

Защо РФ и конкретно режима на бога Пу , иска да ревизира граници, да цепи една братска дръжава с абсолютно измислени фейкови аргументи, аз не мога да си го обясня.

И едно интересно "дрънкане на оръжие" от едно доста високо отговорно място -  от председателя на руската Дума :

http://ria.ru/politics/20160406/1403510938.html

- При пълномащабна война, с Украйна  конфликта би продължил 2,3 максимум 4 дена

И един саркастичен  отговор  от Турчинов :

- Очевидно руснаците имат сериозни проблеми , щом няма да могат да издържат и 4 дена срещу Украйна :)

Не знам за какви пълномащабни военни действия говори председателя на руската Дума, но се сещам че Полша бе нападната от нацистите именно с такъв аргумент - "да защитят исконните немски народи " и искконните немски земи ...

И това на фона , че тия дни ,  бога Пу създаде нова 400 хилядна армия - Национална Гвардия, подчинена лично на него .

Сещам се за едни други подобни структури - SS

Украйна планира ембарго за вноса на руски петролни продукти

Цитат

Украйна планира да забрани вноса на руски петролни продукти, както и да премахне вносните мита за коли втора употреба с изключение на тези, идващи от Русия, заяви украинският премиер Арсений Яценюк на заседание на правителството, предаде "Ройтерс".
"Помолих министерството на икономиката да изготви механизъм за забрана на вноса на петролни продукти от страната агресор, каквато е Руската федерация", заяви Яценюк. Той обърна внимание, че макар Украйна вече да е въвела много санкции срещу Русия, петролните продукти все още не са в забранителния списък.

Както се казва:"...може да се насер.м,ама няма да се изложим....."

преди 10 часа, NIKISHARK написа:

Украйна планира ембарго за вноса на руски петролни продукти

Както се казва:"...може да се насер.м,ама няма да се изложим....."

Така психясаха много украинци, че няма как бандеровците и още в повече да се излагат.... Вижте мненията на Миро - те олицетворяват идиотщината на хохлите.   Те май наистина въобще не разбират какво натвориха за страната си със своя Майдан.   Сега остава за безумията си и на папата да се оплакват...

Интересно .. кое е идиотщина в мненията ми ? Цитирай ме конкретно и посочи - ето това е идиотщина.

Смешното е че от толкова теми, единственото което правите е да злобеете и да хвърляте ей такива безпочвени обвинения и обиди към мен , без нито един реален мой цитат за "идиотщини".

КАкво са "натворили " със страната си , тези 40 млн украинци  много добре знаят, само на тези 2.7 % окупирана от руско-терористични войски територия от Донбас и в окупиран Крим ,  говорят тази твоя фейк пропаганда за психясали бандеровци и т.н.. :)

Което само по себе си е признак на странна култура.. не е хубаво да се обижда един цял народ, независимо кой е . Особенно пък един братски нам православен народ.

А за евентуалното ембарго на руски петролни продукти и аз съм учуден . Нима до сега не са се сетили да ги наритат ??

Ами крайно време е .

С газта се видя какво стана - Украйна отдавна не купува руска газ /без да е спряла транзита към Европа/ и сега Газпром толкова отчаяно клекна че почна да прави фокуси , стигащи до парадокса... - нова оферирана цена без отстъпки  се оказва по евтина от стара цена със  отстъпки :)

цитирал съм как клекнаха руснаците с тези абсурди в другата тема

Другото немаловажно нещо в аспекта на евентуалното петролно ембарго е черните дни за Лукойл  в Европа, където отвсякъде ги наритват .

преди 20 минути, miro20 написа:

А за евентуалното ембарго на руски петролни продукти и аз съм учуден . Нима до сега не са се сетили да ги наритат ??

Ами крайно време е .

С газта се видя какво стана - Украйна отдавна не купува руска газ /без да е спряла транзита към Европа/ и сега Газпром толкова отчаяно клекна че почна да прави фокуси , стигащи до парадокса... - нова оферирана цена без отстъпки  се оказва по евтина от стара цена със  отстъпки :)

Другото немаловажно нещо в аспекта на евентуалното петролно ембарго е черните дни за Лукойл  в Европа, където отвсякъде ги наритват .

Като откаже Европа и още кои незнам да купуват полезните изкопаеми на Русия, олигарсите и партията на Путин ще го срутят от власт.;)

на 5.04.2016 г. at 6:16, attj написа:

Казано в прав текст, според мен, мястото на Крим и Донбас е в състава на Руската Федерация.   Силите на украинците няма да стигнат за да попречат на руснаци да се върнат към естествените си граници.  Очаквам това да се случи до няколко години.

Пък според мене, цяла Украйна трябва да е в състава на РФ:)

Цитат

Вчера в Холандия се проведе изключително важен референдум. Референдум, който тихичко и по терлички се покрива и прикрива от клетите ни грантови "медии".

Референдумът бе повод на предложението за споразумение за асоцииране на Украйна и ЕС. Холандците, които гласуваха, отхвърлиха предложението категорично, с повече от 61 %.

Резултатът е изключително важен за бъдещето на ЕС. По няколко причини. Защото ясно показа отношението на холандските граждани по няколко теми : "санкции", "Украйна", "европейска външна политика".

Резултатът е звучен шамар за политиката на т.нар. "Европейски федералисти". Направо си е кроше. Безответно.

Може би затова тишината в грантовите пропагандни "сайтове" е оглушителна. Клетите "журналисти" там, тези неуморни глашатаи, самоотвержени борци, последователни сторонници на пряката демокрация и европейската интеграция, явно не се интересуват от този референдум и още повече от резултата му.

Защото в челните страници на сайтовете на храбрите бурко-бранители от "Дневник", "Капитал", "КлубЗ", "Медиапул" няма и буква по темата. Тук-таме може да се види кратка новинка, така по-скромничко, без редакционен коментар.

Представям си какви "чела", какви "фанфари", какви трели, какви евроинтеграционни химни щяха да се леят, ако резултата беше обратния. Ама не е. Такъв е какъвто е и казва ясно, че грантодателите видимо губят обществена подкрепа и тежест. При това в Холандия, не в Босна.

И това е много, много показателно. Част от клетите "медии" вече явно усещат вятъра на промяната. ДВ, изданието, което до вчера се пенеше в защита на направото на всеки джихадист да беснее, където си иска из Европа, днес се чуди как така Европа отгледа гробокопачите си.

В това време българските автори на същото издание от "КлубЗ" се борят в защита на всеки циганин-ислямист и бъдещ джихадист и за правото си да носят бурки.

Клети, клети Санчо-вци, кога ли ще се озовете в махалата в Пазарджик?

Ангел Джамбазки

на 6.04.2016 г. at 13:34, miro20 написа:

Интересно .. кое е идиотщина в мненията ми ? Цитирай ме конкретно и посочи - ето това е идиотщина.

Смешното е че от толкова теми, единственото което правите е да злобеете и да хвърляте ей такива безпочвени обвинения и обиди към мен , без нито един реален мой цитат за "идиотщини".

КАкво са "натворили " със страната си , тези 40 млн украинци  много добре знаят, само на тези 2.7 % окупирана от руско-терористични войски територия от Донбас и в окупиран Крим ,  говорят тази твоя фейк пропаганда за психясали бандеровци и т.н.. :)

Което само по себе си е признак на странна култура.. не е хубаво да се обижда един цял народ, независимо кой е . Особенно пък един братски нам православен народ.

Ами крайно време е .

В профсъюзния дом в Одеса загинаха 48 руснаци - жертви на правосеки....Миро с години отвратително лъже, че руски спецназ го е извършил...   Много е гадно това.

преди 19 минути, attj написа:

В профсъюзния дом в Одеса загинаха 48 руснаци - жертви на правосеки....Миро с години отвратително лъже, че руски спецназ го е извършил...   Много е гадно това.

Има и българи!!! Ама какво от това, важното е да се плюе, да се обръщат кокалите на загиналите, троловете да си взимат парите и НПО-тата да са доволни от добре свършената работа.

на 30.03.2016 г. at 19:53, miro20 написа:

никой не избива мирни руснаци , нито НЯКОГА е избивал , нито е ИМАЛ НАМЕРЕНИЕ да избива.

Ето ти бе, аматьорче!

преди 5 минути, miro20 написа:

Хайде цитирай точно думите ми :)

Давай :)

Цитат

Иван Иванов Милев (на руски: Милев, Иван Иванович, роден на 5 юни 1980 г. в Одеса, починал на 2 май 2014 г. там) ебесарабски българин от Одеса, деец на българската общност в Бесарабия, инженер, загинал на 33 години, изгорен жив при подавянето на протестите срещу антиконституционния преврат в Киев на пл. „Куликово поле“ в Одеса на 2 май 2014 г.

Иван Милев е роден на 5 юни 1980 г. в Одеса[2] в семейство на архитект и учителка, средно образование завършва в одеското 80-то училище през 2001 г., следва и се дипломира в Одеския политехнически институт. Преди да бъде убит, е инженер водещ конструктор на Одеския авиоремонтен завод и разработва специални възли и детайли за лекия самолет Y1 „Делфин“.  Иван Милев е активен деец на Асоциацията на българите в Украйна, представляваща няколкостотинхилядната българска общност там. Той става председател на Запорожкото градско българско дружество „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Запорожие, където съдейства за поставяне на паметните знаци при Вознесенския археологически комплекс, за който има предположения, че може да включва гроба на българския владетел Аспарух. В 2006 г. получава наградата „Човек на годината“ от Асоциацията за:

„За многогодишна активна родолюбива дейност, за голям принос във възраждането и развитието на българските традиции и обичаи и за популяризиране на българския фолклор в Запорожка област.

Убийство

При погрома над мирно протестиращите одески граждани от отряди на силите, завзели властта в Киев, станал на 2 май вечерта, 33-годишният Иван Милев е изгорен жив заедно с десетки други протестиращи в намиращия се на площада Дом на профсъюзите в Одеса, където те опитват да се спасят от нападателите. Изгорелият му напълно труп е открит на главното стълбище между третия и четвъртия етаж на сградата. Идентифициран е чрез ДНК проба. Обявен е под №40 в окончателния списък на загиналите от официално обявените 48 жертви, но депутатът от Одеския областен съвет Вадим Савенко заявява, че киевските власти прикриват истинските данни за броя на мъртвите, защото той има доказателства за загинали 116 души. Осъдени от нападателите за неговото и десетките други станали там убийства няма,  нито за нахлуването и подпалването тогава на Българския културен център в Одеса.

преди 23 минути, Джугашвили написа:

Запознай се с това, това  , това  ,   това това,    и мноооого още..

Относно галсуването в Холандия, тази статия мисля май добре отразява настроенията и защо е такова гласуването

http://www.bbc.com/russian/international/2016/04/160406_netherlands_ukraine_referendum_provisional_results?ocid=socialflow_facebook

Проевропейските сили апелираха за Украйна, пропутинските и анти ЕС пропагандатори - против.

Вторите се оказаха по силни.

От там и всичките тези неща...

пп

Двете палати на холандския парлаент отдавна ратифицираха съглашенията с Украйна.

Референдума в момента носи препоръчителен характер.

За феодални общества като РФ например, това означава една кръгла нула, но тъй като холандците са демократично общество , най вероятно това ще има негативен отзвук в официалната политика към Украйна.

И това ще енормално.,

Както е нормално да има и антибългарска пропаганда за нашето членство в ЕС.

Някои се радват на това, аз не.

Ваш си избор.

Нямам никакво намерение да се запознавам с каквото и да е постнато от теб!!! Не сменяй темата!!! Искаше да ти цитираме думите ти - цитирахме ти ги! Лъжеш ли - лъжеш! Хванахме ли те - хванахме те!!! Сега те искам по-нисък от тревичките да си!!! А тези, които те защитават, опъват ти чадъра и гонят заради теб други потребители, директно ги обвинявам като твои съучастници в мръсните ви еврейски, грантажисйки игри!!! Вие сте заплаха за националната сигрност и цялостта на държавата!!! Такива като вас изгониха 2,5 милиона българи от родината им!!!

преди 11 минути, Джугашвили написа:

Нямам никакво намерение да се запознавам с каквото и да е постнато от теб!!! Не сменяй темата!!! Искаше да ти цитираме думите ти - цитирахме ти ги! Лъжеш ли - лъжеш! Хванахме ли те - хванахме те!!! Сега те искам по-нисък от тревичките да си!!! А тези, които те защитават, опъват ти чадъра и гонят заради теб други потребители, директно ги обвинявам като твои съучастници в мръсните ви еврейски, грантажисйки игри!!! Вие сте заплаха за националната сигрност и цялостта на държавата!!! Такива като вас изгониха 2,5 милиона българи от родината им!!!

не искаш да четеш, а казваш "сменяш темата" .  не четеш , но бил съм лъгал :) фокус бокус хванал ме е :):)

Ми като не искаш да чуеш опровержение на твоите несериозни аргументи , това не е мой проблем , драги :)

Искал ме "по нисък от тревичките"  :) А модераторите, които спазват елементарните правила, казваш са... "еврейски грантаджийски играчи " ? :)

преди 19 минути, miro20 написа:

А модераторите, които спазват елементарните правила, казваш са... "еврейски грантаджийски играчи " ? :)

И четенето ти е толкова! Посочи ми, къде съм написал това! По стара грантаджийска традиция се  опитваш да вкараш чужди думи в устата на хората и после да им вмениш вина. А може би напълно умишлено се пробваш и мен да накиснеш. Комсомолец, чети внимателно какво съм написал;)

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 24 минути, Джугашвили написа:

И четенето ти е толкова! Посочи ми, къде съм написал това! По стара грантаджийска традиция се  опитваш да вкараш чужди думи в устата на хората и после да им вмениш вина. А може би напълно умишлено се пробваш и мен да накиснеш. Комсомолец, чети внимателно какво съм написал;)

Това какво е ?

Цитат

А тези, които те защитават, опъват ти чадъра и гонят заради теб други потребители, директно ги обвинявам като твои съучастници в мръсните ви еврейски, грантажисйки игри!!

Аз чадър не виждам, но изглежда НЕтолерирането на псувни и простотия, смяташ за  един вид ' дисидентство" ?? :)

И това от някой си с изпъкващ аватар на един от най големите  престъпници в световен мащаб - джугашвили ???

Забавно е , наистина.

преди 5 минути, miro20 написа:

Това какво е ?

Аз чадър не виждам, но изглежда НЕтолерирането на псувни и простотия, смяташ за  един вид ' дисидентство" ?? :)

И това от някой си с изпъкващ аватар на един от най големите  престъпници в световен мащаб - джугашвили ???

Забавно е , наистина.

Е чети де. Български не разбираш ли, та да се налага да ти превеждам;) А сега и псувни ли ще ми приписваш??? Посочи ми един мой пост с псувни, към когото и да било! Що се отнася до простотията, щом търпят теб и постовете ти, значи не само че е толерирана, ами и стимулирана и поощрявана!!! Та в този ред на мисли, всеки който има допир до теб и пасквилите ти, не дисидент, а трябва да бъде обявен за мъченик и канонизиран като светец!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.