Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое цпу да взема.(2500k или 4460)

Featured Replies

Редактирах си поста. Играта е бъгава. вижте в линка който съм дал има картинка как е подпряла процесора на 100% на всички ядра. и това било с 32 Гб рам защото си мислили че от паметта има проблем.

Опа сега допрочетох. Оправили са донякъде това с процесора като са спрели HT-то, обаче според статията натоварването на процесора е брутално и затова и Нвидиите умират и не могат да си покажат скоростта. Другия аспект - принудили са се да тестват не на ултра а на high защото 4Гб рам се оказа почти веднага пълни и само картите с 6-8-12 гб дават някакви кадри.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само да вметна, Кико и Билдъра са едно и също лице.Или пък,казано метафизично,това са едновременните проявления на една и съща личност.

преди 12 минути, Tommygun написа:

Редактирах си поста. Играта е бъгава. вижте в линка който съм дал има картинка как е подпряла процесора на 100% на всички ядра. и това било с 32 Гб рам защото си мислили че от паметта има проблем.

Явно ще се чака нов крак.Или пач.

• Автор

Ха,не влизам във форума често вече,и са станали промени.БТВ  аз съм програмист,завършил история,така,че предполагам бихме имали интересни спорове за историята,изхождайки от името ти.Което на места се среща с „У„,на други места с „О“ .Един от малкото културни и възпитани хора си. :) 

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

преди 14 минути, Tommygun написа:

Чак пък 30%, аз бутам моята 290Х и то сериозно клокната(като за АМД) на 1175мхц с i7 920 клокнат на 3.8-3,9 и нямам игра с такова брутално спъване. А долу горе и без да броим всеки кадър i7 920 около 3,8-4Гхц= 2500К без клок. На теста на новия 6500 немците го бяха сравнили с 2600К без клок като производителност. FX-a трябва да се справя по-добре от това и то на 4,5. Тук има нещо друго.

Сега погледнах немския тест на играта. Играта е бъгава. При тях i7 6700К на 4,5 се товари с 980Тi толкова че не можело да става дума за нормална игра.

Източник

Добре че не си я купих а стиснах зъби да изчакам Fallout 4 и да потъна за няколко месеца.

А за  теб ето нещо, дето ще се влачиш като старо Жигули:

Явно тази няма да е от игрите които ще купувам.

преди 12 минути, Кико написа:

А за  теб ето нещо, дето ще се влачиш като старо Жигули:

Дай настройките :wink12: и дано не е платен пакет. И кажи как качваш клипчета в новия невероятен форум че не мога да се оправя.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 16 минути, Tommygun написа:

Опа сега допрочетох. Оправили са донякъде това с процесора като са спрели HT-то, обаче според статията натоварването на процесора е брутално и затова и Нвидиите умират и не могат да си покажат скоростта. Другия аспект - принудили са се да тестват не на ултра а на high защото 4Гб рам се оказа почти веднага пълни и само картите с 6-8-12 гб дават някакви кадри.

Мойта бета както виждаш, хвърчи. И няма спъване. Не знам, ако са се опитали да оптимизират и за АМД, нищо чудно да са се осрали, както повечето новоизлезли игри с последвали пачове. Щото видиш ли, с АМД не вървели. 

преди 23 минути, lindroos1 написа:

Xec,нямам нерви и време за теб.Ходете да се карате с Джонката.Това за какво аз си давам малкото пари,си е моя работа.Нито знаеш колко са,нито дали съм от село.Мерси за пожeланието 

Томи,какво стана с Билдъра?Пича изчезна нещо.Иначе всичко е сканирано за вируси,пастите са подменени,температурите са в границите.Никаква идея защо така става.

Оно- играта си е бъгава.Но процесора е слаб,и това е факт.Виж клипа на Кико.

Кико - какво би казал ти за тия 2 процесора дето се пънем тука?

Всъщност, аз съм bildera_. Кво да  ти кажа, сега тегля играта да видя, дали наистина е бъгава. 

И на АМД не върви, просто картинката е обратна на 1080 върви малко по-добре на АМД а Нвидиа настига в по-високите резолюции. Процесора блокирал драйвъра да разпредели натоварването както трябва.

А иначе отдолу в коментарите хората пишат, че и на PS4 вървяла перфектно само че порта бил катастрофален. А самото съдържание било добро когато тръгне.

В такъв случай остава да изчакаме оптимизирането на играта,дали легално,дали не,въпрос на време е.Търпение.

преди 14 минути, Tommygun написа:

Явно тази няма да е от игрите които ще купувам.

Дай настройките :wink12: и дано не е платен пакет. И кажи как качваш клипчета в новия невероятен форум че не мога да се оправя.

Ами играта  я имаш, безплатна е в малка част. Настройките са всичко на  макс, в случая съм включил и 4XAA. Но максимум не е точно максимум, ако избереш готовите настройки, както при много други игри. Затова отиваш на допълнителните нстройки и избираш всичко на максимум. Особено важна е настройката  за отраженията, която отговаря за добрия външен вид на автомобилите. Иначе са като нарисувани при изключена опция. ( Има само off и on). След това пускаш Single Player с 23 автомобила  и стартираш последен. 

А как качвам клипове...просто копирам линка, давам enter и клипа се появява. Ако не се появи, трия линка и пак го копирам. Втория път винаги става при мен. 

• Автор
преди 8 минути, onogondur написа:

Авторът на темата,спестете си тия пари,които искате да изхарчите,и просто изчакайте.

Целта не е да подкарам играта.Тя е само повод,да направя ъпргрейд на машината.Просто мания на всеки обичащ хардуера.Просто искам да мина на Интел.Та затова питах кое е по-добре,и явно вие всички мислите,че е 2500к.Мълчанието е знак на съгласие,нали така?

Както казах по-горе,гледай напред. Тоя i5, макар и повече от чудесен за всякакви домашни нужди, е от 2011 година.тоест,скоро ще става 5-годишен.А след него вече излязоха няколко нови поколения процесори.Ако толкова имаш пари за харчене,харчи.Но мисли внимателно.

преди 14 минути, lindroos1 написа:

Целта не е да подкарам играта.Тя е само повод,да направя ъпргрейд на машината.Просто мания на всеки обичащ хардуера.Просто искам да мина на Интел.Та затова питах кое е по-добре,и явно вие всички мислите,че е 2500к.Мълчанието е знак на съгласие,нали така?

Те процесорите които се споменаха, са 4. 2500К  клокнат като че ли е най-добре. i3 6100  го бие в някои нови игри, но само ако i5 2500K  работи на стандартни честоти, която е 3.4 GHz  за 4 работещи ядра. Това, което гледах като клипчета показва, че и паметта е важна, ако картата ти е доста бърза, като Титаня например. Специално за теб са направили и клипче. Евала. Дай им, едно плюсче, че отварят очите на слепците. Аз им дадох няколко. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

В клипа който си дал,от страна на и3 се използва двойно по бърза ддр4 памет...Чудя се дали да не налея пари в новото и5 поколение на интел..И дали има смисъл при условие,че ще взема заключен?

Кико да ти се намира някой тест с I3-6320 сравнен с 6100?

Интересува ме разликата между двата при използвана еднаква рам а не толкова сравнение със старите.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 18 минути, lindroos1 написа:

В клипа който си дал,от страна на и3 се използва двойно по бърза ддр4 памет...Чудя се дали да не налея пари в новото и5 поколение на интел..И дали има смисъл при условие,че ще взема заключен?

Прегледай тоя канал. Там има и други сравнения, включително с твоя FX6300 и i3 6100. И да, има тестове и с памет на различна честота. Клокната DDR4  дава повече кадри. Но там тестовете мисля бяха с Titan. 

ПП:

преди 17 минути, Roujin Z написа:

Кико да ти се намира някой тест с I3-6320 сравнен с 6100?

Интересува ме разликата между двата при използвана еднаква рам а не толкова сравнение със старите.

Не, скоро не съм търсил тестове, понеже самият аз се хванах да правя такива. Но честотата си е честота и  ако картата е тотално спъвана, демек се товари под 95 %, то честотата ще има влияние  и то линейно. Просто всички тестове, които съм правил толкова години, показват това - при тотално спъната карта, клока на процесора влияе линейно на кадрите.  Макар че ако и паметта оказва някакво влияние, то може да не е точно така. 

• Автор

Да,гледах го.ДДР4 си казва думата.Обаче най-важното което казаха е,че най-важното нещо е ГПУ-то.FX-са се държа много доборе...10 кадъра е разликата м/у него и новото поколение..и е на стокови.Но когато не използваш Титан,разликата е осезаема в игрите :) 

преди 16 минути, lindroos1 написа:

Да,гледах го.ДДР4 си казва думата.Обаче най-важното което казаха е,че най-важното нещо е ГПУ-то.FX-са се държа много доборе...10 кадъра е разликата м/у него и новото поколение..и е на стокови.Но когато не използваш Титан,разликата е осезаема в игрите :) 

Така е. ГПУ-то незнам колко ще да е важно при ограничение от 40 fps, ама както и да е. Те същите тия имат  иклип, с вертикална синхронизация, оня първия дето дадох. Ако си навит на ВС  и 60 стабилни фпс,  то процесор на ниска честота няма да ти свърши работа. И като се замислиш, да купуваш Titan  за 2500  лева с процесор за 250, си е жива загуба на пари, а и на кадри. Понеже процесора може да те ограничи толкова, че да вадиш по-малко кадри дори от GTX960  я някои случаи.  И още нещо за клипчетата. За жалост не дават натоварването на процесорите и на видеокартите, както аз двам винаги. Така не може да разбереш кое е важно и кое не, както  и дали не ти трябват едновременно и мощен процесор и добра видеокарта. Иначе гледай кво прави Crysis-а с i7 6700K:

• Автор
преди 9 минути, Кико написа:

Така е. ГПУ-то незнам колко ще да е важно при ограничение от 40 fps, ама както и да е. Те същите тия имат  иклип, с вертикална синхронизация, оня първия дето дадох. Ако си навит на ВС  и 60 стабилни фпс,  то процесор на ниска честота няма да ти свърши работа. И като се замислиш, да купуваш Titan  за 2500  лева с процесор за 250, си е жива загуба на пари, а и на кадри. Понеже процесора може да те ограничи толкова, че да вадиш по-малко кадри дори от GTX960  я някои случаи. 

Изгледах пак първият клип,и 2500к със старата и по-бавна рам,показва еднакви резултати с новото 6100 ,което е с двойно по бърза рам.И при това 2500к не е клокнат. Засега мисля ,да взема 2500к,и след време да го сменя към по-новото.

преди 16 минути, lindroos1 написа:

Изгледах пак първият клип,и 2500к със старата и по-бавна рам,показва еднакви резултати с новото 6100 ,което е с двойно по бърза рам.И при това 2500к не е клокнат. Засега мисля ,да взема 2500к,и след време да го сменя към по-новото.

Все пак първия клип е с вертикална синхронизация и не може да се каже от пръв поглед, кое е по-бързо и кое по-бавно. Аз се въздържам от подобни сравнения, защото преди 3 месеца в една тема тук ме накараха да пусна сравнение между Xeon E3-1230V2 и i7 6700K  на едни и същи честоти - 3.65 MHz. i7 просто отвя Xeon-a  в оная процесорнозависима понякога игра - RRRE. 

И двата клипа са на 3.65 GHz  честота на процесорите. 

преди 1 час, onogondur написа:

Я почети хубаво коментарите под торента,от където си изтеглил играта.Ако си я купил,пак ги прочети.И тогава прави изводи.

Колкото и да ги чете FX-6300 при новото "Кално Дупи" умирга безславно и си е за смяна.

преди 11 минути, Agentpat™ написа:

Колкото и да ги чете FX-6300 при новото "Кално Дупи" умирга безславно и си е за смяна.

Ей сега  ще я пробвам, че от търсене на клипове тук, не ми остана време да я  инсталирам.  Но...преди всичко благото на народа. 

преди 1 час, Кико написа:

Ей сега  ще я пробвам, че от търсене на клипове тук, не ми остана време да я  инсталирам.  Но...преди всичко благото на народа. 

Ако товари и при теб яко спри HT-то и пробвай пак как е.

преди 22 минути, Tommygun написа:

Ако товари и при теб яко спри HT-то и пробвай пак как е.

Ами...добре, но от много заплес съм пропуснал,  че биткомета се е изключил незнайно как, а 50 GB  се теглят малко трудно. Аз играх онлайн и там е ОК с 8-те нишки. Офлайн не знам как ще е, ама да видим.  Но както са тръгнали нещата при мен, всички проблемни игри хвърчат, особено оная Batman AK, за която ореваха света. И пак чета, че недоволни от промените. Предполагам са в мой ущърб, но все тая, не играя тая игра. Имах интерес към нея, защото се появи някаква информация за fps,  но така и не разбрах това мод ли е и ако е мод, дали вече е  излязал, защото това бяха някакви предварителни клипчета. и пак недоволни имаше в коментарите, че Батман нямало как да се играе от първо лице, щото видиш ли, не виждал нищо зад гърба си. Брех, ако знаех, че игрите не се играят без очи на гърба, изобщо нямаше да се захващам със шутърите.  А и да имах още две очи в реалността, нямаше да е зле. Ама така щях да виждам всичко и да чувам всичко.  Пък никой не се  пита, какво му е толкова интересното да виждаш. Ами те и в задника ти не могат да бръкнат така. Тогава къде е кефа :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.